Если термопаста оригинальная МХ или Noctua, то о каких 1.5 месяцев ты говоришь? Они по 2-3 года не меняются своих свойств. Во вторых жидкий метал не требует обслуживания. Ты ещё бы скальпировал процессор, припой обслужить В этой видяхе разве что термопрокладки через лет 5 заменить (если ты конечно не майнер)Dream Machines: ↑ 25.01.2025 11:55 Це все звичайно чудово, ось тільки в Nvidia не ідіоти працюють. Через кілька місяців використання термопаста перетворитися на сухар і втратить частину властивостей. Тоді як рідкий метал мінімум 1,5 року нормально працюватиме.
Не розумію цінності подібних експериментів без прив'язки до часу використання.
Останні статті і огляди
Новини
GeForce RTX 5090 Founders Edition: результати заміни рідкого металу на термопасту
-
Afit
Member
-
mrigi
Member
Пасти, шмасти, це все фігня. Подивіться краще як класно сокет зроблений. Гумовий ущільнувач у три ряди, потім великий фрейм металевий щоб сколів небуло. Ніякої smd рассипухи за яку чіпляється паста. Ну гарно жеж. Пам'ять та мосфети би ще навчилися так добре облаштовувати.
Востаннє редагувалось 25.01.2025 17:55 користувачем mrigi, всього редагувалось 1 раз.
-
feniks_tm
Member
Якраз навпаки, та і брати MX6 як еталон для термопасти... з дубу рухнули. На відяхах під водою там різниця зведеться дай бог до 1-1.5 градусів на користь рідкого металу відносно умовних PTM7950 чи DOW TC-5888/5550. А от хвальоні графітові прокладки навпаки себе гірше показують, ніж термуха. Тому дивитись на суху теплопровідність сенсу жодного. Рідкий метал має сенс у випадку дрібних кристалів, тобто для DD проців, а от для відях це зайві ризики і геморой.gregory_amd: ↑ 25.01.2025 11:46 Гораздо больше актуально для водоблоков... там разница прямо титаническая
-
Dima4s
Member
Також мав негативний досвід. Нікельований водоблок і кришка 3900х райзена потемніли і маркування стало погано видно. При цьому це був фірмовий метал, а не форумні шприци..Scoffer: ