У прототипах GeForce RTX 4090 та RTX 5090 використовувалися чотири роз'єми живлення

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити У прототипах GeForce RTX 4090 та RTX 5090 використовувалися чотири роз'єми живлення

А в релізній версії валять 22 ампери на один з проводів та гріють конектор до 150 градусів) :gigi:
спойлер
bes
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить У прототипах GeForce RTX 4090 та RTX 5090 використовувалися чотири роз'єми живлення
это задел на будущее, хотели посмотреть что будет если подвести к видеокарте 2,4 квт
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Зате гарненько змонтовано роз'єм збоку, дуже вишукано, ніхто так не робить. :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Nvidia RTX50 - Multi Flame Generation
makumazan84
Junior

Повідомлення

Інтел, АМД та Нвідіа на серйозі розказують, що технічний прогрес виглядає саме так: відяхи-флагмани з термопакетами 350+Вт та проци з 200+Вт. :rotate:

Свого часу 5 років сидів на 2500К + GeForce 970 GTX, вся система з хардами, ССД, тощо тягнула не більше 230Вт. Здається, чіпмейкери повернули не туди)
big_bang
Member

Повідомлення

думаю, що колись, буде спеціальний бж для відеокарти)
типу, купив карту, а в коробці бж одразу лежить додатковий. підключив його в панельку (там де відепорти) і маєш собі спокій)))
типу як блочки до моніторів, короче виносні.

цікава ідея ?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

big_bang
Типу як eGPU для ноутбуків і міні коробочок?)
SieG
Member

Повідомлення

big_bang
Все же видели ту фотку где прямо в видюху кабель питания всовывают, я без шуток не понимаю почему не сделать реально так на топовых решениях? И плавится ничего не будет, и БП не надо 3киловатные и если что-то замкнет то материнка не спалит гпу и наоборот.
ФоткаКакДолжноБыть
Зображення
Востаннє редагувалось 11.02.2025 14:56 користувачем SieG, всього редагувалось 1 раз.
Олег963
Member

Повідомлення

Було ж світло але тунелю забракло ! :lol:
oversteve
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 11.02.2025 14:27 А в релізній версії валять 22 ампери на один з проводів та гріють конектор до 150 градусів) :gigi:
спойлер
там не просто так такий перекос по струму, то треба щоб суттєво опір відрізнявся - поганий обжим, погана пайка на відясі або в бж, треба брати мікро-омметер і перевіряти :dontknow:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

oversteve
Ви вважаєте що у дербауєра поганий кабель?
А асюс лохрох тор це дешевий галімий БЖ?)
Чи невже на фоксконі погано зпаяли 2 жили плюсів і земель контакту?)
Чи то може сам стандарт рідке гівно і не розраховане на 600вт?)
OldBoyUA
Member

Повідомлення

Є підозра шо поки не пройде півроку черги з бетатестерів порідшають :-P
The_Rusik
Member

Повідомлення

И за это просят 2000 баксов? :lol:
Лох не мамонт...

Лучше консоль купить.
А были бы люди умнее, просто не покупали бы, и тогда цену опустят и видеокарты начнут делать нормально как продаж не будет, но увы, профильная 305 последняя моя видимо карта, так как уже не будет большое адекватных карт/цен и игр без скинов/кейсов/доната.
Hotspur
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 11.02.2025 14:27А в релізній версії валять 22 ампери на один з проводів та гріють конектор до 150 градусів)
а де дитячий садок який розказує що це нормально ? де ці всі люди ?

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
AntonyKandaurov: 11.02.2025 15:10Ви вважаєте що у дербауєра поганий кабель?
він ховрашок Нвідіа і нічого не вважає
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Hotspur
В сраці, виставляють на продаж свої 5090/5080 поки не згоріли.
block_stupid
Member

Повідомлення

makumazan84
Споживання буде тільки рости. Головне щоб з ростом споживання був пропорційний ріст продуктивності.
А не +50% споживання для +10% продуктивності.
Або хоча б цифри були дуже близько одне біля одного.
Іншого прогресу скоріше не буде, навіть не бачу потенційних технологій для цього.
Я рахую споживання умовного комп'ютера майбутнього з усім особливо з охолодженням. Бо можна зробити навіть з сучасними технологіями, жор чіпів в рази менший. Але охлад який додасть до споживання в рази більше

Відправлено через 5 хвилин 52 секунди:
SieG
Багато ще додаткової обв'язки треба, для безпеки. Поки відяхи електрично пов'язані з іншими схемами.
А коли можна буде прейти на якийсь оптичний pci-e 7.0, тоді можна і окремі БЖ для GPU
firestarter256
Member

Повідомлення

У меня фоундрс переехал с апреля на 3 марта! Так как буду дерибанить полностью под воду! Решил поставит С13 и в блок питания трубку заведу, все равно гарантия закончилась. Отнес соседу проект пластины (чтоб в кучу собрать плату и разъемы) сегодня через час заберу :super:
VladimirV
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov Gelonyrum
Та ладно, поставлят какой-ко контроллер/супервизор, который будет корректно распределять/ограничивать токи по всем сигнальным проводам и все нормально будет. Если конечно подтвердится, то что там в видео. Пока выглядит слишком по-детски, что такую ошибку могли допустить. Может там все сложнее.
Скоро хуанг шото должен будет на это ответить :popcorn:
block_stupid
Member

Повідомлення

oversteve
Підвищення опору та падіння напруги, відповідно і ріст струму, або його граничні межі, но кожному з "контактів" мали здетектити GPU та/або PSU, просигналізувати одне одному для діагностики, та вимкнутись аварійно.
Але принаймні GPU та PSU можуть за ті гроші мати реалізацію перевірки кожного контакту на напругу хоча б і порівнювати з іншими.
Для мене тоді питання, для чого там аж 4 контакти (я то доку почитав).
Замість тих 4-х всратих сенсорних контактів, зробили б якийсь usb/uart/rs щоб між собою 2 пристрої спілкувались і відрубались коли потрібно.
За прикладами давно ходити не треба, гібридні інвертори та bms для аккумів.

Я диву дають як така шляпа проходить різні сертифікації. Я вважаю тут 100% корупція. Бо якби я нонейм захотів проти ті сертифікації з виробом в 10 раз кращим, то не пройшов би. Зате три шкури здерли б.

Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
А це спихання на користувачів, це звісно прикольно.
Може це інженери роз'єму мали враховувати? Якщо користувач може вставити не вірно роз'єм, то він його так і вставить.
І зробити так щоб роз'єм взагалі не працює, коли його вставиш не вірно. Варіантів вирішеня цього купа, також цифрових переважно. І тоді навіть з цим роз'ємом це можна втілювати.
Задіяти ті 4 контакти для спілування між собою PSU та GPU, + незалежний моніторинг контактів і аварійне вимкнення PSU.
VRoman
Member

Повідомлення

Тестировали с четырьмя разъёмами, а в продажу пустили с одним. И теперь они удивляются почему горят провода? :gigi:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

VladimirV: 11.02.2025 16:16 AntonyKandaurov Gelonyrum
Та ладно, поставлят какой-ко контроллер/супервизор, который будет корректно распределять/ограничивать токи по всем сигнальным проводам и все нормально будет. Если конечно подтвердится, то что там в видео. Пока выглядит слишком по-детски, что такую ошибку могли допустить. Может там все сложнее.
Скоро хуанг шото должен будет на это ответить :popcorn:
Ага, а за таку проривну технологію навалять ще +30% до ціни :lick:
Відповісти