Клуб поціновувачів старого заліза

Куратор теми: mklm
Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Zakarul
Member

Повідомлення

там и отвальные стоят тыыыщи, так что не страшно)
spoglyadach
Member

Повідомлення

Zakarul
Спілкуюсь з майбутніми мільйонерами получаєця, толково B-)
ApostolCV
Member

Повідомлення

Доброго вечора панове...
Прихворів , тож з'явився час , щоб потягнути свої кудлаті руки до "прекрасного"(?)... ( тут із-за куліс має прокричатись фраза "НЕ ЛЕЗЬ ОНА ТЕБЯ СОЖРЕТ!!!!)
Так от, сиджу.. я зараз в жосткому ах...аху...ах ... яка чудова материнка (ні)
Витягнув з загашника GA-8IPE1000-G REV 4.0 ...
Плата умовно робоча.) Просто, тяжко працювати з платою в якої живлення пам'яті просідає до 2,45В (для ДДР400) :mad:
Раніше, я вже жалівся на неї у цій гілці , і хороша людина скинула на неї бордв'ю.
Я в ньому поколупався. Зрозумів як живиться система пам'яті на цій платі...
Рішення кхм-кхм "албанське" та право на життя має...
Однак це не давало відповіді , чому у навантаженні Мемтестом напруга на памяті з правильних 2,60В падало до 2,40-2,45В.
Позаймавшись добрим сексом з Діодами шотки та іх заміною на аналоги... перевірка конденсаторів Супакон, які виявилися нормальними . Незважаючи, що згідно деяких сайтів вони ще той шлак ,ці як новенькі.. коротше віз все ще там...
Сижу , плачу, нічого не розумію.... І щось мене потягнуло перевірити , а що там із живленням АГП.
А там... :mad: :mad: :mad: :mad:
Геніальні інженери Гнилобайту вирішили смоктати напргу для АГП з 3.3В . .Так,б..ь саме з тих 3.3В, які залучаются для живлення формування системи живлення пам'яті.
Я думав, ща я культурна людина. А тут всплив весь життєвий запас матюків і прокльонів.
П.С. Вибачте накипіло.
OldGoodGames
Junior

Повідомлення

Вибачаюсь, у таких тонкощах не розуміюсь, але справа точно не у БЖ? БЖ видає нормальні напруги?

ps маю приблизно таку матплату. БЖ deepcool 430w(2020р) так от учора увімкнув старий жорсткий диск почав клацати, в мене одразу думка "капець винту" але потім здогадався за допомогою гугла перевірити напруги 5 та 12в, і там було 4.5 та 11в, замінив цей китай на goldenfied 490w(2011) напруги в нормі, жорсткий диск не клацає, усе поки працює. Просто поділився досвідом.
ApostolCV
Member

Повідомлення

OldGoodGames, саме так. Я після підкинув БП "старої школи" де 3.3В заявлено 28А і з цим плата норм поїхала.
Але , претензії до інженерів в мене все ще є. Як не як плата вже часів П4 з доп живленням 12В.
Повісити живлення АГП на 3.3В лінію, маразм.
spoglyadach
Member

Повідомлення

OldGoodGames
Вже кілька разів тут писав про це, напишу ще раз - люди чим ви взагалі думаєте коли підключаєте улюблені залізки якимись сумнівними китай-підвал БЖ або такими що вже мають по 20+ років практичного досвіду. Перші в принципі не варто використовувати, а другим хочаб ревізію проведіть всередині, перевірте роботу захисту якщо він там є. Це ж погано закінчується :-/

Відправлено через 8 хвилин 27 секунд:
ApostolCV
Маю пару різних плат цієї серії, якщо їх реально юзати то там треба робити повний рекап VRM а бажано і навколо пам'яті та чіпсету. Кондьори навіть якщо і показують нормальну ємність по інших параметрах бувають нюанси, ну це з мого досвіду з моїми платами. Також якщо не плутаю там бувають варіації по виробниках кондьорів, але це не точно бо може вже дід трохи забуває :laugh:
radical
Member

Повідомлення

Ще у гігабайта була (і залишилась) якась мудацька звичка припаювати намертво флешки, щоб зекономити копійку на гнізді, це почалося ще з plcc32, які теж доводилося відпаювати.
spoglyadach
Member

Повідомлення

Так, є така проблема на купі плат, теж ця фігня вибісила одного разу. Мабуть простіше плату іншу придбати ніж бігати з отим феном довкола знімаючи мікруху і монтуючи нормальний роз'єм
OldGoodGames
Junior

Повідомлення

spoglyadach
Вже кілька разів тут писав про це, напишу ще раз - люди чим ви взагалі думаєте коли підключаєте улюблені залізки якимись сумнівними китай-підвал БЖ або такими що вже мають по 20+ років практичного досвіду. Перші в принципі не варто використовувати, а другим хочаб ревізію проведіть всередині, перевірте роботу захисту якщо він там є. Це ж погано закінчується
Так, з усім згоден, тепер буду більш уважний), хоча досвід деякий маю)
Ще до війни у 2020р коли просто не увімкнувся старий бж на моєму ретро пк(я його тіки тоді відроджував) просто побіг у найближчий магазин електроніки і купив цей deepcool, і не про шо не подумав, бо "бренд на слуху ніби розкручений" і вже мав непоганий і не дорогий як на мою думку кулер gammaxx 300(тільки не кажіть що він також поганий а треба noctua за усі гроші світу, він мене цілком влаштовує)

ps доречі ось він з середини, і думка спеців з форуму по радіоелектрониці
Зображення
Зображення
Підтримую, але ще правильніше було не купувати цей шлак, а обійти його десятою дорогою. З заявлених характеристик там не відповідає дійсності ні одна, плюс якість комплектуючих нижче плінтуса. Краще якогось старого, з нормальних, підремонтувати і навіть 250ватний мабуть дав би фору тому "430" китайватному. Можливо хтось помічав, як красиво виробники подібного непотребу най****ть споживачів: на вхідних мережевих електролітах пише одна ємність, а по факту на сходинку меньше, але тютєлька в тютельку. Тобто на корпусі пише 470мкФ, а по факту 330 мкФ, стоять 330 мкФ - заміряємо і бачимо точно 220 мкФ. Солідні виробники комп'ютерних БЖ таким не страждають - що пише, те й є по факту, але й беручи в руки нормальний БЖ, відчувається по вазі що там щось є.
Святой
Member

