Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx: 17.02.2025 12:11 Truman
Просто скопируйте мою сборку из профиля и радуйтесь, как раз в вашем бюджете, только бп лучше MSI A850G.
там ітх мама і сфх бж
Mixx
Member

Повідомлення

oversteve
Я ж раджу скопіювати збірку і радуватись нормальній тихій системі, а не займатися тим мазохізмом :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

Mixx: 17.02.2025 12:18 oversteve
Я ж раджу скопіювати збірку і радуватись нормальній тихій системі, а не займатися тим мазохізмом :gigi:
а хто вам сказам, що ітх система то голосно і мазохізм? у мене наприклад цілком тиха ітх система :dontknow:
як на мене ваш гроб то мазохізм :gigi:
Truman
Member

Повідомлення

Да, давно хочу что-то поменьше. Но так как нормальный itx не в бюджете, смотрел в сторону matx. Сейчас опять склоняюсь к изначальному конфигу, только define 7 mini хочу заменить на jonsbo z20 И БП на corsair rm750e atx3.1. (не Х потому что он на 1см длиннее и в z20 это критично)
Единственное "но" - очень хочется arctic liquid freezer iii 240mm из-за цены и производительности и меня терзают смутные сомнения что оно влезет в z20.
Видяха скорее всего будет 5060ti максимум. Судя по обзорам ryzen 5 9600x тянет нормально 4070ti. Поэтому, думаю, что более мощный проц мне ни к чему.
Ну и новое, собранное своими кривыми ручками как-то больше вдохновляет :laugh:
Последний раз комп собирал очень давно.
oversteve
Member

Повідомлення

Truman: 17.02.2025 14:04 Да, давно хочу что-то поменьше. Но так как нормальный itx не в бюджете, смотрел в сторону matx. Сейчас опять склоняюсь к изначальному конфигу, только define 7 mini хочу заменить на jonsbo z20. Единственное "но" - очень хочется arctic liquid freezer iii 240mm из-за цены и производительности и меня терзают смутные сомнения что оно влезет в z20.
Видяха скорее всего будет 5060ti максимум. Судя по обзорам ryzen 5 9600x тянет нормально 4070ti. Поэтому, думаю, что более мощный проц мне ни к чему.
Ну и новое, собранное своими кривыми ручками как-то больше вдохновляет :laugh:
Последний раз комп собирал очень давно.
з20 цілком норм, але він здається на стандартну воду розрахований, з товстим арктиком можете мати проблеми з деякими материнками, ну або доведеться ставити тонкі вентиляторі, що також не айс, хоча для чогось типу 9600х або 14600к повітря типу термалрайта рс120 вистачить і я би на ньому зупинився, і до речі для інтела зовсім не обов'язково 790-маму брати, В760 цілком норм, якщо ви не плануєте гнати проц

Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
і ще для малого корпусу - дивіться в сторону сфх бж, той же ж корсар сф750-850 (без л)
Truman
Member

Повідомлення

oversteve
https://www.corsair.com/es/es/p/psu/CP- ... PacNbmxFjs
Такой например?
92mm вентилятор... А он в принципе может быть относительно тихим под нагрузкой?
feniks_tm
Member

Повідомлення

Truman: 17.02.2025 15:07 oversteve
Такой например?
На фоні інших комплектуючих точно не виділятиметься. Якщо не грузити на 80%+, звісно, але я б загалом рекомендував би брати бж з 30%+ запасом відносно максимального реального споживання ПК. А можна просто взяти кіловатний SF і взагалі про це не думати.

P.S. Побачив залізо, там навіть 750ка з х2 запасом щонайменше (9600X+5060 TI/4070 TI це десь 300-400Вт фактичного споживання всієї системи), більшість часу не виходитиме з 0RPM Mode.
спойлер
Зображення
oversteve
Member

Повідомлення

Truman: 17.02.2025 15:07 oversteve
Такой например?
так, тільки там ще є старий сф750 без 12вхпвр, дивіться з ним не переплутайте, якщо будете 750 брати, він також класний, але на даний час не дуже актуальний, хіба би він десь був по дуже класній ціні
Truman
Member

