Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

artko: 30.01.2025 14:15але таке, таку інфу мені домашній сервер шле у телеграм, без додаткових програмулін (сервер, інтернет зарезервовано по живленню, в мене нема таких випадків, коли живлення відсутнє зовсім)
імхо, такий собі приклад, спеціфіка кожного.
Это точно. Но мне досталось это в нагрузку, а не с помощью сервера и т.д. Просто как бесплатное дополнение (бонус), которое просто иногда полезно. :) У каждого своя специфика - а у кого-то дома, особенно сейчас, бац и вырубили свет - переключают линию, шахед куда-то прилетел и т.д. и т.п. и всё отрубается, в том числе и роутер, т.к. он не на зарядной станции, а в розетку включен, в обычную.
artko
Member

Повідомлення

Avenger80: 30.01.2025 14:19 особенно сейчас, бац и вырубили свет - переключают линию, шахед куда-то прилетел и т.д. и т.п. и всё отрубается, в том числе и роутер, т.к. он не на зарядной станции, а в розетку включен, в обычную.
в мене нема нерезервованих розеток :) бо гібрідний інвертор + 5квт*год батарейка + панелі :)
Ra1n
Member

Повідомлення

artko: 30.01.2025 14:15
Avenger80: 30.01.2025 13:00 Это удобно, когда нет дома, а свет отключили - видно когда отключили и включили. Также удобно, если ночью свет отключали - а ты спал, видно когда пропадала связь. В общем, просто информация, иногда полезная. Но удобно, как дополнение, а не как специально необходимая функция - на фиг сдалась
так мене дома нема, навіщо мені це знати? :) але таке, таку інфу мені домашній сервер шле у телеграм, без додаткових програмулін (сервер, інтернет зарезервовано по живленню, в мене нема таких випадків, коли живлення відсутнє зовсім)
імхо, такий собі приклад, спеціфіка кожного.
Як нема світла та/або інтернета - то це краще знати одразу, аби якось скорегувати плани. Мені теж шле у телеграм коли зникає світло (коли працює інтернет, але коли немає інтернета, то повідомлення треба відправляти або через резервний канал (якщо він є та працює), або це має повідомити хтось зовні, найпростіше - UptimeRobot). Коли світла немає довго, то може вимкнутись обладнання провайдера та можуть бути проблеми і з мобільним зв'язком (якщо резервний канал через мобільний інтернет, наприклад). Абсолютно реальний сценарій, з яким доводилось стикатись, коли взагалі немає ніякого зв'язку.
Foxgl
Member

Повідомлення

Ra1n: 30.01.2025 13:07
Foxgl: 29.01.2025 22:26 Хтось мав досвід використання Ubiquiti? Пропонують взяти потестити, а думаю варто чи ні...
Звісно варто, якщо цікаво, але якщо є можливість без проблем повернути. Це було актуально при потребі умовно-безшовного покриття (до реалізації (/r)/k/v або АХ у більшості роутерів, або так званий "EasyMesh" у будь-якому бюджеті наразі) або потрібно організувати wi-fi мережі (зазвичай - кілька з підтримкою VLAN) на великі площі або велику щільність клієнтів: торгівельні центри або офісні будівлі на кілька поверхів, підприємства. З приємним керуванням через власне хмарне середовище, краще коли у вас все або принаймні більшість обладнання цього виробника: в тому числі маршрутизатор, комутатори. І немає грошей на Meraki/Aruba :laugh: І аби не якусь китайщину. Або Мікротік (буде набагато більш складне у налаштуванні, немає хмарного керування, складніше підтримувати).
UniFi контролер дозволяє зробити файні картинки замовнику на етапі планування/проектування, мапу майбутнього покриття, тому мастхев :laugh:
Для тесту Вам потрібно буде взяти як мінімум маршрутизатор та точку доступу, якщо є можливість - cloudkey. :)
Дякую, цікава інфа, але зараз з'явилися інші справи, може колись потестую.
kolesnukm
Member

Повідомлення

artko: 30.01.2025 11:57 у ubiquiti доволі зручна система
от мені це теж завжди дуже подобалося і їх фішки із смартом і підсвіткою портів і інтерфейс, взагалі набагато зручніше ніж все інше
Avenger80
Member

Повідомлення

del
strang
Member

Повідомлення

Avenger80
най лісом ідуть, компанія шо не повязана з руснею.
Зображення
Tesseract
Member

Повідомлення

strang
А воно не налаштовується? В OpenWRT цей параметр можна змінювати самому.
strang
Member

