Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Zealoth
Member

Повідомлення

Посмотрим какой спрос будет на такой продукт по таким ценам. Пока что я не уловил идею продавать прирост 10% производительности при 40% удорожании.
Vader
Member

Повідомлення

Посижу 2месяца,фильмы посмотрю.. пасьянс раскину :lol:
Только сильно переживаю,что Альваро пройдет сталкер и индиану без меня.. :laugh:
Entar
Member

Повідомлення

Yurius: 31.01.2025 11:52 нижче 60 вони все одно не будуть,а зараз так :
В чому паніка з "нижче 60 не будуть", я не розумію цього нагнітання. Зараз не будуть. Потім будуть. Ті кому треба срочно доплатять, потім все прийде в норму.

От відеокарта:
https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... g-oc-16gd/
52-55к в відносно притомних. Інші версії є і в більш офіційних магазинах.
рцц близька (офіційно навіть менше). 1200$+20%=1440*42=60 тыс. А з часом ---> до 1000$+20%. (за самі прості версії)

Але як на мене особисто, різниця з 5070 ti настільки невелика, що не коштує тих 300$ доплати. Таким чином десь за 1000$ у нас, а згодом навіть трохи дешевше можна буде взяти чудову 5070ti. А кому дуже кортить срочно і швидко - 4070 ті с або 4080 с можна взяти вже зараз, за 1000$ і 1300 відповідно.
Востаннє редагувалось 31.01.2025 12:59 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
Vader
Member

Повідомлення

Zealoth
Так спроса и нет и не будет по таким ценам..У кого была ломка,тот уже купил.Остальные,все взвесят и примут правильное для себя решение. ;)

Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
Entar
Все правильно :up:
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 31.01.2025 12:56 А з часом ---> до 1000$+20%. (за самі прості версії)
самі виробникі поставили ррц на свої самі прості версії 1150+ баксів, фактично тільки частина першої партії по 1к
Vader
Member

Повідомлення

Паника будет у куртки.Вангую,выход красных и разье......б зелёных,в нижнем и среднем ценовом сегменте!Лиза ждёт час ч :gigi:

Отправлено спустя 53 секунды:
И я с ней :rolleyes:
Entar
Member

Повідомлення

oversteve: 31.01.2025 13:00 самі виробникі поставили ррц на свої самі прості версії 1150+ баксів, фактично тільки частина першої партії по 1к
А які ціни вони ставили на 4080 супер?
Давайте на них спочатку подивимося, щоб зрозуміти кореляцію.

А то тут люблять нагнітати, що у нас ціна буде "європейська + 20-40% в залежності від наглості бариг". А у нас вона по факту наближається до рекомендованої європейської +10% (і то не завжди) після нормалізації цін.

Отправлено спустя 54 секунды:
Vader: 31.01.2025 13:04 Паника будет у куртки.Вангую,выход красных и разье......б зелёных,в нижнем и среднем ценовом сегменте!Лиза ждёт час ч :gigi:
У них есть шанс если будет дефицит и завышенные цены из-за него.
Patruletz
Member

Повідомлення

Entar: 31.01.2025 13:10що у нас ціна буде "європейська + 20-40% в залежності від наглості бариг".
надо смотреть по какой цене привезет их ERC и по какая минимальная будет на том же комтрединге :think:
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 31.01.2025 13:10 А які ціни вони ставили на 4080 супер?
Давайте на них спочатку подивимося, щоб зрозуміти кореляцію.
1к за самі донні варіанти типу вантузу, віндфорс і т.п.

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Entar: 31.01.2025 13:10 А то тут люблять нагнітати, що у нас ціна буде "європейська + 20-40% в залежності від наглості бариг". А у нас вона по факту наближається до рекомендованої європейської +10% (і то не завжди) після нормалізації цін.
вона і в Європі буде $1150+20% і нижче не опуститься доки виробники не зменшать ррц, і у нас +- те саме
Vader
Member

Повідомлення

Я не пойму,а чё вы имеете против вантуза?отличная карта и по шуму и воще,+5 градусов от суприма,не роляет учитывая цену
oversteve
Member

Повідомлення

грубо кажучи можете дивитися на ціни 4080 (не супер) і десь таке буде в валютному еквіваленті

Відправлено через 3 хвилини 31 секунду:
Vader: 31.01.2025 13:29 Я не пойму,а чё вы имеете против вантуза?отличная карта и по шуму и воще,+5 градусов от суприма,не роляет учитывая цену
просто одна із самих дешевих версій, на яку зручно орієнтуватися
Vader
Member

Повідомлення

Самое интересное в том,если продавать вантуз и асус стрикс например,народ купит более дорогой стрикс!И будет наслаждаться пением дросселей,крича а у меня стрикс!Вот он маркетинг во всей красе!
Entar
Member

Повідомлення

oversteve: 31.01.2025 13:27 1к за самі донні варіанти типу вантузу, віндфорс і т.п.
Віндфорс ОС з 3 вертушками - цілком адекватні відеокарти, ніколи не мав з ними проблем
oversteve: 31.01.2025 13:27 вона і в Європі буде $1150+20% і нижче не опуститься доки виробники не зменшать ррц, і у нас +- те саме
Так у нас розказують що у нас "із-за бариг" ціна буде ще на 20% вище ніж по вами зазначеній формі в ЕС. А по факту у нас ціни будуть +- як в ЄС, за винятком декількох магазинів в Німеччині з дуже низькими цінами.

