Останні статті і огляди
Новини
Ноутбуки з платформою AMD Ryzen 9000HX вийдуть не раніше кінця березня
-
cadet-ua
Member
-
Dream Machines
Member
Інше? Ну ми на якому ресурсі? Як мінімум для цього, до того ж блок уніфікований, він і для системи на Інтел розрахований, де PL може бути до 165 Вт лише на CPU (якщо немає великого навантаження на GPU). PD є до 140 Вт.Евгений King: ↑ 05.02.2025 01:33 285+доска та екран 20+ 50Вт запасу на USB, ну хай ще помпа 10-15вт, а інше куди і навіщо?
Ноути зможуть хоч якось худо бідно на iGPU працювати з 100Вт PD банки/станції, чи PD не реалізований зовсім?
-
Royalfree
Member
Брать устройство (ноут) без возможности апгрейда, или с минимальными возможностями апгрейда по цене подержанного авто - ну, это надо быть упоротым фанатом таких устройств.
-
Евгений King
Member
Так у вас ПК приблизно в ту саму ціну, про що кажете пане?Royalfree: ↑ 05.02.2025 10:04 Брать устройство (ноут) без возможности апгрейда, или с минимальными возможностями апгрейда по цене подержанного авто - ну, это надо быть упоротым фанатом таких устройств.
Ноут це мобільність, для когось ПК неможлива опція, для когось некомфортна, комусь не подобається класичний ПК в принципі, або розчарувався в них.
Ноути зараз цілком ок, не сильно шумніші ПК і я б не сказав що прямо катастрофічно пасуть задніх в плані продуктивності, а в моменти відключень дозволяють спокійно собі на чилі далі сидіти, без особливих заморочок, павербанк підкинув і все.
Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
При джерелі PD 100Вт ноут дозволить працювати з цього джерела, чи тільки зарядка у вимкненому стані?Dream Machines: ↑ 05.02.2025 09:54Інше? Ну ми на якому ресурсі? Як мінімум для цього, до того ж блок уніфікований, він і для системи на Інтел розрахований, де PL може бути до 165 Вт лише на CPU (якщо немає великого навантаження на GPU). PD є до 140 Вт.Евгений King: ↑ 05.02.2025 01:33 285+доска та екран 20+ 50Вт запасу на USB, ну хай ще помпа 10-15вт, а інше куди і навіщо?
Ноути зможуть хоч якось худо бідно на iGPU працювати з 100Вт PD банки/станції, чи PD не реалізований зовсім?
-
Dream Machines
Member
Це треба буде перевірити додатково, в моделях 2024 року при 100 Вт працювали, а при 65 Вт лише зарядка у вимкненому стані. Скоріш за все так буде і тут.Евгений King: ↑ 05.02.2025 10:18 При джерелі PD 100Вт ноут дозволить працювати з цього джерела, чи тільки зарядка у вимкненому стані?
-
Creature4O
Member
саме так, розглядав до покупки лаптоп DM, але на той час на ZEN4(8000) нічого не булоDream Machines: ↑ 04.02.2025 23:29Людина має на увазі саме нас (якщо я правильно зрозумів).Lucas55: ↑ 04.02.2025 23:17 та були, і вже давно...
До речі це гарні моделі з хорошим охолодженням. Це були ще ті часи, коли робили на совість
В цих моделях теж буде своя "фішка", наприклад системна плата, що складається з двох частин:
- спойлер
- IMG_20250204_232812_678.jpg
Є утиліта ThrottleStop для ноутів на інтел, яка дозволяє керувати живленням ЦП чи щось таке. Нехай Ваш знайомий спробуеє, може стане в нагоді.Евгений King: ↑ 05.02.2025 01:33
Брати на інтел, себе не поважати. Знайомий недавно взяв Легіона прошку на Інтел, як же в нього дупа горіла від шуму і неможливості якось його побороти. Тижня два убив поки знайшов оптимальний варіант роботи CPU та системи охолодження.
Якзо інтела і брати то тільки з водою і то не факт, що не буде жопного болю.
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
-
Евгений King
Member
Все давно є Lenovo Legion Toolkit, та й він як я зазначив за 2 тижні підібрав більш-менш оптимальний профіль. Але якщо на райзен це робиться без кардинальної втрати продуктивності, то коли душиш ітак придушений інтел - виходить трошки шляпноCreature4O: ↑ 05.02.2025 10:38саме так, розглядав до покупки лаптоп DM, але на той час на ZEN4(8000) нічого не булоDream Machines: ↑ 04.02.2025 23:29
Людина має на увазі саме нас (якщо я правильно зрозумів).
