Останні статті і огляди
Новини
Вийшли перші огляди відеокарти GeForce RTX 5080
-
VolandInferno
Member
OldBoyUA
Цитата як раз дуже до місця. Те що там хтось щось собі нафантазував приріст х2, ціну /2, особливо якщо nVidia нічого подібного не обіцяла, то це суто проблема цих персонажів, але ніяк не nVidia.
Цитата як раз дуже до місця. Те що там хтось щось собі нафантазував приріст х2, ціну /2, особливо якщо nVidia нічого подібного не обіцяла, то це суто проблема цих персонажів, але ніяк не nVidia.
-
Enjthesilence
Member
це норм апгрейд з 2080-3080. щодо 4080 - фундаментально його можна задати, коли ми будемо знати точні ціни у нас в магазинах і можна буде порахувати переплату за продуктивність, 99% що це буде далеко не найкраща трата грошей, якщо не вистачає продуктивності, дивись бв 4090. длсс 4 підтримується на всіх картах ртх, не підтримується лише новий фреймген, але то таке.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 20:30 Я ранее задавал вопрос, но уже можно задать его более фундаментально. 4080 есть смысл менять на 5080 или нету, исходя из того, что известно на сегодняшний день ? Или надо ещё подождать углублённых тестов длсс 4.0?
-
NST1983
Member
Я ось буду сидити сьогодні до ночі, і оновлювати сторінку на розетці. Може зявиться і відразу зроблю замовлення, бо пан ху_йянг каже що буде найнеочикуваний дефиціт з часів майнінгу. Однозначно треба брать!Nuclear World: ↑ 29.01.2025 20:30 Я ранее задавал вопрос, но уже можно задать его более фундаментально. 4080 есть смысл менять на 5080 или нету, исходя из того, что известно на сегодняшний день ? Или надо ещё подождать углублённых тестов длсс 4.0?
- спойлер
-
yariksom
Member
Неочікуваний дефіцит створять вони саміNST1983: ↑ 29.01.2025 20:36Я ось буду сидити сьогодні до ночі, і оновлювати сторінку на розетці. Може зявиться і відразу зроблю замовлення, бо пан ху_йянг каже що буде найнеочикуваний дефиціт з часів майнінгу. Однозначно треба брать!Nuclear World: ↑ 29.01.2025 20:30 Я ранее задавал вопрос, но уже можно задать его более фундаментально. 4080 есть смысл менять на 5080 или нету, исходя из того, что известно на сегодняшний день ? Или надо ещё подождать углублённых тестов длсс 4.0?
- спойлер
-
Vader
Member
NST1983
Это шутка?или ты серьезно?
Это шутка?или ты серьезно?
-
Enjthesilence
Member
ні, я зним також це буду робити. він в мене під столом сидить
-
IronWithin
Member
у людини 7800хт та 7900хт, то чому ні якщо бажання є?
-
oversteve
Member
якщо у вас монітор на 200-300 гц, ви всюди маєте 100-120 кадрів і вам здається, що це недостатньо плавно (при умові що нормально працює врр або гсінк), то можливо і є, ну а так воно до лампочки як на менеNuclear World: ↑ 29.01.2025 20:30 Я ранее задавал вопрос, но уже можно задать его более фундаментально. 4080 есть смысл менять на 5080 или нету, исходя из того, что известно на сегодняшний день ? Или надо ещё подождать углублённых тестов длсс 4.0?
-
NST1983
Member
Єх були часи, коли вийшла 3080 і казали що типа 34.000 це дуже дорого. Я тоді зробив замовлення на розетці слабкої версії від гігабайту (бо потужніші вже розібрали), і продав свою 2070 супер за копійкі.. Навіть соромно казати за скільки.
