Кабель живлення GeForce RTX 5090 може нагрітися до 150°C навіть за правильного підключення

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Кабель живлення GeForce RTX 5090 може нагрітися до 150°C навіть за правильного підключення

Ну нафіга вигадувати якесь лайно, в якого буде купа проблем, яке потребує нового стандарту, а з плюсів....ну трохи менше місця буде займати Вирішили 1 проблему, створили 3 :facepalm:
З і. Питання риторичне.
Востаннє редагувалось 10.03.2025 08:36 користувачем Sanьka, всього редагувалось 2 разів.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

1) Цей бж атх 3.0, а не 3.1.
2) кабель розрахований на 30 використань, був використаний більше сотні разів до цього. (правильне підключення білайк)
Вкладення
Снимок экрана 2025-03-10 083637.png
erazel
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 10.03.2025 08:36 правильне підключення білайк
При правильному підключені і правильних кабелях на розємі і кабелі під 60 градусів бути не має ;)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

erazel: 10.03.2025 08:39
Enjthesilence: 10.03.2025 08:36 правильне підключення білайк
При правильному підключені і правильних кабелях на розємі і кабелі під 60 градусів бути не має ;)
це як? коли твоя карта жере під 600вт і сама гріється під 70-75 градусів, як це місце коннектора має бути меншим? 50-70 градусів для такої карти біля коннектора гпу - нормальна температура.
Wonderboy
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 10.03.2025 08:36кабель розрахований на 30 використань, був використаний більше сотні разів до цього.
Компенсував хоч один мінус. На форумі все як завжди, вдуматись в новину можуть одиниці.
Hotspur
Member

Повідомлення

Найкращі кабелі найкращим хомякам :beer:
CADR
Member

Повідомлення

Я бы кинул две медных шины (провода) сечением квадрат 10-16. На концах провода опресовать наконечники и затянуть под гайку с гровером. Там расчетно от 80А протолкнуть можно. И нет проблем как у многопроводных кабелей, что один из проводов потерял контакт.
Востаннє редагувалось 10.03.2025 09:05 користувачем CADR, всього редагувалось 1 раз.
Hotspur
Member

Повідомлення

Ймовірно, для 12V-2x6 доведеться вдосконалити конструкцію таких перехідників або вводити активне охолодження - боже, це чудово
Scoffer
Member

Повідомлення

CADR
А я б законодавчо встановив 50 ват на відеокарту і проблема вирішилась би сама собою. Можна під лозугном "врятуємо планету від глобального потепління" :laugh:
nochnik89
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.03.2025 09:03Найкращі кабелі найкращим хомякам :beer:
А ведь тебя и меня тут хейтили с пару месяцев назад за то, что мы обсирали этот кабель. Я даже не представляю, чем думали инженеры нвидии вводя этот стандарт.
А уже вон пошли сообщения про нагревы новых типов кабелей на новых видеокартах.
Enjthesilence
на прохайтеке тоже извращались с кабелями, можно глянуть. И там был один случай как спонтанно нагрелся кабель до сотки, потом они их гнули в разные стороны и там разные температуры нагрева.

Отправлено спустя 2 минуты 57 секунд:
Hotspur: 10.03.2025 09:04боже, це чудово
производители кабелей приготовились уже дополнительно зарабатывать на хомяках )) уже даже обзорщиков приготовили, что те оттестировали какой фирмы кабель будет лучше себя показывать в охлаждении :rotate:
Alex646
Member

Повідомлення

+1 нова фобія. Дякую, дуже дякую... :gigi:
mraleks
Member

Повідомлення

nochnik89: 10.03.2025 09:16 инженеры
Нічого, їх не допустили до розробки.
Bomchik
Member

Повідомлення

А яке січення проводів? На скільки я знаю, то 0.75 витримує 6А. 6*230=1380ват енергії. Невже ті всі роз'єми(12 штук) такого маленького січення, що не можут витримати якихось 600 ват споживання?
CADR
Member

Повідомлення

Bomchik: 10.03.2025 09:30 А яке січення проводів? На скільки я знаю, то 0.75 витримує 6А. 6*230=1380ват енергії. Невже ті всі роз'єми(12 штук) такого маленького січення, що не можут витримати якихось 600 ват споживання?
Не забувайте за напругу.
600Вт/12В=50А
Hotspur
Member

Повідомлення

nochnik89: 10.03.2025 09:16А ведь тебя и меня тут хейтили с пару месяцев назад за то, что мы обсирали этот кабель. Я даже не представляю, чем думали инженеры нвидии вводя этот стандарт.
у дураків завжди фізика не існує, це ж не новина. а де ті всі клоуни до речі ?

Відправлено через 36 секунд:
Bomchik: 10.03.2025 09:30Невже ті всі роз'єми(12 штук) такого маленького січення, що не можут витримати якихось 600 ват споживання?
там немає обмеження на 1 провод :lol: все зроблено щоб згоріло :lol:
Bomchik
Member

Повідомлення

CADR: 10.03.2025 09:36
Bomchik: 10.03.2025 09:30 А яке січення проводів? На скільки я знаю, то 0.75 витримує 6А. 6*230=1380ват енергії. Невже ті всі роз'єми(12 штук) такого маленького січення, що не можут витримати якихось 600 ват споживання?
Не забувайте за напругу.
600Вт/12В=50А
А при чому тут це? Менший вольтаж але більший ампераж...а в кінці маєм ті ж 600 ват. На скільки я розумію фізику, то гріє не вольтаж чи ампераж, а потужність, яка виходить, якщо перемножити ці дві величини. У вас може бути хоч 1 Вольта та 600 ампера це буде те саме, що 600 вольт та 1 ампер.
Conqistador
Member

Повідомлення

проблема не только в проводах, также для 12 вольт нужно больше сечение провода чтоб пропустить такой же ток как для 24 вольт, контактная площадь маленькая без запаса в некоторых случая образуется зазор, окисление или дефект уменьшающий эту площадь и приводящий к перегреву
Enjthesilence
Member

Повідомлення

nochnik89: 10.03.2025 09:16
Hotspur: 10.03.2025 09:03Найкращі кабелі найкращим хомякам :beer:
А ведь тебя и меня тут хейтили с пару месяцев назад за то, что мы обсирали этот кабель. Я даже не представляю, чем думали инженеры нвидии вводя этот стандарт.
Enjthesilence
на прохайтеке тоже извращались с кабелями, можно глянуть. И там был один случай как спонтанно нагрелся кабель до сотки, потом они их гнули в разные стороны и там разные температуры нагрева.

Отправлено спустя 2 минуты 57 секунд:
Hotspur: 10.03.2025 09:04боже, це чудово
производители кабелей приготовились уже дополнительно зарабатывать на хомяках )) уже даже обзорщиков приготовили, что те оттестировали какой фирмы кабель будет лучше себя показывать в охлаждении :rotate:
в них у відео був старий шнурок, який до цього юзався дуже багато раз ще й неодноразово робили на цьому акцент, знову повторити 100+ градусів так і не змогли, ніяк. (поки не відрізали майже всі піни)
я в темі трохи розібрався, нічого доводити тут не хочу, конструктиву нема) юзати шнур більше сотні разів, коли воно розраховано на 20-30 і при цьому писати про атх 3.1, коли це 3.0 зі старим 12hwpr, а не 3.1 з 12v-2x6, класичний оверклокерс :-P
Hotspur
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 10.03.2025 09:46в них у відео був старий шнурок
в тебе фізика стара. іди повчи нову
Відповісти