Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
Ще кажуть, що ейдолони в АКЕФ не настільки важливі, нібито там немає таких ейдолонів, які дають 300% порівняно з Е0.

lewerlin
Я, до речі, МоС нормально пройшов, але помітив, що більше циклів витратив, ніж зазвичай. Але якось не звернув на це уваги, бо мене більше сам патч 3.0 роздратував і було пофіг на МоС. А вже потім дізнався про те, що ХСР повторив практику Геншина і тупо насипав більше ХП мобам. Загалом, якщо не зможу проходити останні поверхи, то й пофіг. Ні в Геншині, ні в Зенлессі мене це не хвилює, ті три крутки не роблять погоди, коли ти всеодно отримуєш всіх на хардпіті, ще й по гаранту. Хоча розумію, чому багатьом в ХСР важливо проходити ендгейм, бо на відміну від Геншина, в ХСР менше способів отримати крутки. Зараз дивлюся ютуб, драма з Касторією набирає оберти, відомі контент кріейтери навіть планують видалити гру, якщо Міхойо реалізують цей пейтувін. Але як на мене, то це нічим не відрізняється від Ахерон, яка нагнула гру, та й від інших персонажів. Подивимося, що там буде за новий босс. Якщо без нових персонажів його дійсно буде ніяк не пройти, тоді справді можна буде остаточно сказати, що ця гра тільки для тих, хто платить гроші.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 27.02.2025 01:32
daesz: 27.02.2025 00:57в тому ж ГФЛ2 цілком ймовірно отримати всіх персонажів на в0 будучи ф2п, але там проблема в іншому - є гільдійний босс і ладдер, і щоб брати високі місця в ладдері гільдій - треба крутити мінімум в1 на більшості персонажів, а на деяких і в3 і більше :/
З тих персонажів які нормально граються на в0 - буквально на пальцях 1 руки можна порахувати..
Так це і є показник ФТП-френдлі. Не скільки ти можеш отримати, а чи може акк без донату бути конкурентним. В ХСР, нинішній МоС взагалі скіллвол-овер-пейвол, що бісів нонсенс, з точки зору бізнесу(і що демонструє тотал безлад в ХоЙо). Інша справа, що вайфу-геймеру це до лампочки, і без відвертого альтруїзму розробників(що знов таки нонсенс) обидва боки не балансяться. Або донать на вайфу(якщо хочеш усіх, скіни теж в цю категорію), або донать на циферки.
Весь соло контент можна закрити будучи повністю ф2п. Гільдійний контент ніде і ніколи не був ф2п френді, і я тим не менше в 1% / топ40 гільдії будучи повністю ф2п :)
Kirakishou: 27.02.2025 01:40 daesz
Ще кажуть, що ейдолони в АКЕФ не настільки важливі, нібито там немає таких ейдолонів, які дають 300% порівняно з Е0.
В АК ейдолони взагалі по суті нічого не давали.
В АКЕФ з того що я почитав - ну таке, мб якісь будуть не погані, але поки не дуже бачу причину ролити їх :
https://www.prydwen.gg/arknights-endfield/characters
Для прикладу :
https://www.prydwen.gg/arknights-endfie ... ers/yvonne
КД ульти, чуть дамаги, чуть статів.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 27.02.2025 01:32нинішній МоС взагалі скіллвол-овер-пейвол
Я чув, що навпаки, у кого Герта і Аглая, то цей МоС просто прогулянка. Тобто хочеш пройти - крути Аглаю. Сам я також пройшов МоС на повному авто, одна пачка Ахерон Е6, інша Файрфлай з сігною, Руан Мей з сігною, Фуга Е1 з сігною. Тому, як на мене, тут саме пейвол.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.02.2025 01:52Я чув, що навпаки, у кого Герта і Аглая, то цей МоС просто прогулянка. Тобто хочеш пройти - крути Аглаю. Сам я також пройшов МоС на повному авто, одна пачка Ахерон Е6, інша Файрфлай з сігною, Руан Мей з сігною, Фуга Е1 з сігною. Тому, як на мене, тут саме пейвол.
Ні разу. Кокблок вже на 10 поверсі. На хойолабі купа людей с Гертою, котрі нічого не змогли. При тому грамотні пачки не мають з ним проблем взагалі, навіть рахувати не треба - ФТП Зелє, з 4*, проходить що жука, що Нікадора за прийнятні цикли, без лютого мінмаксу.
Аглая взагалі скіллозалежний персонаж, її ефективність, без уміння рахувати екшнвелью і грамотно тюнити пачки, падає в рази більше, ніж у інших персонажів. Її тому не крутили фактично, попри пристойний вайфу-фактор.
Kirakishou: 27.02.2025 01:40тупо насипав більше ХП мобам
В ХСР це з релізу, але ріст зажди був плавним і завжди компенсувався механіками. Цей МоС теж має абузні механіки, проте вони не інтуітивні, а проблеми в людей почалися вже на 10му поверсі, дуже грубо було зроблено.
Kirakishou: 27.02.2025 01:40Зараз дивлюся ютуб, драма з Касторією набирає оберти, відомі контент кріейтери навіть планують видалити гру, якщо Міхойо реалізують цей пейтувін.
Показово, що все не було б так критично для ХоЙо, якби вони не "вляпались в МоС" з Китаєм, буквально за два дні до цього. До них було багато питань, МоС запалив, і старт тесту 3.2 буквально полив, вже палаючу пожежу, напалмом з брандспойту. В них жахливий січень по доходах і якби хоч хтось з "трійці" зараз наглядав за порядком, ми мали би бачити швидку дику реакцію на події, а її нема ніякої.
Kirakishou: 27.02.2025 01:40Але як на мене, то це нічим не відрізняється від Ахерон, яка нагнула гру, та й від інших персонажів.
Це відрізняється принципово. Це платна механіка саме Аккаунту, а не Персонажу. Навіть якби Райден всім дозволяла шотити мобів, незалежно від присутності в пачці, була б різниця. Механіка прямо впливає на ендгейм(на відміну від техніки Ахерон, яка QoL на дрібноту, не більше), і саме до цього головна претензія. Саме смішне, що це навіть не через жадібність, а тупо копіпаст з Хі3 механіки божественних ключів. Халтура, як і весь Амфореус, відданий Хі3 команді.
daesz
Member

