ASRock та Sapphire оснастили топові варіанти Radeon RX 9070 (XT) роз'ємом 12V-2x6

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 19:03 не розумію цього тренда з дьорганням на новий роз'єм, раніше якось все працювало і всіх влаштовувало, тут вже 200 ватні карти треба ним оснащувати бо що?
в мене відносно непоганий бп на 750 ват з золотим сертифікатом, нащо його міняти на новий просто для заміни кабелю?
якось це все дуже тупо і незрозуміло, маркетинг заради маркетингу...
чи це як ота спроба від інтела, якщо не помиляюсь, замінить шнури для мат плати на якісь специфічні?
нічого тобі непотрібно міняти, ніякого бп. стандарнті шнурки, які йдуть з гп як раз під звичайні 8пін для старих формфакторів бп.
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 19:38
starinfo: 02.03.2025 19:03 не розумію цього тренда з дьорганням на новий роз'єм, раніше якось все працювало і всіх влаштовувало, тут вже 200 ватні карти треба ним оснащувати бо що?
в мене відносно непоганий бп на 750 ват з золотим сертифікатом, нащо його міняти на новий просто для заміни кабелю?
якось це все дуже тупо і незрозуміло, маркетинг заради маркетингу...
чи це як ота спроба від інтела, якщо не помиляюсь, замінить шнури для мат плати на якісь специфічні?
нічого тобі непотрібно міняти, ніякого бп. стандарнті шнурки, які йдуть з гп як раз під звичайні 8пін для старих формфакторів бп.
так а нащо вони мені, коли можно зробити звичайні 8 пін?
проблема в тому що я досі незрозумів який в них бонус, окрім того що були проблеми зі старшими відеокартами?
вставляється замість 2х 8ми пінніків 1 конектором?
Востаннє редагувалось 02.03.2025 20:12 користувачем starinfo, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 20:06
Enjthesilence: 02.03.2025 19:38

нічого не зрозумів. а тебе питають, робити 8 пін чи ні? от є карти, вони тепер з 12шпвр, якщо тобі така непотрібна - не купляєш, якщо потрібна - нічого міняти з бп нема потреби, тому що в комплекті з гп йде перехідник під твій 8 пін.
ніякого бонусу, це новий стандарт, щоб горіли карти, така відповіть влаштує? якщо ні то в інтернеті купа інформації навіщо і чому.
Востаннє редагувалось 02.03.2025 20:17 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 20:12
starinfo: 02.03.2025 20:06

нічого не зрозумів. а тебе питають, робити 8 пін чи ні? от є карти, вони тепер з 12шпвр, якщо тобі така непотрібна - не купляєш, якщо потрібна - нічого міняти з бп нема потреби, тому що в комплекті з гп йде перехідник під твій 8 пін.
тут ситуація в цілому, просто спроба я так розумію виманити гроші на тому щоб купували нові бп... і я так розумію це все?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 20:13
Enjthesilence: 02.03.2025 20:12

тут ситуація в цілому, просто спроба я так розумію виманити гроші на тому щоб купували нові бп... і я так розумію це все?
я ж тобі написав, що цей тейк про "купляти нові бп" не працює, тому що з картою стандартно йде кабель під 8пін, кого цим змушують купляти нові бп? не вигадуй собі проблем
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 20:18
starinfo: 02.03.2025 20:13

я ж тобі написав, що цей тейк про "купляти нові бп" не працює, тому що з картою стандартно йде кабель під 8пін, кого цим змушують купляти нові бп? не вигадуй собі проблем
я й не вигадую, власне тому і не буду купляти це "гарний" роз'єм який то перегинати не можно, то ще шось(мається на увазі тому і дивлюсь на відеокарти без нього)
але тут підстава неприємна... презентація була більш обнадійлива
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 20:37
Enjthesilence: 02.03.2025 20:18

я й не вигадую, власне тому і не буду купляти це "гарний" роз'єм який то перегинати не можно, то ще шось(мається на увазі тому і дивлюсь на відеокарти без нього)
яка підстава, друже? щоб юзати карту з 12v-2x6 тобі НЕПОТРІБНО змінювати твій блок живлення. у радеон буде тільки в деяких топових картах цей 12v-2x6, в чому твоя проблема?)
Reverse_rain
Member

Повідомлення

FastBullet: 02.03.2025 17:48
vsx: 02.03.2025 17:03

не, 8pin до скончания времен будет
так проблема в тому, що 8 пін норм, а 12V горять)) тому нікуди і не зникнуть ті 8 пін в найближчі 3-5 років так точно, тим паче шо нікому і ***** не потрібні карти за 300+ Вт, особливо 500-600Вт. Тому перша проблема - це ненадійність, і нікому в ПК непотрібна (окрім дурнів) пожежонебезпечні провода, карти та інше....коли є щось надійне і перевірене
Давай скажу тобі по серету, що 8 пін теж горять! Як зі сторони відеокарти, так і зо сторони блока живлення. Подивись на тому ж редіті. Просто це такий хайп не підіймає. Але це секрет!
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 20:40
starinfo: 02.03.2025 20:37

