MSI та ASUS підвищили ціни на відеокарти GeForce RTX 50-ї серії в офіційних магазинах

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Vader
Member

Повідомлення

Ostin
Мое мнение,лежат они на складах..Ждёт хуанг,что выкатят красные...Не даром инфа про дефицит зелёных,появилась после того,как красные перенесли выход,главное презентацию и продажи.. B-)
Ostin
Member

Повідомлення

Я щось навіть за майнінгу таких цін не згадую.
Хоча, може вже забулось...
Я десь в темі про смартфони, здається, вже писав: в сучасному світі маркетингу в людини є дві цілі - оновити смартфон і відеокарту) Бляха, і я, виходить, не так щоб сильно жартував :lol:
Dilfin
Member

Повідомлення

Ostin: 06.02.2025 12:21 Так а в чому причина цього ажіотажу? Так багато людей хочуть купити нову відеокарту, а їх виробляють дуже мало?
Навмисно випустили малі партії, щоб створити штучний дефіцит щоб дорожче продати, а ажіотажу немає, просто тих, хто хоче купити набагато більше ніж є в наявності тому і виникає спекуляція.
s1nedus
Member

Повідомлення

Опять форумчане не смогли дочитать дальше заголовка? :insane:
Vader
Member

Повідомлення

Ostin
3080 на старте стоила 34000...1250 баксов по тому курсу 27,5..В 2020 году.За Palit gaming pro!Далеко не лучшую в своем сегменте..И это перед бумом майнинга,потом они стояли 90к,а продал за 13)))последнюю..было у меня их 6шт :D 5 шт с фермой продал дорого..вовремя.. B-)

Отправлено спустя 5 минут 52 секунды:
Я к чему!1250 баксов стоила карта на старте 5 лет назад!Какие вопросы?

Отправлено спустя 2 минуты 20 секунд:
Вы думали,вам выкатят новые карты за 50000 тысяч :lol: Взрослые,а всказки кто то верит..так еще и обижаются..Вы где жевете? :gigi:

Отправлено спустя 40 секунд:
Все будет по +- норм ценам ,но позже
waryag
Member

Повідомлення

Лох не мамонт!
Vader
Member

Повідомлення

s1nedus: 06.02.2025 12:39 Опять форумчане не смогли дочитать дальше заголовка? :insane:
А что там дальше заголовка? :D
s1nedus
Member

Повідомлення

Vader: 06.02.2025 12:56
s1nedus: 06.02.2025 12:39 Опять форумчане не смогли дочитать дальше заголовка? :insane:
А что там дальше заголовка? :D
Закончилось время "стартовых" цен, а у вас везде - дефицит, майнинг, перекуры...
waryag
Member

Повідомлення

Vader: 06.02.2025 12:523080 на старте стоила 34000...1250 баксов по тому курсу 27,5..В 2020 году.За Palit gaming pro!Далеко не лучшую в своем сегменте..И это перед бумом майнинга,потом они стояли 90к,а продал за 13)))последнюю..было у меня их 6шт :D 5 шт с фермой продал дорого..вовремя.. B-)

Типові для України стартові націнки плавно перетекли в майнингові. При чому тут нормальне ціноутворення?
dead_rat
Member

Повідомлення

Ostin: 06.02.2025 12:21 Так а в чому причина цього ажіотажу? Так багато людей хочуть купити нову відеокарту, а їх виробляють дуже мало?
Причина в тому, що Хуанг маркетолог від бога і спроможен мотивувати хомʼяків бігти за картами, не дивлячись на ціну.

Хоч його уловки і є абсолютною класикою, описаною років двісті тому у перших книжках по економіці, використовкє він іх майстерно :up:
mrigi
Member

Повідомлення

Dilfin: 06.02.2025 12:36Навмисно випустили малі партії, щоб створити штучний дефіцит
Всі потужності де можна завантажені виробництвом обладнання для AI, з набагато більшою маржою і воно вже викуплене наперед. Побутові карти робляться на обмежених потужностях по остаточному принципу і не є пріоритетом.
waryag
Member

Повідомлення

mrigi: 06.02.2025 13:20Всі потужності де можна завантажені виробництвом обладнання для AI, з набагато більшою маржою і воно вже викуплене наперед. Побутові карти робляться по остаточному принципу і не є пріоритетом.
Було би логічно відновити виробництво 3000ї серії на старих техпроцессах. Але Хуанг вирішив, що оверпрайс це теж непогано.
Zakarul
Member

Повідомлення

если после очередных повышений цен кто=то еще бежит все это покупать, то хуанг делает все правильно. Это наша корова и мы ее доим.
Надо увеличить цены в 2 или 3раза. Ударные хомяки все равно будут покупать. :gigi:
Vader
Member

Повідомлення

waryag
Таки ціни були в всьому світі,на той час
Dilfin
Member

Повідомлення

Vader: 06.02.2025 12:52 Ostin
3080 на старте стоила 34000...1250 баксов по тому курсу 27,5..В 2020 году.За Palit gaming pro!Далеко не лучшую в своем сегменте..И это перед бумом майнинга,потом они стояли 90к,а продал за 13)))последнюю..было у меня их 6шт :D 5 шт с фермой продал дорого..вовремя.. B-)

Отправлено спустя 2 минуты 20 секунд:
Вы думали,вам выкатят новые карты за 50000 тысяч :lol: Взрослые,а всказки кто то верит..так еще и обижаются..Вы где жевете? :gigi:

Отправлено спустя 40 секунд:
Все будет по +- норм ценам ,но позже
Не буде, так колись вже говорили, що ось закінчиться майнінг і ціни будуть не оверпрайс.)

Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
mrigi: 06.02.2025 13:20
Dilfin: 06.02.2025 12:36Навмисно випустили малі партії, щоб створити штучний дефіцит
Всі потужності де можна завантажені виробництвом обладнання для AI, з набагато більшою маржою і воно вже викуплене наперед. Побутові карти робляться на обмежених потужностях по остаточному принципу і не є пріоритетом.
Саме так, вибрані інші приорітети, а гравців, які по суті підняли цю компанію, кинули пори... буй.
Entar
Member

Повідомлення

Ostin: 06.02.2025 12:30 Я щось навіть за майнінгу таких цін не згадую.
Хоча, може вже забулось...
Я десь в темі про смартфони, здається, вже писав: в сучасному світі маркетингу в людини є дві цілі - оновити смартфон і відеокарту) Бляха, і я, виходить, не так щоб сильно жартував :lol:
Це ви ще в теми де акустика не заходили)

Отправлено спустя 5 минут 48 секунд:
waryag: 06.02.2025 13:23 Було би логічно відновити виробництво 3000ї серії на старих техпроцессах. Але Хуанг вирішив, що оверпрайс це теж непогано.
Нахіба?
Ви бачили на форумі людей які мріють про відеокарти 3000 серії? Основний ажіотаж створюють бажаючі "топчик".
Я спокійно сиджу на 4070, і основна причина чому я думаю її оновити через рік - це те, що я не хочу залишатися з відеокартою без гарантії, логічніше продати поки залишатиметься рік гарантії і купити нову. +З урахуванням того що відбувається, краще вже купити відеокарту в період нормальних цін, ніж потім спостерігати неадекватні прайси на нову серію.
Vlaad13
Member

Повідомлення

а у нас на форумі люди чекають коли вони дешевіти почнуть - от наївні :laugh:
Hotspur
Member

Повідомлення

Це треш. Маю надію продажі будуть прровальні

Відправлено через 28 секунд:
Vlaad13: 06.02.2025 13:57 а у нас на форумі люди чекають коли вони дешевіти почнуть - от наївні :laugh:
коли брати не будуть подешевшають в 2 рази
Entar
Member

Повідомлення

Dilfin: 06.02.2025 13:39 Не буде, так колись вже говорили, що ось закінчиться майнінг і ціни будуть не оверпрайс.)
Майнінг закінчився 2 роки тому. Вийшла 4000 серія. Можна було без проблем на протязі майже 2х років взяти її не по оверпрайсу. rtx 4070 за 650$ яка краще 3080 яка коштувала в майнінговий бум 2000$, rtx 4070 ті/4080 за 1000 і 1300 баксів відповідно. А потім ще супер версії викатили, за ту ж ціну +20% продуктивності. Взагалі кайф.
Хто хотів оновитися з 1000-2000-3000 серії - вже оновилися. Якщо комусь кортить в перших рядах купити топи 5000 серії - для них оверпрайс, це нормальне явище.
Ті хто нікуди не поспішають, спокійно оновляться на 5000 серію в разі потреби влітку-восени. А якщо дуже кортить саме зараз - то на 4000 серію.

І будемо відверті, 4000 серії більш ніж достатньо для всіх наявних ігр. Проблеми що якась гра не йде на 4000 серії, немає. Навіть на 4060 всі ігри запускаються :)
Єдиною _адекватною_ причиною зараз хотіти обновитися саме на 5000 серію, це отримати "за ту ж ціну що 4000 серія" +15+20% продуктивності, і новий фреймген. Все.
Але чуда як з 4000 серією не відбулося, і "за ту ж ціну" - не вийде в найближчі місяці. Систему не "прокинути". Хочеш +15+20% продуктивності і новий фреймген - або переплачуй або чекай.
Геральт
Member

Повідомлення

Entar: 06.02.2025 13:54 сиджу на 4070, і основна причина чому я думаю її оновити через рік - це те, що я не хочу залишатися з відеокартою без гарантії, логічніше продати поки залишатиметься рік гарантії і купити нову. +З урахуванням того що відбувається, краще вже купити відеокарту в період нормальних цін, ніж потім спостерігати неадекватні прайси на нову серію.
Логічніше міняти карту, коли стара вже чимось не влаштовує. А не через гарантію. Чи ви і пралки міняєте до виходу гарантії (де маханіки повно)? Якщо ж не впевнені у виробнику карти, то може варто обирати більш надійного?
Відповісти