Останні статті і огляди
Новини
Вибір 12-pin 12VHPWR конектора
-
palia
Junior
Вітаю!
Є MSI GeForce RTX 4070ti Super Gamin X Slim та
БЖ DeepCool PX1200GWH
Який конектор краще використовувати для живлення відеокарти, комплектний перехідник 16-pin-2*8-pin відеокарти чи повноцінний 16-pin кабель від БЖ?
Купляв БЖ саме з наявністю такого кабелю, і на вигляд він гнучкіший ніж перехідник від відеокарти. Бо через особливості мого корпуса все одно доведеться згинати трохи підключення. Запас є, і відеокарта ця найкомпактніша з усіх у якій ще роз'єм живлення втоплений в середину корпусу.
Чув що перехідники згинати дуже небезпечно і треба мати хочаб 3,5см до згибу, а повноцінні кабелі можуть витримати і 2.5см до згину.
Карта поки їде, тому не можу заміряти який згин вийде.
Дякую за поради
Є MSI GeForce RTX 4070ti Super Gamin X Slim та
БЖ DeepCool PX1200GWH
Який конектор краще використовувати для живлення відеокарти, комплектний перехідник 16-pin-2*8-pin відеокарти чи повноцінний 16-pin кабель від БЖ?
Купляв БЖ саме з наявністю такого кабелю, і на вигляд він гнучкіший ніж перехідник від відеокарти. Бо через особливості мого корпуса все одно доведеться згинати трохи підключення. Запас є, і відеокарта ця найкомпактніша з усіх у якій ще роз'єм живлення втоплений в середину корпусу.
Чув що перехідники згинати дуже небезпечно і треба мати хочаб 3,5см до згибу, а повноцінні кабелі можуть витримати і 2.5см до згину.
Карта поки їде, тому не можу заміряти який згин вийде.
Дякую за поради
-
0kie
Member
У тебя там мягкая оплётка на родных кабелях - родной от БП используй.palia: ↑ 13.02.2025 15:36DeepCool PX1200GWH
-
oversteve
Member
palia
рідний 12вхпвр шнур з обжимкою можна спокійно гнути прямо за роз'ємом при умові що на кабелі там немає якоїсь жорсткої термоусадки або стяжки, яка буде заважати, головне спочатку погнути, а потім вже в відяху вставляти, щоб не понищити термінали в роз'ємі
з перехідниками ситуація складніше, я х з який у вас в комплекті, але якщо там пайка, то дійсно можна роз'єм ушатати при спробах його погнути
рідний 12вхпвр шнур з обжимкою можна спокійно гнути прямо за роз'ємом при умові що на кабелі там немає якоїсь жорсткої термоусадки або стяжки, яка буде заважати, головне спочатку погнути, а потім вже в відяху вставляти, щоб не понищити термінали в роз'ємі
з перехідниками ситуація складніше, я х з який у вас в комплекті, але якщо там пайка, то дійсно можна роз'єм ушатати при спробах його погнути
-
Rhizone
Member
palia
Звісно від БЖ краще, бо чим менше з'єднань на шляху до відеокарти тим краще.
Звісно від БЖ краще, бо чим менше з'єднань на шляху до відеокарти тим краще.
-
denizen
Member
та забий, у самого подібна карта, споживання до 300Вт, з undervolt буде десь до 240Вт. немає ніякого ризику, просто встроми повністю роз'єм і насолоджуйся.
я викристовую комплектний з БЖ, без перехідників. (be quiet)
я викристовую комплектний з БЖ, без перехідників. (be quiet)
-
Prescott
Member
Никаких переходников, только родной кабель.
-
Shaolin_Style
Member
повноцінний 16-pin кабель від БЖpalia: ↑ 13.02.2025 15:36
-
MaxZema
Member
Вітаю! Запитаю тут, так як тема цікавить: в мене бж SeaSonic Focus Plus 750 Platinum 750W. В нього немає 12VHPWR конектора. Мій єдиний правильний варіант це купувати новий бж? Всі ці перехідники комплектні від відеокарт повна лажа? Планую брати RTX 4070 Super.
