Останні статті і огляди
Новини
Apple MacBook Air отримали апгрейд до однокристальної системи M4
-
lostsoulforever
Member
Досі користуюсь прошкою на м1про (робочий ноут) як же він мене врятував під час блекаутів, 8 годин роботи без зарядки і ніяких проблем
-
IronWithin
Member
Ви може тоді з третього разу прочитаєте коректно що я пишу, чи не панське це діло?dead_rat: ↑ 06.03.2025 11:09 IronWithin
Вот прямо зараз працюю за Мак про М1 14 дюймів в майже мінімальній комплектації. Нічого не болить.
Я писав про мінімалки, з якими він для розробника нецікавий, а саме 8 та навіть 16 гб оперативки, цього банально мало якщо не хочете чекати збірок проєкту по хвилин 10 або більше.
Я дуже радий що конкретно вам нічого не заважає з «майже» мінімальною комплектацією за яку мова не йшла, але я біс знає чим ви займаєтесь, і ви не те що більшість, хоча якщо ви лендінги клепаєте, або фрілансом займаєтесь, то для вас що м1 8гб, що м4 pro(max) 64 - різниці не буде!
-
Shkryab
Member
- вам карму)) , потому что он мобайл дев, и основное зачем ему это нужно - так это сборка билдов и тестирование iOS а игра это так, чисто ради теста... для игр 4070ти
-
AFU_power
Member
я сподіваюсь, що в 5090 теж є дисплей, клавіатура, трекпад, акумулятор і нею можна портативно користуватисьIronWithin: ↑ 06.03.2025 10:39Достойное применение машины за цену 5090
-
Shkryab
Member
так на цих маках озу дуже швидка, але наприклад інколи треба декілька іде та ще ємулятор якогось девайсу який відтяпа повний обсяг потрібного озу. сиджу поки на 10річному маку, бачив як робиться білд на м3 про і на моєму - небо і земля. але головна палка в колесо -це єпл зі своєю підтримкою старого залізаdead_rat: ↑ 06.03.2025 11:12 evgeniyproweb
Vue це ж фронтенд![]()
Нащо там купа озу? Щось мені підказує, що на маку з 16гб робитиме десь так само.
Жаль я не перевірив скільки Озу жер мак, коли в IDE працював з монорепо на 1000+ мікросервісів. Наче у колег тоді були звичайні Маки на М1 і воно шурупало
Востаннє редагувалось 06.03.2025 12:42 користувачем Shkryab, всього редагувалось 2 разів.
-
IronWithin
Member
Удивительно как люди могут и ругать и хвалить за одни и те же слова в 1 и том же сообщении xDShkryab: ↑ 06.03.2025 12:30- вам карму)) , потому что он мобайл дев, и основное зачем ему это нужно - так это сборка билдов и тестирование iOS а игра это так, чисто ради теста... для игр 4070ти
Я как бы в первом сообщении темы и высмеял применение макбука м3 про для игр, случайно ли, или я как и вы понимаю реальное предназначение девайса? Внимательность конечно нужно улучшать

-
evgeniyproweb
Member
когда в офис ездил, там был линукс, без графической оболочки, я тогда впервые глянул шо оно такое, за год в офисе не смог привыкнуть, вообще не понравился. Дома на винде в vsc и phpstorm интегрировал git bash терминал, мне его хватаетdead_rat: ↑ 06.03.2025 11:30 evgeniyproweb
Я працював на Лінуксі і перехід був кайф - все те саме, але зручніше і красівоє.
З Вінди це зазвичай біль і страждання, хоча не знаю як в сучасних розробників справи з терміналом на Вінді. Може краще вже.
Ех, треба помацать новий Ейр, якщо клава приємна, то я б на нього переліз
-
IronWithin
Member
Ну якщо ми вже такі суйозні(с) то топовий фарш м3/4 буде якщо не в таку ж ціну як ноут з 5090 то дорожче(так з 40хх), якщо вже ігри цікавлять.AFU_power: ↑ 06.03.2025 12:37я сподіваюсь, що в 5090 теж є дисплей, клавіатура, трекпад, акумулятор і нею можна портативно користуватисьIronWithin: ↑ 06.03.2025 10:39Достойное применение машины за цену 5090
Мій же пост просто висміює використання нішового, сугубо профільного девайсу для цілей в яких він відверто жахливий, я розумію що порівняння не повністю релевантне але це мені нагадує запуск дум64 на різних тестах для вагітності, воно то працює, але чи буде хтось в здоровому глузді так грати - питання риторичне

-
Alligator
Member
Замість спору краще скажіть, Apple MacBook Air (2025) 15" за 1199 в СШП це скільки у нас та чи це норм прайс, м.б. куди ліпше є минулі прошки? 

