SSD замість DVD в ноут acer aspire 5920g

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
lindsay
Junior

Повідомлення

Є ноут Аcer Аspire 5920g, DVD в ньому давно вже здох, тому з"явилося бажання замість нього поставити SATA SSD. Для цього, як це завжди робила на інших ноубуках, замовила на Ali адаптер Optibay, ось такий як на фото нижче

Зображення

Він приїхав, я зняла з ноута неробочий DVD і...
Вияснилося що роз"єм SATA у цього ноута виглядає ось так як на фото нижче:

Зображення

Хто мені підкаже що це за роз"єм такий і що з цим робити? Оптібея я на такі роз"єми ніколи не бачила у продажу, як і самих таких роз"ємів.
lindsay
Junior

Повідомлення

Тобто це в мене і є так званий mini PATA?
yan1x
Member

Повідомлення

lindsay: 21.02.2025 20:52 Тобто це в мене і є так званий mini PATA?
Да, именно он
lindsay
Junior

Повідомлення

Дякую, просвітили село необразоване. Ну що ж, наука коштувала мені 89 грн, сподіваюся що воно того варте.
Ну і звісно, ставити SSD на PATA IDE нема ніякого сенсу, навіть якби я купила правильний адаптер.
VovaII
Member

Повідомлення

lindsay: 21.02.2025 21:00Ну і звісно, ставити SSD на PATA IDE нема ніякого сенсу, навіть якби я купила правильний адаптер.
Чому? Хіба він не для цього створений?
moonlight49
Member

Повідомлення

Доречі можу продати з PATA якщо треба
geka3250
Member

Повідомлення

Так, на жаль, це старий IDE. При наявності адаптера з конвертером SATA-PATA можна очікувати швидкість біля 70-80мбс. Є ще ньюанс: такий адаптер буде працювати на ноутбуках з нативним IDE портом(коли лінії йдуть у південний міст), а були ще ноутбуки де IDE дисководу реалізований через конвертер з SATA порту. І коли до конвертера в ноуті додати зворотній конвертер, то це все починало глючити, могла падати швидкість або взагалі зависати при доступі до цього диску.
lindsay
Junior

Повідомлення

moonlight49: 22.02.2025 01:04 Доречі можу продати з PATA якщо треба
Дякую, та враховуючи що це PATA, як вияснилося - не бачу ніякого сенсу ставити туди SSD. Але з іншого боку, мені вчора вдалося полагодити DVD - у нього просто лінза була замилена якимось пилом і брудом. Після обробки спиртом, DVD став нормально читати диски.
Charger
Member

Повідомлення

lindsay: 21.02.2025 21:00 Дякую, просвітили село необразоване. Ну що ж, наука коштувала мені 89 грн, сподіваюся що воно того варте.
Ну і звісно, ставити SSD на PATA IDE нема ніякого сенсу, навіть якби я купила правильний адаптер.
Сенс є - переставити туди ноутбучний hdd для якихось відео чи ще чогось об'ємного. А ще сенс буває коли апгрейдять ретро буки, де сата і не пахло :shuffle:
VovaII
Member

Повідомлення

lindsay: 22.02.2025 19:51Дякую, та враховуючи що це PATA, як вияснилося - не бачу ніякого сенсу ставити туди SSD.
Чому нема сенсу? На давніх відео де вперше порівнювали час завантаження Віндовз(здається 7), з SSD завантажувалась разів в 5 швидше. Тоді лінійні швидкості не так відрізнялись, а от при роботі із мілкими блоками був дуже помітний приріст. Чи Ви щось інше мали на увазі?
Відповісти