-
lordep
Member
Для RTX 4070 Super за перехідники можна не турбуватись.MaxZema: ↑ 14.02.2025 10:47 Вітаю! Запитаю тут, так як тема цікавить: в мене бж SeaSonic Focus Plus 750 Platinum 750W. В нього немає 12VHPWR конектора. Мій єдиний правильний варіант це купувати новий бж? Всі ці перехідники комплектні від відеокарт повна лажа? Планую брати RTX 4070 Super.
-
maxud_b
Member
Як на мене, для даної вк досить і штатного. Там проблеми з піковими навантаженнями можуть бути, якщо це стара ревізія бж, якраз Seasonic падати в захист від кз. Хоча 750 повинна справитися і це було про 3000 серію Нвідії.MaxZema: ↑ 14.02.2025 10:47 Всі ці перехідники комплектні від відеокарт повна лажа? Планую брати RTX 4070 Super.
-
Timedemo
Member
нормальні ті перехідники, просто використовуйте окрему гілку на кожний 8 пін. і все буде добре. або замовте кастомний кабель від бж до карти.MaxZema: ↑ 14.02.2025 10:47 Вітаю! Запитаю тут, так як тема цікавить: в мене бж SeaSonic Focus Plus 750 Platinum 750W. В нього немає 12VHPWR конектора. Мій єдиний правильний варіант це купувати новий бж? Всі ці перехідники комплектні від відеокарт повна лажа? Планую брати RTX 4070 Super.
-
Rhizone
Member
MaxZema
В мене на такому БЖ досить довго працювала 4080 через комплектний перехідник. І при цьому я підключав через два 2*(6+2) кабелі, а не через три, як рекомендовано, бо з БЖ в комплекті йдуть всього два таких кабелі![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
В мене на такому БЖ досить довго працювала 4080 через комплектний перехідник. І при цьому я підключав через два 2*(6+2) кабелі, а не через три, як рекомендовано, бо з БЖ в комплекті йдуть всього два таких кабелі
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
Donate
Member
https://limited.in.ua/ua/p1737256955-ka ... vhpwr.htmlMaxZema: ↑ 14.02.2025 10:47 Вітаю! Запитаю тут, так як тема цікавить: в мене бж SeaSonic Focus Plus 750 Platinum 750W. В нього немає 12VHPWR конектора. Мій єдиний правильний варіант це купувати новий бж? Всі ці перехідники комплектні від відеокарт повна лажа? Планую брати RTX 4070 Super.
![rolleyes :rolleyes:](./images/smilies/rolleyes.gif)
-
MaxZema
Member
Donate: ↑ 14.02.2025 13:25https://limited.in.ua/ua/p1737256955-ka ... vhpwr.htmlMaxZema: ↑ 14.02.2025 10:47 Вітаю! Запитаю тут, так як тема цікавить: в мене бж SeaSonic Focus Plus 750 Platinum 750W. В нього немає 12VHPWR конектора. Мій єдиний правильний варіант це купувати новий бж? Всі ці перехідники комплектні від відеокарт повна лажа? Планую брати RTX 4070 Super.
![]()
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
-
Nuclear World
Member
Правда если на переходник надо 4х 8пин это ужас, получается по 4 отдельные косы..., особенно если карта слабая по типу 4070 Супер, мне кажется там можно так не заморачиваться)Timedemo: ↑ 14.02.2025 13:05
нормальні ті перехідники, просто використовуйте окрему гілку на кожний 8 пін. і все буде добре. або замовте кастомний кабель від бж до карти.
Востаннє редагувалось 14.02.2025 16:17 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 2 разів.
