2k (1440p) 27" vs 32" & curved vs flat monitor

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
markankg
Junior

Повідомлення

І так, вже років 5 планую змінити монік. Все життя просидів на FHD 60гц :shuffle:
Вирішив що хочу перейти саме на 2к. Але застопорився на 2 запитаннях:
1) 27 чи 32 дюйми монік?
2) Вигнутий чи рівний екран?

Пк юзаю в основному для ігор, рідко для роботи.

/discuss
maxn
Member

Повідомлення

плоский 27 2к 144герца. если деньги есть то олед, если нет то ипс. В принципе и обсуждать тут нечего больше
waryag
Member

Повідомлення

А що тут обговорювати? Питання особистих вподобань і простору на робочому місці.
MW124
Member

Повідомлення

32 - прямий.
Rhizone
Member

Повідомлення

markankg
Моя думка, що 32 і рівний. В мене саме такий попередній і був. Проте, якщо будете сидіти біля нього дуже близько, то можна розглянути вигнутий. До речі, практично всі сучасні монітори на VA з високою герцовкою вигнуті. За IPS не скажу, не цікавився.
ervin
Member

Повідомлення

Я вже звик до кривих. 27 дюймів 2к вистачає, але і 32 тепер не здаються якимись гігантськими. Якщо є місце - я б вже брав 32.
Entar
Member

Повідомлення

Я не спеціаліст, просто поділюсь своїм особистим досвідом і спостереженнями.
1. Взяв 5 років тому 32" VA монітор. Спочатку був вау ефект, таке велике все, але потім зрозумів що 32" забагато. По-перше - пікселі таки великі. По-друге - кут обзору занадто великий получається. І по третя - на 12 річному недорогому ips моніторі кольори таки суттєво соковитіше.
2. Оновив недавно на 27" ips qled монітор - дуже задоволений. Модель у мене в профілі - рекламувати не буду, але я в захваті від якості картинки (правда треба уважно вибирати бо буває брак).
3. Вигнутий екран - користувачі часто кажуть що потім звичайний екран виглядає увігнутим і не комфортно.
4. Щодо герцовки - наскільки це критично, дивіться по іграх в які ви граєте і по своєму залізу (наскільки воно в них може видати високий фпс).
В принципі, зараз більшість нормальних моніторів в середньо-бюджетному сегменті не професійного спрямування видають 120-144-180 Гц.
Головне щоб фрісінх чи г-сінх сумісність була - це важливо для комфорту коли фпс скаче.

Узагальню коротко:
https://hotline.ua/ua/computer/monitory ... 26-665044/
Барбарис
Member

Повідомлення

markankg, залежить від міста. Якщо є, то спробуйте у якомусь виставковому залі. 27 самий не зрозумілий розмір 1080 - мало, 2К - забагато, бо все дрібне. 2К на 32 адекватніше буде. Але ще залежить від зору та звичок, з моїми 1.0 підійшов прямий 32.
Rhizone
Member

Повідомлення

Entar: 24.01.2025 14:38Спочатку був вау ефект, таке велике все, але потім зрозумів що 32" забагато
В мене також був вау-ефект. Але до таких речей дуже швидко звикаєш. Не так давно пересів з 32 на 43 і знову вау-ефект, і знову за декілька днів звик і вже не уявляю як можна сидіти за меншим монітором :gigi:
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Потрібно вибирати із власних уподобань та можливостей. Тому що, кожному — своє.
Wahoo
Member

Повідомлення

1440p - 27'' и прямой
если 32", то там уже 4к просится.
Но это уже зависит от вашей личной переносимости пикселявости. Тут уже по разному бывает. Одним хочется 4к в 13 дюймовый ноут, а другим 32 фулл хд нормально.
Но вообще 32 очень крутая штука, намного приятнее 34 ультрашириков (тоже вкусовщина).
markankg
Junior

Повідомлення

Всім дякую за відповіді, я так нічого і не вирішив. Така ще думка, а якщо ПК стоїть біля ліжка і є думка, щоб з нього фільм можна було переглянути - зігнутий екран буде цьому заважати чи ні?
big_bang
Member

Повідомлення

в мене 27 / 2к / 144 плаский
розглядаю до купівлі 32 з тими ж характеристиками
в мене стіл шириною 1м і загалом пікселі не буду бачити
ще й зір такий, шо зрадію якшо пікселі побачу)))
Krovatka
Member

Повідомлення

Я таки рискнул и перешел на VA 21:9 34" 1500R с 27" IPS 2К плоского. Прям зашло, я доволен.
Draqoon
Member

Повідомлення

Мені і 32 мало, олед 27 брав би.
Tiufin
Member

Повідомлення

Таке ж саме питання зараз. Одразу кілька варіантів:
2к 27"
2,5к ultra wide гнутий 34"
4к 32"
Читав та дивився на ютубі багато відгуків, та здалося, що це справа вподобань- одному щось одне більше підійде, другому- інше. Тобто, типу треба все спробувати та обрати найкращий варіант для себе.
Essex
Member

Повідомлення

markankg
Ели вы не играете в онлайн шутеры типа кс и тд то берите 32. а вот выгнутый или нет уж лучше в магазин сходить и сравнить, не всем заходят гнутые экраны.
Но еще обратите внимание на время отклика(чем меньше тем лучше) , яркость дисплея и контраст(чем выше тем лучше) и матрица (10 бит) и HDR.
Artem_M
Member

Повідомлення

Тут скільки людей, стільки і думок.
У всіх свої уподобання.
У мене є плоский 27" 2K, 144hz ips та 34" 3440х1440 VA 180hz вигнутий(в профілі).
Це абсолютно різні монітори.
Перший окрім звичайних ігор також для фпс підійде, другий просто шикарно підходить для офлайн-ігор і споживання контенту (головне що б відяха витягла). :rotate:
А от на 32" в 1400р я б не дивився. Там ррі більше, ніж у 27 дюймів.
Vinzy
Member

Повідомлення

markankg
Если 27-32" 16:9 то прямой. Там изгиб тупо маркетинг. Если 21:9 изгиб будет иметь смысл. Но очень небольшой, не как у некоторых LG или Samsung. Сам сижу на 34" 21:9 и игры прям кайф.
Ток есть нюанс.. Нужна видюха мощности не ниже 3080 или рх 6800.
GreenMile
Member

Повідомлення

Tiufin: 21.02.2025 11:45 Таке ж саме питання зараз. Одразу кілька варіантів:
2к 27"
2,5к ultra wide гнутий 34"
4к 32"
Читав та дивився на ютубі багато відгуків, та здалося, що це справа вподобань- одному щось одне більше підійде, другому- інше. Тобто, типу треба все спробувати та обрати найкращий варіант для себе.
По можливості зкурвлений не беріть, бо він набагато проблемніший у ремонті, навіть просто підсвітку поміняти в ньому значно складніше, ніж в пласкому. Ну це якщо ви розраховуєте не тривалий час експлуатації, звісно.
Відповісти