Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
GRISHMAN88
Member

Повідомлення

alumem: 11.02.2025 20:47
GRISHMAN88: 11.02.2025 20:42
Много чего перепробовал.
Остановился на Razer DeathAdder V3 Pro. Рука средняя. Форма супер, заряд держит очень долго. Минус номер 1 скользковата без грипсов, но они есть в комплекте. Ну и конечно цена космос. Но я купил опен бокс на проме за 1300 грн. По факту мышь оказалась новой. Фартонуло :D
А там еще есть? ибо цена ну очень вкусная даже за бу вариант)
К сожалению нету. Я бы все забрал :D
Artem_M
Member

Повідомлення

Привіт.
Щось підкажете по Attack Shark x11?
Я не кіберспортсмен, але іноді ганяю в PUBG. Підійде вона для цього?)
Зараз маю Zowie ZA13-B, але хочеться спробувати щось бездротове з мінімальним бюджетом...
Чи не буде це болючим досвідом? Можливо є щось краще і не на багато дорожче?
З розміром схожим на мою теперішню мишу (122 мм, під "ладонний" хват).
Patruletz
Member

Повідомлення

Artem_M: 25.02.2025 15:00Можливо є щось краще і не на багато дорожче?
zaopin z2 з алі, я замовляв у подарунок версію 4к, адекватна збірка, не бідний комплект за ноги з прорізями під шурупи взагалі подяка. Про покриття щось говорити складно бо лише місяць у користуванні. Заряду вистачає на 15+ днів.
Artem_M
Member

Повідомлення

Дякую. Почитаю за них.
mult
Member

Повідомлення

Може хто підкаже що це за попадос :) може хто теж стикався з таким.
Купив мишу lamzu maya x, передивився купу оглядів, всі кажуть форма універсальна для долоні і кігтя, зайде всім і розмір прийнятний вроді як для моєї руки 19 на 9-10 см.
Щось користуюсь то не бачу комфорту ніяк :)
Сам використовую долонний хват, тут вже пробую по всякому і щось не дуже.
З такими приколами доведеться продавати і знову шукати щось :)
Зараз дома є steelseries rival 310 і roccat kone pro, вони мені комфортні, більше steelseries навіть, але я її не хочу використовувати через величезний і непотрібний комбайн по налаштуванні ції миші.
Хочеться щось що не потребує комбайна для налаштування, або щоб налаштувати і можна видалити.
Є ще endgame gear xm1r, але вона малувата для мене, треба переучуватись під пальцевий хват.
Я так зрозумів що якщо мені ця мая не дуже заходить то дивитись на форми типу Logitech G Pro X Superlight також не варто?
Бо вони доволі схожі вроді.
Біда прямо з цимим мишами :)
Ще згадав, була колись glorious model d, це теж культова форма вроді як по зові, теж не підійшла, довелось продавать.
SORBEX
Member

Повідомлення

Всім доброго дня. Хотів знову запитати поряди у відвідувачів цієї теми, вже раніше звертався сюди. Близько 2 років назад взяв собі першу дорогу ігрову мишу, ASUS ROG Pugio II. І миша весь час у всьому влаштовувала, вона середнього розміру, в неї, за потреби, прям повністю відключається підсвітка (навіть під час зарядки немає), в неї змінні основні світчі, замінив собі на тихі, є 3 типи підключення (провідне, Bluetooth i 2.4 Грц), бонусом також була наявність додаткових кнопок з правого боку, які хоч і практично не використовую в роботі, але в деяких іграх назначав на них додаткові дії.

