Відеокарта GeForce RTX 5090 втратить 5% продуктивності за використання трьох PCI-E Power 8-pin

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Відеокарта GeForce RTX 5090 втратить 5% продуктивності за використання трьох PCI-E Power 8-pin

Интересно было бы глянуть пофиксили ли у ATX 3.0/3.1 БП эту проблему с равномерным распределением нагрузки на переходнике таком...
https://wccftech.com/atx-3-0-12vhpwr-ge ... s-pci-sig/
Геральт
Member

Повідомлення

-25% споживання при -5% швидкодії. Ще й з тестами не треба бавитись, просто 1 кабель не підключати. Непогано. :)
Artem_M
Member

Повідомлення

Новини які ми заслугували?
Вимагаю провести тест з різними БЖ, починаючи від 250W з кроком в 50W... розписати в статті на 50 аркушів (загалом 2 штуки для 5090 та 5080 окремо) і захистити докторську дисертацію на тему "Як профітькати робочий тиждень та $100500 на БЖ для безглуздого тестування комплектуючих в умовах віддалених від реальних".

Геральт: 04.02.2025 10:47 -25% споживання при -5% швидкодії. Ще й з тестами не треба бавитись, просто 1 кабель не підключати. Непогано. :)
Андервольт для ледачих :lol:
1nsane
Member

Повідомлення

С каждым поколением они забираются по кривой питание/выхлоп все выше и выше.
oversteve
Member

Повідомлення

Earanak: 04.02.2025 10:37 Интересно было бы глянуть пофиксили ли у ATX 3.0/3.1 БП эту проблему с равномерным распределением нагрузки на переходнике таком...
https://wccftech.com/atx-3-0-12vhpwr-ge ... s-pci-sig/
не пофіксили, там в одному з 8-пін роз'ємів такого перехідника простенька логіка, яка генерить комбінацію на сигнальні піни 12вхпвр в залежності від того чи на всіх 8-пін є земля (або 12в, не пам'ятаю точно який точно пін там задіяний), тобто по великому рахунку там просто можна 1 пін з кожного 8-пін коротнути і воно буде думати, що там цілий роз'єм підключений
dead_rat
Member

Повідомлення

Який сенс тоді городити 600 ватні пічки, якщо це додає 5%?

Особливо коли конкурентом 5090 є… в теорії 4090, а на практиці ніхто.
Zill0
Junior

Повідомлення

dead_rat: 04.02.2025 11:06 Який сенс тоді городити 600 ватні пічки, якщо це додає 5%?
Ну вот представь, что тебе нужно обогреть дом 200 квадратов. Просто так сжигать электричество или еще эндорфинить при этом? Воот!
Купил 4 штуки 5090 - себе, жене, детям. И волки сыты и хуангу на новую курточку.
oversteve
Member

Повідомлення

dead_rat: 04.02.2025 11:06 Який сенс тоді городити 600 ватні пічки, якщо це додає 5%?

Особливо коли конкурентом 5090 є… в теорії 4090, а на практиці ніхто.
там така різниця, коли мова йде суто про ігри, в софті різниця буде більше
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

20% потребления на 5% перформанса звучит как выгодная сделка, что еще раз подтверждает что 50ю серию делали в спешке и без адекватных критериев потребления карты с целью максимум перформанса за любую цену.
Afit
Member

Повідомлення

С чего вы взяли 25%... 20%...? Это не значит что все 4 колодки на 8pin отдавали по 150ватт. У видеокарты потребление в пике 575 ватт. Но при подключении 3 колодок потребление падает не до 450ватт, потому что вы забываете про 75ватт с материнки. И того урезается 50ватт, а не 150. Просто при 4 колодках пиковая нагрузка с разъёмов и проводов снимается и всё работает без напряга. Ну и + те примерные 50ватт накидываются
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 04.02.2025 10:47 -25% споживання при -5% швидкодії. Ще й з тестами не треба бавитись, просто 1 кабель не підключати. Непогано. :)
Для цього можна банально поставити Power Limit 450W в Афтербьорнері. Тут нічого нового не відкрили, 40 та 50 покоління прекрасно обмежується в споживанні при мінімальному падінні продуктивності. В мене 4090 споживає ~300 Вт в максимальному навантаженні при андервольті. При цьому падіння продуктивності від стоку 2%.
Востаннє редагувалось 04.02.2025 12:25 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
Neuropunker
Member

Повідомлення

Як же жахливо це виглядає....
Олег963
Member

Повідомлення

Це щось нагадує авто ти можеш їхати 300км год з розходом 40л. і 280 з витратами 28 але доріг (ігор то і так немає) що достойні уваги ну 1,2 шт но це того не вартує!
kairo
Member

Повідомлення

Олег963: 04.02.2025 12:49 Це щось нагадує авто ти можеш їхати 300км год з розходом 40л. і 280 з витратами 28 але доріг (ігор то і так немає) що достойні уваги ну 1,2 шт но це того не вартує!
У мене зараз у беклозі 25 ігор, які заслуговують на увагу, і ще 40 у вішлісті.
Олег963
Member

Повідомлення

kairo: 04.02.2025 13:10
Олег963: 04.02.2025 12:49 Це щось нагадує авто ти можеш їхати 300км год з розходом 40л. і 280 з витратами 28 але доріг (ігор то і так немає) що достойні уваги ну 1,2 шт но це того не вартує!
що вам заважає їх пройти на 4090 (мат) !
VovaII
Member

Повідомлення

Так тут робили андервольт, чи просто один кабель не підключили?
Якщо тільки кабель, то з +андервольтом швидкодію в іграх можна ще підняти.
kairo
Member

Повідомлення

Олег963: 04.02.2025 13:15
kairo: 04.02.2025 13:10
Робота, сім'я, інші хобі. Я взагалі не уявляю, як деякі люди встигають пройти всі нові ігри вже в перші тижні після релізу, а потім ще й пишуть, що їм більше нема в що грати. Я зараз граю в No Man’s Sky, яка вийшла ще у 2016-му, а вже в лютому виходять Kingdom Come: Deliverance II, Civilization VII, Avowed.
Олег963
Member

Повідомлення

kairo: 04.02.2025 13:26
Олег963: 04.02.2025 13:15
Робота, сім'я, інші хобі. Я взагалі не уявляю, як деякі люди встигають пройти всі нові ігри вже в перші тижні після релізу, а потім ще й пишуть, що їм більше нема в що грати. Я зараз граю в No Man’s Sky, яка вийшла ще у 2016-му, а вже в лютому виходять Kingdom Come: Deliverance II, Civilization VII, Avowed.
Так і не зрозумів посилу для чого вам 5090 , (хіба сама думка що за відяху відати 2500 це силою себе заставити пройти щось зі списку ігор чисто через кошти і тут діло не в часі) а я саме навів приклад споживання і ціну і для цього це все (5090) і у вашому випадку це ще раз підтверджує (260км) вам не потрібно і навіть (дороги) просто ви (ми) постаріли! :beer:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

10% продуктивності ціною росту споживання майже НА ТРЕТИНУ це жорстко...
kairo
Member

Повідомлення

Так і не зрозумів посилу для чого вам 5090
Мені вона і не треба. В мене 4090 і вона мене повністю влаштовує.
і у вашому випадку це ще раз підтверджує (260км) вам не потрібно і навіть (дороги) просто ви (ми) постаріли! :beer:
У мене зараз ігор на +2000 годин, тобто на тисячі кілометрів, якщо говорити вашою аналогією. І я їх потроху проходжу, хоча, звісно, стільки часу, як у шкільні та студентські роки, вже немає))
Відповісти