Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
diplo
Junior

Повідомлення

Tesseract: 27.01.2025 10:29 Але це дивлячись який NAS
Synology
Tesseract: 27.01.2025 10:29 І вони усі без моніторингу по USB.
Да такое не пойдет. Надо чтобы ИБП вырубал NAS когда электричество отключат. Таких есть много, но парочку пощупал - вонь дикая от пластика. Не пойму почему только в ИБП пластик вонючий, ведь сейчас всё из пластика, но воняет только там.
Smok
Member

Повідомлення

цікаво як зроблений протокол спілкування UPS з пк та NAS, коли UPS нативно інтегрується в саму систему
moonlight49
Member

Повідомлення

Тут дивилися? Тут є і практичні рішення і моделі UPS https://community.synology.com/enu/foru ... ort=oldest
А смердить - бо гріється зсередини, можливо з часом мине.
Kullerok
Member

Повідомлення

Народ подскажите насколько профитно сейчас ставить стабилизатор напряжения. Блок в пк https://telemart.ua/products/seasonic-f ... 2-a5a32sf/ Бывает частенько по улице балуются сваркой уроды моргает свет. В целом за 10 лет не разу не использовал их. Сейчас взял новый бп не знаю надо оно ему или нет.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Kullerok: 30.01.2025 00:05частенько по улице балуются сваркой уроды моргает свет
Краще взяти безперебійник ~1500 ВА, перспективніше - електростанцію на LFP із вихідною потужністю на 800..1000 Вт.
Kullerok
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 30.01.2025 00:38
Kullerok: 30.01.2025 00:05частенько по улице балуются сваркой уроды моргает свет
Краще взяти безперебійник ~1500 ВА, перспективніше - електростанцію на LFP із вихідною потужністю на 800..1000 Вт.
Спасибо. подумаю
Untegental
Member

Повідомлення

Вітаю, повертаюсь знову на десктоп з ноута і для стабільності роботи з'явилась потреба в безперебійнику щоб закрити питання перебоїв. В темі взагалі не шарю, з того що розумію вхідна інфа така. Скачки відрізаю релейкою, але треба щоб в моменти стрибків комп не вимикався. Зазвичай там на кілька секунд, ну і у випадку відключень 3-5хв на нормальне вимкнення компа. Загальна потужність конфігу десь до 600вт в піку (r7700+rtx5700ti+1 монік). Бажано не за всі гроші світу
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Untegental: 01.02.2025 02:42потреба в безперебійнику щоб закрити питання перебоїв
Якщо рахувати 600Вт із APFC, тоді для 3-5хв на максималці вам треба (або/або):
* онлайновий ДБЖ на 1000 ВА
* лінійно-інтерактивний чи бекапний ДБЖ на 1600 ВА

При офісному навантаженні такі ДБЖ дадуть 15-25 хв роботи від акума, в сплячому режимі компа - до 40хв.

Виробник безперебійника не суть важливий, свинцеві акуми закриють ваші потреби, але на перспективу вони не дуже.
Електростанція на LFP значно краще, але прайс ...
Untegental
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 01.02.2025 21:52
Електростанція на LFP значно краще, але прайс ...
Чи можно детальніше про що мова? Який манімальний вхід по бюджету в питання?
Як і вказав раніше за тривалістю роботи не женусь зовсім, але свинцовий акум в кімнаті тримати якость стрьмно, бажання щоб стабільно тихо працював і ті самі кілька хв на спокійне виключення.

Це типу зарядна станція? В мене є екофлоу але використовувати його я дбж не практично, він постійно починає гучно охолоджуватись, і наче не радять його для таких цілей.

Отправлено спустя 2 минуты 16 секунд:
* онлайновий ДБЖ на 1000 ВА
* лінійно-інтерактивний чи бекапний ДБЖ на 1600 ВА
Можна пару прикладів щоб розуміти чи я коректно загуглив.
Smok
Member

Повідомлення

Untegental: 02.02.2025 00:38 Можна пару прикладів щоб розуміти чи я коректно загуглив.
гадаю можна взяти якийсь старенький APC Smart UPS 1500VA до 5к на olx + батареї докупити
Rucha
Member

Повідомлення

Kullerok
Б/в Eaton 5110 1000i з олх закриє проблему.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Untegental: 02.02.2025 00:38 Це типу зарядна станція? В мене є екофлоу але використовувати його я дбж не практично
Так, зарядна станція із вбудованим блоком живлення - тільки такі розраховані на постійну роботу.
І так, вона періодично запускає охолодження, коли батарея чи інвертор нагріваються.

Свинець, якщо то саме для БДЖ, а не автомобільний, жодної небезпеки не несе, але через довге заряджання та низьку кількість циклів він буде не довго "жити", якщо відключення часті та тривалі, тобто коли він буде висаджуватися глибоко.