Повідомлення

:lol:
спойлер
Зображення
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
Дякую за пояснення. Мені зараз цікавіше спостерігати за цією драмою, ніж читати сюжет нового патчу в ХСР. Цікаво, вони ж проводять бета-тест до релізу, причому, я думаю, що бета-тестери в основному китайці, бо їх простіше притягти до відповідальності за витоки, тоді чому тестери нічого не сказали про те, що МоС складний? Там же мають бути якісь опитування? А коли гра вже вийшла в реліз, то виявилося, що китайці незадоволені.
daesz
Member

Повідомлення

Зображення
NOOOOOOOOO, програв 5050 на Центарейсі баннері.. нажаль прийдеться чекати на реран :(
спойлер
Зображення
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 27.02.2025 10:30тоді чому тестери нічого не сказали про те, що МоС складний? Там же мають бути якісь опитування?
Бо цей МоС фактично має скіллчек, котрий тестери проходять не помічаючи. Там дуже абузні механіки(крітовий кері Гепард проходить на 36, хоч і на лютому мінмаксі та ледь-ледь, коли таке було?), але вони не інтуїтивні і вимагають підлаштовувати пачку. Тестери ж нуль-циклять 12ий поверх за пару костів і беруть 36* на 4*, звісно в них не буде жодних проблем з десятим. Бачив як одному стрімеру, з ні разу не ФТП-акком, мімаксер пробував 12тий пройти. Сліди недокачані, сети не зібрані, Пела взагалі 50го лвл. Пачки потенційно можуть нуль-циклити, але через те, що ними не займались толком, ледь на 36 пройшли. Деви тупо забули, яка в них основна аудиторія.
daesz
Member

Повідомлення

Раніше не задумувався, але х з як тепер грати інші гачі після ГФЛ2, тут кожні 3 тижні здоровенний кусок історії, при тмоу доволі добре написаної.
А потім як подумаєш, що в інших іграх ждем півтори місяці, щоб почитати гори води які не штовхають основний сторілайн взагалі ні в якому сторону...
lewerlin
Member

