Выбор БП

Куратор теми: Melofon
Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Правильное подключение кабелей БП к видеокарте:
спойлер
Видеокарты высокой мощности (более 225 Вт) обычно оснащены двумя (или тремя) слотами PCIe. По соображениям производительности и безопасности настоятельно рекомендуем использовать два (или три) отдельных кабеля PCIe для подключения таких карт к источнику питания:
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Руководство по кабелям питания видеокарты:
спойлер
Зображення
Примечание. Все приведенные здесь значения потребляемой мощности взяты из спецификации ATX для блоков питания. И помните, спецификации не являются ограничениями. Фактическая мощность, которую кабель будет и может передавать, зависит от гораздо большего. Например, кратковременные всплески могут мгновенно потреблять до 2 раз больше средней мощности. Как вы можете видеть ниже, Vega64, карта мощностью 250 Вт~, увеличивает мощность до 420 Вт за 0,3 миллисекунды!
спойлер
Зображення
Может ли ваш кабель выдержать всю эту мощность, зависит от размера сечения кабеля и общего качества рассматриваемого блока питания. Кроме того, разъём питания 6+2 Molex Mini-Fit Jr (пластиковый разъём питания PCIe) может безопасно работать с мощностью до 288 Вт (8А×3×12В). Именно потому, что мощность 150 Вт не является пределом, мы подчеркиваем важность покупки блоков питания хорошего качества для рабочих станций и других систем с высокой нагрузкой.
Кабели-переходники питания видеокарт 12VHPWR обязательно подключать отдельными кабелями идущими от БП, есть три вида переходников в зависимости от мощности карты которые обычно идут в комплекте к ней, с 2-х, 3-х и 4-х 8-pin pci-e на один 12VHPWR и все их нужно подключать только отдельными кабелями!
спойлер
Зображення
Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 08.12.2024 11:43 користувачем Melofon, всього редагувалось 26 разів.
daesz
Member

Повідомлення

ipto: 08.03.2025 08:35 Мягко говоря, очень мило и показательно в трех случаях приводить тесты шумов & пульсаций из трех разных источников :insane:
Мб тому, що гесід не тестив інші 2 БЖ? Корсар був протещений хвбастерс чи для вас це також не достатньо "кваліфіковане" джерело? :lol:
ipto: 08.03.2025 08:35 Так своему Гедицу и передайте, если конечно у них не бракованный экземпляр, что вряд ли - скорее дело там в другом.
Тестування від гесіду в приклад привів також не я. Це можна було б побачити, якщо б ви таки читали переписку, а не останній комент із неї.
До того ж я вам не посильний, ідіть і самі передавайте ;)
ipto: 08.03.2025 08:35 Также ими и иными уважаемые товарищами обозревались и иные блочки на этой платформе, где можно ознакомиться в том числе с пульсациями:
https://hwbusters.com/psus/vetroo-1000w ... -review/4/
https://hwbusters.com/psus/sharkoon-reb ... -review/4/
Показник того, що 2 блоки на одинаковій платформі не завжди одинаково функціонують :
спойлер
Зображення
Зображення
Мяко кажучи, дуже мило і показово з вашої сторони кидати огляди на інші блоки.
acm_fan: 08.03.2025 14:10 Им похоже что нужно править методику - увеличивать время на измерение каждой точки.
Схоже на те, якщо в інші огляди не заглянути і не побачити, що там всюди бордові/фіолетові цятки - то можна зробити висновок, що всі БЖ не фонтан.
Untegental
Member

Повідомлення

Вітаю шановні, треба закрити питання бп, є питання.
Комп наближений до компакта але не супер компакт, першочергово був націлений на SF850 (2024), але зрозумів що цілком можу зібратись і з АТХ бп але з доволі тісною компоновкою. Бентежить питання, чи буде краще і наскільки АТХ блок бюджету умовні 100-150$ буде вказаного SFX, в чому саме, рівень шуму? Щось ще?
Але при SFX буде явно більше просторо для повітря, вартує воно того? Якщо таки SFX, чи досі корсар SF850 найкраще рішення на ринку або з'явились кращі варіанти.