В цих моделях теж буде своя "фішка", наприклад системна плата, що складається з двох частин:
- спойлер
- IMG_20250204_232812_678.jpg
Є утиліта ThrottleStop для ноутів на інтел, яка дозволяє керувати живленням ЦП чи щось таке. Нехай Ваш знайомий спробуеє, може стане в нагоді.Евгений King: ↑ 05.02.2025 01:33
Брати на інтел, себе не поважати. Знайомий недавно взяв Легіона прошку на Інтел, як же в нього дупа горіла від шуму і неможливості якось його побороти. Тижня два убив поки знайшов оптимальний варіант роботи CPU та системи охолодження.
Якзо інтела і брати то тільки з водою і то не факт, що не буде жопного болю.
Відправлено через 3 хвилини 49 секунд:
Відправлено через 16 хвилин 36 секунд:
Якогось реального сенсу брати 5090, якщо вам не треба обов'язково 24Гб відеобуферу, тупо немає.cadet-ua: ↑ 05.02.2025 07:29 Ноутбуки вже є https://itc.ua/ua/novini/pershyj-u-yevr ... uye-e3860/
Але ціна - €3860
5070ti/5080 mobile виглядають більш цікаво. У випадку ж з 5090, скоріш за все з нею знову зіграють злий жарт ліміти TGP, ймовірно що різниця в продуктивності з 5080 буде 10%, а 5070ti 20-25% )
Та поживемо, побачимо. Буду радий виявитись неправим)
-
Royalfree
Member
Это если оценивать в целом, то мой ПК приблизительно в такую цену. Но он апгрейдился со старого, поэтому обошелся мне примерно в 1,5 раза дешевле от цены в магазинах. И возможности апгрейда у стационарного ПК стопроцентные. В любой момент. Старые комплектующие всегда можно продать на вторичке по отдельности и по вполне вменяемой цене.Евгений King: ↑ 05.02.2025 10:18 Так у вас ПК приблизно в ту саму ціну, про що кажете пане?
Ноут це мобільність, для когось ПК неможлива опція, для когось некомфортна, комусь не подобається класичний ПК в принципі, або розчарувався в них.
Ноути зараз цілком ок, не сильно шумніші ПК і я б не сказав що прямо катастрофічно пасуть задніх в плані продуктивності, а в моменти відключень дозволяють спокійно собі на чилі далі сидіти, без особливих заморочок, павербанк підкинув і все.
А так да, я не спорю о мобильности и прочих фишках ноутов. Но, с точки зрения комфорта в пользовании и апгрейда - стационар дает фору ноутам и другим мобильным устройствам.
Мне, допустим, некомфортен ноут. Особенно размер экрана. Да и клавиатура.
-
Евгений King
Member
А хто забороняє апгрейдити ноути, рік поюзали, продали, доклали трохи, купили новийRoyalfree: ↑ 05.02.2025 11:19Это если оценивать в целом, то мой ПК приблизительно в такую цену. Но он апгрейдился со старого, поэтому обошелся мне примерно в 1,5 раза дешевле от цены в магазинах. И возможности апгрейда у стационарного ПК стопроцентные. В любой момент. Старые комплектующие всегда можно продать на вторичке по отдельности и по вполне вменяемой цене.Евгений King: ↑ 05.02.2025 10:18 Так у вас ПК приблизно в ту саму ціну, про що кажете пане?
А так да, я не спорю о мобильности и прочих фишках ноутов. Но, с точки зрения комфорта в пользовании и апгрейда - стационар дает фору ноутам и другим мобильным устройствам.
Мне, допустим, некомфортен ноут. Особенно размер экрана. Да и клавиатура.
-
Royalfree
Member
Да никто не забороняе. Только что вы подразумеваете под апгрейдом ноута? Добавить оперативной памяти, заменить хард (ссд) на более емкий? Ну, такой себе апгрейд. Проц не заменишь, видеокарту не заменишь.Евгений King: ↑ 05.02.2025 11:23 А хто забороняє апгрейдити ноути, рік поюзали, продали, доклали трохи, купили новий
Поюзать год и продать на вторичке? Это не совсем апгрейд. Да и в цене ноуты прилично падают в этом случае.
