Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
ApostolCV
Member

Повідомлення

Ще б якби було якесь обгрунтування. А так діагноз.) :lol:
saren
Member

Повідомлення

ApostolCV: 07.03.2025 16:01 Ще б якби було якесь обгрунтування. А так діагноз.) :lol:
ваистену. :beer:
Egoist
Junior

Повідомлення

mklm: 07.03.2025 08:23 там змагання по 754 сокету, хто хоче - приєднуйтесь
https://hwbot.org/competitions/Warp9%20 ... ompetition
Нажаль немаэ обмежень по охолодженню.
mklm
Member

Повідомлення

Бумик: 07.03.2025 14:03 Я пока на Атлоны цены сложить не могу,но будут недешево.
їм ціна полтіннік, ну сотня максимум :lol:

Egoist: 07.03.2025 16:45
mklm: 07.03.2025 08:23 там змагання по 754 сокету, хто хоче - приєднуйтесь
https://hwbot.org/competitions/Warp9%20 ... ompetition
фішка к8 в тому що чим холодніше - тим гірший розгін. там ідеальна температура десь від мінус 10 до мінус 50
Egoist
Junior

Повідомлення

На OLX стільки даунів це просто якась дичина. Ціни вище ніж на ebay :) От реально це люди з вадами. Всі ретроманьяки, включаючи таких продаванів, це люди котрі хочуть купити подешевше щось стареньке. Але бариги від бога купують щось за копійки, а потім накручують 1000% і намагаються продати це ретроманьякам. З яких паралельних всесвітів ці бовдури? Я деяким навіть пишу з цікавості яка буде аргументна база у таких комерсів.

Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
mklm: 07.03.2025 16:51
Бумик: 07.03.2025 14:03 Я пока на Атлоны цены сложить не могу,но будут недешево.
їм ціна полтіннік, ну сотня максимум :lol:

Egoist: 07.03.2025 16:45
фішка к8 в тому що чим холодніше - тим гірший розгін. там ідеальна температура десь від мінус 10 до мінус 50
Так в тому і справа, що навіть проточна холодна вода іде лісом:)

Отправлено спустя 3 минуты 3 секунды:
раз гілка прокинулась хтось замислювався над такою гарною машиною як Sun Java Workstation W2100z ?

Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
940 дуал сокет з агп дуже рідка штуковина, з того що реально знайти тільки Tyan і за багато грошей, але ця система має перевагу в тому , що можна приєднати агп або Pcie боард і це будуть повноцінні інтерфейси.
Востаннє редагувалось 07.03.2025 17:04 користувачем Egoist, всього редагувалось 1 раз.
saren
Member

Повідомлення

Egoist
Меня особо бесит то, что цены крутят не ценители, а опущенные барыги. А еще недалёкие колхозники, видя такой парад жадности, крутят цены на свое : " если кто то продает дорого - чем я хуже, что бы продавать дешевле".
Бесит до "зубовного скрежета"©®™
spoglyadach
Member

Повідомлення

saren
Це дуже смішно і дивно але я кілька днів тому чогось згадував про цю об'яву, вона висить вже років мабуть 2-3
Говорили із знайомим про крінж-ціну на вуди і я йому сказав що це ще не крінж, і тут ви скидаєте саме це оголошення. Ну в ретро-джонів недавно за 260 долорів двухсокетний s370 Abit улетів дешевше з куомплектом та тулатінами, а тут людина думає що в нього якийсь нереальний скарб на руках. Вам смішно а він просто чекає коли ціна підніметься працює на випередження ринку :up:

Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
mklm: 07.03.2025 16:51 фішка к8 в тому що чим холодніше - тим гірший розгін. там ідеальна температура десь від мінус 10 до мінус 50
Я щось взагалі не зустрічав що б їх прям сильно розігнали, там стеля десь 3.3-3.4 на скільки я пам'ятаю по хоботу

