Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
vsx
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.02.2025 14:52 Сенс посту в тому, що на ринку почалась якась стагнація. В цьому поколінні ні на що не збираюсь міняти, бо ні зелені, ні червоні не змогли запропоновували продукт, який би я придбав, от і все.
Стагнация потому что в тех. процесс уперлись. Дальше будет еще хуже. Возможно на 3нм придется сидеть еще дольше. И вообще вам грех жаловаться с таким железом. Зачем менять карту каждый год?
GreenMile
Member

Повідомлення

citizen17: 27.02.2025 14:58
GreenMile: 27.02.2025 14:52 Ну, якщо орієнтуватись на скрін вище, я поки не бачу в чому 9700хт краща за 7900хтх. Минулий топ подали як сучасний мідл - якщо це не проходняк, то що тоді?
Я щось не розумію логіки. Чому чип х70 має бути кращим за х90, який у півтора раза більший та ще й на тому самому техпроцесі. Яким чином це робить його прохідняком? Чи ви прохідняком називаєте 7000?
Логіка проста: мені, як споживачу, до пічки яка там назва, скільки там квадратних міліметрів чип і техпроцесс, мене це все не цікавить від слова зовсім. Але мені показують нове покоління відеокарт, але я не бачу, чим воно краще за минуле :dontknow: Приросту продуктивності фактично немає, який сенс тоді в цьому 9000 поколінні? 7000 покоління було ок на момент свого виходу і воно цілком достойно тягається з 4000 зелених.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
vsx: 27.02.2025 15:04
GreenMile: 27.02.2025 14:52 Сенс посту в тому, що на ринку почалась якась стагнація. В цьому поколінні ні на що не збираюсь міняти, бо ні зелені, ні червоні не змогли запропоновували продукт, який би я придбав, от і все.
Стагнация потому что в тех. процесс уперлись. Дальше будет еще хуже. Возможно на 3нм придется сидеть еще дольше. И вообще вам грех жаловаться с таким железом. Зачем менять карту каждый год?
Наприклад, я хочу змінити монітор на 4к, це достатня причина? 4070ті куплена рівно два роки тому- 16 лютого 23 року.
Rhizone
Member

Повідомлення

vsx
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.02.2025 15:17 Наприклад, я хочу змінити монітор на 4к, це достатня причина? 4070ті куплена рівно два роки тому- 16 лютого 23 року.
Ставите dlss performance и радуетесь жизни на своем 4к мониторе. Или вы хотите в таком разрешении в нативе играть?) В таком случае дождитесь 8090, она уже нормально 4к потянет.

Отправлено спустя 5 минут 48 секунд:
citizen17: 27.02.2025 14:58 Я щось не розумію логіки. Чому чип х70 має бути кращим за х90, який у півтора раза більший та ще й на тому самому техпроцесі. Яким чином це робить його прохідняком? Чи ви прохідняком називаєте 7000?
Да им памятник надо поставить за то что они дотянули средний чип до топа при тех же 5 нм без всяких mfg и прочих фокусов из рукава. Еще и tdp понизили. Просто люди зажрались..
citizen17
Junior

Повідомлення

GreenMile: 27.02.2025 15:17 Логіка проста: мені, як споживачу, до пічки яка там назва, скільки там квадратних міліметрів чип і техпроцесс, мене це все не цікавить від слова зовсім. Але мені показують нове покоління відеокарт, але я не бачу, чим воно краще за минуле :dontknow: Приросту продуктивності фактично немає, який сенс тоді в цьому 9000 поколінні? 7000 покоління було ок на момент свого виходу і воно цілком достойно тягається з 4000 зелених.
Я вам пораджу вивчити трохи мат. частину як це все працює і коли бувають стрибки продуктивності. Ви перестанете розчаровуватися, знатимете, чого чекати, і не будете плутати інженерів із чарівниками
Vlaad13
Member

Повідомлення

citizen17: 27.02.2025 15:51
GreenMile: 27.02.2025 15:17 Логіка проста: мені, як споживачу, до пічки яка там назва, скільки там квадратних міліметрів чип і техпроцесс, мене це все не цікавить від слова зовсім. Але мені показують нове покоління відеокарт, але я не бачу, чим воно краще за минуле :dontknow: Приросту продуктивності фактично немає, який сенс тоді в цьому 9000 поколінні? 7000 покоління було ок на момент свого виходу і воно цілком достойно тягається з 4000 зелених.
Я вам пораджу вивчити трохи мат. частину як це все працює і коли бувають стрибки продуктивності. Ви перестанете розчаровуватися, знатимете, чого чекати, і не будете плутати інженерів із чарівниками
наприклад виходить 9700хт яка трохи менше їсть електрики, менше гріється та трохи дешевше
рядовому користовачу ви ніколи не зможете пояснити що інженери багато що придумували, звичайні люди гадки не мають на скільки залізо гріється і скільки споживає - їм головне фпс
а фпс такий же - і покупець у тебе знову питає де прогресс якщо він його не бачить :laugh:
тут 99% користувачів сайта не розуміють як дивляться звичайні люди на залізо
тому і лінійка 9000 така непопулярна - інженери зробили багато, а в іграх нічого не змінилося (ну окрім топа)
ось і що ми маємо
покращення були - були
інженери працювали? - працювали
результат принесли - ні :lol:
Востаннє редагувалось 27.02.2025 16:12 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 2 разів.
Nortrom
Member

Повідомлення

Еще и tdp понизили.
9070nonXT
Зображення

P.S Осталось теперь в реальных обзорах глянут

В таком случае дождитесь 8090, она уже нормально 4к потянет.
Выпустят Unreal Engine 6, где ещё больше камней будет, и опять по новой :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