Но это мое мнение. И не критика. Плюсы у мобильных устройств имеются, безусловно. Но и минусов тоже много. И основной минус - цена на старте и цена после года эксплуатации.
-
Евгений King
Member
Я здається чітко описав план апгрейду, продав, купив новий, що ви тут винаходите колесо?Royalfree: ↑ 05.02.2025 11:32Да никто не забороняе. Только что вы подразумеваете под апгрейдом ноута? Добавить оперативной памяти, заменить хард (ссд) на более емкий? Ну, такой себе апгрейд. Проц не заменишь, видеокарту не заменишь.Евгений King: ↑ 05.02.2025 11:23 А хто забороняє апгрейдити ноути, рік поюзали, продали, доклали трохи, купили новий
Поюзать год и продать на вторичке? Это не совсем апгрейд. Да и в цене ноуты прилично падают в этом случае.
Но это мое мнение. И не критика. Плюсы у мобильных устройств имеются, безусловно. Но и минусов тоже много. И основной минус - цена на старте и цена после года эксплуатации.
-
Royalfree
Member
Это не апгрейд. Это продажа целого устройства на вторичном рынке.Евгений King: ↑ 05.02.2025 11:33 Я здається чітко описав план апгрейду, продав, купив новий, що ви тут винаходите колесо?
Апгрейд (модернизация) компьютера это замена отдельных его компонентов. Она производится с целью противодействия моральному устареванию, и противопоставляется полной замене оборудования. Модернизация PC-совместимых компьютеров облегчается благодаря применяемых в них модульному принципу и открытым стандартам.
Преимущество Модернизации перед регулярной полной заменой оборудования — в том, что оно остаётся в процессе эксплуатации в актуальном состоянии, а затраты на покупку разделяются во времени. Кроме того, некоторые компоненты могут устаревать значительно медленнее других, из-за чего их замена требуется значительно реже. С другой стороны, даже если изначально система была собрана в достаточно сбалансированном виде, по мере модернизации регулярно образуются «узкие места», из-за чего какие-то компоненты будут работать на пределе возможностей, а другие — не смогут реализовывать свой потенциал. Кроме того, возможны ситуации, когда частичная замена компонентов невозможна или нецелесообразна из-за несовместимости имеющегося оборудования с новыми стандартами.
-
Евгений King
Member
Різниці з тим що ви робите з ПК фактично немає, то ж апгрейд.Royalfree: ↑ 05.02.2025 11:39Это не апгрейд. Это продажа целого устройства на вторичном рынке.Евгений King: ↑ 05.02.2025 11:33 Я здається чітко описав план апгрейду, продав, купив новий, що ви тут винаходите колесо?
Апгрейд (модернизация) компьютера это замена отдельных его компонентов. Она производится с целью противодействия моральному устареванию, и противопоставляется полной замене оборудования. Модернизация PC-совместимых компьютеров облегчается благодаря применяемых в них модульному принципу и открытым стандартам.
Преимущество Модернизации перед регулярной полной заменой оборудования — в том, что оно остаётся в процессе эксплуатации в актуальном состоянии, а затраты на покупку разделяются во времени. Кроме того, некоторые компоненты могут устаревать значительно медленнее других, из-за чего их замена требуется значительно реже. С другой стороны, даже если изначально система была собрана в достаточно сбалансированном виде, по мере модернизации регулярно образуются «узкие места», из-за чего какие-то компоненты будут работать на пределе возможностей, а другие — не смогут реализовывать свой потенциал. Кроме того, возможны ситуации, когда частичная замена компонентов невозможна или нецелесообразна из-за несовместимости имеющегося оборудования с новыми стандартами.
Ви ж те саме робите, зняли залізку, продали, замінили. Я роблю це менш муторно
-
Dream Machines
Member
Ну а если внимательно посмотреть на устройство этого ноутбука? Тут плата будет разделена на две части: модуль с GPU и модуль с CPU.Royalfree: ↑ 05.02.2025 11:39 Апгрейд (модернизация) компьютера это замена отдельных его компонентов.
Мы конечно, пока официально не позволяем производить апгрейд в классическом понимании, но кто знает куда приведет эта дорога через год, два...
