Я це вже не перший раз помічаю, топікстартер якщо бачить що він перший валить якусь діч, згрібає всі мінуси в карму та откисаєIronWithin: ↑ 02.02.2025 11:12Знову ніхто далі заголовку не пішов? Ну нічого нового
Останні статті і огляди
Новини
Nvidia додасть генерацію кадрів Smooth Motion для GeForce RTX 40
-
AFU_power
Member
-
kyon
Member
Я уже опробовал в Control улучшенную DLSS (transformer?) там просто в драйвере latest называется, вроде лучше стало но трудно сказать тк в контроле сама по себе картинка шумная с DLSS, одна из первых игр с поддержкой РТХ. Я старался раньше DLSS избегать сначала на 3080 потом на 4070 супер но сейчас включаю тк кроме ускорения ДЛСС еще и меньше електричества потребляет о чем никто не говорит кстати, все только про фпсы.
-
VolandInferno
Member
Баболізофагів коробить ![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
-
VovaII
Member
kyon
Про споживання трохи детальніше будьласка?
Про споживання трохи детальніше будьласка?
-
VolandInferno
Member
А що тут детальніше? Це сама перша і сама об'єктивна причина, чому багато хто використовують DLSS. А якщо ще його юзати в парі з андервольтом, то взагалі результат шикарний.VovaII: ↑ 02.02.2025 23:41Про споживання трохи детальніше будьласка?
1. Якість зображення не падає як мінімум.
2. Споживання падає до 30%. І, як наслідок - температура та шум. В залежності від гри.
3. Приріст FPS - 20-30-40% в залежності від налаштувань DLSS
-
quppeq
Junior
А ви спробуйте ВР по віфі, коли джерело теж по Віфі працює. Якийсь біт сейберGelonyrum: ↑ 02.02.2025 15:11В сліпому тесті зможете кабель від ві-фі відрізнити?) Спробуйте якось, будете здивовані.Igoretc: ↑ 02.02.2025 13:51 На відміну від того ж таки пінгу, навіть незначне пАкращення якого дасть відчутний профіт. Але кому це цікаво, якщо більшість юзає вайфай, "патамушта ано так удобна
P.S. бездротових мишок теж не варто боятись, ~пів року як пересів і назад на кабель більше не повернусь ніколи.
Я наче на норм роутерах мав повну сраку. Роутери ax58U і Flint2, 5ghz 160mhz
-
kyon
Member
например в System Shock в начале 120 фпс + 93Вт без dlss и 150 фпс + 65Вт с dlss performance
у меня моник 240Гц поэтому я могу еще залочить на 60фпс и получить потребление меньше 40 Вт
-
Геральт
Member
Як працює так і споживаєVovaII: ↑ 02.02.2025 23:41 Про споживання трохи детальніше будь ласка?
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
Працює в HD ready от і споживає відповідно. А якщо взяти якусь 3050 то там взагалі мізер
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
-
Maxim0529
Member
Той же мультіфрейм генерацію можна спокійно добавити до 4000 серії,та ж 4090 має продуктивність 5070 у ші операціях.
-
VolandInferno
Member
Да ладна. 5070 вже вийшла?Maxim0529: ↑ 03.02.2025 09:39та ж 4090 має продуктивність 5070 у ші операціях.
-
dead_rat
Member
Я сподіваюся, це лише у разі відключення світла. Бо інакше… купувати дороге залізо і удавлювати його продуктивність щоб що?kyon: ↑ 03.02.2025 09:07например в System Shock в начале 120 фпс + 93Вт без dlss и 150 фпс + 65Вт с dlss performance
у меня моник 240Гц поэтому я могу еще залочить на 60фпс и получить потребление меньше 40 Вт
-
Gelonyrum
Member
Після переїзду прийшлось якийсь час сидіти з мобільного інтернету коли телефон в режимі модему, думаю це значно гірше за ві-фі від роутера, жодних проблем не відчував, грав ту ж доту 2 та пое, різниці нуль.quppeq: ↑ 03.02.2025 02:29А ви спробуйте ВР по віфі, коли джерело теж по Віфі працює. Якийсь біт сейберGelonyrum: ↑ 02.02.2025 15:11
В сліпому тесті зможете кабель від ві-фі відрізнити?) Спробуйте якось, будете здивовані.
