Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
l-m
Member

Повідомлення

VovaII: 26.02.2025 17:22 А буває якась інформація про швидкодію чіпів G-Sync, що в монітори вбудовані? В них же має бути якесь обмеження по верхньому фпс, в залежності від швидкодії? А то все мрію про монітор із G-Sync, а повідомлення пана mult щось мене засмутило...
Чіп там один й той самий, Нвідія його не оновлювала купу років, тому що від нього давно ніякої користі.
Як результат - відстале залізо яке тільки жере в простої зайві 20 Вт замість 0.1 у нормальних моніторів, немає підтримки сучасних інтерфейсів, глючить та хоче вентилятор :facepalm:
Вжитті б не взяв монітор з апаратним модулем цього "преміум" шматка лайна.

На щастя звичайний G-Sync копіпаст FreeSync та працює нормально.
VovaII
Member

Повідомлення

mult
VolandInferno
Свегер: 26.02.2025 22:03Також, як ось тут роз'яснюють:
— Прямо наукова праця якась, а не покращення для пересічного гравця.

Одне не зрозумів: при низьких фпс від нього є хоч якась користь? Бо при високих і без нього наче не погано?

Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Що правда, здається жодного разу не бачив його "в дії". — А це, інколи, дуже впливає.
Колись у відділенні Розетки, що була на Подолі в Києві, був ігровий відділ. А де зараз можна подивитись?
alumem
Member

Повідомлення

den55den: 26.02.2025 16:31
alumem: 26.02.2025 14:08
Если смотреть чисто на циферки то лось лучше)

А вообще ждем тогда от вас отзыва)
Головне щоб я зрозумів що вам розповісти об'єктивно)))
но це вже коли у відпустку піду, а коли це станеться ще те питання :kbd:
А вообще там AOC Q27G4XM и Q27G4ZMN вышли но нигде в продаже нет, вот они на голову лучше должны быть.
Возможно к вашему отпуску будут в продаже)
Sergey82
Junior

Повідомлення

Вим привіт, підкажіть знатоки, будь ласка. Потрібен новий монітор на 27 дюймів. Відеокарта встроєна, Vega 7 (Ryzen 55600G). Чи є сенс брати для такої карти 2К монітор? Чи буде достатньо FullHD?
Забув додати. В ігри не граю, монітор потрібен для серфінгу, Ютуб, перегляд фільмів.
Востаннє редагувалось 04.03.2025 15:01 користувачем Sergey82, всього редагувалось 1 раз.
ilcattivo
Junior

Повідомлення

Sergey82: 04.03.2025 14:31 Вим привіт, підкажіть знатоки, будь ласка. Потрібен новий монітор на 27 дюймів. Відеокарта встроєна, Vega 7 (Ryzen 55600G). Чи є сенс брати для такої карти 2К монітор? Чи буде достатньо FullHD?
На QHD текст буде відчутно чіткіше ніж на FHD. Я би взяв QHD тільки заради перегляду контенту, особливо враховуючи що різниця в ціні зараз не занадто велика
Rhizone
Member

Повідомлення

Sergey82
Однозначно 2к. Це вже, можна сказати, новий стандарт мінімальної розподільної здатності.
Свегер
Member

Повідомлення

Sergey82
Sergey82: 04.03.2025 14:31 Вим привіт, підкажіть знатоки, будь ласка. Потрібен новий монітор на 27 дюймів. Відеокарта встроєна, Vega 7 (Ryzen 55600G). Чи є сенс брати для такої карти 2К монітор? Чи буде достатньо FullHD?

Якщо, монітор для роботи потрібен, то можете і навіть бажаніше, 4к розглядати варіанти - відеокарта потягне.
А от, якщо в ігри бажаєте грати, то навіть в Full HD розширенні, відеокарті буде тяжко. Хоча, Minecraft і якийсь Roblox, ваша інтегрована відеокарта (Vega7) тягнути буде.
Vitus
Junior

Повідомлення

Sergey82: 04.03.2025 14:31 Вим привіт, підкажіть знатоки, будь ласка. Потрібен новий монітор на 27 дюймів.
Попереднньо: FullHD. Але, якщо у вас соколиний зір, то 2К. Який зараз у вас монітор? Чи бачите ви його пікселі?
tablestikus
Member

Повідомлення

Vitus: 06.03.2025 01:11
Sergey82: 04.03.2025 14:31 Вим привіт, підкажіть знатоки, будь ласка. Потрібен новий монітор на 27 дюймів.
Попереднньо: FullHD. Але, якщо у вас соколиний зір, то 2К. Який зараз у вас монітор? Чи бачите ви його пікселі?
FullHD на 27'' це страшне вирвиглазне і я б нікому не радив би такий біль.
lordep
Member

Повідомлення

Забув додати. В ігри не граю, монітор потрібен для серфінгу, Ютуб, перегляд фільмів.
Діагональ 27" з роздільною здатністю 2560x1440 точок буде преорітетніше. Для Ваших завдань вистачить бюджетного варіанту типу Lenovo N27q (67C2GAC1EU) https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... 7c2gac1eu/
Vitus
Junior

Повідомлення

Мої аргументи на користь 27" FullHD:
1. Відпадає потреба в маштабуванні, і всі проги, у яких з цим проблема, відображаються коректно.
2. Єлементи на екрані лише на 10% більші в порівнянні з класичними 22" 1680х1050, хто пересідає з такого різницю не побаче.
3. Якщо зір не дуже, доцільності в 2К+ немає.
Нещодавно змінив 22" на 27", начитався лайна про FullHD, лише тиждень висидів за 2К: з натівними 2560x1440 все занадто дрібне, з маштабуванням декілька робочих програм виглядають як каліки. Вирішив, навіщо мені 2К, якщо я все одно маштабую до FullHD, ще й маю проблеми з софтом. Коротше взяв Benq gw2780 і вже пів року реально насолоджуюсь.
Кому 27" FullHD вириває очі, у вас або далекозорість, або близько єкран, або монітор паганий.
Filabatya
Member

