Чорний екран після запуску ПК, BIOS не запускається, Windows відповідно теж. Не працює миша, клавіатура та вся периферія. Всі кулери всередині ПК працюють, RGB і т.д.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Ответить
Автор
Junior

Привіт всім.
Чорний екран після запуску ПК, BIOS не запускається, Windows відповідно теж. Не працює миша, клавіатура та вся периферія. Всі кулери всередині ПК працюють, RGB і т.д.
Після n спроб включення ПК починає завантажуватися BIOS і відповідно Windows.
Але після перезавантаження або вимкнення ПК все стає по-старому, чорний екран при запуску та Dr. Debug з цифрами 03.
Характеристики мого ПК:
Процесор - AMD Ryzen 7 9800x3d
Материнська плата - Asrock x870e Taichi Lite
Оперативна пам'ять - Kingston FURY 32 ГБ (2x16GB) DDR5 6000 MHz Beast Black (KF560C30BBK2-32) і купив іншу G.Skill DDR5-6000 32768MB PC5-48000 (комплект 2x16384MB) Trident Z5 Neo RGB Black (F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR)

Користуюсь компом 2 місяці, проблем не було, хіба що XMP профіль 6000 MHz 30 CL на Kingston не хотів працювати стабільно, помилки, вильоти і т.д. В результаті сів на 5600 40 CL .
Проблеми з чорним екраном почалися після того, як я встановив новий драйвер чіпсета AMD версії: 7.01.08.129 і оновив BIOS до 3.18.AS01 [бета]
Також у цей період був оновлений відеодрайвер NVIDIA до версії 572.16.
Я читав, що з новою версією BIOS вони ПОКРАЩИЛИ підтримку оперативної пам’яті. Відповідно, я хотів працювати на 6000 МГц і 30 таймінгах, за що заплатив гроші. Я зайшов у BIOS і встановив профіль. І після цього почалися проблеми.
Відкотив відеодрайвер, відкотив драйвер чіпсета з сайту AMD до версії 6.10.17.152, встановив старий BIOS версії 3.16
Але нічого не допомагало.
Сьогодні купив нову пам'ять, встановив. І все ще чорний екран.
Також пробував виставити профіль Expo на 6000 МГц, при перевірці пам'яті програмою MemTestPro були помилки і синій екран.
Що ще я зробив:
Я відключив від материнської плати всі компоненти: відеокарту, 2 SSD, жорсткий диск, всі USB. Я вставив по одній флешці в кожен слот RAM. Бувало, чекав до півгодини (тренування пам'яті), але нічого не відбувалося.
Встановлював BIOS через Flashback 3-4 рази.
Допоможіть, будь ласка.
f24gun69
Member

Батарейку менял ?
Барбарис
Member

Взагалі дуже схоже на батарейку: все не мав часу замінити і запускався з другого разу, а потім взагалі з 10-го коли підзарядиться.
Greed_ua
Junior

Батарейку виймав, але не міняв її.
Ответить