А э тут хтось хто займаэться ремонтом і збоченнями старого заліза XD?
Є мертва EVGA GTX285 Classified, окремо як представкик 285 серії вона не особливо цікава, а от її біос, а можливо ще якісь конструктивні особливості які дають їй змогу працювати в 4way sli з трьома іншими такими платами - це цікаво. Знайти таких 4 штуки майже неможливо, тому виникла ідея спробувати взяти звичайну 285ту і перенести якусь компонентну базу з Classified на неї. Із того що вдалося нарити, то це: 4 карти Classified ініціалізуються у нвідіа драйверіі як Quad SLI а не 4 Way, треба драйвер в якому буде підтримка саме GTX285 Classified ( не проблема), були намагання зашити біос з Classified на іншу плату(и) - не спрацювало ( чи правив додатково той юзер біос невідомо)
P.S. порылся еще, оказывается есть маленький перключатель на плате который включает и выключает стандартную прошивку 285
Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
ApostolCV
Member
Egoist, просто прикинувши х..й до носа , можу припустити , що драйвер перевіряє DevID, VendorID, чи страпи. Подібне було у АТІ з картами 9xxx та дровами до 7.х версії ( для обмеження розгону).
Звичайно , можна припустити , що там зробили більш збочену перевірку на апаратному рівні. В такому разі треба шукати маніяка який захоче з цим бавитись.
Звичайно , можна припустити , що там зробили більш збочену перевірку на апаратному рівні. В такому разі треба шукати маніяка який захоче з цим бавитись.
-
spoglyadach
Member
Egoist
Чому це ви думаєте що знайти таку відяху проблема, думаю на тому ж ібею таке купується на ізі. Нє ну за короткий проміжок часу якщо то мабуть нереально, а так якщо не поспішати то цілком реально, чи це якась лімітована серія була де 1000 штук всього?
Чому це ви думаєте що знайти таку відяху проблема, думаю на тому ж ібею таке купується на ізі. Нє ну за короткий проміжок часу якщо то мабуть нереально, а так якщо не поспішати то цілком реально, чи це якась лімітована серія була де 1000 штук всього?
-
Egoist
Junior
Жодної в продажу не кажучи вже про 4 штуки, купити одну штуку може і вийде коли пощастить (не за малі гроші), а от купити 4 штуки це практично не можливо і чим далі тим цей шанс скорочується. І так - це лімітована версія, це перші і єдини карти які можуть працювати в 4way sli.spoglyadach: ↑ 25.02.2025 22:23 Egoist
Отправлено спустя 6 минут 41 секунду:
Наскільки знаю, то DevID в самій віндовс не проблема зробити, думаю з VendorID те ж можна зробити(якщо це потрібно) Так потрібен маніак, можливо можна піти по більш простому шляху і просто відремонтувати, якщо можливо, цей Classified.ApostolCV: ↑ 25.02.2025 22:21 Egoist, просто прикинувши х..й до носа , можу припустити , що драйвер перевіряє DevID, VendorID, чи страпи. Подібне було у АТІ з картами 9xxx та дровами до 7.х версії ( для обмеження розгону).
-
spoglyadach
Member
Відремнтувати буде легко, знайти живого донора чіпу, зняти його з молитвою що б не відвалився в процесі. Зробити йому скальп, перекатати шари, посадити на місце, повернути кришку. Ну і можливо відяха оживе, ну вірогідність десь 30/70 ще ж від майстра залежить та обладнання
-
offece-trader
Member
Забрали.offece-trader: ↑ 22.02.2025 20:041. MSI PCI-Ex GTX 560 1024MB GDDR5 (N560GTX-M2D1GD5) на этой наклейка с моделью есть
2. MSI NX8800GTX-T2D768E-HD-OC эту чисто по внешнему виду опознал