P.S. бездротових мишок теж не варто боятись, ~пів року як пересів і назад на кабель більше не повернусь ніколи.
Я наче на норм роутерах мав повну сраку. Роутери ax58U і Flint2, 5ghz 160mhz
-
VovaII
Member
VolandInferno
kyon
Геральт
Я у шоці!
Весь час був впевнений, що відяха "на повну клепає" максимально можливу кількість фпс, + домальовує(з DLSS) ще щось, навантажуючи ще якісь блоки, що не повністю завантажені, чи нарошне для цього зроблені. Відповідно споживаючи ще більше, ніж при "клепанні фпс" без DLSS.
Тобто у голові була установка: "якщо відяха чимало споживає, — то DLSS не вмикати..."
Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
Шкода, з пів року як пересів з 1070 на 3080. Так що наступна заміна невідомо коли, і відповідно всі нові технології мимо...
kyon
Геральт
Я у шоці!
Весь час був впевнений, що відяха "на повну клепає" максимально можливу кількість фпс, + домальовує(з DLSS) ще щось, навантажуючи ще якісь блоки, що не повністю завантажені, чи нарошне для цього зроблені. Відповідно споживаючи ще більше, ніж при "клепанні фпс" без DLSS.
Тобто у голові була установка: "якщо відяха чимало споживає, — то DLSS не вмикати..."
Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
Шкода, з пів року як пересів з 1070 на 3080. Так що наступна заміна невідомо коли, і відповідно всі нові технології мимо...
-
VolandInferno
Member
VovaII
Вам DLSS4 доступна практично в повній мірі окрім MFG/Smooth Motion, що є досить сумнівними перевагами. А DLSS4 SR вам доступний в повному обсязі/ Ну принаймні так має бути)
Вам DLSS4 доступна практично в повній мірі окрім MFG/Smooth Motion, що є досить сумнівними перевагами. А DLSS4 SR вам доступний в повному обсязі/ Ну принаймні так має бути)
-
IronWithin
Member
А нічого що заради цього вони в чіп апаратний аналізатор потоку вліпили, та ще там різні покоління ядер? Перш ніж писати можна було б хоч статтю про нові відяхи відкрити…Maxim0529: ↑ 03.02.2025 09:39 Той же мультіфрейм генерацію можна спокійно добавити до 4000 серії,та ж 4090 має продуктивність 5070 у ші операціях.
-
bombeybox
Member
Нічого. Вони в 40ку серію вліпили акселератор оптичного потоку і... відмовились від нього через 2 роки, бо свою задачу він виконав - аргументував апаратну ексклюзивність 2Х фреймгена на RTX40.IronWithin: ↑ 03.02.2025 13:06А нічого що заради цього вони в чіп апаратний аналізатор потоку вліпили, та ще там різні покоління ядер?
Говоряча голова Нвідії сам нещодавно сказав, що ПОКИ MFG оптимізований лише для RTX50, але в майбутньому (ну, коли АМД родить свій аналог мультифреймгена) - вони переглянуть ці обмеженння.
З приводу РТ-ядер - Нвідіа в рев'ю-гайдах буквально казала, що завдяки "новим" ядрам - нова модель Transformer не буде так просаджувати фпс на RTX50, як вона це робить на попередніх поколіннях і... це виявився bullshit, на RTX 5090 фпс в Super Resolution та Ray Reconstruction падає так само як і на RTX 4090, тому менше читайте їх лапшу)
Нова модель Frame Generation - дійсно працює краще на всіх GPU, бо вивільняє трохиресурсів на рендер реальних кадрів.
