Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
fantomrulezz
Member

Повідомлення

serg_spam: 18.02.2025 10:26Не знаю може щось змінилося, знавці поправлять якщо що, але на скільки пам'ятаю ТБ панелі ніколи не рекомендували використовувати як монітор, можливо якщо тільки для роботи. Для ігор точно не рекомендували, інпутлаг високий, час відгуку вищий ніж монітор і тп. Соррі якщо не правий, прошу мене поправити.
Це взагалі не так.
Час відгуку (та частина інпут-лагу яка залежить від екрану) залежить від матриці і абсолютно однаковий для моніторів і телевізорів виконаних на однакових матрицях.
За умов, що порівняння чесне і на телевізорі вимкнені уплавнялкі та постобробки і використовується PC режим.
У всіх OLED телевізорів час відгуку і інпут-лаг такий самий як у OLED моніторів.
спойлер
Зображення
Час відгуку у LG C4 просто ідеальний, він чудово підходить для геймінгу.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/42-c4-oled
Total Response Time 1.3 ms
shnok
Member

Повідомлення

з'явився знову GS32Q на всіх платформах, але щось мені лячно його замовляти, може його вже повернули... Як я розумію на моніторах немає пломби, як на відеокартах від гіги? . Потрібно напевно замовляти на офлайн магазин і їхати на автомобілі та дивитись. Налякали ви мене зі своїми пікселями друзі добре). До речі знайшов цікавий канал, жопомовний нажаль, але посилання залишу, може комусь буде корисний
спойлер
https://www.youtube.com/@djunn
справа в тому, що я і як писав раніше, навіть швидкі игрові VA панелі в більшості все таки мають проблеми в іграх на теперішній час. Автор це демонструє на ігрових моніторах на VA матриці.
walkman3000
Member

Повідомлення

shnok: 20.02.2025 15:23 справа в тому, що я і як писав раніше, навіть швидкі игрові VA панелі в більшості все таки мають проблеми в іграх на теперішній час. Автор це демонструє на ігрових моніторах на VA матриці
на даному етапі розвитку людства ще немає такої технології, яка буде мало коштувати та відповідати всім вимогам
спойлер
https://www.youtube.com/@monitorsunboxed
Tonny
Junior

Повідомлення

Хочу попередити про монітор MSI G2412 - взяв більше 7 міс тому, 1920*1080, 170Гц, був повністю задоволений, але нещодавно почали вигорати пікселі горизонтальними рядками, знизу. По пошуку в інеті - це не поодинокий випадок для такої моделі.
Доповнення: пошук в гуглі показує такі самі проблеми на різних моделях (і діагоналях) MSI. Знаходиться також на Розетці у відгуках.
tablestikus
Member

Повідомлення

Привезли мені сьогодні MSI MPG 321URX. Ну як і очікував і знав - це одне з найкращих оледів що зараз можна знайти. Кольори чудові, динамічний діапазон дає деякий вау-ефект. Треба тіки нову відяху дочекатися доки довезуть з HDMI 2.1 щоб завести на високій герцовці, а то зараз стару продав, сиджу на затичці що тіки в 60Гц вміє.
Бесценно
Member

Повідомлення

Tonny
Так це ж гарантійний випадок(дефект матриці явний). Ніяких проблем, вам повинні замінити матрицю\віддати кошти.
Це не тільки MSI) таке трапляється і в Samsung, Acer....
Tonny
Junior

Повідомлення

Бесценно
Так, згоден, і гарантія є, але це в мене основний монітор. А мій досвід гарантійних випадків підказує, що без монітора доведеться залишитися в кращому випадку на 3-4 тижні :) (незважаючи на те, що заявляється про 2, але там починаються накладки)
Тому поки що вирішив пожити з ним поки не згорить остаточно, і придбати вже щось не MSI, але аналогічне: з зовнішнім БЖ (перевіряв роботу від повербанку разом з ноутом або телефоном - успішно).
Хоча ідею з гарантією остаточно не відкидаю, ще час є.
l-m
Member

Повідомлення

Tonny
за законом на письмову вимогу маєте право отримати на період ремонту товар аналогічної марки у тимчасове користування.
den55den
Member

Повідомлення

AOC Q27G3XMN має жахливе мерехтіння VRR. У більшості вмісту зі зміною частоти кадрів спостерігається відволікаюче мерехтіння, яке навіть помітно в яскравіших сценах, що розчаровує.

