Останні статті і огляди
Новини
Выбор роутера
-
Smok
Member
-
artko
Member
від клієнта та режиму адаптера. до 800мбіт (якщо 5ггц ах 2х80мгц)Tesseract: ↑ 01.02.2025 22:41Це для роздачі вафель? І які виходять швидкості?artko: ↑ 01.02.2025 21:09wi-fi адаптер прокинутий до openwrt віртуалки, щоб вона керувала
але там є ньюанс адаптер - "десктопний", тому працює одночасно лише в одному діапазоні. зазвичай він в мене тримає просто локальні пристрої типу усіляких esp та подібного. це не головна ap, а допоміжна.
-
sanya555
Member
Смотря для каких задач, у меня такой же роутер, и вроде как и хочется что то новое, а с другой стороны в моих сценариях хватает с головой и 3g, пол гига по вафле он выдает даже на всратом очень бюджетном смартфоне Поко х6Foxgl: ↑ 01.02.2025 11:43але я б роутер без AX не брав.
-
kolesnukm
Member
В мене колись був NUC на і3-7100 із проксмокс але гроза і лінія Інтернет від Київстар винесла і мікрот АС2 і порт NUC I usb адаптер. От зараз подарували 5-ту малинку, кажуть на неї можна теж проксмокс розгорнути
-
Ray2000gt
Advanced Member
Так можна і до Ардуіни дійти.kolesnukm: ↑ 02.02.2025 10:45 В мене колись був NUC на і3-7100 із проксмокс але гроза і лінія Інтернет від Київстар винесла і мікрот АС2 і порт NUC I usb адаптер. От зараз подарували 5-ту малинку, кажуть на неї можна теж проксмокс розгорнути
Нук гарна штука, але більше як мультимедійний девайс, адже можливостей розширення 0.
Разбері слабенька для дому.
-
Avenger80
Member
sanya555
А я на своём ещё более всратом Redmi Note 8T не могу больше 300-315Мбит/c получить и то это в абсолютно идеальных условиях, а так 260-270Мбит/c. Так что многое зависит от клиентов ещё - если куча всяких современных смартфонов и ноутбуков вокруг, то почему бы и нет, в противном случае... Хотя да, если брать новый роутер с нуля, конечно, обязательно уже AX брать, чтоб на перспективу. Как недавно было видео, что даже в телевизорах, почему-то не спешат массово ставить AX модули wifi, в смартфонах тоже далеко не каждый лепит AX модуль, а вот ноутбуки современные - это другое дело.
А я на своём ещё более всратом Redmi Note 8T не могу больше 300-315Мбит/c получить и то это в абсолютно идеальных условиях, а так 260-270Мбит/c. Так что многое зависит от клиентов ещё - если куча всяких современных смартфонов и ноутбуков вокруг, то почему бы и нет, в противном случае... Хотя да, если брать новый роутер с нуля, конечно, обязательно уже AX брать, чтоб на перспективу. Как недавно было видео, что даже в телевизорах, почему-то не спешат массово ставить AX модули wifi, в смартфонах тоже далеко не каждый лепит AX модуль, а вот ноутбуки современные - это другое дело.
-
sanya555
Member
Avenger80
Ща вон на Алике флинт 2 можно за 5000 купить, и то это я применил купон на 3 бакса, а потом увидел что есть на 8
Ща вон на Алике флинт 2 можно за 5000 купить, и то это я применил купон на 3 бакса, а потом увидел что есть на 8
-
kolesnukm
Member
Ну батосера із старими іграми йде) а ще докупив модуль на nvme, під простенькі задачі думаю піде ). Ардуінка прикольна теж , вот колезі зібрали набір із нової ардуінки і 40 датчиків, і ще в нього багато такого типу фліпер зеро буде щось собі складати )Ray2000gt: ↑ 02.02.2025 11:08Так можна і до Ардуіни дійти.kolesnukm: ↑ 02.02.2025 10:45 В мене колись був NUC на і3-7100 із проксмокс але гроза і лінія Інтернет від Київстар винесла і мікрот АС2 і порт NUC I usb адаптер. От зараз подарували 5-ту малинку, кажуть на неї можна теж проксмокс розгорнути
Нук гарна штука, але більше як мультимедійний девайс, адже можливостей розширення 0.
Разбері слабенька для дому.