Система поточно має такий конфіг, 7700 (з запасом на умовний 9900), по парі m2 i Sata дисків, 5пропеллерів, відяхи поки ще теж під питанням, але це буде щось в межах 350вт
Hells Angels
Member

Повідомлення

Untegental: 08.03.2025 21:13Вітаю шановні, треба закрити питання бп
SFX-L 850 чи на кіловат Корсар чи Асус
Untegental
Member

Повідомлення

Hells Angels
Чи можно трохи детальніше розкрити питання. Особливо про питання якщо порівнювати з АТХ

Саме SFX-L від корсара? Тобто SFX-L голдовий краще ніж платиновий SFX? Чи з SF850, який не L, є якісь проблеми? Просто саме він зараз багато де є в наявності, а SFX-L бачу тільки сірі в кільком магазах

ipto
Дякую, зараз почитаю
Hells Angels
Member

Повідомлення

Untegental: 08.03.2025 21:49Особливо про питання якщо порівнювати з АТХ
якщо корпус малий то можна взяти і сфх, чому запропонував сфх-л банальна наявність старт-стоп вентиля, в простому сфх вентиль не зупиняється і голосним не назвати.
Untegental: 08.03.2025 21:49SFX-L бачу тільки сірі в кільком магазах
кіловатний з розетка-еу може бути, але 11к :-/
Untegental
Member

Повідомлення

Hells Angels
Старт-стоп, ви маєте на увазі що він повністю зупиняється без нагрузки?

Зараз сиджу вивчаю нову інформацію надану ipto і судячи по цьому графіку
https://hwbusters.com/wp-content/upload ... 230V-8.png
то SFX-L значно гучніші по середньому рівню шуму ніж SFX, чи можливо я щось не так зрозумів?

Ще читаю тут же загалом ревью на бп, може хтось пояснити що таке "minor rails combined watts" що воно по вертикалі на цьому графіку і як це розуміти?
https://hwbusters.com/wp-content/upload ... _Noise.jpg
Hells Angels
Member

Повідомлення

Untegental: 08.03.2025 22:22що він повністю зупиняється без нагрузки?
так
Untegental: 08.03.2025 22:22то SFX-L значно гучніші по середньому рівню шуму ніж SFX
в мене кіловатник сфх-л, я би не сказав що він прям гучний при загальному навантаженні в 400+ вт
Untegental
Member

Повідомлення

Hells Angels
Ну це ж про порівняння, я просто заплутався, ви кажете що SFX-L кращий за рахунок старт стопу і що це конкурентно виділяє його порівняно з SFX. Але по сайту який люб'язно надав пан ipto, питаю чи правильно я зрозумів що SFX помітно тихіший, але трошки гірший на 4% по (Best Overall Performance)?

SFX-L 1000
https://hwbusters.com/wp-content/upload ... oise-6.jpg

SF850
alumem
Junior

Повідомлення

Untegental: 08.03.2025 23:03 Hells Angels
Ну це ж про порівняння, я просто заплутався, ви кажете що SFX-L кращий за рахунок старт стопу і що це конкурентно виділяє його порівняно з SFX. Але по сайту який люб'язно надав пан ipto, питаю чи правильно я зрозумів що SFX помітно тихіший, але трошки гірший на 4% по (Best Overall Performance)?

SFX-L 1000
https://hwbusters.com/wp-content/upload ... oise-6.jpg

SF850
Зачем вы вообще смотрите на максимальный шум, ну на 600 ват максимум будете нагружать
Да и скорей всего все остальное будет больше шуметь. А 4% это такая хрень, не парьтесь
Они оба хороши, берите что больше нравится/дешевле
Untegental
Member

Повідомлення

alumem
Так я не про макс шум, по цьому сайту умовно на 500w навантаженні пише sf850 - 20-25 db а sf1000l - 35-40 db, що різниця прям ого.

А загалом дякую, просто намагаюсь аналізувати всю отриману інформацію

Отправлено спустя 6 минут 32 секунды:
Що таке Minor Rails Combined Watts, наче розібрався, це навантаження мат плата і всіляка периферія, правильно розумію що умовні озу + 4 накопичувачі, і 5 вентелів будуть менше 85вт? (85вт в цьому параметрі це ліміт в якому бп працюють в лайтовому режимі)
alumem
Junior

Повідомлення

Untegental: 08.03.2025 23:23 alumem
Так я не про макс шум, по цьому сайту умовно на 500w навантаженні пише sf850 - 20-25 db а sf1000l - 35-40 db, що різниця прям ого.
А я чутка в глазки долблюсь просто, да разница есть.
А че тут тогда думать, берите sf850

