Ну и шо, сильно рад приобретению?!Nirtu: ↑ 31.01.2025 12:47 Доповідаю з Польщі, карти в онлайн магазинах закінчилися приблизно за 5-10хв. Що правда з доступних було 3 моделі: Астрал, Таф, Геймрок. Ціни на Асус були найвищими, але дякувати богу не такі як показували в одній з новин (1900 доларів в США без податку за 5080). Якимось чудом вдалося взяти Астрал 5080 за приблизно 1700 євро. На данний момент всі онлайн-магазини пусті, в доступности тільки у мамкиних бізнесменів перекупів з цінами х2
Останні статті і огляди
Новини
Підсумки першого дня продажів GeForce RTX 50 — дефіцит, черги та лотереї в Японії за право купівлі
-
doc-oc
Member
-
Nirtu
Junior
В цілому так, морально готувався віддати за нову ВК 2к євро, якщо взагалі вдолось би купити. Перший раз мабудь коли зміг собі дозволити купити ВК хх80 на старті і не залишитись з голим задомdoc-oc: ↑ 31.01.2025 13:05Ну и шо, сильно рад приобретению?!Nirtu: ↑ 31.01.2025 12:47 Доповідаю з Польщі, карти в онлайн магазинах закінчилися приблизно за 5-10хв. Що правда з доступних було 3 моделі: Астрал, Таф, Геймрок. Ціни на Асус були найвищими, але дякувати богу не такі як показували в одній з новин (1900 доларів в США без податку за 5080). Якимось чудом вдалося взяти Астрал 5080 за приблизно 1700 євро. На данний момент всі онлайн-магазини пусті, в доступности тільки у мамкиних бізнесменів перекупів з цінами х2
Але в цілому видно буде вже вечором як заберу вже з магазину
-
aaleksandrenko
Member
Випускаєш нову лінійку карт тиражем 1000шт на 8млрд населення, їх розбирають за 5хв.
А потім новини, що чудо карти такі класні, розлітаються як гарячі пирожки
А потім новини, що чудо карти такі класні, розлітаються як гарячі пирожки
-
Timedemo
Member
я к примеру заказал чисто чтобы погонять новую технологию и т.д. просто из интереса. да и по скорости что-то среднее между 4080 и 4090.Vlaad13: ↑ 31.01.2025 11:21 на счет 5090 ажиотаж понятен - есть много богатых людей которые хотят топ не важно по какой цене
но на счет 5080 я искренне недоумеваю, лежали никому ненужные 4080 супер, тут выкатывают карту +15% к производительности + 30% к цене и все сразу бегут её покупать
ну и чуйка что особо они не подешевеют. ну то уже другое дело.
-
Kullerok
Member
Ага бабкам возле своего поезда расскажешь сколько там чему цена А варик реально неплохой. Ситуация будет как с 3 серией во времена майнинга. Если они карты и дальше будут зажимать цена до 100 к улетит на 5080Azerty: ↑ 31.01.2025 10:47Ага, цена ей 40 000 не болееTimedemo: ↑ 31.01.2025 10:44 на брейні 5080 мсі геймінг тріо по 69500, не поганий варік.
-
Nikoliasik_Zeus
Member
норм батхертpenetrator: ↑ 31.01.2025 11:54 Сегодня голландский шоп megekko, один из немногих у кого вчера были карты, выставит небольшую партию в 11:30 CET.
Это карты, которые они не смогли продать вчера, тк сайт лег от наплыва тк они не могли понять на сколько можно задрать цены.
Желтым я выделил карты, которые должны были продаваться по ЕУ мсрп цене 1190 евро.
Откладываю апгрейд до 6 серии
PS батхерт голландских аборигенов можно почитать тут https://forum.megekko.nl/threads/inform ... arten.631/
карты разобрали <10 минут
-
Vlaad13
Member
ну 5 000 серия в работе бустанулась, теперь вроде как интел квиксинк ненужен и + много разногоTimedemo: ↑ 31.01.2025 13:38я к примеру заказал чисто чтобы погонять новую технологию и т.д. просто из интереса. да и по скорости что-то среднее между 4080 и 4090.Vlaad13: ↑ 31.01.2025 11:21 на счет 5090 ажиотаж понятен - есть много богатых людей которые хотят топ не важно по какой цене
но на счет 5080 я искренне недоумеваю, лежали никому ненужные 4080 супер, тут выкатывают карту +15% к производительности + 30% к цене и все сразу бегут её покупать
да я не осуждаю покупку 5080 - я не особо понимаю ажиотаж(наверное действительно просто есть шопоголики)
хотя в коментариях куча людей которые сидят на условной 6700хт и пишут вот же какие люди тыпые купили себе 5080, один я умный сижу на своей гамнокарте и жду в море погоды
-
Nirtu
Junior
Мабудь просто люди оновлюются з 20хх і 30хх, як би я сидів на 40хх то мабудь теж би не купував 50ххVlaad13: ↑ 31.01.2025 13:57ну 5 000 серия в работе бустанулась, теперь вроде как интел квиксинк ненужен и + много разногоTimedemo: ↑ 31.01.2025 13:38
я к примеру заказал чисто чтобы погонять новую технологию и т.д. просто из интереса. да и по скорости что-то среднее между 4080 и 4090.
да я не осуждаю покупку 5080 - я не особо понимаю ажиотаж(наверное действительно просто есть шопоголики)
хотя в коментариях куча людей которые сидят на условной 6700хт и пишут вот же какие люди тыпые купили себе 5080, один я умный сижу на своей гамнокарте и жду в море погоды
-
kairo
Member
Це та карта, яку Gamers Nexus просили не купувати))Nirtu: ↑ 31.01.2025 12:47 Якимось чудом вдалося взяти Астрал 5080 за приблизно 1700 євро.
