Останні статті і огляди
Новини
MSI Optix MAG274QRF-QD проблема с автовыключением
-
Nikolayovich
Member
Сьогодні запустив ПК і взагалі щось нове викинув той монітор - не хоче норм. працювати з HDR, картинка сіро-мутна, з викл. - все норм. і все сталося, після відключення монітора від мережі 220 В.
Розібрався, все виною - "Power Button - to Standby", п...ц!
Розібрався, все виною - "Power Button - to Standby", п...ц!
-
Varzek
Member
Всем привет.
Я решил потестировать различные стандарты цветового пространства монитора. До этого сидел на sRGB, но на таком мониторе с таким количеством цветов намного интереснее использовать Adobe RGB или Display P3. Я протестировал их с помощью нескольких фильмов в максимальном качестве (Аватар 2, Безумный Макс - Дорога Ярости, Гравитация, Бегущий по лезвию 2049, Хоббит - Битва пяти воинств, Дюнкерк и Интерстеллар) и в игре Age of Mythology Retold.
В результате тестов очень сложно определить 100% победителя. В интернете рекомендуют использовать Display P3, так как это DCI-P3, который лучше всего подходит для просмотра кино и игр. Сам я могу отметить, что Adobe RGB более яркий, синий выглядит без примесей серого, зелёный именно зелёный, не салатовый. Display P3 отображает более сочно красный, жёлтый, оранжевый. Но тот же синий с примесью серого, а зелёный более светлый, ближе к салатовому. В Безумном Максе DCI-P3 показал себя лучше. В Аватаре и Гравитации (где в начале фильма показывают нашу планету) Adobe RGB выглядит "правильнее" что ли.
Также пробовал ставить альтернативный цветовой профиль в Windows 11, но разницу вообще не увидел.
Кто какой стандарт цветового пространства использует? Может оставите какие-то рекомендации по выбору или поделитесь какой-нибудь интересной статьёй или видео. Хочется выжать максимум из картинки на MSI Optix MAG274QRF-QD.
Я решил потестировать различные стандарты цветового пространства монитора. До этого сидел на sRGB, но на таком мониторе с таким количеством цветов намного интереснее использовать Adobe RGB или Display P3. Я протестировал их с помощью нескольких фильмов в максимальном качестве (Аватар 2, Безумный Макс - Дорога Ярости, Гравитация, Бегущий по лезвию 2049, Хоббит - Битва пяти воинств, Дюнкерк и Интерстеллар) и в игре Age of Mythology Retold.
В результате тестов очень сложно определить 100% победителя. В интернете рекомендуют использовать Display P3, так как это DCI-P3, который лучше всего подходит для просмотра кино и игр. Сам я могу отметить, что Adobe RGB более яркий, синий выглядит без примесей серого, зелёный именно зелёный, не салатовый. Display P3 отображает более сочно красный, жёлтый, оранжевый. Но тот же синий с примесью серого, а зелёный более светлый, ближе к салатовому. В Безумном Максе DCI-P3 показал себя лучше. В Аватаре и Гравитации (где в начале фильма показывают нашу планету) Adobe RGB выглядит "правильнее" что ли.
Также пробовал ставить альтернативный цветовой профиль в Windows 11, но разницу вообще не увидел.
Кто какой стандарт цветового пространства использует? Может оставите какие-то рекомендации по выбору или поделитесь какой-нибудь интересной статьёй или видео. Хочется выжать максимум из картинки на MSI Optix MAG274QRF-QD.
-
Михаіл
Member
Всім привіт. Аби не дублювати подібні теми, напишу тут. Монітор msi Optix MAG241C Стикнувся з подібною проблемою топікстартера. Після переходу монітора в сон, за 12-13 секунд включається підсвітка, тобто світиться чорний фон. Підключено через дісплей порт кабель. В юсб монітора нічого не підключено окрім юсб тайп Б кабель, пробував його відключати - не помагає. Купив новий дісплей порт кабель - результат той самий. Але коли підключив дешманський гдмі кабель - монітор адекватно почав переходити в сон. Купляти ще один кабель, тільки гдмі - жаба дусить. Чи якось можна вирішити цю проблему?
-
Nikolayovich
Member
Викл. автоскан.Михаіл: ↑ 10.02.2025 18:03 Всім привіт. Аби не дублювати подібні теми, напишу тут. Монітор msi Optix MAG241C Стикнувся з подібною проблемою топікстартера. Після переходу монітора в сон, за 12-13 секунд включається підсвітка, тобто світиться чорний фон. Підключено через дісплей порт кабель. В юсб монітора нічого не підключено окрім юсб тайп Б кабель, пробував його відключати - не помагає. Купив новий дісплей порт кабель - результат той самий. Але коли підключив дешманський гдмі кабель - монітор адекватно почав переходити в сон. Купляти ще один кабель, тільки гдмі - жаба дусить. Чи якось можна вирішити цю проблему?
-
Михаіл
Member
Нажаль в налаштуваннях монітору нема такої функції.Nikolayovich: ↑ 10.02.2025 18:31 Викл. автоскан.
-
Nikolayovich
Member
Да що ви кажите. Зайдіть в "источник сигнала"!Михаіл: ↑ 10.02.2025 18:38Нажаль в налаштуваннях монітору нема такої функції.Nikolayovich: ↑ 10.02.2025 18:31 Викл. автоскан.
-
Dima4s
Member
вкажи примусово що сигнал з дісплей порта. монік перестане шукати інші джерела і буде нормально вимикатисьМихаіл: ↑ 10.02.2025 18:38Нажаль в налаштуваннях монітору нема такої функції.Nikolayovich: ↑ 10.02.2025 18:31 Викл. автоскан.
-
Nikolayovich
Member
Треба викл. авто скан!Dima4s: ↑ 10.02.2025 18:41вкажи примусово що сигнал з дісплей порта. монік перестане шукати інші джерела і буде нормально вимикатись
Востаннє редагувалось 10.02.2025 18:44 користувачем Nikolayovich, всього редагувалось 1 раз.
-
Varzek
Member
Вот где находится автоскан в MSI Optix MAG274QRF-QD:Михаіл: ↑ 10.02.2025 18:38 Нажаль в налаштуваннях монітору нема такої функції.
- спойлер
-
Nikolayovich
Member
Но в мене з викл. не відображається вікно лого і не можу зайти в біос на новій системі по DP, на старій було все гуд.Varzek: ↑ 10.02.2025 18:44Вот где находится автоскан в MSI Optix MAG274QRF-QD:Михаіл: ↑ 10.02.2025 18:38 Нажаль в налаштуваннях монітору нема такої функції.
- спойлер
-
Varzek
Member
Nikolayovich
У меня такое как-то было и я не могу понять в чем причина. Теперь буду знать, спасибо
Но у меня это было не на постоянной основе, а во время переустановки ОС. Было неприятно 
У меня такое как-то было и я не могу понять в чем причина. Теперь буду знать, спасибо