P.S. але в пошуку на ebay вже додав m720q I 920x)) моле щось попаде десь так за 50$ просто корпус і плата з процом, все інше і так є
-
Ekz0rcyst
Member
Smok
Ну у вас, геть не простий hp prodesk g6, судячи з другого фото. А чому не обрали звичайну mini-itx плату + sata-контролер? І з живленням було б простіше, - класичний ATX/SFX БЖ згодився б.
Ну у вас, геть не простий hp prodesk g6, судячи з другого фото. А чому не обрали звичайну mini-itx плату + sata-контролер? І з живленням було б простіше, - класичний ATX/SFX БЖ згодився б.
-
Smok
Member
класичний itx споживає від 15вт з picopsu, а тут був зайвий g6 без верхньої половинки корпуса та охолодження, тому як перевірив споживання то вирішив на ньому і зробити, бо куди його ще подіти, як не колхозити щосьEkz0rcyst: ↑ 02.02.2025 11:59 Smok
-
Ekz0rcyst
Member
Хоч мені і цікаво як у вас організоване підключення накопичувачів, це вже мабуть краще продовжити у відповідній темі про NAS: выбор, обсуждение, настройка, эксплуатация.
-
sanya555
Member
Вот зайдешь почитать тему, потом у тебя в личке спросят что брать, советуешь Флинт, потом лезешь на Али, видишь цену сейчас. Сижу теперь смотрю на кнопку оплатить в корзине
-
GetOutTheWay
Member
Lenovo і інші це канєшно хорошо, але на ібеї зараз можна взяти пром пк за 80$ з J6412, 4GB RAM і 64GB m.2, з 12VDC роз'ємом живлення і двома i210 мережевими картами. Закинути DC-DC кабель на ecoflow і забути
Я взяв такий самий за 45$, але інший тіп не хоче торгуватись
Підказка, шукати Coates CMPV-1
По факту J6412 трошки слабше за N100, в idle 10-11 Вт хаває
-
kolesnukm
Member
Так m720q на і5-8400т із 16Гб без блока і ссд зраз теж біля 80$, універсально але вже трохи заморочитися із споживанням під час відключенньGetOutTheWay: ↑ 02.02.2025 13:04 Lenovo і інші це канєшно хорошо, але на ібеї зараз можна взяти пром пк за 80$ з J6412, 4GB RAM і 64GB m.2, з 12VDC роз'ємом живлення і двома i210 мережевими картами. Закинути DC-DC кабель на ecoflow і забути
-
artko
Member
kolesnukm
в чому там заморочки? той самий кабель з pd-тригером на роз'єм леново, що для звичайного роутера. тільки так, сам повербанк треба з трохи більшим запасом потужності.
(на 19в, а не 12в)
в чому там заморочки? той самий кабель з pd-тригером на роз'єм леново, що для звичайного роутера. тільки так, сам повербанк треба з трохи більшим запасом потужності.
(на 19в, а не 12в)
-
Grava
Member
Чому це все не запхали у докер у самому openwrt?artko: ↑ 01.02.2025 09:04 VM з homeassistant, докер контейнери з потрібним софтом, напряму на хості nextcloud та ще щось мілке
Як добре що в мене є ноут від леново і завалялося кілька портібних тригерівartko: ↑ 02.02.2025 15:22кабель з pd-тригером на роз'єм леново
Щось подумав та замовив собі m720q та райзер
-
z_mashine
Member
на 4pda месяца два как лежит.Grava: ↑ 31.01.2025 23:03 Поки openwrt для мого роутера не видно
-
Grava
Member
z_mashine
то якийсь форк старої версії від китайців, хай лежить собі далі
то якийсь форк старої версії від китайців, хай лежить собі далі
-
artko
Member
некстклауд в докер у віртуалізований опенврт? навіщо? я ще не дійшов до таких збочень.Grava: ↑ 02.02.2025 19:27Чому це все не запхали у докер у самому openwrt?artko: ↑ 01.02.2025 09:04 VM з homeassistant, докер контейнери з потрібним софтом, напряму на хості nextcloud та ще щось мілке
-
tablestikus
Member
Воно і в нормальних віртуалках повільне і неповорутке, а в роутері в докері преставити страшно...artko: ↑ 02.02.2025 21:27некстклауд в докер у віртуалізований опенврт? навіщо? я ще не дійшов до таких збочень.