-
Timedemo
Member
на самом деле просто хочеться новое попробовать, посмотреть что да как там с той памятью новой, что там в реальных нагрузках по некоторым моим задачам. да и давно мси в руках не щупал. хочеться поглядеть чего там да как у них в новых картах. да и хочу заново панк пройти, я это либерти чето там пропустил, а тут еще мод этот визуальный красивый. в феврале чуть времени будет, мож поиграю немного, а 4090 занята на долго.Vlaad13: ↑ 31.01.2025 13:57 серия в работе бустанулась, теперь вроде как интел квиксинк ненужен и + много разного
-
kairo
Member
Я думаю тут питання не в покупцях, а в тому, що обсяги пропозиції нових карт катастрофічно малі. Попередні покоління Нвідія поступово зняла з виробництва, а нових карт в магазинах практично немає. Більше того, я підозрюю, що Хуанг забив усі виробничі потужності під спеціалізовані ШІ-рішення, а ігрові карти випускає по залишковому принципу. Типу навіщо завантажувати виробництво картами за $1-2к, коли замість них можна випускати та продавати рішення по $60-70к
-
Nirtu
Junior
якісь технічні проблеми? можна лінк будь-ласка, бо на разі все на що натрапляв з оглядів то тілкі виконання від Геймрокkairo: ↑ 31.01.2025 14:09Це та карта, яку Gamers Nexus просили не купувати))Nirtu: ↑ 31.01.2025 12:47 Якимось чудом вдалося взяти Астрал 5080 за приблизно 1700 євро.
-
Rhizone
Member
Ви вже вспіли глянути ось цей огляд 5080 Астрал? Бо там є деякі нюанси з четвертим крутилятором.Nirtu: ↑ 31.01.2025 13:14Але в цілому видно буде вже вечором як заберу вже з магазину
- спойлер
-
kairo
Member
В якомусь із останніх відео, вони їх зараз, як гарячі пиріжки випускають. Суть меседжа була в тому, що це неадекватна ціна за карту, яка випереджає 4080S лише на 10-15%.Nirtu: ↑ 31.01.2025 14:16якісь технічні проблеми? можна лінк будь-ласка, бо на разі все на що натрапляв з оглядів то тілкі виконання від Геймрокkairo: ↑ 31.01.2025 14:09 Це та карта, яку Gamers Nexus просили не купувати))
P.S. За 1700 Євро можна було купити 4090, яка по усім параметрам перевершує 5080. В цілому, якщо не брати до уваги неадекватну ціну та мізерний приріст, сама карта нормальна. Проблему із четвертим вентилем думаю поправлять програмну, якщо ні, прости вимкнете його фізично)
-
vmsolver
Member
Да, потому что спрос рождает предложение, если бы спроса не было, никто бы цены не повышал, просто продавцы бы знали, что по завышенным ценам ничего не продадут, но они знают что спрос есть, поэтому завышают.VovaII: ↑ 31.01.2025 12:55А що Вас дивує. По статистиці, існує певний процент людей схильних до шопоголізму.
То насколько действенный этот механизм можно убедиться вспомнив цены видеокарт во время майнинга (когда ещё эфир майнился на видеокартах).
Когда цены нормализуются, смысла брать 4-ю серию не будет никакого, скорее всего поэтому её так стремительно сняли с производства.
Интересно, что никто и никогда не приводил статистику, насколько повышается прибыль по всей логистической цепочке от ажиотажа на старте продаж, сравнить бы эту прибыль с годовой. Может там всплеск не такой и большой, да и будет ясно кто на таких ажиотажах больше зарабатывает. А то ведь, возможно, это ритейл ))
-
wander
Junior
А є якась інформація чи будуть в Україні 5090 FE у наших рітейлерів?
-
kairo
Member
Не будуть. Хіба сіровози пару штук привезуть по дурним цінам.wander: ↑ 31.01.2025 14:37 А є якась інформація чи будуть в Україні 5090 FE у наших рітейлерів?
-
Mikes
Member
Так уже сняты с производства карты 4000й серии, вот новость, уверен что и старшие модели тоже поснимали:Timedemo: ↑ 31.01.2025 11:14 лишь бы не получилось ситуации. 40я с полок исчезнет, а 50ю двигать по цене не будут, либо будет диффицит.
https://www.overclockers.ua/ru/news/nvi ... 0-ti-4060/
А вот еще одна, от ноября.24:
https://in.ign.com/tech/219676/news/nvi ... ies-launch
Востаннє редагувалось 31.01.2025 14:46 користувачем Mikes, всього редагувалось 1 раз.
-
NVo1
Junior
Мегєка завжди були птрсами, вони і в звичайний день на все ціни накручували в ПДВ просто з ніфіга, я не знаю чого люди до них ходятьpenetrator: ↑ 31.01.2025 11:54 Сегодня голландский шоп megekko, один из немногих у кого вчера были карты, выставит небольшую партию в 11:30 CET.
Это карты, которые они не смогли продать вчера, тк сайт лег от наплыва тк они не могли понять на сколько можно задрать цены.
Желтым я выделил карты, которые должны были продаваться по ЕУ мсрп цене 1190 евро.
Откладываю апгрейд до 6 серии
PS батхерт голландских аборигенов можно почитать тут https://forum.megekko.nl/threads/inform ... arten.631/
-
Yurius
Member
Nirtu: ↑ 31.01.2025 14:16якісь технічні проблеми? можна лінк будь-ласка, бо на разі все на що натрапляв з оглядів то тілкі виконання від Геймрок