Microsoft припиняє підтримку Intel Core 10-го покоління в Windows 11 24H2

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
0kie
Member

Повідомлення

diplo: 17.02.2025 16:59по сути, просто нужно как-то заставить людей не откладывать деньги, а постоянно тратить на ненужные им товары и услуги. Когда-то был фильм про запланированное устаревание. Там всё хорошо показано. Чтобы капитализм работал, нужно постоянно покупать. А зачем, если и старое устраивает? Ну вот и придумали.

alexeygalas
Ну ты сравнил... Старые ноуты с АМД+Нвидия всегда были проблемные. В отличии от Интел+Нвидия. Интел+АМД тоже не могу помянуть хорошим словом. Не показатель.
tornadox
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 17.02.2025 17:09 Ну от і чудово: більше людей перейде на Linux.
Ніхто і нічого не перейде в масовому розумінні. Одна з політик Майкрософт в була в тому щоб підсадити на їх продукти побільше людей. Тому вони ніколи активно не боролися зі піратством як наприклад епл з хакінштоми.

Домохозяйці зараз достатньо айпеда, деякі навіть вмудряються працювати на них і знімати кіно.

Для масового переходу на лінукс мають з'явитися стім машини зі Steam OS в достатній кількості на поличках магазинів. Хоч Стім ОС давним давно готова, там є проблеми з самими популярними відеокартами.
kairo
Member

Повідомлення

Охорона, відміна!

No, Microsoft is NOT dropping Windows 11 support for Intel 8th, 9th, and 10th Gen chips
https://www.windowslatest.com/2025/02/1 ... gen-chips/
Феофан Мухин
Member

Повідомлення

maksim2020: 17.02.2025 17:32 Десь років зо 2-3 тому був відос про ьосійські процесори. Серед години вставаніяскален промайнула одна фраза, яка є просто квінтесенцією усього їхнього вєлічія:
- где используются отечественньіе процессорьі?
- да нигде.
Про "нигде" в них теж казочка є - типу, використовують у супер-пупер секретних війскових системах про які проста людина нічого знати не повинна.
Kassatka
Member

Повідомлення

Велике дякую за фільм, подивився. Дуже важливу проблему широко освітлює.
OldBoyUA
Member

Повідомлення

Vlaad13: 17.02.2025 14:46
kairo: 17.02.2025 14:37
Я користуюсь Київстаром. Якщо ви зараз почнете писати про те, що частка компанії належала русні і все в такому плані, то я можу зразу вам відповісти - українці можуть користуватись тими операторами зв'язку, які присутні на ринку. Ютуб вам ніяких регіональних обмежень не накладає, і замість того, щоб дивитись усіляких руснявих рагулів, які посеред відео будуть вам рекламувати "умную калонку Алиса" і тому подібну парашу, ви можете вільно обрати українських та західних блогерів.
я вам більше скажу ще є Сортмастер, купа заводів і навіть Ясно
якщо ви б знали рельну кількість компаній які у нас відкрито функціонують та приносять купу грошей Россіі у вас би волосся стало дибом
і всімома цими компаніями корстуються мільйони уккраїнців(ви також)
а ви мені тут щось пишете про ролик з ютубу :lol:
Дивлюсь Ваньку бо сотні років Ваньки робили все шоб я зараз дивився Ваньку . Зроз.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

tornadox: 17.02.2025 18:27 Ніхто і нічого не перейде в масовому розумінні. Одна з політик Майкрософт в була в тому щоб підсадити на їх продукти побільше людей. Тому вони ніколи активно не боролися зі піратством як наприклад епл з хакінштоми.

Домохозяйці зараз достатньо айпеда, деякі навіть вмудряються працювати на них і знімати кіно.

Для масового переходу на лінукс мають з'явитися стім машини зі Steam OS в достатній кількості на поличках магазинів. Хоч Стім ОС давним давно готова, там є проблеми з самими популярними відеокартами.
Хтось хоче продовжувати використовувати своє старе залізо, хтось керувати своїм комп'ютером замість дядьок з майкрософт, хтось хоче мати більш захищену систему від вірусів і не відсилати свої файли на сканування невідомо кому, хтось хоче більші можливості налаштувати все під себе, або мати систему, що споживає менше ресурсів та швидше працює. Багато є причин, чому люди переходять на Linux. Steam OS - це добре, але це суто нішеве використання під ігрову приставку.
tornadox
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 17.02.2025 19:09Багато є причин, чому люди переходять на Linux.
Давайте будемо об'єктивні — масового переходу немає, він в головах гіків.
SergiusTheBest: 17.02.2025 19:09Steam OS - це добре, але це суто нішеве використання під ігрову приставку.
Стім ОС це атомарний дистрибутив на базі Арч доведений напильником до стану коли ним може користуватися домохозяйка. Режим десктоп дозволяє користуватися не гірше чим якоюсь віндою, а система встановлення і апдейтів зроблена з прицілом на дурака як в інших комерційних ос окрім вінди, де є 2 рута.