Повідомлення

Vitus
років 10 назад би ще зайшла ця порада :gigi:
Avenger80
Member

Повідомлення

Vitus
Вот в этом весь и прикол - " классический" 22" 1680х1050. А откуда вы взяли, что он прям классический? Классический - это 1920х1080 22, 23, 24 дюйма - вот это классика. А у вас древность, прям настоящая древность в прямом смысле. :) И тут с вами всё ясно, т.к. большинство, в отличие от вас, сидело на FHD уже лет так 15-12. А вот вопрос в другом, кто сидел именно на настоящей классике FHD 22-24 дюйма, будет ли сильно дискомфортно 27 и 2k?
Vitus
Junior

Повідомлення

Avenger80 в отличие от вас, я маю 27" і аргументовано рекомендую FullHD, а ваше: "древность не дорівнює класика" - гарний початок. І що там з нами ясно? Не соромтесь, продовжуйте фразу.
SergN
Member

Повідомлення

Sergey82: 04.03.2025 14:31Чи є сенс брати для такої карти 2К монітор? Чи буде достатньо FullHD?
В даному випадку монітор беруть не для карти, а для очей і задоволення від якісного відображення контенту. Тому приєднуюсь до поради:
Свегер: 04.03.2025 14:56можете і навіть бажаніше, розглядати варіанти - відеокарта потягне.
Avenger80
Member

Повідомлення

Vitus: 06.03.2025 14:10Avenger80 в отличие от вас, я маю 27" і аргументовано рекомендую FullHD, а ваше: "древность не дорівнює класика" - гарний початок. І що там з нами ясно? Не соромтесь, продовжуйте фразу.
Я имел ввиду, что вы сидели по умолчанию на большем по размеру объектов изображении (меньшем разрешении) и потом в последствии пересели на тоже такое же 27 FHD. Я, к примеру, в 2012г. пересел с 19 дюймов 1280х1024 на 23 дюйма 1920х1080 и в то время большинство мониторов было 1920х1080, т.е. народ тогда покупал FHD 22-24 дюйма. И народ привык к FHD на таких диагоналях, а вы сидели до последнего времени на 1680х1050, объекты в котором крупнее, чем в FHD, поэтому для вас ОК 27 дюймов FHD, а для других крупновато. :)
ilcattivo
Junior

Повідомлення

Якщо зір не дуже, доцільності в 2К+ немає.
з натівними 2560x1440 все занадто дрібне, з маштабуванням декілька робочих програм виглядають як каліки
Мабуть, все ж таки це у вас паганий зір. Для мене навпаки QHD зі стандартним масштабом це плюс, бо більше інформації влазить на екран. У мене в окулярах 100% зір і мені навіть 1080p 24" з PPI ~92 було недостатньо для комфортного читання тексту, для робочих програм і для ігор. Перехід на 110 PPI значно відчувається, все стало набагато чіткіше і назад вже точно не перейду
valera60
Member

Повідомлення

Как уже написали выше 27 = 2К без вариантов. Заодно будет возможность "посмотреть" и в FHD разрешении и сравнить. И выбрать то, что вам понравится. Разница заметна.
Vitus: 06.03.2025 13:06 Мої аргументи на користь 27" FullHD:
1. Відпадає потреба в маштабуванні, і всі проги, у яких з цим проблема, відображаються коректно.
2. Єлементи на екрані лише на 10% більші в порівнянні з класичними 22" 1680х1050, хто пересідає з такого різницю не побаче.
3. Якщо зір не дуже, доцільності в 2К+ немає.
Нещодавно змінив 22" на 27", начитався лайна про FullHD, лише тиждень висидів за 2К: з натівними 2560x1440 все занадто дрібне, з маштабуванням декілька робочих програм виглядають як каліки. Вирішив, навіщо мені 2К, якщо я все одно маштабую до FullHD, ще й маю проблеми з софтом. Коротше взяв Benq gw2780 і вже пів року реально насолоджуюсь.
Кому 27" FullHD вириває очі, у вас або далекозорість, або близько єкран, або монітор паганий.
У меня два монитора: DELL S2715H / Philips 245C7, а пересел с классического 1680х1050, правда 20". Оба монитора появились одновременно, поэтому выбрал DELL из-за диагонали. Около года пользовался. Через драйвер Nvidia настраивал 2К, как бы сравнивал...Достал Philips и пользуюсь, а DELL упаковал в ящик.
У меня зрение "не фонтан", но FHD на 27"... Единственный (+) это диагональ. Пока Philips устраивает, но, вдруг, появится заманчивое предложение приобрести QHD 27" сразу воспользуюсь.
На вашем мониторе у вас есть возможность попробовать оба разрешения. Пусть и у ТС эта возможность будет. Может его мнение и ваше не состыкуются. Как то так.
voyt9
Member

Повідомлення

Щодо проблем з робочим софтом, дійсно на 27" 1080р було чудово, а на 2к не все вміє масштабуватись. І зараз доводиться щуритись в робочих задачах( ну і 3070 почала грітися помітніше в qhd. Але вцілому звісно 2к викладає краще (хоча більше враження справив перехід з 60гц на 165 :super: )
Vlaad13
Member

Повідомлення

Олед :lol:
Вкладення
IMG_20250309_211206_849.jpg
Відповісти