-
Shkryab
Member
ну в нас вже багато сірих прошек м4 і ціна стрімко падає.Alligator: ↑ 06.03.2025 12:50 Замість спору краще скажіть, Apple MacBook Air (2025) 15" за 1199 в СШП це скільки у нас та чи це норм прайс, м.б. куди ліпше є минулі прошки?![]()
-
AFU_power
Member
Так якщо воно там працює, то в чому проблема? Не треба стотисяч девайсів носити, щоб іноді покатати в днотуIronWithin: ↑ 06.03.2025 12:49Ну якщо ми вже такі суйозні(с) то топовий фарш м3/4 буде якщо не в таку ж ціну як ноут з 5090 то дорожче(так з 40хх), якщо вже ігри цікавлять.AFU_power: ↑ 06.03.2025 12:37
я сподіваюсь, що в 5090 теж є дисплей, клавіатура, трекпад, акумулятор і нею можна портативно користуватись
Мій же пост просто висміює використання нішового, сугубо профільного девайсу для цілей в яких він відверто жахливий, я розумію що порівняння не повністю релевантне але це мені нагадує запуск дум64 на різних тестах для вагітності, воно то працює, але чи буде хтось в здоровому глузді так грати - питання риторичне![]()
-
dead_rat
Member
Бо тупо виходить.IronWithin: ↑ 06.03.2025 12:39Удивительно как люди могут и ругать и хвалить за одни и те же слова в 1 и том же сообщении xDShkryab: ↑ 06.03.2025 12:30
- вам карму)) , потому что он мобайл дев, и основное зачем ему это нужно - так это сборка билдов и тестирование iOS а игра это так, чисто ради теста... для игр 4070ти
Я как бы в первом сообщении темы и высмеял применение макбука м3 про для игр, случайно ли, или я как и вы понимаю реальное предназначение девайса? Внимательность конечно нужно улучшать![]()
Якщо в мене Мак для роботи і його похвалили, що й в ігри він може то це +.
Чи ви пропонуєте до Мака докупати Віндовий комп з 5090 щоб раз на місяць погоняти RE?
Відправлено через 2 хвилини 18 секунд:
Тоді Мак вам не зайде.evgeniyproweb: ↑ 06.03.2025 12:45когда в офис ездил, там был линукс, без графической оболочки, я тогда впервые глянул шо оно такое, за год в офисе не смог привыкнуть, вообще не понравился. Дома на винде в vsc и phpstorm интегрировал git bash терминал, мне его хватаетdead_rat: ↑ 06.03.2025 11:30 evgeniyproweb
Я працював на Лінуксі і перехід був кайф - все те саме, але зручніше і красівоє.
З Вінди це зазвичай біль і страждання, хоча не знаю як в сучасних розробників справи з терміналом на Вінді. Може краще вже.
Ех, треба помацать новий Ейр, якщо клава приємна, то я б на нього переліз
Я наприклад кайфую, як на новому Маку просто швиряєш простиню баша і за 30 хв весь енв готовий. Як раз термінал основна тулза Осі що мені потрібна.
В Вінді протилежна філософія, це не добре і не погано. Просто інше.
-
IronWithin
Member
Зрозумійте ж що посміявся я з людини більше, аніж з макбука, але статистика стіма де доля гпу виключаючи інтел,амд,нвідія - 0.23% якби натякає що здоровий глузд є здоровий глузд, вона така не просто так, грати на макбуці - суцільні компроміси, навіщо себе мучити й девайс коли є гроші?AFU_power: ↑ 06.03.2025 13:02Так якщо воно там працює, то в чому проблема? Не треба стотисяч девайсів носити, щоб іноді покатати в днотуIronWithin: ↑ 06.03.2025 12:49
Ну якщо ми вже такі суйозні(с) то топовий фарш м3/4 буде якщо не в таку ж ціну як ноут з 5090 то дорожче(так з 40хх), якщо вже ігри цікавлять.
Мій же пост просто висміює використання нішового, сугубо профільного девайсу для цілей в яких він відверто жахливий, я розумію що порівняння не повністю релевантне але це мені нагадує запуск дум64 на різних тестах для вагітності, воно то працює, але чи буде хтось в здоровому глузді так грати - питання риторичне![]()