Ps не пойму о каком полупасиве писали выше)
Untegental
Member

Повідомлення

alumem: 08.03.2025 23:36Как понимать "працюють в лайтовому режимі" ?
Коли оберти бп 0-600rpm

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
alumem: 08.03.2025 23:45Ps не пойму о каком полупасиве писали выше)
Теж не до кінця зрозумів, через це і перепитую багато разів, судячи по hwbusters в даних бп ідентична робота з кулером при низьких навантаженнях, навіть трохи ліпша у випадку sf850. Але це якщо я нуб вірно трактую інфу.
alumem
Junior

Повідомлення

Untegental: 08.03.2025 23:49
alumem: 08.03.2025 23:36Как понимать "працюють в лайтовому режимі" ?
Коли оберти бп 0-600rpm

Я про цей вертикальний вольтаж на графіках який я скинув, судячи по знайденій мені інформації Minor Rails Combined Watts це навантаження поза 12v лінією, тобто те що дає переферія та мат плата, ну або все окрім ЦП\ГПУ.
І от на цих графах окремо вертикальний показує що найбільш лайтовий з до 600rpm це коли Minor Rails Combined Watts менше 85вт (або менше 82вт для sf1000l в нього цей параметр трохи менший але більший максимум)

Отправлено спустя 1 минуту 52 секунды:
alumem: 08.03.2025 23:45Ps не пойму о каком полупасиве писали выше)
Теж не до кінця зрозумів, через це і перепитую багато разів, судячи по hwbusters в даних бп ідентична робота з кулером при низьких навантаженнях, навіть трохи ліпша у випадку sf850. Але це якщо я нуб вірно трактую інфу.
Ну типо почти сразу кулер будет стартовать
Вы его слышать не будете что не активними что до 600 оборотов.
Вы паритесь за такие мелочи)
Обычному пользователю можно прочитать последнюю страницу обзора модели, посмотреть есль ли плашка "рекомендация" и если волнует шум поискать это в минусах) и все)
Ну как варик зайти в списке лучших посмотреть)
А ну и атх вариант корсара будет тише и холоднее) и дешевле но разницы работы не будет для вас.
Как по мне sfx нужно брать тогда когда ну ничего другое не лезит в корпус :gigi:
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

А 850 зачем? Рассуждения в стиле на Х Вт будет тише, потому что мощнее - ложные. Надо каждую модель (и её шум / кривую) отдельно смотреть. У Корсаров супер-селлер как раз таки 750 (SFX).
Untegental
Member

Повідомлення

acm_fan: 09.03.2025 00:16А 850 зачем?
У 5070ti в рекомендованих бп 850вт

Отправлено спустя 2 минуты 24 секунды:
Судячи по hwbusters, в моделях 2024 різниця між 850 і 750 окрім потужності не суттєва, чи є щось на що я не звернув увагу?
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Untegental: 09.03.2025 00:27У 5070ti в рекомендованих бп 850вт
ВК + 14900K - один жор;
та же ВК + 7700 - другой, не?
Угадайте под какой ЦП заложили рекомендации.
Вот вместо 1000 слов профиль пана с 750 Вт и - внезапно - 4090:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=46493
Untegental
Member

Повідомлення

alumem: 08.03.2025 23:59А ну и атх вариант корсара будет тише и холоднее) и дешевле но разницы работы не будет для вас.
Дякую, ну я через це і зайшов перепитати, трошки відбився з актуальної інфи за останні роки, тому перепитую на форумі. Попри те що АТХ я теж можу втулити, я не проти трохи переплатити за нього в пользу більш комфортного розміщення заліза в корпусі, якщо окрім цього значних недоліків порівняно з АТХ аналогом немає

Отправлено спустя 4 минуты 26 секунд:
acm_fan
Та я розумію, але в моєму випадку невеликий запас потрібен, з великою вірогідністю комплектуючі будуть замінені на потужніші в короткій перспективі