Через два дня звонить представник магазину і каже не має в наявності. Кажу - я взяв кредит, зняв бабло, ограбив банк, а в кажете не має... Вона така чекайте.. Потім звонить, можемо привезти через 4 дні Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 3080 Aorus Master 10 GB GDDR6X (320 bit) і ще по знижці, я кажу ану ще раз... Опана, кажу беру, тільки точно?? Вона да... Кароче, статус змінився і вилізла знижка, В ітозі ціна в замовленні стала за більш потужнішу модель 32.000. Бачив Бог, скільки мук і страждань я пережив коли чекав це чудо сучасної технології... В ітозі, в день прибуття я був на телефоні, верніше на двох. З одного звонив, на іншому записував диктофон як докази.. Але чуло моє серденько, що щось буде не те... Карта як виїхала зі складу так і їде і їде.. 10 звонків в підтримку, вони все обіцяють і обіцяють передзвонити і мороз.. Через години три, все таки доїхала моя карта (точно якесь падло на магазині хотіло поцупити і перепродати, бо вже був дефіцит і ціни полізли вгору. В ітозі приїхав, забрав, виклав розпаковку і вже в коментарях ютюба почали писати "ти де, заберу за 40.000" Багато писали що типа "Розетка не чесна і тп, так як карти по суті в наявності і не було, а тут вже відгук"
Кароче давай кореш - дуже потужний фахівець і аналітик падати на ухо, продавай за 36.000, через тиждень купиш кращу за 30.000, бо ціни впадуть..
Я думаю та ні, но штуку чуваку уступив... Продав за 39.000, обрадувався но не довго, через місяць вони вже були по 80.000 із-за майнінгу, але нічого. Історія була цікава
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Через два дня звонить представник магазину і каже не має в наявності. Кажу - я взяв кредит, зняв бабло, ограбив банк, а в кажете не має... Вона така чекайте.. Потім звонить, можемо привезти через 4 дні Gigabyte PCI-Ex GeForce RTX 3080 Aorus Master 10 GB GDDR6X (320 bit) і ще по знижці, я кажу ану ще раз... Опана, кажу беру, тільки точно?? Вона да... Кароче, статус змінився і вилізла знижка, В ітозі ціна в замовленні стала за більш потужнішу модель 32.000. Бачив Бог, скільки мук і страждань я пережив коли чекав це чудо сучасної технології... В ітозі, в день прибуття я був на телефоні, верніше на двох. З одного звонив, на іншому записував диктофон як докази.. Але чуло моє серденько, що щось буде не те... Карта як виїхала зі складу так і їде і їде.. 10 звонків в підтримку, вони все обіцяють і обіцяють передзвонити і мороз.. Через години три, все таки доїхала моя карта (точно якесь падло на магазині хотіло поцупити і перепродати, бо вже був дефіцит і ціни полізли вгору. В ітозі приїхав, забрав, виклав розпаковку і вже в коментарях ютюба почали писати "ти де, заберу за 40.000" Багато писали що типа "Розетка не чесна і тп, так як карти по суті в наявності і не було, а тут вже відгук"
Кароче давай кореш - дуже потужний фахівець і аналітик падати на ухо, продавай за 36.000, через тиждень купиш кращу за 30.000, бо ціни впадуть..
Я думаю та ні, но штуку чуваку уступив... Продав за 39.000, обрадувався но не довго, через місяць вони вже були по 80.000 із-за майнінгу, але нічого. Історія була цікава
Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Там же сполер був, хоча біс його знає, от плюну на все і куплю
Востаннє редагувалось 29.01.2025 20:53 користувачем NST1983, всього редагувалось 1 раз.
-
oversteve
Member
якщо базовий фпс без урахування фг буде достатньо високий і між кадрами буде невелика різниця, то артефактів буде мало і воно буде малозамітноdaesz: ↑ 29.01.2025 20:10Люди так захоплено преподносять длсс4, але всі його "фічі" окрім шлейффесту нейроФГ будуть доступні на попередніх покроліннях ВК лінійок РТХ. І бажаючих юзати той нейроФГ будуть одиниці, бо навіть звичайний в деяких проектах виглядає жахливо через все ті ж шлейфи, а тут вони фактично будуть в двічі чіткіші.oversteve: ↑ 29.01.2025 20:04
власникам 40 карт немає змісту апгрейдитись на карти 50 серії в тому ж ціновому діапазоні, бо різниця в продуктивності мала, а із нових фіч тільки мульти-фг, який буде цікавий хіба що обмеженій кількості користувачів із 200гц+ моніторами
ну а з малим реальним фпс дійсно буде шляпа
-
Vader
Member
Просто,хуангу верить,себя не уважать..Завтра скажет,мы вылезли из кожи и за неделю погасили дефицыт!Все для любымых покупателей!
