Герцовка дисплея

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
MSItig
Junior

Повідомлення

Доброго вечора! Підскажіть будьласка, ноутбук MSI GS66 Stealth (i7 12700H+3070TI 8 GB) 16GB DDR5 4800 MHz, в параметрах є тільки два варіанти вибору частоти, 60 Hz і 240 Hz. Питання в тому чому я не можу вибрати наприклад 180 або 144 Hz? Є ж 144, 165, 180. А в мене вибір тільки 60 і 240Hz. Розширення дисплею 1920*1080 FULL HD. Питання, чому немає інших частот оновлення дисплею? І чи можливо якось їх додати ?
Евгений King
Member

Повідомлення

Їх немає для простоти користувача, і так у всіх ноутів, що я бачив за останні роки. Скоріш за все у ноута є швидкі комбінації перемикання 60-240 і автоперехід на 60Гц при роботі від батареї.
Можете додати кастомне розширення зі своєю герцовкою в панелі Nvidia чи драйвері Intel, дивлячсь куди підключений екран, та насправді ціль цих страждань не зрозуміла, чого саме ви хочете цим досягти?
MSItig
Junior

Повідомлення

Евгений King: 27.02.2025 00:47 Їх немає для простоти користувача, і так у всіх ноутів, що я бачив за останні роки. Скоріш за все у ноута є швидкі комбінації перемикання 60-240 і автоперехід на 60Гц при роботі від батареї.
Можете додати кастомне розширення зі своєю герцовкою в панелі Nvidia чи драйвері Intel, дивлячсь куди підключений екран, та насправді ціль цих страждань не зрозуміла, чого саме ви хочете цим досягти?
Просто цікаво, чому вони відсутні. Це ноутбук, і дисплей підключений штатно. Не сторонній. В деяких іграх я не бачу сенсу від 240 Hz. Логіка не зрозуміла, є 240 і є 60. Я думаю можна було б додати ті ж самі 165 чи 144.
Евгений King
Member

Повідомлення

MSItig: 27.02.2025 00:54
Евгений King: 27.02.2025 00:47 Їх немає для простоти користувача, і так у всіх ноутів, що я бачив за останні роки. Скоріш за все у ноута є швидкі комбінації перемикання 60-240 і автоперехід на 60Гц при роботі від батареї.
Просто цікаво, чому вони відсутні. Це ноутбук, і дисплей підключений штатно. Не сторонній. В деяких іграх я не бачу сенсу від 240 Hz. Логіка не зрозуміла, є 240 і є 60. Я думаю можна було б додати ті ж самі 165 чи 144.
Це герцовка дисплею, як це ви не бачите сенсу, тут якесь кардинальне не розуміння принципів роботи ПК у вас. Який там фпс у грі взагалі різниці немає.
Дисплей понятно що штатний, але він підключений або до iGPU або до dGPU, або є функції перемикання - MUX switch.
Вцілому, ви не розібрались і страдаєте маячнею, просто користуйтесь 240Гц режимом і не видумуйте лісапєд.
MSItig
Junior

Повідомлення

Евгений King: 27.02.2025 00:59
MSItig: 27.02.2025 00:54
Це герцовка дисплею, як це ви не бачите сенсу, тут якесь кардинальне не розуміння принципів роботи ПК у вас. Який там фпс у грі взагалі різниці немає.
Дисплей понятно що штатний, але він підключений або до iGPU або до dGPU, або є функції перемикання - MUX switch.
Вцілому, ви не розібрались і страдаєте маячнею, просто користуйтесь 240Гц режимом і не видумуйте лісапєд.
Яка різниця до чого він підключений? Питання в тому, чому не доступні інші частоти. Ніякого велосипеда тут немає, просто не зрозуміло чому дисплеї ноутбуків обділили можливістю вибору частот. Може в мене це якась технічна несправність, (застарілі драйвера наприклад) тому і запитую.
Евгений King
Member