по великому рахунку все впирається в співвідношення ціни-продуктивності, а не в голу продуктивність, буде ціна нижче за ті самі можливості => нове покоління буде краще, у куртки не вийшло, будемо бачити що буде з амд :dontknow:
vsx
Member

Повідомлення

не, ну в такое я уже не поверю
они ее там что азотом охлаждают
antigore
Member

Повідомлення

GreenMile: 27.02.2025 14:22
citizen17: 27.02.2025 14:13
топові карти не називають х70, вже тисячу разів обговорювали, але на кожній сторінці знову те саме
Та хоть дві тисячі разів, покажіть мені яку максимально продуктивну карту від АМД я можу купити в цій генерації? Мабуть в тому і суть, що її нема?
На даний момент 9070xt

Отправлено спустя 18 минут 57 секунд:
oversteve: 27.02.2025 16:19
по великому рахунку все впирається в співвідношення ціни-продуктивності, а не в голу продуктивність, буде ціна нижче за ті самі можливості => нове покоління буде краще, у куртки не вийшло, будемо бачити що буде з амд :dontknow:
До дупи ціна і продуктивність, в амд переважно ціна відносно продуктивності завжди краща була по відношенню до конкурента в що то дало? 10% ринку?
Логіка людей які купують, мені середню відеокарту, вот вам нвідіа xx70, є ще амд xx70, вона дешевша але слабша, ну ок візьму ту що краща, тому вона і дорожча. Люди в останню мить будуть задумуватись , про ціну відносно фпс.
Є стратегія яка поможе амд, вже протестована , називається "амд райзен", ніфіга нового видумувати не треба, краща ціна(найменш важливо!),більше ядер, краща продуктивність(не треба щоб у всьому)!
Перекиньте то саме на відеокарти і все, ціна,память,продуктивність.
Не можете конкурувати так в топовому сегменті, перереходьте на середній, нема середнього, пригайте на нищий клас.
Vlaad13
Member

Повідомлення

oversteve: 27.02.2025 16:19
буде все те саме 10% ринку
6600 хт була краща за 3060 і дешевша, але зелена карта була в топу Стіму 3+років а червона десь у дупі
GreenMile
Member

Повідомлення

citizen17: 27.02.2025 15:51
Скільки можна пояснювати одне і те саме? Мені нафіг не впала ваша матчастина, я не хочу розуміти виробника, я не хочу витрачати на це свій дорогоцінний час, у мене є купа інших задач і роботи для цього. Я хочу зайти і побачити, що нового пропонує мені виробник, а він пропонує минуле покоління в якому поміняв місцями 2 цифри в назві. Шо мені ваша матчастина дасть - вона матеріалізує мені карту 9900хтх чи що?
Nouriel
Member

Повідомлення

Vlaad13
обережно акаунт взломано, пише українською і протилежне до того шо раніше
mult
Member

Повідомлення

GreenMile
Я бачу одне, що ще до недавна думав що 4к геймінг буде розвиватись все більше разом з відеокартами.
А зараз щось бачу, що навіть сучасні пред топи 4к так і не можуть нормально тянути без нейронок.
Ну і ціни навіть для 2к геймінгу все більше це щось по багатому не кажучи вже про 4к :)
4к геймінг вмирає навіть нормально не зародившись.
І з покупкою наступної відеокарти мені доведеться міняти і монітор, бо той що в мене з застарілими вже портами.
То я все більше схиляюсь що буду брати 2к.
Хоча формат монітору 32 дюйми в 4к як на мене просто ідеальний, 2к в 27 малуватий, але нічого не поробиш :)
citizen17
Junior

Повідомлення

GreenMile
Добре, тоді чекайте майбутніх поколінь і світлих часів, коли за невеликі гроші вам дадуть величезну продуктивність. Може і 4к оледи на той час будуть всім доступні :rotate:
Востаннє редагувалось 27.02.2025 17:57 користувачем citizen17, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

mult: 27.02.2025 17:49 GreenMile
Я бачу одне, що ще до недавна думав що 4к геймінг буде розвиватись все більше разом з відеокартами.
А зараз щось бачу, що навіть сучасні пред топи 4к так і не можуть нормально тянути без нейронок.
Ну і ціни навіть для 2к геймінгу все більше це щось по багатому не кажучи вже про 4к :)
4к геймінг вмирає навіть нормально не зародившись.
І з покупкою наступної відеокарти мені доведеться міняти і монітор, бо той що в мене з застарілими вже портами.
То я все більше схиляюсь що буду брати 2к.
Хоча формат монітору 32 дюйми в 4к як на мене просто ідеальний, 2к в 27 малуватий, але нічого не поробиш :)
27 1440 це ідеальний монітор
чіткість картинки відмінна, очі не втомлюються, видно всю площу монітора(не треба вертіти головою) ціна нижча, фпс більше
4к це для збоченців :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
citizen17: 27.02.2025 17:53 GreenMile
Добре, тоді чекайте майбутніх поколінь і світлих часів, коли за невеликі гроші вам дадуть величезну продуктивність. Може і 4к оледи на той час будуть всім доступні)
це при комунізмі таке казали - що він прийде, і все будуть роздавати практично задарма :D
mult
Member

Повідомлення

Vlaad13
У мене були всякі монітори і не один 2к монітор і 34 дюйми і фул шд і телевізор 48 дюймів олед для ігор.
Я все перепробував :)
Суто для мене 32 в 4к саме ідеально і по розміру і взагалі.
Але ціни на відеокарти якраз і вбивають 4к геймінг.
Може в майбутньому щось зміниться, але поки в сторону 4к треба дивитись тільки тим хто має достатньо лишніх грошей, щоб вкласти їх у відеокарту :)
Відповісти