Повідомлення

Занесло мене таки пограти в ВуВу(нудно стало :gigi: )... Дуже цікаві враження - це хороша гра, але ніяка гача :lol: . І на диво, досі Тенцентом не насрано.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Знали б ви, як сильно мені хочеться покрутити сігну для Евелін. Враховуючи, наскільки вона фановий для мене персонаж. Вона мало того, що по фану для мене на рівні Міябі, так ще і самий привабливий для мене персонаж в грі на даний момент. Я зараз маю круток на три раза дійти до піті. Тобто можна легко забрати сігну. Але далі буде S версія Енбі, Триггер та Вівіан. Енбі ще можна пропустити, але Триггер я однозначно хочу мати і не відмовився би від Вівіан. З самого початку гри я планував крутити тільки персонажів. Але із стандартного банеру, а також із банеру лімітованих персонажів, падає не дуже багато 4* пушок. Залишається або крафтити всім одне і те саме, або потихеньку ловити 4* з банерів та івентів, або почати крутити 5* сігни.
спойлер
Зображення
Просто навіть з цими пушками, що зараз у Міябі та Евелін, я легко закрив весь складний сюжетний контент, який був у мене не пройдений з початку гри. Більш того, я легко прохожу пять із семи поверхів безодні. Взагалі не напружуючись. І це вони ще й зі смішними реліквіями. Уявляю собі, що Евелін буде творити з сігною, яка дає 50% кріта. І що витворяла би Міябі, якби я забрав її сігну.

Я втримався від того, щоб крутити сігну для Джейн, яка просто суперфанова, з нею я згадав, що це таке отримувати фан від гри. Я втримався від сігни для Міябі, яка ще більш фанова. І вже майже третій тиждень стримую себе від того, щоб кинути крутки на сігну Евелін. Навіть будучи недавно п'яним я не покрутив їй сігну, хоча раніше саме під дією алкоголю я вкидав в ігри величезні для мене суми грошей. Але чим ближче кінець її банеру, тим більше я про це думаю. Що б ви робили в такому випадку? І далі збирали гарем чи крутили б сігни?
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 09.03.2025 20:42Що б ви робили в такому випадку? І далі збирали гарем чи крутили б сігни?
Ееее... :laugh: Я, як правило, не кручу все підряд і, на фулл-фтп, мені є сенс забирати сігни. В цілому, якщо просто колекціонувати, то сігни шкодять(ну або донат), а от якщо саме грати і розвивати пачки, то вони потрібні(пріоритет сігна/консти вже індивідуальний).
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 09.03.2025 20:42Що б ви робили в такому випадку? І далі збирали гарем чи крутили б сігни?
Теж саме що й в пана вище - граю, зазвичай, фул ф2п. Але саме у гфл2 в мене "менталітет" змінився (бо раніше крутив всіх в0), а тут є "типу" пвп - тому кручу в пріорітеті сильних персонажів/фортифікаціїконсти/сігни. Але всіх інших хочу позабирати десь колись на в0 також :)
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 10.03.2025 03:47Але саме у гфл2 в мене "менталітет" змінився (бо раніше крутив всіх в0), а тут є "типу" пвп - тому кручу в пріорітеті сильних персонажів/фортифікаціїконсти/сігни.
Для "нон хойо" проектів питання вже дещо по іншому стоїть, інша економіка гачі. Навіть якщо в цілому система "злизана", нюанси з вартістю, гарантами і т.д. вже радикально мінять паттерни.

Ринок до речі доволі цікаво міняється. Аж Тенцент міняє стратегію для гача-сегменту. Цікаво спостерігати.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.03.2025 05:50
daesz: 10.03.2025 03:47Але саме у гфл2 в мене "менталітет" змінився (бо раніше крутив всіх в0), а тут є "типу" пвп - тому кручу в пріорітеті сильних персонажів/фортифікаціїконсти/сігни.
Для "нон хойо" проектів питання вже дещо по іншому стоїть, інша економіка гачі. Навіть якщо в цілому система "злизана", нюанси з вартістю, гарантами і т.д. вже радикально мінять паттерни.

Ринок до речі доволі цікаво міняється. Аж Тенцент міняє стратегію для гача-сегменту. Цікаво спостерігати.
В АКЕФ буде вчергове "революційна" гача і дуже ф2п френдлі також :)