Не зовсім розумію при якій зміні частоти кадрів відбувається це мерехтіння ?

тут наче доступно пояснили)
SleepNeep
Member

Повідомлення

tablestikus: 22.02.2025 18:44 Привезли мені сьогодні MSI MPG 321URX. Ну як і очікував і знав - це одне з найкращих оледів що зараз можна знайти. Кольори чудові, динамічний діапазон дає деякий вау-ефект. Треба тіки нову відяху дочекатися доки довезуть з HDMI 2.1 щоб завести на високій герцовці, а то зараз стару продав, сиджу на затичці що тіки в 60Гц вміє.
Як там з чіткістю тексту і чи не втомлюються очі?
tablestikus
Member

Повідомлення

SleepNeep: 24.02.2025 16:40
tablestikus: 22.02.2025 18:44 Привезли мені сьогодні MSI MPG 321URX. Ну як і очікував і знав - це одне з найкращих оледів що зараз можна знайти. Кольори чудові, динамічний діапазон дає деякий вау-ефект. Треба тіки нову відяху дочекатися доки довезуть з HDMI 2.1 щоб завести на високій герцовці, а то зараз стару продав, сиджу на затичці що тіки в 60Гц вміє.
Як там з чіткістю тексту і чи не втомлюються очі?
Текст краще ніж те що я бачив на олед-телевізорах до цього. З помітно що щось не так я поки що побачив тіки в заголовках вкладок в браузері коли дуже багато відкрито і вони стають досить малими. Все читаємо, але дивлячись на них є відчуття що щось з ними трохи не так. В іграх, консолях, самих сторінках в браузерах і в мессенджерах у мене особисто питань до відображення тексту на цьому моніторі нема.

За втомлюваність - загалом так само як і на минулому, після 8 годин роботи - трохи заморююся. Єдине що є - я його тримаю в постійному HDR в вінді і коли вечір що нема світла з вулиці і без додаткової лампи в кімнаті - таки на очі дає яскравість hdr, тому треба вмикати підсвітку якусь поруч. Але це якщо тіки за ним за пів метра сидіти і працювати, якщо в парі метрів валятися на дивані і дивитися фільм, то все ок і навпаки в повністю темній кімнаті якісь картинки на екрані видається найкращою.
Filabatya
Member

Повідомлення

140ppi vs 90.05ppi c4 42 напевно кіберпанк зблизька дуже круто виглядає?
Свегер
Member

Повідомлення

tablestikus
Основним параметром, при виборі телевізору в якості монітора є його кольорова дискретизація, яка має бути 4:4:4. Бо вона впливає на чіткість тексту.
https://www.rtings.com/tv/learn/chroma-subsampling
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/ ... pc-monitor
Ваш телевізор підходить:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c4-oled
:up:
tablestikus
Member

Повідомлення

Свегер
У мене не телевізор, а монітор же від MSI.

Кому цікаве вигорання - ось рік "поганого" використання такого як в мене монітора з результатами. (якщо коротко - то все ок, вигорання одну полоску можна побачити тільки якщо на фото екрану накласти спеціальні фільтри)

Deliberately Burning In My QD-OLED Monitor - One Year Update
Vpupkin
Member

Повідомлення

:lol:
den55den: 24.02.2025 15:57 AOC Q27G3XMN має жахливе мерехтіння VRR. У більшості вмісту зі зміною частоти кадрів спостерігається відволікаюче мерехтіння, яке навіть помітно в яскравіших сценах, що розчаровує.