Відправлено через 19 хвилин 34 секунди:
Egoist: 07.03.2025 16:58 На OLX стільки даунів це просто якась дичина. Ціни вище ніж на ebay :) От реально це люди з вадами. Всі ретроманьяки, включаючи таких продаванів, це люди котрі хочуть купити подешевше щось стареньке. Але бариги від бога купують щось за копійки, а потім накручують 1000% і намагаються продати це ретроманьякам. З яких паралельних всесвітів ці бовдури? Я деяким навіть пишу з цікавості яка буде аргументна база у таких комерсів.
Самий точний опис того що відбувається на лоху, я доречі цікавий експеремент провів, вже більше ніж півроку тому відкрив 10 ретро-лотів на які наші ретро-миколки поставили дракон-прайс. Ну типу Солтек за 200 баксів :laugh: так ось 9 з 10 все ще актуальні, не знаю чи був один проданий бо прям не моніторю кожного місяця. Такшо їм там теж складно жити

Такі лоти завжди трохи смішнявку викликають
спойлер
https://www.ebay.com/itm/226631059454?m ... &recoPos=6
Той же селлер, продає мертву 5900 за дуже адекватний прайс
спойлер
https://www.ebay.com/itm/324986117757
Тоді як по сусідству продаються реально цікаві екземпляри за цілком зрозумілі гроші, при тому що середня ціна таксі у нью-йорку 50$
спойлер
https://www.ebay.com/itm/297073233138?m ... &recoPos=3
спойлер
https://www.ebay.com/itm/286364151659?_ ... &recoPos=2
Egoist
Junior

Повідомлення

В мене э друг, котрий від цього часу носить звання епічний бовдур. Він ніколи нічого не викидає, але мабуть сидіння вдома трошки зломало його світоспринняття. Ось цей плюшкін взяв і виніс під мусорку коробку з старими комплектуючими, не знаю що там точно по материнках, памяті, процесорах але в коробці були 4200ti та 1950 agp. Він ще на початку 00 працював в великій конторі по збору ПК в Києві, мені навіть не цікаво що ще він там викинув що б не ломати мені і йому психіку. Бо я цього бовдура багато років просив сходити до підвалу і подивитись що він там назбирав.

Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
Коли я йому сказав скільки може коштувати 1950агп.......................................................

Отправлено спустя 2 минуты 1 секунду:
Нормальний такий підгон він залишив комусь, наврядчи та комплектуха дісталась людині яка розуміється, а от туди куди він міг це віднести (в якусь ремонтну майтерню) думаю були раді купити це по ціні стакану кави :)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Відкрию вам таємницю, в майстернях ніхто не шарить за якісь там ретри, ніколи в цьому не колупаються і взагалі не розглядають як щось на чому можна заробити. Дістались залізки місцевим бомжам які віднесуть їх на найближчу прийомку плат на вагу або барахолку, це класична класіка. Потім там якийсь барига купить і буде вам це парити на лоху, а ви ще будете один одному ціну збивати хто більше дасть :laugh:
offece-trader
Member

Повідомлення

Egoist: 07.03.2025 16:58Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
940 дуал сокет з агп дуже рідка штуковина, з того що реально знайти тільки Tyan і за багато грошей, але ця система має перевагу в тому , що можна приєднати агп або Pcie боард і це будуть повноцінні інтерфейси.
О, а я только хотел такое выкидывать :) А чем же ценность, дайте пояснения ? Процессоры еще в комплекте.
0kie
Member

Повідомлення

saren: 07.03.2025 17:01Меня особо бесит то, что цены крутят не ценители, а опущенные барыги. А еще недалёкие колхозники, видя такой парад жадности, крутят цены на свое : " если кто то продает дорого - чем я хуже, что бы продавать дешевле".
На нашей барахолке давно был? Глянь на цены мусора: те же RTX 3070 и ниже. Как раз тот подход к продажам, что ты описываешь. :laugh: Народ по инерции пытается продавать 3000-ю серию видях за конский прайс, хотя всем давно понятно, что это уже мусор и нафиг никому не нужен. Тем более в тех объёмах, который представлен на всех площадках, торгующих б/у комплектующими.
Egoist
Junior

Повідомлення

offece-trader: 08.03.2025 14:25
Egoist: 07.03.2025 16:58Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
О, а я только хотел такое выкидывать :) А чем же ценность, дайте пояснения ? Процессоры еще в комплекте.
Для мене цінність зібрати до купи топову систему з ДДР1 (на крайняк ддр2), агп i з найпродуктивнішими процесорами тієї епохи, тому вибір пав на дуал 940 сокет який повністю вписується в ту епоху + є PCI-X тому можна зібрати рейд масив, чи потужну мережеву карту, а якщо пощастить десь купити адаптер pci-x to pci-e то вийде ультимативна машина. Тому і знайшов воркстейшен від SUN який без покупки адаптера маэ дочірню палту яка агп заміняє на pcie.