яка підстава, друже? щоб юзати карту з 12v-2x6 тобі НЕПОТРІБНО змінювати твій блок живлення. у радеон буде тільки в деяких топових картах цей 12v-2x6, в чому твоя проблема?)
ні в чому, я буду просто тим динозавром який по максимуму не буде прееходити на той непотріб
може це буду не тільки я і в подальшому все ж будуть випускатись відюхи без цієї фігні
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 20:49

ні в чому, я буду просто тим динозавром який по максимуму не буде прееходити на той непотріб
може це буду не тільки я і в подальшому все ж будуть випускатись відюхи без цієї фігні
ну так бачиш, все ж зійшлось до твого власного: "я буду з 8пін далі", стільки зайвих слів наспамили, ех
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 20:51

ну так бачиш, все ж зійшлось до твого власного: "я буду з 8пін далі", стільки зайвих слів наспамили, ех
ну мені так і не прийшло розуміння на просте питання, а нашо він?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 21:02
Enjthesilence: 02.03.2025 20:51

бо тобі відповідь непотрібна, ти вже вирішив що не будеш його юзати, а чому сам собі відповідай, існує гугл :rolleyes:
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Ага, з електрокарами було те саме. Стільки ж новин було як вони роблять самоспалення, як швидко деградують батареї, малий запас ходу і тому подібне. Але чомусь все більше і більше людей по всьому світу сідають за кермо електрокарів а не машин з ДВЗ. Тут так само. Можете сидіти на 8 пін. Можете кричати що вам він не потрібен. З часом вас просто поставлять перед фактом, хочеш нове то грай по правилам які встановлюють виробник продукції.
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 21:14
starinfo: 02.03.2025 21:02

бо тобі відповідь непотрібна, ти вже вирішив що не будеш його юзати, а чому сам собі відповідай, існує гугл :rolleyes:
тобто в 2х словах це не пояснити, ясно
спроба спитати у нейромережі закінчилось якось так
"Чому це круто в загальному?
12V-2x6 — це спроба зробити живлення ПК простішим, безпечнішим і готовим до майбутнього, коли карти можуть споживати 700–800 Вт (а чутки про RTX 5090 уже ходять). Він усуває слабкі місця старого роз’єму, зберігаючи ідею "один кабель = багато потужності". Для AMD це поки неактуально, бо вони тримаються 8-пінів, але NVIDIA і партнери активно просувають цей стандарт."
тобто навіть нейронка не може пояснити нащо цей роз'єм у відеокартах з 200-300 ватт потужності

Відправлено через 40 секунд:
Reverse_rain: 02.03.2025 21:18

Ага, з електрокарами було те саме. Стільки ж новин було як вони роблять самоспалення, як швидко деградують батареї, малий запас ходу і тому подібне. Але чомусь все більше і більше людей по всьому світу сідають за кермо електрокарів а не машин з ДВЗ. Тут так само. Можете сидіти на 8 пін. Можете кричати що вам він не потрібен. З часом вас просто поставлять перед фактом, хочеш нове то грай по правилам які встановлюють виробник продукції.
так і є, це рівень не 2 по 8 чи 12 пін одним роз'ємом
це рівень двз чи електричка, порівняння топ
а так з часом подивимось, чи будуть активно купляти, чи навпаки будуть краще купляти зі старим роз'ємом
там як то кажуть риночок порішає
може це більше порівняння стім дека який 800р екран з леново легіон го з 2к екраном?
наче легіон новіший, але яка консоль краща для геймінгу? чи це погане порівняння?
Востаннє редагувалось 02.03.2025 21:59 користувачем starinfo, всього редагувалось 1 раз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 21:51
Enjthesilence: 02.03.2025 21:14

в двух словах - звичайно. вся інфа про історію цього коннектора є в інтернеті, навіщо і чому.
у мене карта з цим коннектором, не згоріла. що я можу тобі сказати? так є випадки неприємні, вони горять, вони всі різні, багато змінних, від китайських адаптерів за 3 доллара до не до кінця вставленного штекера, десь горять тільки зі сторони бп і тд. Проблема не має масового характеру (імхо), тут на форумі чи у відгуках в інтернет магазинах я не зустрічав що в когось воно горіло. саме тому мене це не злякало, якщо ти боїшся, можу лише запевнити, що використовуючи стандартний шнурок від гпу чи бж - це гарантійний випадок, якщо дійсно станеться така халепа, а так купляй собі карту з 8пін, он 9070хт, якщо будуть нормальні прайси в наших магазинах має бути норм відіком
Востаннє редагувалось 02.03.2025 22:02 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 21:59
starinfo: 02.03.2025 21:51