Отправлено спустя 38 минут 2 секунды:
acm_fan: 09.03.2025 00:16Надо каждую модель (и её шум / кривую) отдельно смотреть
Подивився уважно кожну криву по відношенню до 750 і 850 (2024 ревізії), в усіх параметрах вони приблизно рівні, тільки 850 буде чуть тихіший на умовних 500вт. не можу зрозуміти по яким причинам я маю звернути увагу саме на 750 замість 850?
Наскільки я розумію 750 був топом в попередній ревізії оскільки 850 просто не було, був тільки 750.
Востаннє редагувалось 09.03.2025 01:18 користувачем Untegental, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels
точно не асус, зі слів feniks_tm - дуже шумний пропелер; та й не зважаючи на те, що платформа одна й та ж - корсар у всіх тестах значно кращий.
В мене з профільною системою (а до 4070с в мене була 7800хт з 15% паверлімітом) пропелер поки від травня так ні разу й не ввімкнувся :D

Брав на акції з яєць за 130$
спойлер
Зображення
+ доставка містом/морем ще 9$
спойлер
Зображення
Відправлено через 6 хвилин 17 секунд:
Untegental
minor rails combined watts - загальна потужність 3.3В + 5В + -5В ліній.
snd
Junior

Повідомлення

Вітаю, шановні експерти та ентузіасти!

Підбираю собі блок 750-1000w для комптьютера, для цілодобової роботи ( багато автотестів веб інтерфейсу в багатопоточному режимі )
CPU - 14900kf ( з лімітом в 220w )
GPU - 1650 ( з часом зміню на 4060\5060 ) - карта використовується для виводу інфи на 3 монітори, в майбутнбому будуть ще стріми та тестування метавсесвітів.
Case - Fractal design torrent compact ( +повітрянний кулер Phantom Spirit 120 Evo ) - блок буде зверху, вентилятором вниз

Хотілось би отримати
1. якісний блок, з мінімальною вірогідністю отримати брак та морочитись з поверненнями, діагностиками і тд.
2. Максимально тихий. Як тихий куллер, так і з відсутністю або мінімумом фонових шумів, якихось призвуків, писків дросселів тощо
3. Щоб тримав 20мс, при відключені світла, бо буде підключений до Anker 757.
4. Вартість, від 5000 до 10000, дешевше краще, але якщо є за що заплатити тоді ок і подорожче. Тут більше ціна\якість.
5. Більш гнучкі, тонкі або плоскі провода, бо в корпусі малий ( -1.7 см ) зазор для прокладки.
6. Ну і бажано такий, що розрахований на використання з положенням вентилятором вниз, щоб надписи були не перевернуті, але це не критично
7. В моєму випадку, наче не потрібен 12VHPWR, тож можна розглянути і старіші моделі з можливість докупити потім шнур, якщо знадобиться

Дивився на такі ( від дорожчих до дешевших )

be quiet! Dark Power 13 750w / 850w
be quiet! Straight Power 12 850w
Seasonic Vertex 750 GX
SuperFlower VII xg 850
NZXT c850
Corsair RM750x / RM850x
MSI MPG A850G
FSP VITA GM 1000W ATX v3.1
PCCooler YN 850

Прокоментую думки щодо цих блоків.
Мені подобаються be quite, але дуже не подобаються, що багато браку по ним, виходять з ладу, або шумлять. Не хочеться влізти з ними в халепу.
Seasonic, скоріше ні, бо дорого, погане співвідношення ціна\якість. Може бути шумний.
SuperFlower VII xg 850 - наче непоганий варіант у всьому, але вартість височенька і продавців мало, не офіціали
NZXT c850 - на базі seasonic, але тихіший. З недоліків, провода жорсткі по відгукам. Не найкраща ціна в порівнянні з конкурентами у нас.
Corsair RM750x / RM850x - зустрічав багато відгуків, що попадаються coil whine багато. Також на провода були нарікання.
MSI MPG A850G - подобається, не знаю тільки щодо Hold Up Time який в нього?
FSP VITA GM 1000W ATX v3.1 - ціна вартість супер зараз. Але Hold Up Time 16.6.
PCCooler YN 850 - невідомий виробник, може і норм по параметрах та вартості, але якось не хочеться вже сильно продешевити.

Тут як раз питання, як рахується цей Hold Up Time. На прикладі вищезгаданого FSP. Це при повному навантаженні 1000w буде 16.6 мс А на моіх, умовно 400w, що система буде реально брати, цей показник буде быльше 20 мс чи ні?

Може ще є щось цікавого у
Enermax
Cooler master
Evga
або
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760W \ 860W - є сенс розглянути?

Буду вдячний за конструктивні поради!
Відповісти