Я ж не те щоби не згідний з вами, але лінукс дистрибутиви в такому вигляді як вони існують не є конкурентними. Користувач обирає систему яка встановлена на його пк і яка оновлюється. Подивіться відео Торвальдса, він якраз піднімає всі ці питання.

Відправлено через 8 хвилин 3 секунди:
OldBoyUA: 17.02.2025 19:04Дивлюсь Ваньку бо сотні років Ваньки робили все шоб я зараз дивився Ваньку . Зроз.
Знайдуть сотню причин чому продовжуватимуть їсти лайно. Але головною завжди буде насаджування мови.
Royalfree
Member

Повідомлення

MetalistForever: 17.02.2025 14:56 Через 2-3 года сделают 12-14 поколения Intel устаревшим - и тогда вы поймете ... Что вас накохують ,причем откровенно
Я не буду менять комп через 2-3 года. Если и поменяю, то не ранее, чем лет через 7-8.
Это, если весь. А если менять комплектующие, то лет через 5.
Я не геймер, синтетику не гоняю, мощностей для моих задач хватает с избытком. Дополнительно комп выполняет задачи рабочей станции и держит на себе умный дом.
Roman_Haleta
Member

Повідомлення

Схоже що тут не тільки тесту статті не читають а тепер і заголовки, що не заважає розводити срачі в коментах. Є два чарівні слова "нових" та "ОЄМ".
https://www.tomshardware.com/software/w ... pport-list
Kanjo
Member

Повідомлення

kairo: 17.02.2025 14:37
Vlaad13: 17.02.2025 14:14 дозвольте питання - ви яким оператором мобільного зв`язку користуєтесь?
Я користуюсь Київстаром. Якщо ви зараз почнете писати про те, що частка компанії належала русні і все в такому плані, то я можу зразу вам відповісти - українці можуть користуватись тими операторами зв'язку, які присутні на ринку. Ютуб вам ніяких регіональних обмежень не накладає, і замість того, щоб дивитись усіляких руснявих рагулів, які посеред відео будуть вам рекламувати "умную калонку Алиса" і тому подібну парашу, ви можете вільно обрати українських та західних блогерів.
Дашь название каких-то каналов?
Прост иногда смотреть нечего, англ не шарю вот и приходится :rotate:
AssayMAS
Member

Повідомлення

alexeygalas: 17.02.2025 16:47Zotac z68 ITX, на якій немає навіть налаштувань Turbo Boost 2.0 розширених
звиняй но я в основном по лоу енд мат платах\процах... ибо если люди берут хай енд то обычно знают по чему\зачем и матплаты хай енд "внезапно" реже портятся (попадают ко мне)...
и если сильно при сильно надо то биос мод может поможет. Но надо пробывать - например вот я на асус 1155 добавил загрузку с м2 сдд - час делов + гугления... а вот на гигабайт 1155 чуть ли весь биос надо разобрать и "рецепт" на 20 страниц и много часов "работы" - включающих компиляцию и по данным сайта удался всего нескольким людям... . А вот на некоторых матерях биос мод только с выпаиванием микросхемы биоса и программатором зашивка - все стандартные утилиты вендора держат чуть ли половину биоса в режиме read only.
Alexsandr
Member

Повідомлення

block_stupid: 17.02.2025 16:07 Alexsandr
Що ви розумієте під "швидша"? В загальному стані, вона може як залишитись на місці, стати швидкою так і сповільнитись.
Але в купі варіантів використання вона може бути швидшою. Десь був костиль безпеки і працювало повільніше, його пофіксили, оптимізували, чи винесли на інший рівень і при пе
Патчі, безпека, більшою частиною це просто діри які бути зроблені випадково, на швидкість не впливають якщо нормально виправлено. І у 11 постіно проблеми з оновленням.
OldGoodGames
Junior

Повідомлення

tiny11 нормально працює на core2duo, ssd, 4gb ram, тримаю в курсі, поставив лише перевірити сам факт,
а так 11 повна хрінь, з ціклу тік-ток, 11 припадає на невдалу версію, можливо 12 буде краще, хоча я сумніваюсь,
все більше приглядаюсь до Лінукс як до основної системи.
Scoffer
Member

Повідомлення

tornadox: 17.02.2025 19:49Подивіться відео Торвальдса, він якраз піднімає всі ці питання.
Лінус шарить. Коли я рівно те ж саме казав місцевій публіці вони не вірили і з піною доводили шо пакетна система і 100500 DE з обв'язками то круто. Круто, але нафіг не потрібно :laugh: Настільки нафіг не потрібно, що навіть в серверах вже перестали осилювати і почали мутити контейнери, що в свою чергу є неменш лютим костилем.