-
IronWithin
Member
Єдине що ви вірно написали це про рт-ядра, які не дають тієї продуктивності про яку заявляли, що можливо зміниться в майбутньому, інше треш!bombeybox: ↑ 03.02.2025 13:33Нічого. Вони в 40ку серію вліпили акселератор оптичного потоку і... відмовились від нього через 2 роки, бо свою задачу він виконав - аргументував апаратну ексклюзивність 2Х фреймгена на RTX40.IronWithin: ↑ 03.02.2025 13:06А нічого що заради цього вони в чіп апаратний аналізатор потоку вліпили, та ще там різні покоління ядер?
Говоряча голова Нвідії сам нещодавно сказав, що ПОКИ MFG оптимізований лише для RTX50, але в майбутньому (ну, коли АМД родить свій аналог мультифреймгена) - вони переглянуть ці обмеженння.
З приводу РТ-ядер - Нвідіа в рев'ю-гайдах буквально казала, що завдяки "новим" ядрам - нова модель Transformer не буде так просаджувати фпс на RTX50, як вона це робить на попередніх поколіннях і... це виявився bullshit, на RTX 5090 фпс в Super Resolution та Ray Reconstruction падає так само як і на RTX 4090, тому менше читайте їх лапшу)
Нова модель Frame Generation - дійсно працює краще на всіх GPU, бо вивільняє трохиресурсів на рендер реальних кадрів.
-
Igoretc
Member
Це 15-річний досвід шпіляння в різні ММО. А пруфи можеш глянути навіть на свому ПК порівнявши пінг до динамічної серверної гри (де є ПВП) через прямий дріт в комп і через вайфай роутер по повітрю, особливо якщо сервера десь в Кореї, або на паРаші - можеш це робити навіть попередньо вибравши відносно чистий радіоканал скориставший WiFi AnalyzerNekros: ↑ 02.02.2025 22:31Є якійсь пруфи, тести чи заміри? Чи це пусті балачки?
Повір, пробував, і не тільки я один. А якщо серед високорівневих гравців, особливо амбітних ПеВеПешерів, так це взагалі елементарна річ, яка є давно обов’язковою нормою - такі люди заради пАкращення пінгу хоча б на 10-20 готові башляти немалі кошти, які за роки шпіляння значно перевищують суми найдорожчих роутерів.inquisition: ↑ 02.02.2025 16:09Спробуй нормальну вафлю
Востаннє редагувалось 03.02.2025 14:01 користувачем Igoretc, всього редагувалось 1 раз.
-
Rhizone
Member
До речі, в 5 серії акселератор оптичного потоку також присутній. Кажуть, що для зворотної сумісності в тих іграх, де не будуть оновлювати метод генерації.bombeybox: ↑ 03.02.2025 13:33Вони в 40ку серію вліпили акселератор оптичного потоку і... відмовились від нього через 2 роки, бо свою задачу він виконав - аргументував апаратну ексклюзивність 2Х фреймгена на RTX40
-
IronWithin
Member
В профілі 52, читаю аргументи і наче вам 25 немає, ви дійсно вважаєте що можна написати «повірте» та «я 15 років грав в ммо» і все, нічого більше не потрібно?Igoretc: ↑ 03.02.2025 13:53Це 15-річний досвід шпіляння в різні ММО. А пруфи можеш глянути навіть на свому ПК порівнявши пінг до динамічної серверної гри (де є ПВП) через прямий дріт в комп і через вайфай роутер по повітрю, особливо якщо сервера десь в Кореї, або на паРаші.Nekros: ↑ 02.02.2025 22:31Є якійсь пруфи, тести чи заміри? Чи це пусті балачки?Повір, пробував, і не тільки я один. А якщо серед високорівневих гравців, особливо амбітних ПеВеПешерів, так це взагалі елементарна річ, яка є давно обов’язковою нормою - такі люди заради пАкращення пінгу хоча б на 10-20 готові башляти немалі кошти, які за роки шпіляння значно перевищують суми найдорожчих роутерів.inquisition: ↑ 02.02.2025 16:09Спробуй нормальну вафлю
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)