Повідомлення

Конечно речь идет о 6800 ultra.
В Китае на рыбе или тао вообще таких куча и они не имеют ценности ибо количества огромные. Так же радики тех годов 9800 х800 х1800 х1900 hd 2900
ApostolCV
Member

Повідомлення

OldGoodGames, ви скопіювали дуже правильну цитату.
Розжую для новачків . Візьму до прикладу ваш сучасний БП. Якщо вірити заявленим характеристикам то просто перемножаючи ток на вольти отримуємо , що данний БП має по 5В -80W , по 3,3В - 52,8W. Загалом мало би вийти 132.8Вт.
Однак , за дивним збігом обставин бачим там 90W max.
Чому це важливо?
Нас старих системах (типу Сокет 7, Слот1, Сокет А....) живлення процесора формуюється з лінії 5В, пам'яті йде від лінії 5В, або 3,3В.
Скажімо ви будете використовувати енергоефективний Пентіуи 3 де максимальна потужність не перевищує 40Вт. Все ще буде Ок.. Не обов'язково ,відеокарта теж хоче їсти. Якщо це стара AGP x1 то може напряму їсти від 3,3 В або понижену від 5В.
Візьмемо хардкор. Сокет 462 (а.к.а. Сокет А) . Топові камінці можуть жерти під 70Вт . Вгадайте звідки беруться ці 70Вт на ранніх платах без 12В додаткового живлення. Вірно з 5В лінії.
І того 90W -70Вт (чисто на проц) = 20W на все крім проца. Тобто 20W для живлення мамки (мости, пам'ять, харди), ISA, PCI девайси ,відеокарта яка другий по споживанню елемент у системі а іноді і перший ;) .
І, як приклад . Мій , добротний Be quiet на 350 W з сертифікатом 80 Bronze з усіма рівнями захисту , який може тягнути розігнані камінці з 1366 у тяжких стресс тестах робить велике "ЛОСОСО коли треба дивитися від 3,3В.
Тому , для старих систем нема нічого кращого ніж доглянуті "старі відра" типу FSP ,PowerMan (база FSP) ... Як приклад
спойлер
Зображення
Taipen
Member

Повідомлення

ви хоч скріни робіть )), поки глінеш уже нема
spoglyadach
Member

Повідомлення

Taipen: 02.02.2025 17:51 ви хоч скріни робіть )), поки глінеш уже нема
Не встиг зробити скріна, там вже гпу відвалився :laugh:
ApostolCV
Member

Повідомлення

Screenshot_2025-02-02-13-25-28-701-edit_ua.slando.jpg
Ось вам скрін :D
spoglyadach
Member

Повідомлення

ApostolCV
Навіть і додати нічого, все класно розписав :up:
Якщо підсумувати то по можливості купуєм старий БЖ на топовій схемотехніці від хорошо виробника без сучасних технологій типу DC-DC і робим йому повну ревізію зсередини, бажано з демонтажем та замірами. Краще взагалі зробити рекап в ключових точках та пропаяти місця високого нагріву. В мене наприклад є Seasonic якогось там 2003 чи 2004 року, який я правда ще не вскривав навіть :-/

Відправлено через 49 хвилин 59 секунд:
ApostolCV: 02.02.2025 20:25 Screenshot_2025-02-02-13-25-28-701-edit_ua.slando.jpgОсь вам скрін :D
B-) вірю, я повірив
ApostolCV
Member

Повідомлення

Назвемо це так , кожний відпочиває після роботи , по своєму, хтось плює у потолок і тупить в зомбоящик.. а хтось в режимі Франкенштейна оживляє девайс ...
спойлер
ЗображенняЗображення Зображення
ЗображенняЗображення
Звичайно з криками It's Alive !!!...Alive!!!
ITSALIVE.jpg
spoglyadach
Member

Повідомлення

:rotate: ну я прям коломбо, несіть мій плащ
спойлер
https://skylots.org/6595664093/?t=0
спойлер
https://www.ebay.com/itm/167290741989?m ... &recoPos=5
Цікаво чи знайдеться клоун який купить оце за 125 долорів, ой нємогу я з цих ретро-микол на ібей
Zakarul
Member

Повідомлення

spoglyadach: 03.02.2025 18:29 :rotate: ну я прям коломбо, несіть мій плащ
спойлер
https://skylots.org/6595664093/?t=0
спойлер
https://www.ebay.com/itm/167290741989?m ... &recoPos=5
Цікаво чи знайдеться клоун який купить оце за 125 долорів, ой нємогу я з цих ретро-микол на ібей
20 уе цена этому хламу в базарные день на ebay. не знаю зачем барыган это купил. По идее должен понимать, что это неликвид за 550грн + доставка.

Отправлено спустя 2 минуты 3 секунды:
https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=gef ... _Auction=1
5700 до 20 евро на немецком ebay. Как я и сказал
spoglyadach
Member

Повідомлення

Це лот для тих хто принципово не хоче купувати 5900XT дешевше 100, огризок 5700LE подавай але від ASUS :up:
Відповісти