Повідомлення

MSItig: 27.02.2025 01:06
Евгений King: 27.02.2025 00:59

Яка різниця до чого він підключений? Питання в тому, чому не доступні інші частоти. Ніякого велосипеда тут немає, просто не зрозуміло чому дисплеї ноутбуків обділили можливістю вибору частот. Може в мене це якась технічна несправність, (застарілі драйвера наприклад) тому і запитую.
Різниця проста, якщо підключений до iGPU то у вас в панелі Nvidia просто не буде меню керування екраном)
У Вас абсолютно точно є несправність, а саме проблеми з прокладкою поміж екраном та ...
Сенсу тут обговорювати щось немає, я все сказав, розказав і пояснив як додати профілі, намагався пояснити недоцільність цих дій, якщо ви не зрозуміли і читаєте по діагоналі, то це не мої проблеми. Є гугл та всілякі ШІ, зверніться туди за роз'ясненнями :beer:
yan1x
Member

Повідомлення

Может автор хочет ограничить фпс в играх, чтобы не было избытка?
MSItig
Junior

Повідомлення

Евгений King: 27.02.2025 01:40
MSItig: 27.02.2025 01:06
Різниця проста, якщо підключений до iGPU то у вас в панелі Nvidia просто не буде меню керування екраном)
У Вас абсолютно точно є несправність, а саме проблеми з прокладкою поміж екраном та ...
Сенсу тут обговорювати щось немає, я все сказав, розказав і пояснив як додати профілі, намагався пояснити недоцільність цих дій, якщо ви не зрозуміли і читаєте по діагоналі, то це не мої проблеми. Є гугл та всілякі ШІ, зверніться туди за роз'ясненнями :beer:
«Скоріш за все» «для простоти користувача» це так вам виробник написав? Чи це такі відповіді взяті з офіційних джерел, на які ви не дали посилання? Я здається чітко і зрозуміло поставив запитання. А замість прокладки і велосипеда краще б вашу залізо-бетонну інформацію розмістили на офіційному сайті виробника MSI, і добавили в параметрах опис, чому саме відсутня така можливість. А та якось не правильно виходить, що ніде такої інформації немає крім як у Євгена. :lol:
Евгений King
Member

Повідомлення

yan1x: 27.02.2025 02:10 Может автор хочет ограничить фпс в играх, чтобы не было избытка?
Для цього є більш прості і зручні рішення)
7mindfields
Member

Повідомлення

MSItig: 27.02.2025 02:13
Евгений King: 27.02.2025 01:40

«Скоріш за все» «для простоти користувача» це так вам виробник написав? Чи це такі відповіді взяті з офіційних джерел, на які ви не дали посилання? Я здається чітко і зрозуміло поставив запитання. А замість прокладки і велосипеда краще б вашу залізо-бетонну інформацію розмістили на офіційному сайті виробника MSI, і добавили в параметрах опис, чому саме відсутня така можливість. А та якось не правильно виходить, що ніде такої інформації немає крім як у Євгена. :lol:
Який сенс ці душні запитання ставити тут, а не виробнику на його офіційному форумі? Щоб два рази не ходити, пропоную також одразу запитати чому тобі так мало jdec профілів насипали :lol:
lewerlin
Member

Повідомлення

MSItig: 27.02.2025 01:06просто не зрозуміло чому дисплеї ноутбуків обділили можливістю вибору частот.
Бо немає жодного практичного сенсу, користуватись нижчою герцовкою, ніж може монітор. Ти завжди хочеш максимально можливу, для синхронізації з ФПС є "сінки". Виняток - енергоспоживання, але тут потрібна сама мінімальна. Що і є з заводу. Гратися з проміжними режимами - це плюс до складності, костилі і вірогідні баги(яких і так вагон), при нульовому вихлопі.
yan1x
Member

Повідомлення

Евгений King: 27.02.2025 02:51
yan1x: 27.02.2025 02:10 Может автор хочет ограничить фпс в играх, чтобы не было избытка?
Для цього є більш прості і зручні рішення)
Та это ясное дело, я просто пытался разгадать посыл автора, что он вообще придумал :D
Dreamwalk3r
Member

Повідомлення

Спробуйте в MSI Dragon Center подивитися чи не можна змінити частоту, бо в мене на Lenovo Nvidia і вінда також показують тільки 60 и 240, а от в софтині для ноута можна 120 наприклад обрати. Ну і завжди є CRU, звичайно.
Відповісти