-
Patruletz
Member
треба 3 по 8, використовую рідний від блоку з 2 по 8, корсар заявляє 600Вт з головою для 5080Nuclear World: ↑ 14.02.2025 16:15Правда если на переходник надо 4х 8пин это ужас
-
Nuclear World
Member
Я 3080Ти (тдп 350ватт) с 3х 8пин юзал чисто 2мя комплектными кабелями 2х 8пин) Не стал заморачиваться, чтобы подключать каждый 8пин на отдельную косу) Мне кажется так заморачиваться есть смысл только в случае 4090) А в идеале вообще купить фирменный кабель от производителя, чем лепить все эти переходники, надёжнее и кардинально меньше места это всё занимает)Patruletz: ↑ 14.02.2025 16:17треба 3 по 8, використовую рідний від блоку з 2 по 8, корсар заявляє 600Вт з головою для 5080Nuclear World: ↑ 14.02.2025 16:15Правда если на переходник надо 4х 8пин это ужас
Но под 5090 я конечно ещё больше заморочился и купил бы новый кабель 16пин (если он опционально продавался бы), даже если бы у меня был уже 16пин кабель которым я уже пользовался бы, судя по новостям нельзя юзать много раз юзанный 16пин, а надо только чисто новый шоб был
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
-
oversteve
Member
перехідник розрахований на те, що ви будете його підключати до любого рандомного всратого БЖ, а не тільки до добротного, у якого провода авг16 і якісні термінали, які можуть перегруз витриматиNuclear World: ↑ 14.02.2025 16:18 Я 3080Ти (тдп 350ватт) с 3х 8пин юзал чисто 2мя комплектными кабелями 2х 8пин) Не стал заморачиваться, чтобы подключать каждый 8пин на отдельную косу) Мне кажется так заморачиваться есть смысл только в случае 4090) А в идеале вообще купить фирменный кабель от производителя, чем лепить все эти переходники, надёжнее и кардинально меньше места это всё занимает)
Но под 5090 я конечно ещё больше заморочился и купил бы новый кабель 12пин (если он опционально продавался бы), даже если бы у меня был уже 12пин кабель которым я уже пользовался бы, судя по новостям нельзя юзать много раз юзанный 12пин, а надо только чисто новый шоб был![]()
тому вони і рахують 1х 8-пін = 150 вт і у перехідника їх відповідна кількість в залежності від жору відяхи (4 у хх90, 3 у хх80, 2 у хх70)
-
Timedemo
Member
так у нее всего то 2 по 8 пин на переходнике. 4090 свою подключал 4мя косами, сейчас 5080 подключена тремя косами.Nuclear World: ↑ 14.02.2025 16:15Правда если на переходник надо 4х 8пин это ужас, получается по 4 отдельные косы..., особенно если карта слабая по типу 4070 Супер, мне кажется там можно так не заморачиваться)Timedemo: ↑ 14.02.2025 13:05
нормальні ті перехідники, просто використовуйте окрему гілку на кожний 8 пін. і все буде добре. або замовте кастомний кабель від бж до карти.
-
Nutbar
Member
Зіштовхнувся зі схожою проблемою. Варіант безкоштовний: перехідник з комплекта карти. Варіант краще: купити кабель, який зі сторони бп використовує стандартні 8 пін роз'єми, а на стороні відяхи вже цей 12вхпвр. Я взяв від cabelmod кутовий отакий. Хуанг заставив розкошелитись на 30 баксів. Є й дешевші варіанти, здається навіть хтось виготовляє їх руками в нас.MaxZema: ↑ 14.02.2025 10:47 Вітаю! Запитаю тут, так як тема цікавить: в мене бж SeaSonic Focus Plus 750 Platinum 750W. В нього немає 12VHPWR конектора. Мій єдиний правильний варіант це купувати новий бж? Всі ці перехідники комплектні від відеокарт повна лажа? Планую брати RTX 4070 Super.
Зверніть увагу, що вони є 2х8пін, 3х8пін та 4х8пін. Для 4090+ тільки останній. Ну і варіанти кута різні.