в двух словах - звичайно. вся інфа про історію цього коннектора є в інтернеті, навіщо і чому.
у мене карта з цим коннектором, не згоріла. що я можу тобі сказати? так є випадки неприємні, вони горять, вони всі різні, багато змінних, від китайських адаптерів за 3 доллара до не до кінця вставленного штекера, десь горять тільки зі сторони бп і тд. Проблема не має масового характеру (імхо), тут на форумі чи у відгуках в інтернет магазинах я не зустрічав що в когось воно горіло. саме тому мене це не злякало, якщо ти боїшся, можу запевнити, що використовуючи стандартний шнурок від гпу чи бж - це гарантійний випадок, якщо дійсно станеться така халепа, а так купляй собі карту з 8пін, он 9070хт, якщо буде нормальні прайси в наших магазинах має бути норм відіком
як я написав вище, навтіь нейронка незмогла толком пояснити нащо воно, просто нове, модне і треба, особливо для 5090(якої спойлер я не куплю бо вважаю це зайвим)
але чому треба у відеокартах в яких мале споживання ліпити цей роз'єм невідомо
просто гугління тіки дає новини про те що там горіло, грілось і тепер не горить і не гріється, але це відносно старого роз'єму цоього ж типу і взагалі нецікаво
тмоу мені і цікаво запитати у вас, але знову ж інфа та сама, багато відео що десь шось горить і плавиться, а в мене не горить і не плавиться, але я не це питав)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

starinfo: 02.03.2025 22:02
Enjthesilence: 02.03.2025 21:59

у мене карта з цим коннектором, не згоріла. що я можу тобі сказати? так є випадки неприємні, вони горять, вони всі різні, багато змінних, від китайських адаптерів за 3 доллара до не до кінця вставленного штекера, десь горять тільки зі сторони бп і тд. Проблема не має масового характеру (імхо), тут на форумі чи у відгуках в інтернет магазинах я не зустрічав що в когось воно горіло. саме тому мене це не злякало, якщо ти боїшся, можу запевнити, що використовуючи стандартний шнурок від гпу чи бж - це гарантійний випадок, якщо дійсно станеться така халепа, а так купляй собі карту з 8пін, он 9070хт, якщо буде нормальні прайси в наших магазинах має бути норм відіком
як я написав вище, навтіь нейронка незмогла толком пояснити нащо воно, просто нове, модне і треба, особливо для 5090(якої спойлер я не куплю бо вважаю це зайвим)
просто гугління тіки дає новини про те що там горіло, грілось і тепер не горить і не гріється, але це відносно старого роз'єму цоього ж типу і взагалі нецікаво
тмоу мені і цікаво запитати у вас, але знову ж інфа та сама, багато відео що десь шось горить і плавиться, а в мене не горить і не плавиться, але я не це питав)
для топ рішень, ну з одного боку 5090 може жерти під 700 вт, скільки туди треба 8пін? що це за урод буде? можливо так маркетологи і вирішили, треба маленький гарний коннектор, а картам з малим споживанням нема чого боятись, тут точно я не зустрічав взагалі жодного випадку де горіло б це з картою з малим споживанням. от навіщо сапфір в топ карті буде використовувати цей коннектор? якщо він такий поганий і горить? на мою думку, через покоління з 8пін залишаться тільки карти найнижчого рівня, всі інші перейдуть на якийсь оновлений 12-2х6, а якщо глобально то АТХ формат вже час віправити спочивати, але ніхто не хоче вкладатись в новий формфактор пк.
starinfo
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 02.03.2025 22:07
starinfo: 02.03.2025 22:02

для топ рішень, ну з одного боку 5090 може жерти під 700 вт, скільки туди треба 8пін? що це за урод буде? можливо так маркетологи і вирішили, треба маленький гарний коннектор, а картам з малим споживанням нема чого боятись, тут точно я не зустрічав взагалі жодного випадку де горіло б це з картою з малим споживанням. от навіщо сапфір в топ карті буде використовувати цей коннектор? якщо він такий поганий і горить? на мою думку, через покоління з 8пін залишаться тільки карти найнижчого рівня, всі інші перейдуть на якийсь оновлений 12-2х6
в цьому і є моє питання яке я задаю і задаю але відповіді так і нема)))
нащо в відюхах з 200-300 ватт щось городити?)
але відповіді мабуть неіснує)
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 02.03.2025 21:18

Коли прийде час утилізувати ці акумулятори, які масово почнуть втрачати ємність - екологія буде на вищому рівні. Сучасний автомобіль на двз більше викидає твердих частинок при гальмуванні аніж через вихлопну трубу, але що це порівняно із звалкою старих закопаних акумів з тесли, або заводика який спалює ці акумулятори.
FastBullet
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 02.03.2025 20:45
FastBullet: 02.03.2025 17:48

так проблема в тому, що 8 пін норм, а 12V горять)) тому нікуди і не зникнуть ті 8 пін в найближчі 3-5 років так точно, тим паче шо нікому і ***** не потрібні карти за 300+ Вт, особливо 500-600Вт. Тому перша проблема - це ненадійність, і нікому в ПК непотрібна (окрім дурнів) пожежонебезпечні провода, карти та інше....коли є щось надійне і перевірене
Давай скажу тобі по серету, що 8 пін теж горять! Як зі сторони відеокарти, так і зо сторони блока живлення. Подивись на тому ж редіті. Просто це такий хайп не підіймає. Але це секрет!
скажу тобі по-секрету, то якщо такі як ти купують у китаців провода, тоді і горять)) тільки нікому не кажу - це секрет))
Відповісти