Але якось останнім часом стала вже поганенько працювати, в основному проблема в тому, що іноді бувало курсор переставав рухатись на 1 секунду, хоча мишу все рівно тягнеш по коврику (зриває сенсор чи як це називають правильно) + перестав толково працювати напевно сам Type-C порт миші, оскільки по проводу стала часто дисконектитись на кілька секунд з автоматичним перепідключенням. Також з моментів, які не подобаються, можу виділити те, що у миші занадто важкий софт, який ставить кучу непотрібних сервісів, гніздо самого Type-C втоплено в роз'єм незвичної шестикутної форми, при чому ще й такого розміру, що ніякі інші кабелі, крім рідного туди не підходять (лише один кабель знайшов, який ледь зміг влізти доволі туго), сама миша в Windows чомусь визначається не тільки як миша, але і як контроллер, навіть Steam відображає її в контроллера (із-за цього в деяких старих іграх починає тупити управління, яке думає, що підключено контроллер з зафіксованим курсором в одній позиції, який не пересунеш ніяк, доводилось перемикатись повністю на безпровід), глайди не змінні, за 2 роки вони все ж таки доволі норм стерлись.

Тому подумую над тим, щоб змінити мишу на щось інше і можливо хтось може порадити мишу з схожими характеристиками:
1) В першу чергу цікавить, щоб в миші була можливість комбінованого підключення, коли більшість часу все ж можна грати по проводу, але за потреби можна зробити її безпровідно. Більшість часу проводжу за столом, але іноді можу пограти щось і на дивані, вивівши зображення з компа на телевізор, в цьому випадку безпровідна миша рятує. Повністю безпровідну не хотілось би, тому що не хочеться періодично її заряджати, і так вже в житті з кожним разом з'являється все більше гаджетів, які потрібно заряджати. Bluetooth з'єднання не обовязкове в наявності, в Pugio II так ним і не користувався, але можливо було б бонусом.
2) Можливо є інші миші, які мають змогу змінювати основні світчі, крім Asus ROG, або вже одразу йдуть з тихими світчами? Це було б звісно бонусом, але за потреби можу зайнятись перепайкою, тому це не прям основний момент.
3) Щоб була можливість змінних глайдів або вони не стирались так швидко.
4) Щоб у миші не було якогось прорезиненого чи софт-тач покриття, як показала практика попередньої перед Asus миші від A4Tech, воно з часом швидко облазить клаптями. В Asus це також плюс, у миші просто пластикове покриття, а для більш цупкого хвату боковинки миші мають вертикальні бороздки чи ямки.
5) Щоб був не дуже важкий софт, тут дійсно у Asus це мінус.
6) Щоб була можливість зміни кабелю на будь-який. Ну і можливо щоб в комплекті був кабель в тканинному оплетенні. в Pugio II він звичайний, трохи грубоватий і навіть через 2 роки все рівно повністю не випрямився.
7) По бюджету тепер маю змогу збільшити ціновий діапазон до 5-6 тис. грн. Звісно буде краще чим подешевше, але якщо за таку ціну можна отримати нормальну мишу, яка прослужить доволі довго, то має сенс.

Серед кандидатів пропонували Razer DeathAdder V3 (в них наче як доволі легкий софт Razer Synapse) i Logitech G Pro (оскільки Pugio II наче як є більше дешевою копією з тією ж формою і наявністю бокових клавіш з обох боків). Але мишами обох брендів не користувався особисто, лише тримав якось офісну мишу від Logitech (в якої сподобалось тихе інерційне коліщатко), тому важко щось сказати. Буду вдячний за допомогу і підказки.
feniks_tm
Member

Повідомлення

SORBEX: 03.03.2025 13:44 Всім доброго дня. Хотів знову запитати поряди у відвідувачів цієї теми, вже раніше звертався сюди. Близько 2 років назад взяв собі першу дорогу ігрову мишу, ASUS ROG Pugio II. І миша весь час у всьому влаштовувала, вона середнього розміру, в неї, за потреби, прям повністю відключається підсвітка (навіть під час зарядки немає), в неї змінні основні світчі, замінив собі на тихі, є 3 типи підключення (провідне, Bluetooth i 2.4 Грц), бонусом також була наявність додаткових кнопок з правого боку, які хоч і практично не використовую в роботі, але в деяких іграх назначав на них додаткові дії.

