Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

murzik: 05.03.2025 13:00покажіть їй як треба їздити ..
це симпатична німка, її тут постили вже :D
Quanton
Junior

Повідомлення

mumu: 04.03.2025 12:49
Quanton: 04.03.2025 08:56А не буде чогось з нового? Просто хочу оформити оплату частинами, або доведеться збирати всю суму до осені, а там і велосипед не дуже потрібен
тоді краще купити вживаний міський велік на планетарці за 5-6к. для міста буде дуже ок.
Бо купити якийсь кроссер може і прикольно спочатку, але через пару тисяч там шось почне сипатись(втулки, трещітка, шатуни). Він то і дешевий по аналогічним запчастинам буде(там навіть буде добре менше 15к за байк), але прийдеться освоювати навики ремонту. Щоб таким чином проблеми з ремонтом не відбили бажання взагалі кататись.
Та з ремонтом то проблем нема, мені було б навіть цікаво чомусь такому повчитись, як не розберусь то ремонтників в місті вистачає
Hotspur
Member

Повідомлення

Quanton: 05.03.2025 20:45Та з ремонтом то проблем нема, мені було б навіть цікаво чомусь такому повчитись
смішний. ти спочатку інструмента купи
Filabatya
Member

Повідомлення

газовий ключ і молоток, ну якшо ще плоска викрутка то майстер :gigi:
Hotspur
Member

Повідомлення

Filabatya: 05.03.2025 22:01газовий ключ і молоток, ну якшо ще плоска викрутка то майстер
там просто шестигранників штук 20 :shuffle: а є ще всякі штучки :shuffle:
dead_rat
Member

Повідомлення

Hotspur: 05.03.2025 22:18
Filabatya: 05.03.2025 22:01газовий ключ і молоток, ну якшо ще плоска викрутка то майстер
там просто шестигранників штук 20 :shuffle: а є ще всякі штучки :shuffle:
Щось ти змельчав, раніше ноги ламалися, трава виривала перемикач, а тепер лише мультітулом лякаєш
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 05.03.2025 23:06 а тепер лише мультітулом лякаєш
нормальний набір 6 гранників це досить дурні гроші :shuffle: люди не в курсі просто
waryag
Member

Повідомлення

mumu: 04.03.2025 12:49тоді краще купити вживаний міський велік на планетарці за 5-6к. для міста буде дуже ок.
Бо купити якийсь кроссер може і прикольно спочатку, але через пару тисяч там шось почне сипатись(втулки, трещітка, шатуни). Він то і дешевий по аналогічним запчастинам буде(там навіть буде добре менше 15к за байк), але прийдеться освоювати навики ремонту. Щоб таким чином проблеми з ремонтом не відбили бажання взагалі кататись.
Хтось гарантує, що не почне сипатись дорожник?
З планетаркою, що практично не підлягає ремонту, і навіть за обслуговування з настроюванням не кожен веломайстер візьметься.
Зате ланцюг з зірками дешевше!
Барбарис
Member

Повідомлення

waryag, планетарка на ремені дуже надійна штука. Але з ремонтом дійсно може бути проблема, якщо таки зламається. Просто на бв велосипеді стан планетарки визначити майже не можливо.
_VlaD_
Member

Повідомлення

waryag: 07.03.2025 06:45Хтось гарантує, що не почне сипатись дорожник?
З планетаркою, що практично не підлягає ремонту, і навіть за обслуговування з настроюванням не кожен веломайстер візьметься.
Можна взяти нову планетарку, наприклад Shimano Nexus Inter-3 за 3к грн та поставити на будь-який вел.
А настроювати там нема чого. Навіть мавпа розбереться.

waryag
Member

Повідомлення

_VlaD_: 07.03.2025 14:34Можна взяти нову планетарку, наприклад Shimano Nexus Inter-3 за 3к грн та поставити на будь-який вел.
А настроювати там нема чого. Навіть мавпа розбереться.
3 передач вистачить всім!
А переспицьовувати колесо буде теж мавпа?
_VlaD_
Member

Повідомлення

waryag: 07.03.2025 21:57 А переспицьовувати колесо буде теж мавпа?
Я сам спицював та відносив до майстерні на протяжку. Щоб рівно було. Саме ця втулка має стандартні розміри. Тобто не треба купувати нові спиці та підбирати їх довжину.

Отправлено спустя 6 минут 6 секунд:
waryag: 07.03.2025 21:573 передач вистачить всім!
Якщо просто їздити, то достатньо. На більшу кількість швидкостей вже інша ціна та складність. Спиці треба буде теж міняти та вираховувати потрібну довжину.
А от саме ця - проста як дрова. Легко розбирається та збирається. Також має барабанний тормоз як на радянських велосипедах. Для більшості людей доступна новою дешевше ніж 100 баксів.

