Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Goddan
Member

Повідомлення

voyt9: 31.01.2025 10:50
Goddan: 31.01.2025 09:14 Купив я ксяомі мінілед, і може хто знає як хдр настроїти. Включив в моніторі хдр і картинка контрастна ярка, а потім в віндовс вкл хдр і воно мутне темне.
https://www.youtube.com/watch?v=nJtAS96otQw
переглянь непоганий огляд і що як налаштувати, коли треба локальна підсвітка, а коли ні.
Баг з червоним тоном присутній?
Вроді ні, відпишусь як більш детально огляну
Melofon
Member

Повідомлення

Negatuve: 18.01.2025 18:13
Negatuve: 17.01.2025 20:41 Годится ли изогнутый монитор для 2д/3д проектирования? Вроде как хочется попробовать монитор на VA матрице, но их поголовная изогнутость ставит под сомнения эту затею, не представляю как это будет :gigi:

Вообще хочу сменить свой старый Делл 22" на какой-нибудь 27" 2к >60Гц
Или взять "прямой" IPS MSI G274QPF E2 / Lenovo R27q-30 что тут неоднократно проскакивали (или что еще можно взять до 10тыс?)
Посмотрел вживую на изогнутый, правда на магазинскую заставку, с непривычки впечатления так себе
И размер 27" показался будто бы маленьким, хочу еще сравнить с 32" (а тут теперь песня про плотность пикселей :-/ )
Естественно, надо сразу смотреть на изогнутый минимального размера 34" , соотношение диагонали меньше чем 21:9 т.к меньшая диагональ уже не так нужна и она меньше влияет, нет большого смысла в изогнутых 27 ".
snapdragon999
Member

Повідомлення

Что есть нормальное 32 2к сейчас ,на ips ?
strannik18
Member

Повідомлення

snapdragon999
нор мон коштує нор грошей, я б рекомендував LG 32GS85Q-B свіжа модель, сам придивляюсь до нього правда на 27дюймів і він дешевший на 7к на редіт його хвалять :up:
snapdragon999
Member

Повідомлення

strannik18: 02.02.2025 15:01 snapdragon999
нор мон коштує нор грошей, я б рекомендував LG 32GS85Q-B свіжа модель, сам придивляюсь до нього правда на 27дюймів і він дешевший на 7к на редіт його хвалять :up:
где он продается из норм магазинов ?https://hotline.ua/computer-monitory/lg-32gs75q/ такой какой то есть
strannik18
Member

Повідомлення

snapdragon999
ні це модель нижча класом, бачу тільки в сіровозів є за 18900 таймспорт, значить 32 ще не завезли, 27 вже є якщо на вже то 27 або якийсь другий шукайте, я б рекомендував зачекати

Відправлено через 23 хвилини 16 секунд:
snapdragon999
можете брати LG 32GS75Q вони в 32 зробили параметри інші чим в 27, LG 32GS75Q має 1,07млд кольорів, шо відрізняло наноіпс від звичайного іпс на 16мл кольорів корочше беріть цей норм варіант, якщо з повноцінною офф гарантією 2р то тільки на EXE.ua
snapdragon999
Member

Повідомлення

strannik18: 02.02.2025 15:53 snapdragon999
ні це модель нижча класом, бачу тільки в сіровозів є за 18900 таймспорт, значить 32 ще не завезли, 27 вже є якщо на вже то 27 або якийсь другий шукайте, я б рекомендував зачекати

Відправлено через 23 хвилини 16 секунд:
snapdragon999
можете брати LG 32GS75Q вони в 32 зробили параметри інші чим в 27, LG 32GS75Q має 1,07млд кольорів, шо відрізняло наноіпс від звичайного іпс на 16мл кольорів корочше беріть цей норм варіант, якщо з повноцінною офф гарантією 2р то тільки на EXE.ua
Да я лыжу не люблю)) как не возьму, то шляпа попадается. :laugh: А Самсунг ips уже давно не делает, чужие матрицы ставит.
VovaII
Member

Повідомлення

Goddan
voyt9
Вот, у меня точно так же как на видео, на 17:18, когда он HDR переключает. Только у меня на Десятке калибровщика нету. У него походу Одиннадцатая?
Чем на Десятке калибровать??

https://youtu.be/nJtAS96otQw?si=2Y797qzzlbWRk4Rt&t=1035
Свегер
Member

Повідомлення

VovaII
VovaII: 02.02.2025 22:24 Goddan
voyt9
Вот, у меня точно так же как на видео, на 17:18, когда он HDR переключает. Только у меня на Десятке калибровщика нету. У него походу Одиннадцатая?
Чем на Десятке калибровать??

