Sergey82: ↑
04.03.2025 14:31
Вим привіт, підкажіть знатоки, будь ласка. Потрібен новий монітор на 27 дюймів. Відеокарта встроєна, Vega 7 (Ryzen 55600G). Чи є сенс брати для такої карти 2К монітор? Чи буде достатньо FullHD?
Забув додати. В ігри не граю, монітор потрібен для серфінгу, Ютуб, перегляд фільмів.
Как уже написали выше 27 = 2К без вариантов. Заодно будет возможность "посмотреть" и в FHD разрешении и сравнить. И выбрать то, что вам понравится. Разница заметна.
Vitus: ↑
06.03.2025 13:06
Мої аргументи на користь 27" FullHD:
1. Відпадає потреба в маштабуванні, і всі проги, у яких з цим проблема, відображаються коректно.
2. Єлементи на екрані лише на 10% більші в порівнянні з класичними 22" 1680х1050, хто пересідає з такого різницю не побаче.
3. Якщо зір не дуже, доцільності в 2К+ немає.
Нещодавно змінив 22" на 27", начитався лайна про FullHD, лише тиждень висидів за 2К: з натівними 2560x1440 все занадто дрібне, з маштабуванням декілька робочих програм виглядають як каліки. Вирішив, навіщо мені 2К, якщо я все одно маштабую до FullHD, ще й маю проблеми з софтом. Коротше взяв Benq gw2780 і вже пів року реально насолоджуюсь.
Кому 27" FullHD вириває очі, у вас або далекозорість, або близько єкран, або монітор паганий.
У меня два монитора: DELL S2715H / Philips 245C7, а пересел с классического 1680х1050, правда 20". Оба монитора появились одновременно, поэтому выбрал DELL из-за диагонали. Около года пользовался. Через драйвер Nvidia настраивал 2К, как бы сравнивал...Достал Philips и пользуюсь, а DELL упаковал в ящик.
У меня зрение "не фонтан", но FHD на 27"... Единственный (+) это диагональ. Пока Philips устраивает, но, вдруг, появится заманчивое предложение приобрести QHD 27" сразу воспользуюсь.
На вашем мониторе у вас есть возможность попробовать оба разрешения. Пусть и у ТС эта возможность будет. Может его мнение и ваше не состыкуются. Как то так.