Використовується PCI-E 3.0 x1 замість можливих x16

Вопросы по материнским платам, BIOS, UEFI, чипсетам
Відповісти
Автор
Повідомлення
MrVAC
Junior

Повідомлення

Доброго дня, зіткнувся з лагами в іграх, рішив подивитися cpu-z та gpu-z та побачив, що використовується лише pci-e x1 замість x16(при навантаженні все так само).
ПК: asus a320m-a, ryzen 5 2400g, gtx1650
Спробував забрати управління процесором лінії PCI в біос результату це не дало, перевстановив win теж без результату.
Підскажіть, що з цим можна зробити? :(
Shpoker
Member

Повідомлення

MrVAC
Перевоткни физически видеокарту, она криво стоит.
pelia
Member

Повідомлення

А хіба зен1 апушки взагалі вміють в 16 ліній?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

pelia
8 ліній точно мають. Атлон має 4 лінії.
MrVAC
Як написали вище - спробуйте перевоткнути карту в слот.
Я стикався з таким коли замість 16 ліній показувало 8, але щоб одразу х1 - можливо проблема трошки глибше.
MrVAC
Junior

Повідомлення

Перевтикнув і продув порт, нічого не змінилося, попробував ще пошаманити в біос і все що пов'язано з PCI потикав, теж нічого.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

MrVAC
Десь відвал ліній. Рекомендую по цьому питанню звернутися до gehka3, золоті руки в людини, особисто рекомендую.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=6650
Ось його профіль, там і контакт в телеграм маєте.

Відправлено через 4 хвилини 38 секунд:
Можете ще як варіант спробувати вставити свою відеокартку в інший комп'ютер і перевірити лінії в гпу-з, будете точно знати хто винен.
Shpoker
Member

Повідомлення

MrVAC: 03.03.2025 19:52Перевтикнув і продув порт, нічого не змінилося
а можно фото порта с воткнутой картой? и да, можно еще ластиком по контактной площадке карты пройти, может там пальцы окислили что-то

Отправлено спустя 5 минут 25 секунд:
MrVAC
еще, диски какие и куда воткнуты? а то там всё так порезано что может реально 1 линия осталась свободна
MrVAC
Junior

Повідомлення

контакти чисті, а на рахунок дисків то 1 хдд і 1 ссд через сату підключені
tolebamber
Member

Повідомлення

Отвал гпу, было такое
QFlash
Member

Повідомлення

Вітаю. У мене подібна проблема може і не проблема, я не знаю, працює дешманське відео тільки на gen1.1 хоча має працювати на gen2.0 плата гребаний Gigabyte Z370PD3 з підтримкою gen3.0. Ніяк не хоче на 2.0 все пробував і біос прошивав а йому до лампочки. А може то GPU-Z бреше, нижче фото: ліве з Інтернету і там память на GDDR5, праве моє і память у мене на GDDR3.
2025-03-04_124014.jpg
0kie
Member

Повідомлення

QFlash
У тебя модель с GDDR3.
QFlash
Member

Повідомлення

0kie: 04.03.2025 15:13У тебя модель с GDDR3
Ну так однозначно з GDDR3, тільки чому працює в режимі Gen1.1 в характеристиках для неї пишуть що підтримує Gen2.0. представляю ще фото де память GDDR3 в обох випадках. І взагалі чи варто шукати причину, і чи дасть щось при запуску в режимі Gen2.0?
2025-03-04_183104.jpg
Відправлено через 7 хвилин 3 секунди:
Там зліва на фото стоять дрова новіші, і здавалось чорт з ним, але то песець пропадає підтримка OpenCL, я вже пробував і все рівно шманає на Gen1.0.
AssayMAS
Member

Повідомлення

QFlash: 04.03.2025 18:40тільки чому працює в режимі Gen1.1
может во второй слот воткнул и там писи от чипа матери, а не проца?
В некоторых биосах режим передачи настраивается - и там не пишут "2,0" или "1,1", а пишут чето типо "Old\New"
если контакты проца (при шина от проца) засраты то тоже может перерубать в медленный режим
если проц в разгоне то из за внутренних ошибок (если контроллер писи в нём) то тоже может скидывать
один раз видел такое при "нехватке" мощи БП - по этому нагрузи ПК стресс тестом и погляди на линию 12 Вольт там должно быть больше 11,5Вольт
Вообщем если навык есть то обнови биос матери на последний и биос карты...
А може карта уже подустала... SMD на ней что от писи идут "поломались" или потеряли характеристики (у rx580 такое после водных процедур видел)
Відповісти