- спойлер
-
Royalfree
Member
Модульная замена - идея, безусловно, интересная.Dream Machines: ↑ 05.02.2025 11:58 Ну а если внимательно посмотреть на устройство этого ноутбука? Тут плата будет разделена на две части: модуль с GPU и модуль с CPU.
Мы конечно, пока официально не позволяем производить апгрейд в классическом понимании, но кто знает куда приведет эта дорога через год, два...
- спойлер
- Screenshot_20250109-211705~2.png
Но.
Такая замена должна подразумевать массовость модулей и их совместимость с ранее выпущенной платформой. И, соответственно, большое количество выпущенных и проданных изделий. Сейчас основные детали ПК выпускаются массово: ЦП, видеокарты, оперативная память, охлаждение, БП, харды (ssd). Что позволяет безболезненно заменять детали даже обычному железячнику в домашних условиях.
Т.е. рынок насыщен компонентами. На любой кошелек и под любые фантазии.
А вот с модулями не все так просто, на мой взгляд.
Понимаете, о чем я?
-
Dream Machines
Member
Конечно понимаем, отсюда и вывод: если будет спрос на такие устройства, то конечно у такого подхода будет будущее.Royalfree: ↑ 05.02.2025 12:37 Модульная замена - идея, безусловно, интересная.
Но.
Такая замена должна подразумевать массовость модулей и их совместимость с ранее выпущенной платформой. Понимаете, о чем я?
-
Ostin
Member
Ноут значно сильніше втрачає в ціні. І через батарею, і через те, що це мобільний девайс і наслідки його використання цілком очевидні. Плюс далеко не факт, що його взагалі буде реально продати за +\- бажану ціну при тому, що в магазинах будуть новіші моделі за +10-20% ціни.Евгений King: ↑ 05.02.2025 11:33продав, купив новий
Це дорога аналогічна смартфону. Продати можна, але б\в сильно втрачає через рік.
Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Саме так.Royalfree: ↑ 05.02.2025 11:32основной минус - цена на старте и цена после года эксплуатации
-
Денис Коваленко
Junior
Да, только вот скажи, есть ли возмножность поменять проц с 13 на 14-е поколение? (риторический вопрос)Royalfree: ↑ 05.02.2025 12:37Модульная замена - идея, безусловно, интересная.Dream Machines: ↑ 05.02.2025 11:58 Ну а если внимательно посмотреть на устройство этого ноутбука? Тут плата будет разделена на две части: модуль с GPU и модуль с CPU.
- спойлер
- Screenshot_20250109-211705~2.png
Но.
Такая замена должна подразумевать массовость модулей и их совместимость с ранее выпущенной платформой. И, соответственно, большое количество выпущенных и проданных изделий. Сейчас основные детали ПК выпускаются массово: ЦП, видеокарты, оперативная память, охлаждение, БП, харды (ssd). Что позволяет безболезненно заменять детали даже обычному железячнику в домашних условиях.
Т.е. рынок насыщен компонентами. На любой кошелек и под любые фантазии.
А вот с модулями не все так просто, на мой взгляд.
Понимаете, о чем я?
В общем ты прав про мощность, цену и т.д, но аудитория людей, которые покупают ноутбуки немного другая, соответсвенно задаичи от устройства другие. Сколько у меня знакомых на фронте, которые чисто взяли ноут (в большенстве случев это был DM), и им не нужно таскаться с монитором и дополнительной клавиатурой
-
Lucas55
Member
- Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля
3 точки кріплення для охолодження процесора ? Чому не 4, чим зумовлене таке рішення ?Dream Machines: ↑ 04.02.2025 23:29В цих моделях теж буде своя "фішка"
- спойлер
-
Евгений King
Member
Взяв два ноути на 4060 і щось вони тільки дорожчаютьOstin: ↑ 05.02.2025 12:49Ноут значно сильніше втрачає в ціні. І через батарею, і через те, що це мобільний девайс і наслідки його використання цілком очевидні. Плюс далеко не факт, що його взагалі буде реально продати за +\- бажану ціну при тому, що в магазинах будуть новіші моделі за +10-20% ціни.Евгений King: ↑ 05.02.2025 11:33продав, купив новий
Це дорога аналогічна смартфону. Продати можна, але б\в сильно втрачає через рік.
Та тобре, вірте в свою думку, я не проти