Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
1985god
Member

Повідомлення

[b]Ekz0rcyst[/b]
Це 2 різних філософії є філософія Plag and Play ( 3 хвилини на налаштування роутера) і І 30 годин на експерименти і налаштування окремих функцій додаткового функціоналу який ніколи не будеш використовувати. Тож якщо ліміт часу необмежений є бажання займатися цим як хобі або займатися цим професійно як системне адміністратор тоді так воно потрібно. У житті є багато багато цікавіших занять веселіше які приносить більше задоволення ніж колупання в налаштуваннях роутера :shuffle:
Тож кожен обирає своє і цей холі вар продовжувати сенсу я не бачу. Інша справа що можна заплатити умовно спеціалісту який один раз це налаштує враховуючи всі захцянки. Не Витрачаючи на це свій дорогоцінний час на вивчення То чим ти будеш користуватись раз в 3- 5 років замінюючи роутер. Та ще й за 5 роки забудеш всю специфіку налаштування

Відправлено через 4 хвилини 50 секунд:
Мені вистачило непрофесійності техпідтримки мого провайдера Astra.in.ua , Через що я втратив 2 години часу. Мені знадобилося 4 дзвінки оператору , щоб вони включили DHCP . Притому тричі дівчинка говорила що мій роутер в несумісний з їхніми обладнанням, та розвела мене на Скидання роутера до заводських, а на 4-й раз я потрапив на хлопчика , який увімкнув на їх стороні DHCP за 1 хвилину
Бесценно
Member

Повідомлення

1985god
На аліку дешевше Flint 2 ніж на амазоні)
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

1985god
Я поважаю вашу позицію і точно не збираюсь вам щось нав'язувати. Сподіваюсь мою думку в попередніх постах ви вловили, а тому не бачу сенсу повторюватись.
1985god
Member

Повідомлення

Бесценно: 13.02.2025 20:38 1985god
На аліку дешевше Flint 2 ніж на амазоні)
я поки що не збираюсь купувати нічого маю тп лінк ах1800 та лінкс сис мх4300. Поки що досить. А щодо алі експресс багато людей не можуть отримати свій товар куплений вже понад 2 місяці тому , через пі до рашку яка затримує вантажі що йдуть через її територію сушею. тож не рекомендую алі експресс просто по цій темі почитайте пости людей , не тільки мої viewtopic.php?f=16&t=74316&p=3931744#p3931744
Tesseract
Member

Повідомлення

l-m: 13.02.2025 16:18А що ві-фі меш працює вже так само швидко як на стоці?
Я цим не користуюсь, але начебто усі потрібні для меша протоколи підтримуються. Тут більше питання в клієнтах, на скільки добре вони з цими протоколами працюють.
1985god
Member

Повідомлення

Avenger80: 13.02.2025 14:06
1985god: 13.02.2025 14:02хорошо я вам обязательно дам отчет
Та мне не надо давать отчёт. :gigi: Лучше скажите, что происходит у вас на ноутбуке когда вводите адрес роутера (192.168.1.1) и нажимаете Enter.
зайшов з ноутбука по Wi-Fi без проблем налаштував Wi-Fi
результат по Wi-fi роутер в 10 см від ноутбука https://www.speedtest.net/result/17375092272
все працює
tablestikus
Member

Повідомлення

Хех, оце дібрався до мене додому перший девайс з WiFi7 щоб потестити свою точку U7 Pro - iPhone 16. І вилізла проблема яку я думав у нас в державі давно пофіксили, а саме офіційне виділення 6ГГц каналів. А ні. Тіки в жовтні минулого року НКЕК запропонувало виділити і з того часу так нічого і не прийняли(
https://nkek.gov.ua/news/nkek-proponuie ... -v-ukraini

Я звісно в точці поміняв країну на сша і воно стало віщати на 6ГГц, але іфон відмовляється 6ГГц юзати бо офіційно в Україні воно не дозволено(

Оце тепер ще треба якийсь ноут знайти щоб потестити не з яблучними девайсами.
Avenger80
Member