-
Nuclear World
Member
Как понял разница между 4080 и 5080 какая то заметная будет исключительно только в функции генерации кадров и всё? Если сравнивать просто ДЛСС 4.0 в режиме качество без генерации кадров, то выхлопа не будет особого?
Ещё интересует разница в FHD в нативе? Судя по скринам из новости, в 2к разница будет в кадров 7 в лучшем случае...
Короче особо не впечатлило вообще..., думал, что хоть будет уровень около 4090 за 1к баксов)) А так..., думаю в магазах цены под 55-60к выкатят)) Хотя глянув цены на 4080..., думаю всё таки 60к+ цены будут))
Ещё интересует разница в FHD в нативе? Судя по скринам из новости, в 2к разница будет в кадров 7 в лучшем случае...
Короче особо не впечатлило вообще..., думал, что хоть будет уровень около 4090 за 1к баксов)) А так..., думаю в магазах цены под 55-60к выкатят)) Хотя глянув цены на 4080..., думаю всё таки 60к+ цены будут))
Востаннє редагувалось 29.01.2025 21:44 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 4 разів.
-
kairo
Member
Та він троль.Nortrom: ↑ 29.01.2025 19:54Точно Amazing? Где-то в параллельной реальностиСамое интересное, что большинство американских тестеров/блогеров/ютуберов преподносят новую серию RTX5000, как "amazing"
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Нова модель давно вже доступна, я накатив на усі ігри, щоб протестувати.Rhizone: ↑ 29.01.2025 20:27 Один беззаперечний плюc з усього цього кіпішу, так це те, що завтра викатять новий драйвер з новою моделлю DLSS і новим FG 2x
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:
Проходив Ретурнал на 144Гц моніторі та 60Гц ТВ. В плані геймплею різниці не відчував. Люди, які бачать себе кіберкотлетами, грають на мінімальних налаштуваннях графіки, щоб нічого не заважало та щоб мати +200 ФПС.OldBoyUA: ↑ 29.01.2025 19:50 Але одне можу сказати точно , в Returnal™ між dlss 130 кадрами і нативними в 7900 gre на високому пресеті різниця космічна . І в мому випадку коли гра дуже скілозалежна і важливо як гра реагує на те що ти нажав генерація кадрів це дуже погане рішення і я волів би грати на нижчих налаштуваннях але без неї .Бо чомусь одні й ті ж біоми в нативі пробігаються ідеально а з dlss постійно треш моменти з затримкою деша гг який коштує тобі 3х годинного рану .
-
OldBoyUA
Member
Приріст х 2 і ціна х 2 це потужна гіперболізація , головне не маніпулятивна . Якщо коротко то нова лінійка ( якщо зелені звісно хочуть продаж ) як мінімум повинна бути не гірша за попередню . Поки щоVolandInferno: ↑ 29.01.2025 20:34 OldBoyUA
5090 + TDP + температури + оверпрайс
5080 + TDP + прайс через дифіцит + мізерний приріст .
Як на мене забагато компромісів і погіршень в лінійці яка б за логікою мала би бути краща .
Відправлено через 8 хвилин 12 секунд:
Якщо у вас 4090 я взагалі не бачу сенсу вмикати в цій грі dlss з такою карткою . Якщо в мене в нативі 130 -150 на високих в 2к у вас спокійно вона повинна була працювати в нативі навіть в 4к . І різниця в 130 кадрів і в 60 колосальна для мене . Якщо ви бігали 5-6 біом і вежу ви повинні розуміти . Там 1 пропущений удар це мінус прокачка хп мінус заряд адреналіну . Якщо в вас картка вивозила натив 120-130 і ви просто робили більш плавну картинку з dlss це гарно . Якщо в мене 3080 вивозила гру в 60-70 а dlss показував 130-140 то наш експіріенс м'яко кажучи був різний саме через те що у вас картка витягувала гру вже на дуже високий рівень в нативі .kairo: ↑ 29.01.2025 21:20Та він троль.