-
Alligator
Member
Таки да, прошки від 70к є, в цілому є купа мак міні з М4, новий, закритих по 28к грн, но знову таки мати ноутбук з можливістю підключати як мак міні та працювати автономно набагато приємніше.Shkryab: ↑ 06.03.2025 12:55ну в нас вже багато сірих прошек м4 і ціна стрімко падає.Alligator: ↑ 06.03.2025 12:50 Замість спору краще скажіть, Apple MacBook Air (2025) 15" за 1199 в СШП це скільки у нас та чи це норм прайс, м.б. куди ліпше є минулі прошки?![]()
-
dead_rat
Member
В чому саме компроміс?IronWithin: ↑ 06.03.2025 13:19 грати на макбуці - суцільні компроміси, навіщо себе мучити й девайс коли є гроші?![]()
Звичайно, це не комп для геймера, але для людини котра за ним працює і хоче пару раз на місяць пограти ввечорі - інструмент хороший.
Віндовий ноут теж компроміс, от купив я дружині віндовий чумадан. 16 дюймів, 64 гігі озу і тд. Їй з фото і відео працювати. Але для мене це безтолковий незручний кірпіч.
-
tornadox
Member
скільки там ААА ігор в бібліотеці?evgeniyproweb: ↑ 06.03.2025 10:52мак берут для работы, а возможность поиграть как доп фича
Відправлено через 46 секунд:
IronWithin: ↑ 06.03.2025 13:19здоровий глузд
речі не сумісніIronWithin: ↑ 06.03.2025 13:19грати на макбуці

А по факту, мало хто купляє макбук за власні якщо не має якогось власного прибуткового бізнесу, по типу відеомонтаж чи ще там за що його люблять маководи, переважній більшості макбук видає компанія, ну або його арендують разом з брелоком бугаті щоб знімати відео про персональний тренінг та криптутрейдинг.
Відправлено через 11 хвилин 38 секунд:
дуже багато на WSL, прям велика кількість. Воно працює і це був дуже грамотний хід.dead_rat: ↑ 06.03.2025 11:30З Вінди це зазвичай біль і страждання, хоча не знаю як в сучасних розробників справи з терміналом на Вінді. Може краще вже.
-
Shkryab
Member
ну я вже бачу м4 про на "16 від 100к. 2 місяці тому були по 130+Alligator: ↑ 06.03.2025 13:38Таки да, прошки від 70к є, в цілому є купа мак міні з М4, новий, закритих по 28к грн, но знову таки мати ноутбук з можливістю підключати як мак міні та працювати автономно набагато приємніше.
-
tornadox
Member
Пройшов шлях Linux -> MacOS -> Linux і вважаю що MacOS це гарний фронтенд для RoR девелопменту, все решта - вигадки.Alligator: ↑ 06.03.2025 11:08Мак удобен для того где не нужна винда и игры, т.е. если ты пол жизни провел за линуксом то переход на мак будет ступеню вверх.
-
Alligator
Member
Ну потужні станції за багато тисяч баксів таки для "власного прибуткового бізнесу, по типу відеомонтаж"tornadox: ↑ 06.03.2025 14:28А по факту, мало хто купляє макбук за власні якщо не має якогось власного прибуткового бізнесу, по типу відеомонтаж чи ще там за що його люблять маководи, переважній більшості макбук видає компанія, ну або його арендують разом з брелоком бугаті щоб знімати відео про персональний тренінг та криптутрейдинг.
МакБуки Про як правило беруть розробники ПО.
МакБуки Ейр це просто доволі гарний ноутбук, цілком дозволений для домогосподарок й т.д.
Мак Міні взагалі як приставки для приставок беруть.
Яблоко вже давно не якийсь преміальний сегмент, а просто дуже гарна річ за свої кошти у базових комплектаціях.
-
tornadox
Member
не тільки, я дивився відеопорівняння споживання дівайсів М-серії з віндвовими для рендерингу відео для ютуба, і там також була перевага за М, час, нагрів, шум, споживання. Може безвентиляторний ейр не варіант, але то і відео було стареньке.Alligator: ↑ 06.03.2025 14:34Ну потужні станції за багато тисяч баксів таки для "власного прибуткового бізнесу, по типу відеомонтаж"
Локальні компанії зазвичай видають макбук робочий розробникам ПО, купляти звісно ніхто не забороняє якщо це якийсь фріланс чи прямий найм на закордонну компанію. Просто самі подумайте(якщо ноут видали), ви проводите до 10 годин за робочим ноутбуком, ще буде бажання пересідати на 1-2 години за власний? В мене така була ситуація, і я вирішив продати, так як він припадав пилом.Alligator: ↑ 06.03.2025 14:34МакБуки Про як правило беруть розробники ПО.
не зрозумів.Alligator: ↑ 06.03.2025 14:34Мак Міні взагалі як приставки для приставок беруть.
ейр хороший варіант якщо потрібна мобільність і доводиться подорожувати.Alligator: ↑ 06.03.2025 14:34МакБуки Ейр це просто доволі гарний ноутбук, цілком дозволений для домогосподарок й т.д.
ну якби тут не згідний, базові комплектації не можливо апгрейднути, і вони погано старіють. Ще недавно стандартом було 8гб. Про сегмент добре старіє.Alligator: ↑ 06.03.2025 14:34Яблоко вже давно не якийсь преміальний сегмент, а просто дуже гарна річ за свої кошти у базових комплектаціях.
орендований ейр + брелок бугаті як признак багатства в інстаграм профайлах і успішних крипто трейдерів. Значить працює.