Повідомлення

Tesseract
там трохи не про те
то фотка логів з рідондлі демо аккаунта кінетика (якшо трохи потикати cli на вебці, не знаю чи то так задумувалось, чи забули закрити).
трохи раніше по темі наче писали шо і релокувались вони з рашки і розділили ринки і нова торгова марка неткрейзі для боліт.
як я зрозумів, не дуже воно відокремилось...
crumd
Member

Повідомлення

strang: як я зрозумів, не дуже воно відокремилось...
На 4pda официальный представитель Кинетика заявил что компания НЕ российская. После того как его мокнули что штаб-квартира компании зарегистрирована в Гонгконге на какого-то китайца. Хотя бенефициары компании могут быть россиянами, налоги они платят в Китае (между РФ и Китаем есть договор об исключении двойного налогообложения).

Поэтому покупка роутера Кинетик ничем не отлична от покупки любого другого китайского роутера с точки зрения финансирования агрессора.
tablestikus
Member

Повідомлення

crumd
Так, русня ніколи не бреше. Треба вірити раз сказали.
Foxgl
Member

Повідомлення

crumd: 31.01.2025 12:01
strang: як я зрозумів, не дуже воно відокремилось...
На 4pda официальный представитель Кинетика заявил что компания НЕ российская. После того как его мокнули что штаб-квартира компании зарегистрирована в Гонгконге на какого-то китайца. Хотя бенефициары компании могут быть россиянами, налоги они платят в Китае (между РФ и Китаем есть договор об исключении двойного налогообложения).

Поэтому покупка роутера Кинетик ничем не отлична от покупки любого другого китайского роутера с точки зрения финансирования агрессора.
Тут справа в першу чергу про безпеку,використання російського ПЗ - це потенційна загроза з боку агресора. Але так як їх продукти на теріторії України продаються, я в питанні вибору роутера нікого не відмовляю від покупки чи використання, проте ЗАВЖДИ попереджаю про можливий ризик длякористувача Кінетік (не говорячи про те, що це оверпрайс).
Avenger80
Member

Повідомлення

strang
Торгово они не разделились, как я понял и из рашки не вышли (а как они выйдут, если они действительно часть рашки, но типа мы вне политики), а просто разделили серверы, как я понял - и вашим и нашим. Продажи и в рашке, продажи и в Европе. :gigi:
Вот, к примеру, одна из новых моделей - цена, конечно, космос полный - https://keenetic.biz/ru/kn-1012-01-eu/#comments В общем, как и Сяоми - мы за мир во всём мире. :gigi:
спойлер
Зображення
Это снова без всяких там эмоций - просто как железка и как роутер и как оно действительно есть и правильно Foxgl всё пишет. Разве что могу от себя добавить, что просто это очень гибкий в настройках роутер для домашнего пользователя с коробки и абсолютно нельзя его ставить вровень по гибкости, функционалу и надёжности со всякими Тендами, TP-Link и т.д., что и подкупает, вот и всё.
спойлер
Это вот эта демка, которую я выставил, а потом удалил :) - https://giga.demo.keenetic.pro/dashboard - эмулятор прошивки.
логин/пароль: demo/demo
Лучше выбрать тёмную тему - справа вверху - шестерёнка.
Tesseract
Member

Повідомлення

Fixed:
Хіба що можу від себе додати, що OpenWRT - це просто дуже гнучка в налаштуваннях роутерна ось з точки зору домашнього користувача, і абсолютно не можна її ставити в один ряд по гнучкості, функціоналу та безпеці з усякими RouterOS, KeeneticOS і т. д., що й підкупає, ось і все.
Avenger80
Member

Повідомлення

Tesseract: 31.01.2025 13:57Хіба що можу від себе додати, що OpenWRT - це просто дуже гнучка в налаштуваннях роутерна ось з точки зору домашнього користувача, і абсолютно не можна її ставити в один ряд по гнучкості, функціоналу та безпеці з усякими RouterOS, KeeneticOS і т. д., що й підкупає, ось і все.
И желательно чтоб такая ОС шла по умолчанию в роутерах и такие роутеры были в свободной продаже у нас во всех торговых сетях, к примеру - тот же GL.INET. :) К примеру, есть хороший роутер Asus TUF AX3000V.2 - вроде ничего так, а те же индикаторы по расписанию выключить я не могу, т.е. или слепять как гирлянды или вообще без них - класс. И такая "гибкость" ещё не раз где-то вскроется при близком знакомстве. :) Да, это всё частные специфические случаи, но всё же. И таких мелочей достаточно много.