Не зовсім розумію при якій зміні частоти кадрів відбувається це мерехтіння ?

тут наче доступно пояснили)
Ця проблема легко вирішується обрізанням 5гц через cru, редагуєте мета данні монітору і він працює без мерехтіння при 235гц замість 240.
SleepNeep
Member

Повідомлення

tablestikus: 24.02.2025 19:37 Кому цікаве вигорання - ось рік "поганого" використання такого як в мене монітора з результатами. (якщо коротко - то все ок, вигорання одну полоску можна побачити тільки якщо на фото екрану накласти спеціальні фільтри)
Якщо для розваг - без питань, а якщо для роботи, то не знаю, ще вагаюсь. Наприклад, я не можу ховати таскбар, бо мені потрібно бачити, чи прийшло щось в месенджери. Також цілий день може бути відкрита студія для кодинга.
І це в тебе звіт тільки за рік, а уяви, що буде через кілька років. Ми всі сидимо за іпс і ва та не паримось (моєму монітору 27' вже > 10 років), а за олед потрібно буде постійно доглядати. Коротше самі нерви ).
tablestikus
Member

Повідомлення

SleepNeep: 24.02.2025 22:20
tablestikus: 24.02.2025 19:37 Кому цікаве вигорання - ось рік "поганого" використання такого як в мене монітора з результатами. (якщо коротко - то все ок, вигорання одну полоску можна побачити тільки якщо на фото екрану накласти спеціальні фільтри)
Якщо для розваг - без питань, а якщо для роботи, то не знаю, ще вагаюсь. Наприклад, я не можу ховати таскбар, бо мені потрібно бачити, чи прийшло щось в месенджери. Також цілий день може бути відкрита студія для кодинга.
І це в тебе звіт тільки за рік, а уяви, що буде через кілька років. Ми всі сидимо за іпс і ва та не паримось (моєму монітору 27' вже > 10 років), а за олед потрібно буде постійно доглядати. Коротше самі нерви ).
Ну я його використовувати буду і для роботи. Сьогодні ось почав. Подивимося, але імхо я думаю до чогось помітного на екрані треба буде чекати роки 3.

Я давно в робочий час мессенджери і інше тримаю на другому моніторі відкритими, бо таскбар не завжди допомогав. Та і думаю що можна його і не ховати.
skrepchezavr
Member

Повідомлення

Помогите выбрать монитор, все из списка в одну примерно цену но может у них какие то нюансы есть?
Dell G2724D
LG 27GS85Q-B
SAMSUNG LS27DG500
Gigabyte M27Q
Legion R27q-30
Nutbar
Member

Повідомлення

tablestikus: 24.02.2025 17:47 Єдине що є - я його тримаю в постійному HDR в вінді
Alt+Win+B - переключалка, дуже раджу. Без цього ну прям дуже важко не тільки для очей, а й взагалі в різних невеличких задачках. То скріншот якось через срку зробиться, то ще щось. Якось ще не дійшли технології до того рівня, щоб все автоматом і само по собі з hdr добре працювало.
tablestikus
Member

Повідомлення

Nutbar: 25.02.2025 02:45
tablestikus: 24.02.2025 17:47 Єдине що є - я його тримаю в постійному HDR в вінді
Alt+Win+B - переключалка, дуже раджу. Без цього ну прям дуже важко не тільки для очей, а й взагалі в різних невеличких задачках. То скріншот якось через срку зробиться, то ще щось. Якось ще не дійшли технології до того рівня, щоб все автоматом і само по собі з hdr добре працювало.
о, дуже дякую, тепер стало зручно.
Єдиний ще що все таки глянець і світло як зранку в кімнату - навіть на 60% яскравості і контрасту так собі без хдр.

Відправлено через 6 хвилин 51 секунду:
До речі якщо в він11 поставити скривати таскбар, то коли прийде повідомлення в мессенджер - то він з'являється і висить поки не прочитаєш
Відповісти