-
Nikolayovich
Member
По hdmi все норм., а dp наставляє роги.Varzek: ↑ 10.02.2025 18:48 Nikolayovich
У меня такое как-то было и я не могу понять в чем причина. Теперь буду знать, спасибоНо у меня это было не на постоянной основе, а во время переустановки ОС. Было неприятно
![]()
-
Михаіл
Member
-
Nikolayovich
Member
Так у вас не той монік, можливо тоді змініть "Power Button - to Standby".
-
Михаіл
Member
та і такого в мене нема

-
Varzek
Member
Михаіл
Спросите на форуме MSI и сделайте тикет для техподдержки с вопросом. Но я бы начал с форума.
Спросите на форуме MSI и сделайте тикет для техподдержки с вопросом. Но я бы начал с форума.
-
Михаіл
Member
щойно говорив з братом, від якого мені перейшов той монітор, каже що коли він висів на кастомному кріпленні, потягнув вперед на себе і штекер в роз'ємі аж вигнувся, після чого при включеному FreeSync в деяких іграх екран місьцями ледь мерехтів, він його відключив. При hdmi підключені таких проблем не спостерігається. Походу роз'єм міг бути пошкодженим, а можливо що і щось погоріло\коротнуло на самій платі(
-
Nikolayovich
Member
Varzek
А у вас не наблюдається таке, що інколи в 2Д мерцає екран, в 3Д такого не наблюдаю, но викл. в драйвері g-sync і стає все норм.
А у вас не наблюдається таке, що інколи в 2Д мерцає екран, в 3Д такого не наблюдаю, но викл. в драйвері g-sync і стає все норм.

-
Varzek
Member
Nikolayovich
Не помічав таке.
Не помічав таке.
-
Nikolayovich
Member
А у вас він вкл., бо з викл. - картинка при переходах стає якоюсь дьорганою?