В ГФЛ2, доречі, окрім фортифікацій (типу консти) ще є ключі, це типу окремий "артефакт", який зазвичай ще й механіку нову додає персонажу, ключі можна юзати на іншиї персонаж, але доволі вони "персоналізовані" під конкретного персонажа і не дають іншим нічого. Тож в0 брати на всіх тут також буде багато "роляє".
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
lewerlin: 10.03.2025 03:08В цілому, якщо просто колекціонувати, то сігни шкодять(ну або донат), а от якщо саме грати і розвивати пачки, то вони потрібні(пріоритет сігна/консти вже індивідуальний).
Зрозумів. В цій грі у мене в приорітеті саме колекціонування персонажів, бо вони тут настільки круто зроблені, що хочеться пограти майже кожним. Тому дякую за пораду, не буду крутити їй сігну. Якби вона була гарантовано, як у вуві, то можна було б кинути 70 круток. Але якщо програю, то і більше круток вже не кину, бо тоді можу залишитися без Триггер, адже там також 50/50. Вийде ситуація, що і сігну не отримав, і крутки витратив. Тоді це буде епік фейл.
Надіюся, що буде більше івентів з 4* сігнами.

daesz
daesz: 10.03.2025 03:47Теж саме що й в пана вище - граю, зазвичай, фул ф2п. Але саме у гфл2 в мене "менталітет" змінився (бо раніше крутив всіх в0), а тут є "типу" пвп - тому кручу в пріорітеті сильних персонажів/фортифікаціїконсти/сігни. Але всіх інших хочу позабирати десь колись на в0 також :)
До речі, у мене також "менталітет" змінився. Через навантаження на роботі я "перегорів" в плані того, щоб не те, щоб закривати безодню, а навіть банально заходити туди. Почав грати казуально, чисто проходити сюжет та прокачувати персонажів - мені сам процес прокачування чомусь дуже подобається, і якось стало пофіг на те, що пропускаєш якісь "унікальні" нагороди типу картки в профіль чи ще щось. Наприклад, недавно я тиждень не заходив в ігри і якщо раніше я б через це сильно переймався, то зараз ні. І це при тому, що у мене в зенлессі та хср підписка. А раніше я б через ці три крутки з підписки кілька днів себе картав. Зараз "синдром втрачених можливостей" вже не накриває, як раніше. І я навіть знаю, чому. Бо раніше сидів в різних чатиках і хвалитися закритою безоднею чи повністю пройденим івентом було круто, а зараз розумієш, що ті "унікальні" нагороди це просто сміття, адже значення мають лише персонажі, а потім їх сигнатурки, а не ці картки в профіль, якими ти ніколи не будеш користуватися, бо вони все одно візуально тобі не подобаються.