P.S. написав у приват.

Отправлено спустя 11 минут 40 секунд:
0kie: 08.03.2025 15:32
saren: 07.03.2025 17:01Меня особо бесит то, что цены крутят не ценители, а опущенные барыги. А еще недалёкие колхозники, видя такой парад жадности, крутят цены на свое : " если кто то продает дорого - чем я хуже, что бы продавать дешевле".
На нашей барахолке давно был? Глянь на цены мусора: те же RTX 3070 и ниже. Как раз тот подход к продажам, что ты описываешь. :laugh: Народ по инерции пытается продавать 3000-ю серию видях за конский прайс, хотя всем давно понятно, что это уже мусор и нафиг никому не нужен. Тем более в тех объёмах, который представлен на всех площадках, торгующих б/у комплектующими.
карти 3000 серії і на ebay коштують неадекватно, я також не розумію звідки такий прайс, але трошки потираю спітнілі ладоні, бо був на тому боці барикади які казали, що майнінг не так сильно впливає на ціну бу карт на ринку. Ринок за рік-два і перетравив майже всі майнерські карти і знову все регулюється як і раніше. І дивлячись на нові серії карт можна впевнено казати, що королем за співвідношенням ціна\фпс для 1080 і 2к залишається 3080ti.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Egoist: 08.03.2025 16:58 Для мене цінність зібрати до купи топову систему з ДДР1 (на крайняк ддр2), агп i з найпродуктивнішими процесорами тієї епохи, тому вибір пав на дуал 940 сокет який повністю вписується в ту епоху + є PCI-X тому можна зібрати рейд масив, чи потужну мережеву карту, а якщо пощастить десь купити адаптер pci-x to pci-e то вийде ультимативна машина. Тому і знайшов воркстейшен від SUN який без покупки адаптера маэ дочірню палту яка агп заміняє на pcie.
Викличте людині психіатра, у нас тут буйний випадок :laugh:
Ще й з Tyan хоче мати справу, для таких взагалі треба окреме відділення нашої лікарні заснувати
saren
Member

Повідомлення

0kie
Даже на лурке писали, что тут барахолку оккупировали барыги, так что не удивлюсь.
неделю назад взяли 3060ти за 10к с 13 месяцами гарантии.
SERGBILL
Member

Повідомлення

Egoist: 07.03.2025 16:58 Всі ретроманьяки, включаючи таких продаванів, це люди котрі хочуть купити подешевше щось стареньке. Але бариги від бога купують щось за копійки, а потім накручують 1000% і намагаються продати це ретроманьякам.
Так воно працює всюди: авто, аудіотехніка, музичні інструменти, консолі, комп'ютери і навіть мобільні телефони))) Недавно сам придбав Fender Stratocaster 1969 року за копійки у знайомого наркета і продав за просто нецензурний цінник))) і я б продав би і дешевше, бо для мене це просто стара палка зі струнами, але ж є попит))) До того ж покупець дуже хотів почути від мене про "магію криштального звучання" старих фірмових електрогітар, "зараз такого не роблять", "іструмент з душою", "золота епоха рок-музики" і таке інше і мені довелося йому все це розповідати близько години по телефону, не міг же я засмутити людину)))
Востаннє редагувалось 09.03.2025 00:53 користувачем SERGBILL, всього редагувалось 1 раз.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Нічого не знаю, знайомий мені щось про польський ринок залізок сказав я зайшов подивився. Ціни там трошки вищі за наші але лежить все за що в нас тут кроваві торги влаштовують в ЛС продавців. Ой в мене радеон 3850 немає на чому перевірити 400 гривень, ой вже 600 дають, ой вже 800 а нє вже 1000 якщо більше дасте буде ваша. Ага вже біжу волосікі назад, купувати котів в мішку за тисячу, потім охлад знімеш а там по текстоліту ГПУ пузирі від праски. Так ось в них там вільно лежать і 9800 Pro і FX 5700 4200 Ti кілька екземплярів за пів години зустрів а всяких 6600 GT та 7600 GS взагалі не проблема купити. І ніякої бійки не влаштовують, це получаєця пшекі просто тупі не шарять за прогрєв ретро-джонів на шекелі :eek:
Zakarul
Member

