Там ніби API є, т.е. автоматом оновлює статут. І якщо якийсь магазин надумає поставити "в наявності" у час коли карт нема то тупо буде сам наказаний хом'ячками які будуть тиснути на замовлення і після відмови побіжуть всюди писати "У магазина товар у наявності, а по факту немає!". З RTX 3xxx вже проходили таке.Геральт: ↑ 06.02.2025 11:31А якщо продаван періодично буде на сайті смикати "доступно/закінчились", це якось буде помітно?
Останні статті і огляди
Новини
Спекулянти намагаються продавати GeForce RTX 5090 за ціною в $9000
-
Alligator
Member
-
Afit
Member
Я думаю такие бумажные старты продаж не простое стечение обстоятельств. Смотрите сами, Хуанг выпускает видяхи с заведомым дефицытом. Перекупы взвинчивают цену до небес. А уже с полноценным насыщением рынка цены уже не будут казаться аномальными, а будут восприниматься нормальными, на фоне спекуляции ![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
Reverse_rain
Member
Вони навіть х-ки не уточнювали.waryag: ↑ 06.02.2025 10:05А вони уточнювали критерії достатності?
Ага, називається "мипалаткирозбивалипідмагазином едішн". Чи відеокарта "першого дня продажу")))Rosberg: ↑ 06.02.2025 11:36А це якась супер лімітед едішн, якої більше ніколи не буде і її випустили в супер обмеженій кількості?
-
tablestikus
Member
Якщо б хуанг на старті запропонував би стільки відях щоб всім хто хоче - купили б по msrp, то чим би вони займали потужності виробництва далі?Afit: ↑ 06.02.2025 14:13 Я думаю такие бумажные старты продаж не простое стечение обстоятельств. Смотрите сами, Хуанг выпускает видяхи с заведомым дефицытом. Перекупы взвинчивают цену до небес. А уже с полноценным насыщением рынка цены уже не будут казаться аномальными, а будут восприниматься нормальными, на фоне спекуляции![]()
-
MSiAventador
Member
Яка ганебна невідповіднсть адже MSRP RTX5090 - $5090 ![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
-
leif
Member
наступним поколінням/нехай розраховують краще і планують відповідно/раніше ж якось справлялись без дефіцитів таких масштабів/епл же якось з айфонами справляєтсья/свій варіант.tablestikus: ↑ 06.02.2025 14:19Якщо б хуанг на старті запропонував би стільки відях щоб всім хто хоче - купили б по msrp, то чим би вони займали потужності виробництва далі?
мені це виправдання категорично не подобається, таке враження, що інакше прям не працює і ми приречені на дефіцит. ні, ще й як працює, просто хуанг вирішив робити саме таким чином. мій варіант -- заробляти на АІ залізі, бо воно більше прибуткове.
-
tablestikus
Member
так тут не виправдання, тут питання куди поспішати з купівлею. За пів року-рік вже точно буде ясно з продуктивністю, вилізють всі косяки які при виробництві не знайшли. Тоді можна сідати і вирішувати чи купляти по впавшій ціні чи ні.leif: ↑ 06.02.2025 14:24наступним поколінням/нехай розраховують краще і планують відповідно/раніше ж якось справлялись без дефіцитів таких масштабів/епл же якось з айфонами справляєтсья/свій варіант.tablestikus: ↑ 06.02.2025 14:19Якщо б хуанг на старті запропонував би стільки відях щоб всім хто хоче - купили б по msrp, то чим би вони займали потужності виробництва далі?
мені це виправдання категорично не подобається, таке враження, що інакше прям не працює і ми приречені на дефіцит. ні, ще й як працює, просто хуанг вирішив робити саме таким чином. мій варіант -- заробляти на АІ залізі, бо воно більше прибуткове.
-
leif
Member
а, так то взагалі не питання, як на мене. сидиш спокійно чекаєш, коли ціна буде відповідати корисності відеокарти для тебе, в залежності від любові до гамінгу з гарним графонієм, бажанню апгрейда, наявності бюджету на це тощо.tablestikus: ↑ 06.02.2025 14:26так тут не виправдання, тут питання куди поспішати з купівлею. За пів року-рік вже точно буде ясно з продуктивністю, вилізють всі косяки які при виробництві не знайшли. Тоді можна сідати і вирішувати чи купляти по впавшій ціні чи ні.
просто часто став зустрічати це пояснення, типу, що інакше не працює, ніяк без дефіцитів не обійтись, рафік хуанг ні в чому не винен.
-
Cirax
Member
Сильно не упадут. Я профильную покупал за штуку баксов.leif: ↑ 06.02.2025 14:30а, так то взагалі не питання, як на мене. сидиш спокійно чекаєш, коли ціна буде відповідати корисності відеокарти для тебе, в залежності від любові до гамінгу з гарним графонієм, бажанню апгрейда, наявності бюджету на це тощо.tablestikus: ↑ 06.02.2025 14:26так тут не виправдання, тут питання куди поспішати з купівлею. За пів року-рік вже точно буде ясно з продуктивністю, вилізють всі косяки які при виробництві не знайшли. Тоді можна сідати і вирішувати чи купляти по впавшій ціні чи ні.
просто часто став зустрічати це пояснення, типу, що інакше не працює, ніяк без дефіцитів не обійтись, рафік хуанг ні в чому не винен.
Это конечно не 4кбакса как на пике за них просили, но всё же.
-
Robostyle
Member
И как-то никто не заметил что под шумок подогнали ценники на 4000. Тепер весь модельный ряд этого хлама стоит дороже чем на старте в 2022 году ![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
-
nick_ii
Junior
Так може бути ще простіше. У магазина було 1-2 штуки. Якщо їх купили це теж буде "розібрали як гарячі пиріжки"Геральт: ↑ 06.02.2025 11:31Звідки інфа, що "розібрали"? А якщо продаван періодично буде на сайті смикати "доступно/закінчились", це якось буде помітно?Shaolin_Style: ↑ 06.02.2025 11:07 вчера в хотлайне были цены днем, к вечеру разобрали![]()
photo_2025-02-04_14-04-30.jpg
-
zaqik
Member
А если найдёте где по $10 000 - будет отдельная новость?
![popcorn :popcorn:](./images/smilies/popcorn.gif)
Ну, и для истории
Ну, и для истории
- спойлер