Nvidia підтвердила, що частина GeForce RTX 5090 та RTX 5070 Ti отримала урізаний GPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

maksim2020: 23.02.2025 18:47
GreenMile: 23.02.2025 10:29 Оці аналогії і паралелі ні про що. В Німеччині немає культу авто, щоб показати свій статус, успішність, абощо, там багато універсалів на механіці з простим кондиціонером купляють, на відміну від наших співідчизників, а у нас ще піди той універсал офіційний знайди, про механіку я вже промовчу.
У мене є друг німець, дуже успішний дядька, працював все життя з авто, на БМВ в тому числі, зараз у нього приватна автомайстерня, так от їздить він на старому тігуані, а для душі купив собі Альфу спайдер кабріолет 40-річну, реставрує потроху і ганяє нею на вихідних. Хоча міг би легко купити якусь понтову ауді, чи мерс, чи БМВ.
А ваш німецький друг не сказав, скільки у нього кредитів (на будинок, автомайстерню тощо)? :D Автосервіс - це бізнес на середню ЗП, не більше, і ніяк не ознака успішності. Ну й універсали на механіці з простим кондиціонером - це кам'яний вік, такого вже ніхто не випускає. Якщо ви їх бачите - то це машина 10-15+ років.
Немає у нього кредитів. Ви розумієте різницю між "працювати в автосервісі" і тримати свою власну майстерню? Відчуваю, що ні.
"Бізнес на середню ЗП" ох і лол :facepalm:

Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
Edelveys: 23.02.2025 20:51 Спустіться на землю, якщо в вашому окружении одни миллионерьі, то хто ж працює в атб касирами та охоронцями?
Вийдіть на вулицю, відкрийте очі і попитайте хто на всіх тих машинах їздить.
maksim2020
Member

Повідомлення

GreenMile: 24.02.2025 10:23
maksim2020: 23.02.2025 18:47 А ваш німецький друг не сказав, скільки у нього кредитів (на будинок, автомайстерню тощо)? :D Автосервіс - це бізнес на середню ЗП, не більше, і ніяк не ознака успішності. Ну й універсали на механіці з простим кондиціонером - це кам'яний вік, такого вже ніхто не випускає. Якщо ви їх бачите - то це машина 10-15+ років.
Немає у нього кредитів. Ви розумієте різницю між "працювати в автосервісі" і тримати свою власну майстерню? Відчуваю, що ні.
Так, власна автомайстерня - це дохід рівня середньої ЗП, не більше. Чи ви серйозно вважаєте, що після виплати ЗП найманим працівникам, оплати електрики/води, оренди (якщо є, але це не головна стаття витрат), податків тощо у власника залишаються мільйони? :laugh:

40-річна Альфа, про яку ви написали, це теж не щось унікальне. В США такі продаються за $10-12К - це ні про що.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Timedemo: 23.02.2025 16:08
Enjthesilence: 23.02.2025 13:46 4й длсс дає зображення краще нативу з вбогим ТАА, прибирає блюр в русі (а це більшість сучасних ігор), а ще з 4 длсс буде складніше сказати де натив, а де апскейл, бо навіть "перфоманс" длсс4 виглядає краще за "якість" длсс3
я мав на увазі нативне в порівнянні с длсс якість. длла звичайно виглядає круто. хоча наприклад в сталкері мені більше подобаєтся режим TSR ультраякість.

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
stoned: 23.02.2025 13:12 Timedemo
Так і відсутність ропів не є масовою ситуацією. :laugh:

DaggerHashimoto крутився на колостоковій частоті чіпу, що й не могло викликати проблему.
до чого тут ропи? якщо розмова йшла про 3ю серію?
а після дагер хешимото копали інший непотріб, який дуже нагружав.
РДР2 нативний (жах) таа програє длсс4 якість

Відправлено через 7 хвилин 55 секунд:
Геральт: 23.02.2025 11:41
GreenMile: 23.02.2025 11:10 Ну я іншого і не очікував. Для танкістів - рендер в 2к має більше деталей, бо є більше піскелів, коди ви даунскейлите з 2к до ФХД їх більше зберігається, бо алгоритм ресайзу так працює. Це легко у себе перевірити, але ж такий упертюх як ви цим займатись не буде ;)
Звісно, що не буде. Нащо мені даунскейлити з QHD, щоб потім розтягнути до QHD? Якщо я можу одразу грати в нативному QHD. А як дуже буде треба, то накинути 200% рендеру. І не через міфічні "деталі", а щоб вбогий АА компенсувати.
А ютубчик собі лишіть. Ще я по ютубу якість не оцінював...
"ютубчик собі лешить" а нащо ти сперичаєшся за длсс, якщо окрім ютубчику не побачиш як він працює?
dead_rat
Member

Повідомлення

maksim2020: 24.02.2025 14:36 Так, власна автомайстерня - це дохід рівня середньої ЗП, не більше.
Ну, тут залежить від вашого розуміння середньої зп. По цифрам медіана в Німеччині десь 45к і середня десь 51к євро в рік до податків, плюс мінус в залежності від сайтів з даними.

Питання яка верхня планка «середніх» зп по вашому. 100к? 300к? Мільйон?
GreenMile
Member

Повідомлення

maksim2020: 24.02.2025 14:36
GreenMile: 24.02.2025 10:23 Немає у нього кредитів. Ви розумієте різницю між "працювати в автосервісі" і тримати свою власну майстерню? Відчуваю, що ні.
Так, власна автомайстерня - це дохід рівня середньої ЗП, не більше. Чи ви серйозно вважаєте, що після виплати ЗП найманим працівникам, оплати електрики/води, оренди (якщо є, але це не головна стаття витрат), податків тощо у власника залишаються мільйони? :laugh:

40-річна Альфа, про яку ви написали, це теж не щось унікальне. В США такі продаються за $10-12К - це ні про що.
Я, чесно, не розумію дві речі:
1. Нащо ви влізли в цю розмову і намагаєтесь принизити людину, про яку знаєте нічого, Щоб що? Ви розумієте взагалі, шо виглядаєте зараз як якийсь закомплексований злидень, якому обов'язково треба принизити когось, байдуже що власними вигадками? :facepalm:
2. Шо ви хочете цим довести? :dontknow:

Мова йшла про те, що в розвинених країнах, зокрема в Німеччині, немає культу авто і успішність автомобілями не міряють, як в Україні, тому там люди не переймаються особливо, юзають те, що їм зручно, навіть якщо їхній дохід дозволяє купити щось краще. Я і привів приклад людини з немалим достатком, яка їздить на старих корчах, хоча легко може собі купити все що завгодно. Більше того, там он вископосадовці їздять на ОТ і на велосипедах на роботу і не вважають це чимось зазорним. Ви у нас таке десь бачили? Чим більше шишка - тим більше кубиків в кортежі :gigi: От ви типовий представник останніх: висловили свою "авторитетну думку" шо альфа дешеве фуфло ні про що, хоча в цьому і суть була, що заможна людина їздить на корчах в своє задоволення і її це влаштовує :lol:
Відповісти