https://youtu.be/nJtAS96otQw?si=2Y797qzzlbWRk4Rt&t=1035
В HDR не знаю, але в SDR, зазвичай, надмірну насиченість можна виправити за допомогою одного з таких варіантів :
- встановлення галочки "автоматичне керування кольором для додатків" (ACM) - в налаштуваннях дисплея в Windows (потрібна Windows 11 версії 24h2)
- за допомогою утиліти no video sRGB (якщо карта Nvidia)
https://github.com/ledoge/novideo_srgb
- якщо карта від AMD, то, щось аналогічне вмикається десь в налаштуваннях відеодрайвера.
Yurius
Member

Повідомлення

Доброго дня! маю вже десь 2 роки ось такий 2к 240гц ІПС монітор

https://telemart.ua/ua/products/acer-27 ... 201-black/

Але ось задумався на що замінити (2к та 240гц мін) щоб получити реальній приріст у якості картинки (яскравість ,контрастність,підтримка хдр),бо після олед телевізора картинка на ному скудна, які є рішення не за всі гроші світи,ну типу десь до 20к реально покращити ,чи сидіти даліі?
VovaII
Member

Повідомлення

Свегер
Дякую.

Поки зупинився на такому: переключив в HDR, і в налаштуваннях повзунок посунув геть вправо(все одно в мене монітор просто HDR. Навіть не HDR400). Спочатку білий був незвично яскравий. Але поступово очі звикають. Посиджу так день-другий, а там мабуть максимальну яскравість знижу.
Ну і в іграх потрібно буде подивитись, хто які налаштування для HDR робить? Що перше виставляти потрібно, а що потім?

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
З'являються думки на 11 переходити. Але краще не поспішати.
Rhizone
Member

Повідомлення

Yurius: 03.02.2025 11:30щоб получити реальній приріст у якості картинки
Тільки олед. Хоча, можна ще розглянути VA з QD - там картинка дуже гарно виглядає, проте у VA є свої нюанси :)
NARDI
Junior

Повідомлення

Зараз маю древній 4:3 монітор Самсунг 19" 971р, дуже комфортний для моїх очей,VA матриця якщо не помиляюсь. Не вистачає суттєво по ширині діагоналі для графіків, тому вирішив що настав час міняти.
Важливі критерії ,щоб текст на екрані був не меншим по розмірі чим зараз, низький ШИМ ,максимально комфортний для вже не найкращого зору. По розміру я так розумію буде найкраще 27" з 2К ? Ігор не буде від слова зовсім, тільки браузер , графіки, текст з ранку до ночі. Накидайте будь ласка достойних варіантів. По ціні нехай до 800$ , але це якщо вже зовсім за щось що буде суттєво відрізнятись якістю під мої задачі, а так бажано дешевше.
tablestikus
Member

Повідомлення

NARDI
Для тексту можна використовувати масштабування.
Rhizone
Member

Повідомлення

NARDI: 04.02.2025 17:55По ціні нехай до 800$
С таким бюджетом вже спокійно береться 27 дюймовий ОЛЕД, або навіть 34 дюймовий:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... m2c650000/

Проте, зважаючи на Ваші вимоги, можна спокійно брати VA на 32 дюйми. Ось, наприклад:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory/lg-32gn600-b/

Сам досить довго сидів на 32 2к і можу сказати, що текст при такій конфігурації сприймається дуже добре при масштабі 150% і на відстані трохи більше метра.
SergN
Member

Повідомлення

NARDI: 04.02.2025 17:55Ігор не буде від слова зовсім, тільки браузер , графіки, текст з ранку до ночі.
Текст, браузер без проблем масштабуються, тож можна і в зону 4к-моніторів для збільшення чіткості вільно дивитися (навіть рекомендовано).
NARDI: 04.02.2025 17:55Не вистачає суттєво по ширині діагоналі
Зараз зона раціональних покупок - це діагоналі 27-32". Якщо монітори міняються так "часто", що все ще експлуатується такий древній, то краще відразу взяти 32" і надовго.
NARDI
Junior

Повідомлення

Дякую. Можливо якісь моделі саме 27 дюймів порадите ? 32 однозначно не хочу, переді мною за пару метрів телевізор 32 зараз, точно ні) . Ледве себе на 27 вмовив) з за розміру. В мене дальнозорість то і зараз сиджу десь на відстані метра . Інакше швидко втомлюються очі.
Читав що наче не всі сайти вінда може масштабувати нормально та й зі зглажуванням шрифтів наче теж не ок , краще в рідній розподільчій здатності.. Але досвіду тут немає , то тільки читав.
800$ не хочу витрачати, це макс бюджет якщо воно дійсно відрізняється і буде краще для очей. Ну а далі вже по ситуації згідно того що порадите.
Keldon
Member