Повідомлення

oversteve
Ну по ссылке вроде последней модификации? Там и планирую брать.
Кстати нашёл z20 + arctic :gigi:
https://pcpartpicker.com/b/2PCzK8#cx4577939
С sfx бп вроде всё станет при условии низкой ddr как я понял. Жаль, хотелось ддр со свистоперделками :lol:
Пс хочу воду хоть тресни. Знаю о плюсах и минуса того и другого. Наверное детская травма. Я до вчерашнего дня сидел на конфиге из профиля. Ясное дело что он последние годы использовался как медиа сервер для телека. Если бы не сдох, так и дальше было бы.
oversteve
Member

Повідомлення

Truman
так, воно
там крім пам'яті можуь ще радіатори на мамі заважати
Truman
Member

Повідомлення

oversteve
Да, знаю. В любом случае попробую, все-равно arctic уже заказал за 70 евро на амазоне :laugh:
Кстати, не подскажешь как узнать что в моём старике навернулось? Хочу реанимировать и родственнику отдать.
Он просто потух без нагрузки. При попытке включить только дёргается вентилятор корпуса на мгновение и всё. Подкинул другой бп с рабочего компа - вентилятор даже не дёргается :lol:
Визуально на матери ничего подозрительного не нашёл
feniks_tm
Member

Повідомлення

Truman: 17.02.2025 15:58 oversteve
Да, знаю. В любом случае попробую, все-равно arctic уже заказал за 70 евро на амазоне :laugh:
Кстати, не подскажешь как узнать что в моём старике навернулось? Хочу реанимировать и родственнику отдать.
Он просто потух без нагрузки. При попытке включить только дёргается вентилятор корпуса на мгновение и всё. Подкинул другой бп с рабочего компа - вентилятор даже не дёргается :lol:
Визуально на матери ничего подозрительного не нашёл
Судячи по поведінці, десь кз. Але гадати на кавовій гущі марна справа. Хіба що пошукати якусь дешман материнку підкинути на перевірку, сумніваюсь, що проц вмер.
frostofrost
Junior

Повідомлення

Підкажіть яку материнську плату B чіпсету купити для 12600kf (розганяти не буду його, використовуватись буде лише для ігор) ?
lordep
Member

Повідомлення

frostofrost: 19.02.2025 14:14 Підкажіть яку материнську плату B чіпсету купити для 12600kf (розганяти не буду його, використовуватись буде лише для ігор) ?
Вам сюди viewtopic.php?f=3&t=297
0kie
Member

Повідомлення

Truman: 17.02.2025 15:43нашёл z20 + arctic
Truman: 17.02.2025 15:43С sfx бп вроде всё станет при условии низкой ddr как я понял
На фото по ссылке 240-я вода. Там и обычный БП спокойно станет. Памяти мешать не должен ни БП, ни радиатор. А вот с 280-й водой будут проблемы как минимум с разъёмами питания процессора - вентилятор упрётся в защёлки как у меня было на Jonsbo D41.
Ijachok
Member

Повідомлення

Привіт! Брат попросив допомогти у зборі ПК, приблизно розумію, що можна, але не впевнений у конкретних деталях.
Основні задачі:
Dota 2
Valorant
PUBG
Монітор Full HD і планів на більшу роздільну здатність нема
Бюджет 40 тис. грн. на системник і (якщо вліземо) UPS
Де брати - думаю про магазини, у яких раніше брав деталі:
1. Енко https://enko.com.ua - уже і повертав їм техніку, і заміняв через свої провтики. Але не знаю, чи все потрібне буде в наявності
2. КТС https://ktc.ua - теж щось брав
3. Але може порадите краще місце для замовлення. Бажано, щоб все зразу привезли. Це має бути доставка у село. Нова пошта є

Конфігурація
Загалом, думаю про систему, яка буде близькою до Базового ігрового ПК тут https://mezha.media/articles/pk-misiatsia-sichen-2025/
Тобто десь так:
- Ryzen 5 8400
- Кулер - думав про щось на зразок ID-COOLING SE-224-XTS
- AMD B650 (Socket AM5) - яка саме, не знаю
- 32 ГБ (2×16 ГБ) DDR5-5600 - яка саме, не знаю
- GeForce RTX 4060 8 ГБ - думав про якусь Asus Dual, але це скоріше тикання у відому мені серію
- SSD, 2 ТБ, M.2 PCI-E ADATA LEGEND 800 2 TB - раніше вибирав між своїм Самсунгом і цим варіантом, ніби ок за свої гроші
- Корпус - не знаю, може якась середня Венга? Особливих запитів нема
- БЖ. Думаю про 550-600 ват, конкретну модель не знаю. А може взагалі, комплектний з корпуса, якщо там буде нормальний БЖ?
- UPS. Може щось на зразок Powercom RPT-800AP IEC (якщо вліземо у бюджет)
- Мабуть, подовжувач :D
Клавіатура/миша непотрібні