Повідомлення

tablestikus: 23.02.2025 12:26Хех, оце дібрався до мене додому перший девайс з WiFi7 щоб потестити свою точку U7 Pro - iPhone 16. І вилізла проблема яку я думав у нас в державі давно пофіксили, а саме офіційне виділення 6ГГц каналів. А ні. Тіки в жовтні минулого року НКЕК запропонувало виділити і з того часу так нічого і не прийняли(
На счёт разрешений прямо сейчас... мне кажется, что сейчас проблем и задач у нашей страны выше крыши (и особенно последнюю неделю), чтоб прям на повестке стояло 6Ггц, как первоочередное.
tablestikus
Member

Повідомлення

Avenger80: 23.02.2025 13:06
tablestikus: 23.02.2025 12:26Хех, оце дібрався до мене додому перший девайс з WiFi7 щоб потестити свою точку U7 Pro - iPhone 16. І вилізла проблема яку я думав у нас в державі давно пофіксили, а саме офіційне виділення 6ГГц каналів. А ні. Тіки в жовтні минулого року НКЕК запропонувало виділити і з того часу так нічого і не прийняли(
На счёт разрешений прямо сейчас... мне кажется, что сейчас проблем и задач у нашей страны выше крыши (и особенно последнюю неделю), чтоб прям на повестке стояло 6Ггц, как первоочередное.
Я не дуже бачу як до цих проблем має відношення Міністерство цифрової трансформації.
Avenger80
Member

Повідомлення

tablestikus: 23.02.2025 13:25Я не дуже бачу як до цих проблем має відношення Міністерство цифрової трансформації.
Я не знаю этих механизмов всех, ну может надо проводить это через комитеты, через ВР, через слушания всякие. Может пока сейчас не на часі. Тут же как всегда - если большая заинтересованность у бизнеса, больших кошельков - проведут за полдня, если не очень - то намного медленнее это будет всё делаться.
Уже минусов понаставили, господа минусаторы, ну расскажите, почему у нас нет 6Ггц ещё. Я понимаю, есть всякие хотелки, планы на перспективу у министерств, чиновников. Но это две большие разницы - хотелки, планы и т.д. и практическая реализация на деле.
Scoffer
Member

Повідомлення

tablestikus: 23.02.2025 12:26Тіки в жовтні минулого року НКЕК запропонувало виділити і з того часу так нічого і не прийняли(
Це не так просто. Всі діапазони по самі терагерці давно поділені і кимось юзаються. Зокрема військовими.
Шоб комусь шось виділити треба це щось у когось забрати. Може там десь якісь півтора радари допотопні працюють, але інших у нас немає на заміну. Мені здається шо не на часі.
Avenger80
Member

Повідомлення

Scoffer
Поэтому я и написал, что это хотелки и планы на будущее, нужно писать своё развитие на перспективу - вот и написали красивую статью, что мы хотим, мы внесли предложение... Ну а дальше - через сколько это будет, это уже не важно, история умалчивает - через месяц, через 5 мес., а может и через 2 года... Это планы.
tablestikus
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.02.2025 14:14
tablestikus: 23.02.2025 12:26Тіки в жовтні минулого року НКЕК запропонувало виділити і з того часу так нічого і не прийняли(
Це не так просто. Всі діапазони по самі терагерці давно поділені і кимось юзаються. Зокрема військовими.
Шоб комусь шось виділити треба це щось у когось забрати. Може там десь якісь півтора радари допотопні працюють, але інших у нас немає на заміну. Мені здається шо не на часі.
Мій посил - я думав це було зроблено ще до 2022 року. А оце трохи засумував. Але воно не те що було дуже мені треба, просто думав погратися потестити.
Avenger80
Member

Повідомлення

tablestikus: 23.02.2025 15:41Мій посил - я думав це було зроблено ще до 2022 року. А оце трохи засумував. Але воно не те що було дуже мені треба, просто думав погратися потестити.
Так в том то было моё и удивление первоначально, что лично вы не знали (гуру в сетях и роутерах), что 6Ггц у нас нет, если из каждого утюга, из каждого обзора вещают уже как год или сколько там, как начали появляться роутеры с Wifi7 - 6Ггц у нас нет.