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:Нова модель давно вже доступна, я накатив на усі ігри, щоб протестувати.Rhizone: ↑ 29.01.2025 20:27 Один беззаперечний плюc з усього цього кіпішу, так це те, що завтра викатять новий драйвер з новою моделлю DLSS і новим FG 2x
Відправлено через 3 хвилини 51 секунду:Проходив Ретурнал на 144Гц моніторі та 60Гц ТВ. В плані геймплею різниці не відчував. Люди, які бачать себе кіберкотлетами, грають на мінімальних налаштуваннях графіки, щоб нічого не заважало та щоб мати +200 ФПС.OldBoyUA: ↑ 29.01.2025 19:50 Але одне можу сказати точно , в Returnal™ між dlss 130 кадрами і нативними в 7900 gre на високому пресеті різниця космічна . І в мому випадку коли гра дуже скілозалежна і важливо як гра реагує на те що ти нажав генерація кадрів це дуже погане рішення і я волів би грати на нижчих налаштуваннях але без неї .Бо чомусь одні й ті ж біоми в нативі пробігаються ідеально а з dlss постійно треш моменти з затримкою деша гг який коштує тобі 3х годинного рану .
-
Nuclear World
Member
Хорошо, что в очередной раз не поддался психозу накрученному продавать то, что есть сейчас, чтобы купить "что по лучше". Так же само чуть не допустил оплошность в преддверии выхода ПС5 Про... В который раз убеждаюсь золотому правилу..., в начале купи замену - потом продавай текущее и никак иначе.
А то начитался ранее тут мнений в комментах, что 5080 = 4090 за 1к баксов...
А то начитался ранее тут мнений в комментах, что 5080 = 4090 за 1к баксов...
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:10 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 2 разів.
-
kairo
Member
Ви плутаєте DLSS та FG. При генерації кадрів дійсно збільшується затримка, яка в певній мірі впливає на геймплей. DLSS, навпаки зменшує затримку через те, гра рендериться в меншій роздільній здатності.OldBoyUA: ↑ 29.01.2025 21:44 Якщо у вас 4090 я взагалі не бачу сенсу вмикати в цій грі dlss з такою карткою . Якщо в мене в нативі 130 -150 на високих в 2к у вас спокійно вона повинна була працювати в нативі навіть в 4к . І різниця в 130 кадрів і в 60 колосальна для мене . Якщо ви бігали 5-6 біом і вежу ви повинні розуміти . Там 1 пропущений удар це мінус прокачка хп мінус заряд адреналіну . Якщо в вас картка вивозила натив 120-130 і ви просто робили більш плавну картинку з dlss це гарно . Якщо в мене 3080 вивозила гру в 60-70 а dlss показував 130-140 то наш експіріенс м'яко кажучи був різний саме через те що у вас картка витягувала гру вже на дуже високий рівень в нативі .
Саму гру я давно пройшов і наче без DLSS. Мені не зайшла.
-
Phos4
Member
Nutbar
Ну на мою думку неправильно оцінювати відеокарти по тому як вони змагаються з наступним поколінням, тому що тут виграшним виглядатиме те що вийшло перед поколінням ''рефрешем''. На мою думку відеокарта повинна тягнути ігри на високих (не ультра) наприкінці життєвого циклу свого наступника, в її цільовому розширенні, тоді можна вже казати що вона виявилась ф'ючерпруф.
Щодо нвідії то мені подобаються їхні технології і кожен раз коли я оновлюю карту я задивляюсь на їхні карти, дуже хотів би спробувати длсс бо фср дуже мильний, але при порівнянні з конкурентами від амд я завжди практично за ті самі гроші отримаю карту яка малюватиме більше фпс в нативі ще й з більшим об'ємом врам, і врам це якраз те що робить карти нвідії не ф'ючерпруф, вони впираються в пам'ять раніше як впираються в чіп і це дурнувата тенденція.