Але якось останнім часом стала вже поганенько працювати, в основному проблема в тому, що іноді бувало курсор переставав рухатись на 1 секунду, хоча мишу все рівно тягнеш по коврику (зриває сенсор чи як це називають правильно) + перестав толково працювати напевно сам Type-C порт миші, оскільки по проводу стала часто дисконектитись на кілька секунд з автоматичним перепідключенням. Також з моментів, які не подобаються, можу виділити те, що у миші занадто важкий софт, який ставить кучу непотрібних сервісів, гніздо самого Type-C втоплено в роз'єм незвичної шестикутної форми, при чому ще й такого розміру, що ніякі інші кабелі, крім рідного туди не підходять (лише один кабель знайшов, який ледь зміг влізти доволі туго), сама миша в Windows чомусь визначається не тільки як миша, але і як контроллер, навіть Steam відображає її в контроллера (із-за цього в деяких старих іграх починає тупити управління, яке думає, що підключено контроллер з зафіксованим курсором в одній позиції, який не пересунеш ніяк, доводилось перемикатись повністю на безпровід), глайди не змінні, за 2 роки вони все ж таки доволі норм стерлись.

Тому подумую над тим, щоб змінити мишу на щось інше і можливо хтось може порадити мишу з схожими характеристиками:
1) В першу чергу цікавить, щоб в миші була можливість комбінованого підключення, коли більшість часу все ж можна грати по проводу, але за потреби можна зробити її безпровідно. Більшість часу проводжу за столом, але іноді можу пограти щось і на дивані, вивівши зображення з компа на телевізор, в цьому випадку безпровідна миша рятує. Повністю безпровідну не хотілось би, тому що не хочеться періодично її заряджати, і так вже в житті з кожним разом з'являється все більше гаджетів, які потрібно заряджати. Bluetooth з'єднання не обовязкове в наявності, в Pugio II так ним і не користувався, але можливо було б бонусом.
2) Можливо є інші миші, які мають змогу змінювати основні світчі, крім Asus ROG, або вже одразу йдуть з тихими світчами? Це було б звісно бонусом, але за потреби можу зайнятись перепайкою, тому це не прям основний момент.
3) Щоб була можливість змінних глайдів або вони не стирались так швидко.
4) Щоб у миші не було якогось прорезиненого чи софт-тач покриття, як показала практика попередньої перед Asus миші від A4Tech, воно з часом швидко облазить клаптями. В Asus це також плюс, у миші просто пластикове покриття, а для більш цупкого хвату боковинки миші мають вертикальні бороздки чи ямки.
5) Щоб був не дуже важкий софт, тут дійсно у Asus це мінус.
6) Щоб була можливість зміни кабелю на будь-який. Ну і можливо щоб в комплекті був кабель в тканинному оплетенні. в Pugio II він звичайний, трохи грубоватий і навіть через 2 роки все рівно повністю не випрямився.
7) По бюджету тепер маю змогу збільшити ціновий діапазон до 5-6 тис. грн. Звісно буде краще чим подешевше, але якщо за таку ціну можна отримати нормальну мишу, яка прослужить доволі довго, то має сенс.

Серед кандидатів пропонували Razer DeathAdder V3 (в них наче як доволі легкий софт Razer Synapse) i Logitech G Pro (оскільки Pugio II наче як є більше дешевою копією з тією ж формою і наявністю бокових клавіш з обох боків). Але мишами обох брендів не користувався особисто, лише тримав якось офісну мишу від Logitech (в якої сподобалось тихе інерційне коліщатко), тому важко щось сказати. Буду вдячний за допомогу і підказки.
Якщо чесно, не бачу особливого сенсу брати мишу "на всю котлету" у вашому випадку, якщо подобається GPX-подібна форма і хотсвап був би плюсом, то я порекомендував би спробувати китайця Incott G23, начинка там вже і так топова, вага не супернизька відносно "тренду", але після 100грамового азуса і так небо і земля буде. Ось невеличкий огляд-порівнняння з Logitech GPX2 - My review of Incott G23 - with comparison to GPX2.