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
oversteve: 31.01.2025 13:33 грубо кажучи можете дивитися на ціни 4080 (не супер) і десь таке буде в валютному еквіваленті
Я б дивився на супер - ціни будуть -> до нинішніх цін на супери. А супери -> -10%.
Vader
Member

Повідомлення

Я так покупал бу стрикс,в сборку одному знакомому,вот уперся-хочу асус и все,что бы я ему не говорил..Нашли продавца,созвонился,спрашиваю за дросселя,начинает мне рассказывать что все ок..Говорю,хочу видео с коробкой серийника этой карты в работе,дапы послушать шумок..в нагрузочке,или прямой эфир..На что мне сразу сказали нет и слились :gigi: В итоге,мы купили с магазина как раз вантуз)и ни каких проблем вообще,по сей день!

Отправлено спустя 2 минуты 10 секунд:
Entar
Так как делает Телемарт-и барыг не надо!В жопу его!

Отправлено спустя 36 секунд:
Я жду на розетке..там минус 7 процентов ;)Их наценка невилируется скидкой от банка)а минус 7 от такой суммы,нормальненько так выходит..
Entar
Member

Повідомлення

Vader: 31.01.2025 13:48 Я жду на розетке..там минус 7 процентов ;)Их наценка невилируется скидкой от банка)а минус 7 от такой суммы,нормальненько так выходит..
Я вижу смысл брать на розетке когда там оплата частями на 12+ месяцев. Это эквивалентно скидке равной % овдп или росту курса за этот период :)

Надо бы может для розетки тот банк оформить себе...
Yurius
Member

Повідомлення

Entar: 31.01.2025 13:54
Vader: 31.01.2025 13:48 Я жду на розетке..там минус 7 процентов ;)Их наценка невилируется скидкой от банка)а минус 7 от такой суммы,нормальненько так выходит..
Я вижу смысл брать на розетке когда там оплата частями на 12+ месяцев. Это эквивалентно скидке равной % овдп или росту курса за этот период :)

там часто -7 и от мастеркарда привата,не только отп.
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 31.01.2025 13:43 Віндфорс ОС з 3 вертушками - цілком адекватні відеокарти, ніколи не мав з ними проблем
якщо дивитися на 4080 і вище, то там норм, ну а 4070ті і нижче віндфорс хлам (не МАХ версія)
Entar: 31.01.2025 13:43 Так у нас розказують що у нас "із-за бариг" ціна буде ще на 20% вище ніж по вами зазначеній формі в ЕС. А по факту у нас ціни будуть +- як в ЄС, за винятком декількох магазинів в Німеччині з дуже низькими цінами.
я в принципі і писав постійно, що буде +- як в ЄС, єдине що не враховував, що самі вендори заломлять ррц
Entar: 31.01.2025 13:43 Я б дивився на супер - ціни будуть -> до нинішніх цін на супери. А супери -> -10%.
якщо вендори опустять свої ррц до 1к, тоді і буде як нинішня ціна на супери, але чи опустять то ще під питанням

Відправлено через 50 секунд:
Yurius: 31.01.2025 14:01

в ктс ще часто буває -5%
Entar
Member

Повідомлення

oversteve: 31.01.2025 14:04 якщо дивитися на 4080 і вище, то там норм, ну а 4070ті і нижче віндфорс хлам (не МАХ версія)
Ну в мене вже третя віндфорс ( 970, 1660s, 4070), ніяких проблем, по шуму чудово, андервольт норм, нічого не пищить. На відміну від asus rx 250, паліт 670 з турбіною - обидві здохли, перша була в якості затички в робочому пк давно, у другої відвал чіпа.
Але я про віндфорс ОС, з 3-мя вентилями.
oversteve: 31.01.2025 14:04 я в принципі і писав постійно, що буде +- як в ЄС, єдине що не враховував, що самі вендори заломлять ррц
Ви не знаєте, які ціни вендори виставляли на 4080 с?
oversteve
Member

Повідомлення

Entar: 31.01.2025 14:08 Ви не знаєте, які ціни вендори виставляли на 4080 с?
я ж вище писав
oversteve: 31.01.2025 13:27 1к за самі донні варіанти типу вантузу, віндфорс і т.п.
зараз на самі донні 5080 ррц 1150
Vlaad13
Member

Повідомлення

Yurius: 31.01.2025 14:01

а что с вашей заказанной картой?
Відповісти