Отправлено спустя 52 минуты 23 секунды:
P.S. А вообще я немножко не понимаю эту тему с 6Ггц - если роутер поддерживает 6Ггц и устройство поддерживает 6Ггц - то по идеи должно ж работать? Это только действуют программно регионально ограничения в самих клиентах. Т.е. если устройство серое и незалоченное под регион - должно ж всё работать типа.
Просто тут тот же Технозон вот так вещает:
спойлер
А вот тут уже по-другому:
спойлер
Что ж поменялось? :)
P.S. А вообще у нас тема может быть полезной и здравомыслящей, без вот этих плюсов и минусов, а то как-то чисто эмоционально персонально ставятся оценки, а не по теме?
Scoffer
Member

Повідомлення

tablestikus
Це ти оптиміст. Wi-Fi 6E тільки в 21му році спека як така прийнята. Може в 22-23 хтось шось би і прийняв щодо частотного діапазону, але маємо шо маємо.
tablestikus
Member

Повідомлення

Scoffer: 23.02.2025 17:51 tablestikus
Це ти оптиміст. Wi-Fi 6E тільки в 21му році спека як така прийнята. Може в 22-23 хтось шось би і прийняв щодо частотного діапазону, але маємо шо маємо.
Руки чешуться, але я спробую роздобути ноут з віфі6е\7 і таки потестити швидкості.
1985god
Member

Повідомлення

tablestikus: 23.02.2025 12:26 Хех, оце дібрався до мене додому перший девайс з WiFi7 щоб потестити свою точку U7 Pro - iPhone 16. І вилізла проблема яку я думав у нас в державі давно пофіксили, а саме офіційне виділення 6ГГц каналів. А ні. Тіки в жовтні минулого року НКЕК запропонувало виділити і з того часу так нічого і не прийняли(

Я звісно в точці поміняв країну на сша і воно стало віщати на 6ГГц, але іфон відмовляється 6ГГц юзати бо офіційно в Україні воно не дозволено(

А айфон бачить регіон ? Чи тому що він офіційний ( офіційно куплений в Україні і офіційно завезений)
tablestikus
Member

Повідомлення

1985god: 23.02.2025 21:08
tablestikus: 23.02.2025 12:26 Хех, оце дібрався до мене додому перший девайс з WiFi7 щоб потестити свою точку U7 Pro - iPhone 16. І вилізла проблема яку я думав у нас в державі давно пофіксили, а саме офіційне виділення 6ГГц каналів. А ні. Тіки в жовтні минулого року НКЕК запропонувало виділити і з того часу так нічого і не прийняли(

А айфон бачить регіон ? Чи тому що він офіційний ( офіційно куплений в Україні і офіційно завезений)
В мене офіційний. І він бачить регіон наскільки я пам'ятаю і під нього підлаштовує дозволені частоти та канали.

Відправлено через 6 хвилин 22 секунди:
Вибачаюся, я зміг обвести іфон навколо пальця. Я згадав, він виставля дозволи на частоти та канали на основі Country Code який отримує від останнього wifi, колись я довго мучався з UniFi коли вони вирізали цей функціонал з точок при коннекті американських макбуків, а тут бачу що повернули взад його. Схоже я минулий раз не дочекався коли телефон роздуплиться. Таки завелося і підключило WiFi6E. Ну швидкість загалом як і була біля гігабіту. То нічого особливого для себе не відкрив)

Зображення

Зображення
WhyNxt
Junior

Повідомлення

Добрый день
Выбираю роутер
я обычный пользователь, функций особо никаких и не нужно (возможно только юсб для флешки, но можно и без него)
Осн.подключение пк по ван проводу. + 5-7 гаджетов
инет гигабитка какой ону пока не знаю
естественно не за все деньги мира)
полистал странички, говорят Xiaomi BE5000, Linksys MX4300
Но напрягает что они с олх и возврата/гарантии можно не ждать
был старый тп линк, разбил его об стену когда в очередной раз он повисает и без ребута не работает, так что варианты тп линков я не рассматриваю
может есть что интересного на той-же розетке/телемарте?
crumd
Member

Повідомлення

WhyNxt: был старый тп линк, разбил его об стену когда в очередной раз он повисает и без ребута не работает, так что варианты тп линков я не рассматриваю
Никогда не говори никогдна. 99% роутеров ТП-Линк годами работают в режиме 24*7*365, и не подвисают.
Но если выработался стойкий рефлекс - просто идете в ближайший магазин и покупаете нетплинк. Вариантов - море. Асус, Микротик, Кинетик, Нетгир и пр.
Відповісти