Відправлено через 6 хвилин 20 секунд:
lewerlin
lewerlin: 10.03.2025 05:50Для "нон хойо" проектів питання вже дещо по іншому стоїть, інша економіка гачі. Навіть якщо в цілому система "злизана", нюанси з вартістю, гарантами і т.д. вже радикально мінять паттерни.
Дійсно так. Взяти тут ж вуву - вона злизана з геншина, навіть гача відкривається по F3, але на банері зброї є гарант. Ейдолони ти можеш купувати в магазині за кешбек.
Втім після скандалу з МоС в ХСР також хочуть щось поміняти, по чуткам навіть додадуть можливість отримувати старих івентових персонажів при програші 50/50, і навіть отримувати їх не в гачі, а за проходження сюжету чи щось типу того.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 10.03.2025 07:12Втім після скандалу з МоС в ХСР також хочуть щось поміняти, по чуткам навіть додадуть можливість отримувати старих івентових персонажів при програші 50/50, і навіть отримувати їх не в гачі, а за проходження сюжету чи щось типу того.
ХоЙо насправді ніяких висновків з цієї драми не винесло. Знову намагаються "відстрілятись" халявою. Тільки якщо раніше в них летіло за поодинокі речі і "халява" в результаті давала "плюси" від ком'юніті, то зараз криза системна. Якщо вони таки перенесуть в реліз механіку глобал пасивок, це стане для них точкою неповернення. А ХоЙо не Тенцент, пересидіти в сементі "на мінімалках" не вийде. Саме смішне, що вони самі, фактично, "змінили правила гри", і тепер самі від них отримують.
daesz: 10.03.2025 06:30В АКЕФ буде вчергове "революційна" гача і дуже ф2п френдлі також :)
А де #sarcasm :gigi:
З цікавого загалом дві речі:
1. Мобільний геймінг спробував мультиплатформу і йому сподобалось. Маржа звісно зовсім інша, але і волатильність зовсім інша, можна "грати в довгу" і розвивати франшизи.
2. Тенцент(а це головний кит ринку) почав розглядати окремі студії і тайтли, як постійні активи. Це видно з політики, афільованих з ним, студій і видавців. Якщо раніше, їх проекти, максимізували прибуток в моменті і забувались(проекти одноденки, швидкі інвестиції), то зараз починають формувати франшизи і лояльну аудиторію, жертвуючи маржею. Тобто, розмова вже про формування "надійних" активів з хорошою ліквідністю. Раніше Тенцент вкладався у всякі Епіки, а в гачах просто крутив гроші. Наразі гачі самі стають "вкладеннями". І конкуренція вже не за гроші аудиторії, а за її лояльність.
І в такий час, Давей і Ко, вирішили "стригонути" шекелів більше звичного :lol: . Що таки жаль насправді, незалежний гравець все таки.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 10.03.2025 08:18ХоЙо насправді ніяких висновків з цієї драми не винесло. Знову намагаються "відстрілятись" халявою. Тільки якщо раніше в них летіло за поодинокі речі і "халява" в результаті давала "плюси" від ком'юніті, то зараз криза системна. Якщо вони таки перенесуть в реліз механіку глобал пасивок, це стане для них точкою неповернення. А ХоЙо не Тенцент, пересидіти в сементі "на мінімалках" не вийде. Саме смішне, що вони самі, фактично, "змінили правила гри", і тепер самі від них отримують.
Ця опція, що можна буде обрати старих ліміток, якщо програєш 50/50, мені підходить. Тому що не знаю, у кого як, а у мене у всіх іграх хойо є якась підкрутка на одного і того ж стандартного персонажа. Ну, може, на двох. Більшість програних 50/50 падають саме вони. Ось, наприклад, щойно програв 50/50 на банері нової Енбі в Зенлессі на користь Солджа 11, яка у мене вже М3, тобто я її вже чотири рази "виграв". В ХСР у мене Е3 Гепард з двома його сігнами. В Геншині С5 Ділюк і С5 Джин. Якщо якимось таким чином я зможу отримувати за програні 50/50 Кафку, то мені це дуже підходить. Хочу вже нарешті забрати Е6 Кафку і закрити гештальт.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.03.2025 07:21Ця опція, що можна буде обрати старих ліміток, якщо програєш 50/50, мені підходить.
Поки це лише кавовий копіум, як воно буде на релізі - побачимо. Погано, що Хойо(ну не прям вся корпа, а швидше конкретний менеджмент) схоже тупо хочуть цією "халявою"
збити хвилю хейту і таки протягти непопулярні фічі(бо інших ідей немає, а перед Давеєм і Ко звітувати треба, от і копіпаст з Хі3). І їх не хвилює, що Хі3 мертвий, як і всі гачі наразі, з подібними практиками. Не хвилює, що ХоЙо виросла на абузі лояльності аудиторії і зараз це прохавали всі конкуренти. Наразі ті ж Куро мають в 2,5 рази меншу виручку при більш ніж в 30! раз меншій аудиторії, вдвічі дешевшій(фактично) гачі, купі халяви за проваленій старт і відсутності будь-якого примусу(типу кріпу). Тенцент буквально успішно абузить хойошну методичку, а самі хойо займаються фігнею, бо власники переключились на "топ-повістки" - космос, ШІ та "зеленку", і їм вже самі ігри тупо не цікаві. Що насправді недобре для ринку, бо більше великих конкурентів у Тенценту немає.
Так як я бачу картину, всі "плюшки"(з 5*) відходять на інший план. Єдине, що і Куро, і Гіпергриф завжди вміли заробляти в порозумінні з аудиторією, і можливо ВуВа і Енфілд залишаться адекватними навіть під Тенцентом без конкуренції, а великі платформи не мобілки, "правила" дещо інші. Можливо.
daesz
Member

Повідомлення

Donate
59(Guaranteed) klukai > 63(5050W) klukai > 34(5050L) Tololo > 64(G) klukai > 60 (5050W) klukai І потім на 16 пулі отримав сігнатурку, але мав гарант на ній також :)
Залишилось 9.5к колапс пісів :shuffle:
Як ваші пули пройшли?

Відправлено через 1 годину 23 хвилини 41 секунду:
Зображення

Олсо, мій феноменальний лак на вепон банері :
Зображення
Хотів крутанути його, щоб отримати ср вепон для Суомі, коли гра тільки вийшла - отримав її сср на першому 10 пулі (я спочатку зробив 1 сиггл); другий раз думав крутанути щоб отримати вепон Макі, зробив 2 сингл пула - отримав сигнатурку Периті (програв 5050), вирішив зберегти гарант для 416 :)
Відповісти