Повідомлення

spoglyadach: 09.03.2025 00:39 Нічого не знаю, знайомий мені щось про польський ринок залізок сказав я зайшов подивився. Ціни там трошки вищі за наші але лежить все за що в нас тут кроваві торги влаштовують в ЛС продавців. Ой в мене радеон 3850 немає на чому перевірити 400 гривень, ой вже 600 дають, ой вже 800 а нє вже 1000 якщо більше дасте буде ваша. Ага вже біжу волосікі назад, купувати котів в мішку за тисячу, потім охлад знімеш а там по текстоліту ГПУ пузирі від праски. Так ось в них там вільно лежать і 9800 Pro і FX 5700 4200 Ti кілька екземплярів за пів години зустрів а всяких 6600 GT та 7600 GS взагалі не проблема купити. І ніякої бійки не влаштовують, це получаєця пшекі просто тупі не шарять за прогрєв ретро-джонів на шекелі :eek:
Это просто потому что ни 9800 Pro, ни ti 4200, ни FX 5700 никто не считает какими-то редкими железяками.
Реально более-менее топовое железо там выкупается в такие же секунды с такими же эпическими торгами как и везде.
условная geforce 4 ti 4600 или 6800у по нормальной цене будет выкуплена за несколько минут.
Цены на интересное ретро-железо уже много лет как везде стали баснословными. И не имеет разницы, Польша это или еще какая страна.
Везде есть барыги. В Польше вообще один из самых барыжных сидит. :laugh: :laugh:
Ник батыра, если кто не в курсе.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Дивно, якщо ти вже польський барига то треба налагодити пряме постачання з однієї з контор по утилізації, їх там як мінімум декілька існує. Прям цілий цех де розбирають старі компи, доречі звідти наші чєли багато чого купують, як зараз не знаю але до війни точно було таке.

Доречі як я вже заглянув, а ASRock 775Dual-915GL це прям шляпа і ніяких цікавих проців на цьому шматі текстоліту не завести ніяк? Бо щось я не нагуглив ніяких бівасів на це чудо, ну і AGP я так розумію там не такий як на VIA чіпсетах, щось типу AGP-Express to hell?
Egoist
Junior

Повідомлення

SERGBILL: 09.03.2025 00:32
Egoist: 07.03.2025 16:58 Всі ретроманьяки, включаючи таких продаванів, це люди котрі хочуть купити подешевше щось стареньке. Але бариги від бога купують щось за копійки, а потім накручують 1000% і намагаються продати це ретроманьякам.
Так воно працює всюди: авто, аудіотехніка, музичні інструменти, консолі, комп'ютери і навіть мобільні телефони))) Недавно сам придбав Fender Stratocaster 1969 року за копійки у знайомого наркета і продав за просто нецензурний цінник))) і я б продав би і дешевше, бо для мене це просто стара палка зі струнами, але ж є попит))) До того ж покупець дуже хотів почути від мене про "магію криштального звучання" старих фірмових електрогітар, "зараз такого не роблять", "іструмент з душою", "золота епоха рок-музики" і таке інше і мені довелося йому все це розповідати близько години по телефону, не міг же я засмутити людину)))
Повністю згоден, але спочатку, до того як дискусія розвилась, лейтмотивом було, що деякі комерси продають за кінський цінник те, що абсолютно нікому не потрібно за такі гроші. А так взагалі 0 претензій - це ринок і хто як хоче так і присідає :) А все що повязано зі звуком, то взагалі дуже велика і болсіна тема, особливо в розрізі звучання кабелів, прозорості звуку з мережевим аудіофльским кабелем і так далі.
Відповісти