Приклади ДБЖ вам вже скинули.
Untegental
Member

Повідомлення

LiquidStorm
Smok

Чи безпечно довіряти пк залізо б\в приладу, аналоги з нових?
Наскільки важлива, або може навіть обов'язкова чиста синусоїда?
Я реально нуб, дуже корисні будуть реальні приклади
Rucha
Member

Повідомлення

LiquidStorm
В LFE станції в такому режимі буде ще більший знос, бо заряд буде довбитися в 100% (ну або виставляти пороги до 80%, але це доступно лише в дорогих станціях - це по грошам буде нерозумно).
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Rucha: 02.02.2025 22:13 LiquidStorm
В LFE станції в такому режимі буде ще більший знос, бо заряд буде довбитися в 100% (ну або виставляти пороги до 80%, але це доступно лише в дорогих станціях - це по грошам буде нерозумно).
За усі не скажу, маю досвід щодо екофлов, блюєті та фосібот, станції із bypass:
1) навантаження не користає батку
2) батка працює лише на проц та екран, разряд може 1% за кілька годин
3) ефоклов підкачує батку при падінні на 3% від 100% (чи кастомної межі), блюєті - чучуть частіше, фося - десь 5%

Модель F2400 працює 24/7 вже 2 роки, AC180P - 10 місяців, River 2 Max - 4 місяці, жодних нарікань, окрім періодичного увімкнення системи охолодження.

Отправлено спустя 5 минут 11 секунд:
Untegental: 02.02.2025 16:57Чи безпечно довіряти пк залізо б\в приладу, аналоги з нових?
БУ завжди лотерея, а нові пристрої часто мають здешевлену схемотехніку, тому тут як повезе. Проте, якщо пристрій - робочий, він нічого не заподіє навантаженню.
Приклади нових моделей, нажаль, не дам, з 2022 року не купляєм ДБЖ, лише електростанції LFP чи міні-ДБЖ на літії для роутерів/ону.
Untegental: 02.02.2025 16:57Наскільки важлива, або може навіть обов'язкова чиста синусоїда?
Для компа і монітора - ні, там імпульсні блоки живлення, яким чхати на форму сигналу.
Rucha
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 03.02.2025 16:29
2) батка працює лише на проц та екран, разряд може 1% за кілька годин
3) ефоклов підкачує батку при падінні на 3% від 100% (чи кастомної межі), блюєті - чучуть частіше, фося - десь 5%
Оце і буде виснажувати ресурс батареї. Кожен день підзарядка з 95-97% до 100% аж ніяк не додасть тривалості життя. Особливо прикро те, що цей ресурс буде витрачено в пустоту.
Smok
Member

Повідомлення

Untegental: 02.02.2025 16:57Чи безпечно довіряти пк залізо б\в приладу
в мене на ваше питання теж є аналогічні питання:
спойлер
чи безпечно довіряти пк залізо БВ електро підстанції?
чи безпечно користуватись своїм БВ пк?
чи безпечно користуватись приладами без заземлення?
чи безпечно їздити на БВ машині?
чи безпечно купатись при нагріванні БВ баком води?
безпечно, якщо прилад справний і ви контролюєте його роботу
якщо ви купите несправний прилад то користуватись ним буде небезпечно, логічно, ні? :D
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Rucha: 03.02.2025 16:40не додасть тривалості життя
Виробник гарантує мінімум 8 років, це десь 3000 циклів при частоті 1 цикл в день, що цілком реально для LFP. І оті підкачки "біля 100%", навіть якщо їх з десяток за сутку, не складуть і пів циклу життя батки.

В періоди, коли світла нема 3-5 годин, потім 2-3 години є, і потім знову нема, електростанція буде почуватися чудово та працювати в штатному режимі. В тих же умовах любий ДБЖ на свинці за 3-4 місяці вб'є батки постійним недозарядом та глибоким розрядом.

Проте, що саме обирати і як користуватися,- кожен вирішує сам :shuffle:
Rucha
Member

Повідомлення

LiquidStorm
Два різних кейса потребують різні рішення.
Режим рідкісних відключень - тут потрібен звичайний ДБЖ на свинці.
Режим частих та тривалих відключень - LFP станція.
Untegental
Member

Повідомлення

Smok
безпечно, якщо прилад справний і ви контролюєте його роботу
Мені звісно зрозуміла ваша іронія, але в тому і коловне питання, я не можу себе назвати в достатній мірі компетентним щоб впевнено купити а тим більше якось лагодити і в подальшому контроювати роботу б\в дбж. Саме тому я прийшов в цю групу за порадою.

LiquidStorm
Для компа і монітора - ні, там імпульсні блоки живлення, яким чхати на форму сигналу.
Дякую. Тоді буду дивитись нові прилади, з гарантією, з не обов'язково чистим синусом на приблизно 1000 вихідних вт
Відповісти