Ну на мою думку неправильно оцінювати відеокарти по тому як вони змагаються з наступним поколінням, тому що тут виграшним виглядатиме те що вийшло перед поколінням ''рефрешем''. На мою думку відеокарта повинна тягнути ігри на високих (не ультра) наприкінці життєвого циклу свого наступника, в її цільовому розширенні, тоді можна вже казати що вона виявилась ф'ючерпруф.
Щодо нвідії то мені подобаються їхні технології і кожен раз коли я оновлюю карту я задивляюсь на їхні карти, дуже хотів би спробувати длсс бо фср дуже мильний, але при порівнянні з конкурентами від амд я завжди практично за ті самі гроші отримаю карту яка малюватиме більше фпс в нативі ще й з більшим об'ємом врам, і врам це якраз те що робить карти нвідії не ф'ючерпруф, вони впираються в пам'ять раніше як впираються в чіп і це дурнувата тенденція.
-
Nuclear World
Member
Блин эта история мне напомнила качели с продажами карт в эпоху шмайнинга... Когда продал свою 1080Ти по вкусной цене... А потом год сидел без карты..., ну его лесом..., тот профит в пару тройку сотен баксов того не стоил вообще...NST1983: ↑ 29.01.2025 20:50 Єх були часи, коли вийшла 3080 і казали що типа 34.000 це дуже дорого. Я тоді зробив замовлення на розетці слабкої версії від гігабайту (бо потужніші вже розібрали), і продав свою 2070 супер за копійкі.. Навіть соромно казати за скільки.
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:09 користувачем Nuclear World, всього редагувалось 1 раз.
-
MetalistForever
Member
block_stupid: ↑ 29.01.2025 18:27 MetalistForever
Це не принципово нове.
Принципово нове, це алмази з графеновими (+атоми металів) транзюками.
Та оптичними з'єднанями для пам'яті (умовний pci-e 7.0).
Але по споживанню, значного кращого нічого не буде. Це для системи загалом. Можна і сьогодні зробити якийсь райзен жер пару ват, за ті самі попугаї, але треба чіллер який буде 20 кіловат жерти.
А ще змінити, адресацію пам'яті, а ще коли чіпи будуть значно кращими по частотам, бо багато хаків для продуктивності переписувати, бо вже тоді вони стають тормозами. Ще є інерція, хто буде софта переписувати.
Можливо принципово новим буде придумати якусь віртуальну машину, на які всі інші ОС та подібне буде запускатись. А вона вже поверх різних чіпів, з різними архітектурами, підходами і т.д.. Щоб не треба було кілотонни софту переписувати.
Колись до цього і прийдемо, але то колись.
Прям зараз, це скляні та алмазні підкадки, та охолодження з двох сторін, кег л4 з гігабайтами hbm, та оптичний pci-e для додаткової пам'яті та периферії.
Жор буде зростати постійно. Ще буде ставити бустери/конденсатори перед блоком живлення компа, щоб міг вивозити той комп, бо мережа не потягне і автомати постріялють
"скляні та алмазні підкадки " - це всього лише дозволяє переносити більш високі температури І дозволить більше чіпів розміщувати на одній підкладці . Про "кег л4 з гігабайтами hbm" - так буст буде
-
kairo
Member
ІМХО, міняти 4080 має сенс лише на 4090 або 5090, що з фінансової точки зору в нинішніх реаліях виглядає сумнівним рішенням. Простіше дочекатися рефрешу рефрешу у 2026 році. Раптом Хуанг покається й випустить 5080 Ti із продуктивністю 4090 та 20 ГБ VRAM.Nuclear World: ↑ 29.01.2025 21:15 Как понял разница между 4080 и 5080 какая то заметная будет исключительно только в функции генерации кадров и всё? Если сравнивать просто ДЛСС 4.0 в режиме качество без генерации кадров, то выхлопа не будет особого?