Повідомлення

Чи є щось нормальне по якості з 32"4к, 144Гц+-, IPS? (Для роботи, текст і т.д.). Ще б напівглянцеве покриття а не матове, але і так вибір на пару моделей. Що не глянь то брак або биті пікселі пачками через один відгук :eek:

Якому на вашу думку віддати перевагу:
- Samsung Odyssey G7 LS32DG700 (ціна була вищою на 150у.е зараз в штатах і єс пішла на низ, на новинку, підозріло... ніби ок модель але відгуків мало, і в цілому на самсунг забагато скарг через брак)
- Gigabyte M32U (за відгуками якість теж не дуже, хоча модель цікава)
- MSI MAG 323UPF (не поганий, дуже висока мінімальна яскравість і немає у продажу на місці щоб перевірити)
- Acer Predator XB323QKV3bmiiphx (UM.JX3EE.301) - Ніби матриця аналогічна MSI MAG 323UPF, ні відгуків ні огляду (1 є і той малоінформативний в темноті), по відгукам у Асера з битими пікселями також прям дуже.
LG 32GR93U-B (оверпрайс, і можна нарватися на браковану партію на амазоні аж занадто багато негативних відгуків :weep: але як повезе то все інше :up: )
voyt9
Member

Повідомлення

Реально тяжко зараз вибрати монітор, я тричі повертав по причині незадовільної якості зображення. В магазині дивишся наче все ок, а по факту помічаєш вдома всі нюанси. Тому напевно треба просто замовляти на сайтах де можна повернути монітор без проблем і таким чином зупинитись на тому що влаштує.
Для себе зрозумів що 31.5" не вийде якісного купити за адекватні гроші, придбав бу Asus XG27aq ips/170hz/27" і якраз що очікував, зображення норм, пікселі всі цілі, якісний, та й ціна низька бо бу :super:
Свегер
Member

Повідомлення

NARDI
NARDI: 04.02.2025 17:55 Важливі критерії ,щоб текст на екрані був не меншим по розмірі чим зараз, низький ШИМ ,максимально комфортний для вже не найкращого зору. По розміру я так розумію буде найкраще 27" з 2К ? Ігор не буде від слова зовсім, тільки браузер , графіки, текст з ранку до ночі. Накидайте будь ласка достойних варіантів. По ціні нехай до 800$ , але це якщо вже зовсім за щось що буде суттєво відрізнятись якістю під мої задачі, а так бажано дешевше.
Подивіться монітори від BenQ чи Dell. Якщо в ігри грати не плануєте, то обирайте з варіантів до 120 hz.
https://ek.ua/ua/ek-list.php?katalog_=1 ... et_mode_=0
В них загалом якісні, добротні монітори, хорошим заводським налаштуванням, калібруванням, низькою мінімальною яскравістю.
Більшість сучасних моніторів, мають шилдик FlickerFree, тому ШІМ наразі доволі рідкісне явище. А от ШІМ від внутрішнього освітлення, явище більш поширене. Звичайні лампочки також мають ШІМ. Перевірити на них наявність ШІМ, можете звичайною камерою вашого смартфона (вмикаєте камеру -> вибираєте в ній режим для професійного фотографування "профі", чи якось так, у різних смартфонів він по різному називається -> потім, в цьому режимі, знижуючи "витримку (shutter) буде видно полоси на екрані смартфона, якщо ШІМ буде присутній.)
Більш комфортно і краще для зору, використовувати монітори на низькій мінімальній яскравості, особливо в вечірню пору доби! Тому, вам потрібно вибирати монітори з низьким рівнем мінімальної яскравості, бажано не вище 50-80 кд/м². Про рівень мін. яскравості в характеристиках на сайтах ніде не вказують, тому дізнатись про неї можна в детальних, і в основному з калібруванням, оглядах моніторів.
Із рекомендацій про більш правильне і корисне використання монітора: це бажано сидіти від екрану на відстані витягнутої руки, а рівень верхнього краю монітора має бути десь на рівні очей і тому велико-діагональні дисплеї (від 32-х дюймів і більше) бажано опускати якомога нижче до столу
Розмір монітора, залежить в основному від ваших вподобань і потреб, ну і ще звісно від глибини вашого столу (якщо, глибина столу 60-70см., то монітор зручніший десь до 27-ми дюймів, якщо глибина столу більше 70см., то відповідно і монітор можна більший. Для кращого розуміння, як все це виглядатиме у вас на столі, можна вирізати із картону шаблон в розмір монітора і прикинути, як вам.
З приводу розширення, 2к чи 4к - то чим більше розширення, тим чіткіше і краще буде зображення, головне, аби впоралася ваша відеокарта, ну і ваш комп'ютер в цілому.
Відповісти