Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ortyomko
Member

Повідомлення

Bender911: 11.02.2025 00:11
Despedo: 10.02.2025 23:15 Вітаю, порадьте будь ласка гігабітний роутер з стабільним Wifi та підтримкою VPN, DNS, DDNS. Наразі маю Asus AX58U, він меже вже дістав постійними ввідвалами на 2.4 та 5 Ггц (
Flint2
часто бачу як його тут рекламують. Хтось може пояснити, у чому його перевага над іншими роутерами?
дякую.
artko
Member

Повідомлення

Ortyomko: 13.02.2025 11:39
часто бачу як його тут рекламують. Хтось може пояснити, у чому його перевага над іншими роутерами?
дякую.
непогане залізо, з коробки офіційна підтримка відкритої прошивки OpenWRT - гарантована підтримка досить довгий термін, а не як у деяких відомих виробників :)
Ortyomko
Member

Повідомлення

artko: 13.02.2025 11:42
Ortyomko: 13.02.2025 11:39
дякую.
непогане залізо, з коробки офіційна підтримка відкритої прошивки OpenWRT - гарантована підтримка досить довгий термін, а не як у деяких відомих виробників :)
дяка :up:
Ну щодо довгої підтримки тут не знаю - роутер якщо нормально настроїти, то що там ще підтримувати.. Але це може у мене такі невисокі вимоги.
ВПН зручний мені там сподобався, але от думаю що немає віфі 6Е/7, а якщо брати його прям надовго (наприклад, через гарантовану довгу підтримку), чи не буде це суттєвим недоліком.
1985god
Member

Повідомлення

1985god: 13.02.2025 11:15 підкажіть будь-ласка може хто стикався

linksys mx4300

через мобільний додаток не дає можливість розділити мережу вай-фай на дві окремі 2,4 та 5 ГГц , я так розумію вони в режимі авто .
З мобільного пристрою зайти через web інтерфейс не вдається , спочатку просить логін \ пароль від аккаунуту - вводжу існуючий реальний , але далі " ваш браузер не підтримується" пробував на андроїд 14 різні браузери хром, сафарі та ін.

Як зайти у веб інтерфейс

мені вдалося це зробити кілька місяців тому з ноутбука якимось дивом по тому ж вай-фай, може знову ноутбук пробувати ?
тут багато хто купував , невже всі перейшли на кастомні прошивки ? може хтось підкаже
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god: 13.02.2025 11:15мені вдалося це зробити кілька місяців тому з ноутбука якимось дивом по тому ж вай-фай, може знову ноутбук пробувати ?
Так а что вам мешает это сделать и сейчас? Обычно какие-то серьёзные настройки роутера все делают на ноутбуке или ПК подключенным по кабелю или по воздуху, но если совсем серьёзные то по кабелю (роутер-ПК, роутер-ноутбук).
1985god
Member

Повідомлення

Avenger80 организационньій вопрос нести туда к роутеру ноутубук :shuffle: да и тоже бьіли проблеми с входом черз веб интерефейс .
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god: 13.02.2025 13:52организационньій вопрос нести туда к роутеру ноутубук :shuffle:
Как всё сложно у некоторых... :) Такое впечатление, что роутер у многих находится где-то так далеко, в шахте, за семью замками. :) Теперь понятно, почему многим по фиг на количество Lan портов, на интерфейсы - для многих - это просто коробочка, в самом дальнем углу, которую не видно и не слышно. :) Это так, по-доброму. А если серьёзно - странно, почему вы не можете войти веб-интерфейс роутера по адресу роутера (IP). Иногда такое бывает когда адресная (поисковая) строка браузера начинает воспринимать IP роутера как поисковый запрос, а не как конкретный адрес. Ну или роутер сам по себе глючит.
Востаннє редагувалось 13.02.2025 14:04 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
1985god
Member

Повідомлення

Avenger80
хорошо я вам обязательно дам отчет ,
Avenger80
Member

Повідомлення

1985god: 13.02.2025 14:02хорошо я вам обязательно дам отчет
Та мне не надо давать отчёт. :gigi: Лучше скажите, что происходит у вас на ноутбуке когда вводите адрес роутера (192.168.1.1) и нажимаете Enter.
artko
Member

Повідомлення

Ortyomko: 13.02.2025 11:49 Ну щодо довгої підтримки тут не знаю - роутер якщо нормально настроїти, то що там ще підтримувати.. Але це може у мене такі невисокі вимоги.
ВПН зручний мені там сподобався, але от думаю що немає віфі 6Е/7, а якщо брати його прям надовго (наприклад, через гарантовану довгу підтримку), чи не буде це суттєвим недоліком.
я на зараз вже перейшов до моделі - роутер окремо, ap окремо, так гнучкіше виходить. якщо прям потрібно в одному все та wi-fi - можна подивитись на banana pi 4 + wi-fi 7 card. там wi-fi тракт можна замінювати, ще довше пропрацює...
l-m
Member

Повідомлення

1985god: 13.02.2025 11:21 ви не повністью прочитали повідомлення , з мобільного додатку такої опції нема, у веб інтерфейс зайти з мобі пристрою не можливо - ваш бразуер не підходить
Перемикніть браузер у режим "Версія для комп'ютера".
Bender911
Member