Відправлено через 3 хвилини 52 секунди:
По факту єдиним стабільним апі в лінуксі, для котрого можна зібрати хоч на скількись складний бінарник є вайн апі, тобто вінда :lol: Ото б перестали мучити стюардесу і зробили б головним софтовим апі замість посікса і компанії.
kairo
Member

Повідомлення

Kanjo: 17.02.2025 21:02 Дашь название каких-то каналов?
Прост иногда смотреть нечего, англ не шарю вот и приходится :rotate:
Я українські технічні не шукав, так як дивлюсь західні: Gamers Nexus, Hardware Unboxed, der8auer EN, Digital Foundry. Певен, що наші хороші також є, бо на іншу тематику знайшов собі якісні українські блоги.

По руснявим блогам, там не тільки проблема в тому, що це русня, воно ще й жахливої якості. Колись трохи дивився: Wylsacom, Ай Как Просто, Антон Логвінов, ітп. Мало того, що вони нерідко взагалі не розбирались в темі, яку висвітлювали, так ще й тупо брехали рекламуючи різну парашу під виглядом оглядів.
0kie
Member

Повідомлення

kairo: 17.02.2025 23:01Колись трохи дивився: Wylsacom, Ай Как Просто, Антон Логвінов, ітп.
Они всегда были мусорными блогерами с нулевым знанием материала. Не мудрено, что мнение о русском сегменте сложилось именно такое. Есть же адекватные и знающие предмет каналы на том же Ютубе: I2HARD, Pro Hi-Tech, Remonrka-pro.video, MK. Из наших "Рома. Просто рома", который хоть и грешит засланным на обзор продуктом, но сразу предупреждает и тупо не рекламирует его. Чтобы на русских каналах не смотреть встроенную рекламу, ставь расширение Sponsor Block и весь мусор из видео будет пропущен. Для обычной рекламы сгодится uBlock Origin. Смотреть только забугорные каналы, которые ты указал, глупо. Они ничуть не умнее, а местами даже глупее тех г-блогеров из РФ, что ты указал. Информация должна быть разносторонней, а ты должен сам из неё сделать правильное мнение и выводы.
Alligator
Member

Повідомлення

Alexsandr: 17.02.2025 21:31Патчі, безпека, більшою частиною це просто діри які бути зроблені випадково, на швидкість не впливають якщо нормально виправлено. І у 11 постіно проблеми з оновленням.
Ага, спеціально, а ще драйвери на старі відеокарти погіршують, щоб купували нове, а Windows 7 взагалі була найкраща ОС якою користувались так багато, що терміново випустили Windows 8 на 1 день, а Windows 9 пропустили бо по срокам "зістарювання" необхідно Win 10 надавати! Може ще земля плоска? Не надоїло в конспірологів гратися? :insane:
Підтримка Windows 10 закінчується в жовтні 2025 року
Після 14 жовтня 2025 року Microsoft більше не надаватиме безкоштовні оновлення програмного забезпечення через Windows Update, технічну підтримку й оновлення системи безпеки для Windows 10. Ваш комп'ютер і далі працюватиме, але радимо перейти на Windows 11.
Scoffer
Member

Повідомлення

Alligator: 17.02.2025 23:29Windows 9 пропустили
Бо у америкосів якась дивна фобія на тему поліцейських собак, котрі іменуються як K-9. Не тільки вінда 9ту версію пропускає. От вже не знаю чим їм ті песелі не подобаються, бояться шо наркомафія перестане купувати вінди чи що :laugh: При чому це нова тема, буквально 20 років тому такого ще не було, дев'ятки нікого не засмучували.
kairo
Member

Повідомлення

Смотреть только забугорные каналы, которые ты указал, глупо.
Чому?
Они ничуть не умнее, а местами даже глупее тех г-блогеров из РФ, что ты указал.
На основі чого ви зробили дану заяву?? Ви на повному серйозі заявляєте, що колхозні недоблогери із боліт розумніші? Серйозно?
Информация должна быть разносторонней
Західні блогери представлені приблизно 23 країнами із сумарним населенням майже в мільярд людей. Якщо говорити про англомовних, то 2 мільярди. Цього достатньо, щоб отримати різносторонню інформацію.
Відповісти