Звичайно, краще Shimano SG-S7000-8 ALFINE. Але, цінник вже під 300$+ за повний новий комплект. Б/у я б не ризикував брати.
Spleen
Member

Повідомлення

Купив гуму, в оплату частинами, на переднє колесо дорогенну
(по гарній знижці. Але вона скрізь по такій самій акції/ціні була і ніде не писали що то уцінка якась)
.
Попався брак ((
Спочатку не міг натягнути на обід довго, а коли натягнув.. зрозумів що вона крива. Обід рівний, а колесо візуально виляє, наче там вісімка добряча :eek:
Сил знімати, мити, назад пристібати до упаковки, і нести повертати - вже не було.
Поспускав, пожмакав, промазав милом обід добряче.. Качнув на пару хвилин до 4.5 атмосфер (максимум 3.1 написано), знов спустив - не допомогли такі маніпуляції. Трохи виправилось, але загалом так само крива :mad:
dead_rat
Member

Повідомлення

_VlaD_: 07.03.2025 22:25
waryag: 07.03.2025 21:57 А переспицьовувати колесо буде теж мавпа?
Я сам спицював та відносив до майстерні на протяжку. Щоб рівно було. Саме ця втулка має стандартні розміри. Тобто не треба купувати нові спиці та підбирати їх довжину.
Я ледве зі сміху не луснув, не знаю що в вас такого стандартного але вони всі різні, перший тиць: 252 мм, 263, 264, 270, 274, 290, а якщо відкрити каталог, то буде весь список з кроком 1-2 мм. Бо всі втулки трохи різні і спицювати можна по-різному

Наприклад дт свісс перший тиць:
2 x DT Aerolite Straightpull 2.0/0.9/2.3 x 277 mm schwarz
2 x DT Aerolite Straightpull 2.0/0.9/2.3 x 276 mm schwarz
2 x DT Aerolite Straightpull 2.0/0.9/2.3 x 273 mm schwarz
Другий тиць

2 x DT Aero Comp T-Head 2.0/1.25/2.3 x 271 mm schwarz
2 x DT Aero Comp T-Head 2.0/1.25/2.3 x 274 mm schwarz
2 x DT Aero Comp T-Head 2.0/1.25/2.3 x 272 mm schwarz
2 x DT Aero Comp T-Head 2.0/1.25/2.3 x 270 mm schwarz
То яка з них стандартна? :laugh:

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Spleen
Співчуваю, в мене теж якось попалась бракована покришка на шоссер, місяць з глузду сходив. Вона була трошки крива і пульсації відчувалися лише на рівному асфальті то не міг зрозуміти чи мене глючить чи криво поставив, але таки покришка.
_VlaD_
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.03.2025 09:55 То яка з них стандартна?
Стандартна - це та яка на велосепеді "Україна".
Hotspur
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.03.2025 09:55То яка з них стандартна?
в людей все стандартне. вони ті спиці в кіно бачили :lol:
_VlaD_
Member

Повідомлення

Я розумію що тут зібрались майстри спорту міжнародного класу, у яких велосипеди дороще Рендж Ровера та сідушки зі шкіри незайманих дівок. Але, це все дуже далеко від простого люду. І коли заходить питання про велосепед за 5к грн, то я сильно сумніваюся що там буде якась унікальна втулка, яку роблять по спецзаказу і на ній буде викарбуване золотими літерами прізвище майстра, що її зробив.

Отправлено спустя 2 минуты :
Hotspur: 08.03.2025 11:22 в людей все стандартне. вони ті спиці в кіно бачили :lol:
Ох, як ти глибоко комраду з Німеччини підлизнув. Мабудь, відчуваєш себе таким чином блище до "еліти".
dead_rat
Member

Повідомлення

_VlaD_
Дивись, втулки не унікальні, але вони різного диаметру, так само як і всі ободи мають різний внутрішній діаметр(товшина самого ободу від 23 до 80 мм в усіх уявних комбінаціях і похибках виробництва).

Тому і є спиці від 268 до 275 мм з кроком в 1мм. Нема одного стандарту довжини. Звичайно є шанс компенсувати 1 чи навіть 2мм різниці довжиною різьби на спиці, а реальне правило, що воно не підійде 1 до 1. Так ще й втулки і обода є на різну кількість спиць і різних спосіб спицівання від «сонечка» до потрійного нахльосту.
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
_VlaD_: 08.03.2025 11:31 Ох, як ти глибоко комраду з Німеччини підлизнув. Мабудь, відчуваєш себе таким чином блище до "еліти".
В тебе якісь комплекси, всім іншим якось плювати хто звідки пише.
_VlaD_
Member

Повідомлення

dead_rat: 08.03.2025 11:47Дивись, втулки не унікальні, але вони різного диаметру, так само як і всі ободи мають різний внутрішній діаметр(товшина самого ободу від 23 до 80 мм в усіх уявних комбінаціях і похибках виробництва).
Я все це знаю.
Але, втулка Інтер-3 - це вузька втулка, яка стає на рами, від велосепедів, що були одношвидкісними. У більшості з них однакові розміри. Такі втулки на більшості радянських велосепедах одношвидкісних, та мабуть і на іноземних, раз вона співпадає по розмірах.
nutman
Member

Повідомлення

Хочу прицениться к surly moloko. Кто знает, где его можно купить, где и какие скидки бывают?
Відповісти