Доброго вечора шановне панство!) Є декілька питать, хотілось би більш менш розгорнуті відповіді. Ситуація така, маю ноутбук MSI Stealth GS66 12UGS-246US-BB71270H32GXXDX11P, основні характеристики в нього такі:
FullHD 1920*1080 240 Hz
i7 12700H
RTX 3070 TI 8GB GDDR6
16GB ОЗУ DDR5 4800 MHz
Так ось, я хочу збільшити об’єм оперативної пам’яті до 32GB, знайшов дві планки (2х16) з такою ж частотою. Але є планкі з частотами 5600 MHz наприклад, ціна там не дуже відрізняється. І я не знаю чи буде така частота підтримуватись? І взагалі яку максимальну частоту туди можна встановити? Тільки будь-яка не одним словом відповідайте)
Наступне питання по цьому ж ноутбуку, можна якось дізнатись чи є в ньому слоти m2, якщо є то скільки? Якого вони форм-фактору? В інтернеті такої інформації не знайшов. Хотілось би дізнатись які слоти під накопичувачі взагалі там присутні, і якого вони форм-фактору. Варіант розібрати і подивитись не пропонувати)
Новости
Последние статьи и обзоры
Оперативна пам’ять та NVme.m2 накопичувачі
-
MSItig
Junior
-
AFU_power
Member
яку хочеш, підлаштується під максимальну що підтримує пам'ять або проц.MSItig: ↑ 08.02.2025 20:32І взагалі яку максимальну частоту туди можна встановити?
в гугл "%модель ноутбука% teardown" або "%модель ноутбука% notebookcheck"MSItig: ↑ 08.02.2025 20:32можна якось дізнатись чи є в ньому слоти m2, якщо є то скільки? Якого вони форм-фактору?
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
в принципі відповідь сразу знайшлась на notebookcheckMSItig: ↑ 08.02.2025 20:32MSI Stealth GS66
"The enormous battery, two M.2 slots, and two RAM slots protected by a cover can be found under the hood. The cooling system consists of three fans and several heat pipes."
- спойлер
-
MSItig
Junior
AFU_power: ↑ 08.02.2025 20:55яку хочеш, підлаштується під максимальну що підтримує пам'ять або проц.MSItig: ↑ 08.02.2025 20:32І взагалі яку максимальну частоту туди можна встановити?
в гугл "%модель ноутбука% teardown" або "%модель ноутбука% notebookcheck"MSItig: ↑ 08.02.2025 20:32можна якось дізнатись чи є в ньому слоти m2, якщо є то скільки? Якого вони форм-фактору?
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:в принципі відповідь сразу знайшлась на notebookcheckMSItig: ↑ 08.02.2025 20:32MSI Stealth GS66
"The enormous battery, two M.2 slots, and two RAM slots protected by a cover can be found under the hood. The cooling system consists of three fans and several heat pipes."
- спойлер
- GS66_19.JPGGS66_17.JPG
Зрозуміло що підлаштується, але хотілось би знати чи піде припустимо 5600 MHz, чи буде так само працювати на 4800.
-
AFU_power
Member
Тестувати треба, або шукати по інтернету репорти юзерів ноутаMSItig: ↑ 08.02.2025 21:19Зрозуміло що підлаштується, але хотілось би знати чи піде припустимо 5600 MHz, чи буде так само працювати на 4800.
-
7mindfields
Member
Зроблю припущення, що 4800 це максимум для цього ноута
https://storage-asset.msi.com/specSheet ... GS-246.pdf
https://storage-asset.msi.com/specSheet ... GS-246.pdf
-
Lucas55
Member
- Откуда: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
У даних ноутів є можливість розблокування біоса, за допомогою спеціальної комбінації клавіш. Це дає доступ до всіх інженерних налаштувань - напруга проца, відключення ядер, ліміти тдп, розгін частоти проца, частоти пам'яті і т.д.MSItig: ↑ 08.02.2025 20:32 маю ноутбук MSI Stealth GS66
І я не знаю чи буде така частота підтримуватись
Буває шо анлок не вмикається, бо його блокує драг-центр або мсі-центр (прошивка ноута), тоді треба спробувати його видалити і повторити. Або зробити жорсткий скид біосу (60 сек. затискання кнопки живлення ноута у вимкненому стані)