Повідомлення

Ortyomko: 13.02.2025 11:49 Ну щодо довгої підтримки тут не знаю - роутер якщо нормально настроїти, то що там ще підтримувати.. Але це може у мене такі невисокі вимоги.
Щодо Wi-Fi 6E або 7, то як на мене, то взагалі не очевидні причини його зараз брати. Пристрої дорогі, умовні 800 Мбс вже можна по Wi-Fi 6 мати. Хіба що живеш в будинку дуже багато інших мереж, які ще не встигли купити 6Е:) Перехід на Wi-Fi 6 і 2,4 Гц покращив, щоб можна для IOT використати чи ще як. А з 6E та 7 треба чекати, на скільки пам`ятаю 6Гц у нас навіть не дозволений державою, бо під військові потреби зарезервований. Були такі новини: https://itc.ua/ua/novini/prystroyi-z-wi ... -pytannya/

Про підтримку - будь який софт має баги, їх з часом знаходять, виправляють. Впливає як на безпеку так і на стабільність конкретних фіч. Зрозуміло, що простий функціонал типу роздача інету вже відполірований більш меньш, але різні VPN, Mesh, стрімінг відео та інше можуть мати проблеми. Тому пристрій без підтримки брав би тільки як тимчасовий або туди де постійно не живеш.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Bender911: 13.02.2025 15:08
Щодо Wi-Fi 6E або 7, то як на мене, то взагалі не очевидні причини його зараз брати. Пристрої дорогі, умовні 800 Мбс вже можна по Wi-Fi 6 мати. Хіба що живеш в будинку дуже багато інших мереж, які ще не встигли купити 6Е:) Перехід на Wi-Fi 6 і 2,4 Гц покращив, щоб можна для IOT використати чи ще як. А з 6E та 7 треба чекати, на скільки пам`ятаю 6Гц у нас навіть не дозволений державою, бо під військові потреби зарезервований. Були такі новини: https://itc.ua/ua/novini/prystroyi-z-wi ... -pytannya/

Про підтримку - будь який софт має баги, їх з часом знаходять, виправляють. Впливає як на безпеку так і на стабільність конкретних фіч. Зрозуміло, що простий функціонал типу роздача інету вже відполірований більш меньш, але різні VPN, Mesh, стрімінг відео та інше можуть мати проблеми. Тому пристрій без підтримки брав би тільки як тимчасовий або туди де постійно не живеш.
дуже дякую за коментар. Щодо Mesh - чи вірно я зрозумів що на флінті його немає? Не знайшов там на сайті такої інфи.
Bender911
Member

Повідомлення

Ortyomko: 13.02.2025 15:16
дуже дякую за коментар. Щодо Mesh - чи вірно я зрозумів що на флінті його немає? Не знайшов там на сайті такої інфи.
Саме в нього Меш немає. Його і брав щоб не городити Меш, а нормально покривати 2к квартиру з не дуже зручним для Wi-Fi розташуванням роутера.
Tesseract
Member

Повідомлення

1985god: 13.02.2025 12:58тут багато хто купував , невже всі перейшли на кастомні прошивки ? може хтось підкаже
А який сенс лишатись на стоці? OpenWRT не має порівняно з ним ніяких мінусів, зате має купу плюсів.
Хтось тут казав, що сток має мобільну аплікашку. Але чи вона вам допомогла? OpenWRT, до прикладу, чудово працює з усіма мобільними браузерами.
l-m
Member

Повідомлення

Tesseract: 13.02.2025 16:08 А який сенс лишатись на стоці? OpenWRT не має порівняно з ним ніяких мінусів
А що ві-фі меш працює вже так само швидко як на стоці?
Tesseract: 13.02.2025 16:08 Хтось тут казав, що сток має мобільну аплікашку. Але чи вона вам допомогла?
Ну, до речі, у мене в ній всі три діапазони окремі, тож в людини або глюк якийсь, або спочатку треба у веб-інтерфейсі клацнути щось :dontknow:
1985god
Member

Повідомлення

Tesseract: 13.02.2025 16:08
1985god: 13.02.2025 12:58тут багато хто купував , невже всі перейшли на кастомні прошивки ? може хтось підкаже
А який сенс лишатись на стоці? OpenWRT не має порівняно з ним ніяких мінусів, зате має купу плюсів.
Хтось тут казав, що сток має мобільну аплікашку. Але чи вона вам допомогла? OpenWRT, до прикладу, чудово працює з усіма мобільними браузерами.
це філософське питання, зараз є роутер який просто працює , мені від нього не потрібно VPN Mesh та інших наворотів , мені потрібен тільки DHCP . Тож ускладювати собі життя і витрачати час на перепрошивку для отрмиання додаткових функцій, які я не буду використовувати , просто заради експерементів і вивчення нового ? не всі тюнігують своє авто для гонок декому достатньо стокових 400 конячок і не потрібно 465
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

1985god
Як на мене це все марна витрата ресурсу, точніше маючи пристрій з дуже широким функціонал проте не використовувати його і це при тому, що з маніпуляцій декілька кліків мишкою треба зробити. Це як мінімум дивно.
1985god
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
про який функціонал йдеться ? Можливо прорекламуйте і в мене виникне в ньому потреба\бажання використовувати . Бо зараз мене цікавить в основному швидкість завантаження та відправки та стабільність зєднання . І приваблива ціна щось порядка 1900 грн на олх з доставкю, що значно менше усіляких тп лінків та асусів АХ .
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

1985god
Прошу.
Reasons to use OpenWrt
Відповісти