Отправлено спустя 1 час 52 минуты 41 секунду:
Только сейчас заметил - https://rozetka.com.ua/ua/444509819/p444509819/ - ну это уже не 16 тыс. грн. :gigi: Давно на цены не смотрел.
Foxgl
Member

Повідомлення

Avenger80: 31.01.2025 16:01
Tesseract: 31.01.2025 13:57Хіба що можу від себе додати, що OpenWRT - це просто дуже гнучка в налаштуваннях роутерна ось з точки зору домашнього користувача, і абсолютно не можна її ставити в один ряд по гнучкості, функціоналу та безпеці з усякими RouterOS, KeeneticOS і т. д., що й підкупає, ось і все.
И желательно чтоб такая ОС шла по умолчанию в роутерах и такие роутеры были в свободной продаже у нас во всех торговых сетях, к примеру - тот же GL.INET. :) К примеру, есть хороший роутер Asus TUF AX3000V.2 - вроде ничего так, а те же индикаторы по расписанию выключить я не могу, т.е. или слепять как гирлянды или вообще без них - класс. И такая "гибкость" ещё не раз где-то вскроется при близком знакомстве. :) Да, это всё частные специфические случаи, но всё же. И таких мелочей достаточно много.

Отправлено спустя 1 час 52 минуты 41 секунду:
Только сейчас заметил - https://rozetka.com.ua/ua/444509819/p444509819/ - ну это уже не 16 тыс. грн. :gigi: Давно на цены не смотрел.
Я замовляв для людини Flint 2 + 2 шт на продаж, потестував працює як треба, покриття нормальне двокімнатна квартира 70 кв.м. Користувач задоволений. Асус теж можна прошити на альтернативну умовну OpenWrt чи Tomato варіанти як правило є. Маєте час і бажання, вперед матеріалу в мережі вистачає. Можна навіть б\в взяти, "погратися" з прошивками и продати. Це я до слова про альтернативи для Кінетік, вони є, а переходити чи ні, то вже справа Ваша.
crumd
Member

Повідомлення

tablestikus: 31.01.2025 12:35 Так, русня ніколи не бреше. Треба вірити раз сказали.
Была приведена выписка из реестра юрлиц РФ. Кинетик - китайская компания. На территории РФ действует дочка - ООО Кинетик. Для рынка Европы (в т.ч. Украины) создана немецкая дочка - Неткрейз.
Avenger80: и такие роутеры были в свободной продаже у нас во всех торговых сетях
Так роутерами Cudy завалены торговые сети. Там используется форк ОпенВрт, аналогичнo GL.iNet.
Можно также установить просто ОпенВрт.
strang
Member

Повідомлення

crumd: 31.01.2025 18:15Была приведена выписка из реестра юрлиц РФ. Кинетик - китайская компания. На территории РФ действует дочка - ООО Кинетик. Для рынка Европы (в т.ч. Украины) создана немецкая дочка - Неткрейз.
https://rmm.netcraze.ru/legal/
Посещая и используя сайт rmm.netcraze.ru (далее по тексту - "Веб-сайт"), принадлежащий компании ООО «Неткрейз», зарегистрированной в соответствии с законодательством Российской Федерации ОГРН 1177746682112, ИНН 7728374879....

угу, очень (нет) похоже на "немецкую дочку"
Bender911
Member

Повідомлення

Avenger80: 31.01.2025 16:01
Можна завжди знайти щось дрібне або не дуже, чого немає в новому пристрої, а ти типу звик в старому і впевнив себе, що воно важливе. Так сами з чим світлодіодом в роутері. Але це питання виключно філософії сприйняття змін: умовно або згадуєш про морозиво про 20 копійок в совку, або радієш що зараз цього морозива навалом і набагато більше вибору.

Колись в гуглових і не тільки смартах були дуже зручні індикатори сповіщень у вигляді окремо світлодіода на корпусі, який світився різники кольорами: пропущений дзвінок- один колір, месенджер - інший, можна було налаштувати під різні застосунки. Дуже зручно бачити сповіщення, не торкаючись навіть телефону. Зручно було - так, думав що воно важливо для мене, але взяв нову трубку і знайшов купу інших переваг, а про це просто забув і знайшов альтернативне рішення у вигляді смарт-годинника.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

crumd
Так пишете ніби в роутерах keenetic є якісь незамінні функції, яких немає в інших, або ну дуже крута реалізація чогось. Під OpenWRT є цікавіші пристрої. Не те щоб Keenetic не можна було використовувать, - просто одна справа коли вже давним давно придбаний і він не робить тобі мозок (випадок пана Avenger80), інша справа купувати зараз, - не бачу причин. Ну або не так, - переконайте мене, що мені потрібен саме keenetic, і що немає альтернативи...
Відповісти