Відправлено через 32 хвилини 31 секунду:
SORBEX: 03.03.2025 13:44 доволі легкий софт Razer Synapse
:lol:
Взагалі, найкращий варіант - веб ПО, тобто без необхідності завантаження додаткового софта. На Incott наче з'явилась така можливість, але наскільки воно хороше відносно звичайного софта - важко сказати, не знайшов інфи крім того, що воно існує)
sonhador93
Member

Повідомлення

Подскажите какую мышку купить до 2000 грн. Средняя мышка, чтобы мизинец по коврику не скользил. В шутеры играю редко, в основном одиночные рпг или онлайн вид сверху, или от 3 лица. Мышь тяжелая и большая вызывает боль в запястье.

Отправлено спустя 44 минуты 58 секунд:
VXE Dragonfly R1 SE+ Wireless PAW3395SE, Attack Shark X3 норм мыши? Сказали купить на сенсоре :D
feniks_tm
Member

Повідомлення

sonhador93: 05.03.2025 23:32 VXE Dragonfly R1 SE+ Wireless PAW3395SE, Attack Shark X3 норм мыши? Сказали купить на сенсоре :D
Цілком непогані варіанти у тому бюджеті. Але все ж відносно трохи малуваті, треба щупати чи підходять під ваш хват.
SERGBILL
Member

Повідомлення

sonhador93: 05.03.2025 23:32 Подскажите какую мышку купить до 2000 грн. Средняя мышка, чтобы мизинец по коврику не скользил. В шутеры играю редко, в основном одиночные рпг или онлайн вид сверху, или от 3 лица. Мышь тяжелая и большая вызывает боль в запястье.

Отправлено спустя 44 минуты 58 секунд:
VXE Dragonfly R1 SE+ Wireless PAW3395SE, Attack Shark X3 норм мыши? Сказали купить на сенсоре :D
у практически всех бюджетных китаймышек есть болячка с 1КГц свистками, дальше 50см от мыши может срываться связь, нужно свисток на проводе выводить, 4-8КГц не знаю, не пробовал. Delux M800 Pro еще рассмотрите. Attack Shark X3 Pro с 4КГц свистком на Алике сейчас 1550грн
daesz
Member

Повідомлення

SERGBILL
у жаопіна в софті можна увімкнути "розширену" підтримку сигналу, але я не пробував, бо в комплекті з 4к свистком був 1м кабель (дуже якісний і в хорошій оплітці).
спойлер
Зображення
І в 1к, і в 4к вона спокійно тягне на 1.2-1.5м (без увімкненої опції вище), більше не пробував.
Avenger80
Member

Повідомлення

SERGBILL: 06.03.2025 01:15у практически всех бюджетных китаймышек есть болячка с 1КГц свистками, дальше 50см от мыши может срываться связь, нужно свисток на проводе выводить
По личному опыту? Честно, такого не наблюдал ни на Darmoshark M3, ни на Mchose M5 pro Max на расстояних (даже в другой комнате ловится). А вообще, в основном все используют кабель который идёт с мышкой и туда вставляют приёмник, всё равно ж через этот кабель надо заряжать через некоторое время.
SERGBILL
Member

Повідомлення

да, на 3 китай мышках такое, M7 pro, более старых delux M800, R1. Читал отзывы на Алике люди и на DeathAdder жаловались по той же причине, но сам не замечал.

Відправлено через 7 хвилин 23 секунди:
на m7 еще бывает, когда микродвижение на 1-2 пикселя нужно сделать, не реагирует. не всегда, но несколько раз в играх замечал.
Відповісти