Повідомлення

Ijachok: 20.02.2025 19:56 Привіт! Брат попросив допомогти у зборі ПК, приблизно розумію, що можна, але не впевнений у конкретних деталях.
Основні задачі:
Dota 2
Valorant
PUBG
Монітор Full HD і планів на більшу роздільну здатність нема
Бюджет 40 тис. грн. на системник і (якщо вліземо) UPS
Де брати - думаю про магазини, у яких раніше брав деталі:
1. Енко https://enko.com.ua - уже і повертав їм техніку, і заміняв через свої провтики. Але не знаю, чи все потрібне буде в наявності
2. КТС https://ktc.ua - теж щось брав
3. Але може порадите краще місце для замовлення. Бажано, щоб все зразу привезли. Це має бути доставка у село. Нова пошта є

Конфігурація
Загалом, думаю про систему, яка буде близькою до Базового ігрового ПК тут https://mezha.media/articles/pk-misiatsia-sichen-2025/
Тобто десь так:
- Ryzen 5 8400
- GeForce RTX 4060 8 ГБ - думав про якусь Asus Dual, але це скоріше тикання у відому мені серію
- SSD, 2 ТБ, M.2 PCI-E ADATA LEGEND 800 2 TB - раніше вибирав між своїм Самсунгом і цим варіантом, ніби ок за свої гроші
- Корпус - не знаю, може якась середня Венга? Особливих запитів нема
- БЖ. Думаю про 550-600 ват, конкретну модель не знаю. А може взагалі, комплектний з корпуса, якщо там буде нормальний БЖ?
- UPS. Може щось на зразок Powercom RPT-800AP IEC (якщо вліземо у бюджет)
- Мабуть, подовжувач :D
Клавіатура/миша непотрібні
Повітряне охолодження 2E GAMING AIR COOL (2E-AC90D4)
Материнська плата ASRock A620M-HDV/M.2+
Пам'ять для настільних комп'ютерів PATRIOT 32 GB (2x16GB) DDR5 6000 MHz Viper Venom Black (PVV532G600C30K)
SSD накопичувач ADATA LEGEND 800 2 TB (ALEG-800-2000GCS)
Відеокарта MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC (912-V516-092)
Блок живлення Vinga VPS-500B1
Корпус Vinga Legend
Лінійно-інтерактивний ДБЖ Powercom RPT-800AP Schuko
= 40 065 грн (enko.com.ua)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/492a4c077fa8a6937663/
спойлер
Зображення
P.S. Також розгляньте варіант SSD накопичувач на 1 TB а кошти витратити на більш якісний БЖ (наприклад GIGABYTE P650G 650W (GP-P650G))
waryag
Member

Повідомлення

Ijachok: 20.02.2025 19:56Ryzen 5 8400
проц краще 7500ф (можливо 7400ф)
пам'ять від 6000
мамка на в650 - точно треба?
Ijachok: 20.02.2025 19:56А може взагалі, комплектний з корпуса, якщо там буде нормальний БЖ?
Там практично не буває нормальних БЖ. Або сміття, або оверпрайс.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Ijachok: 20.02.2025 19:56думаю про магазини, у яких раніше брав деталі
Если собирать самому, то с Ali/OLX 7500F (новый ЦП, не б/у) получится существенно дешевле, чем из магазина, что высвободит бюджет на хороший БП.
Или же оставить базовый БП, но взять ВК рангом выше - RX 7600 XT.
VladimirV
Member

Повідомлення

Ijachok
lordep
Приблизно щось схоже (те саме) накидав, тільки без ДБЖ, бо що там наразі нормальне незнаю. Збірка є в Enko та EXE, можуть зібрати прямо готовий пк.
https://hotline.ua/ua/buymatrix/4e98560d5c6716956fd3/

Відправлено через 1 годину 29 хвилин 45 секунд:
Трішки подивився що там є, можна з таким ДБЖ, і як раз в бюджеті https://hotline.ua/ua/buymatrix/6f97f3c3b5271942ffcf/
Відповісти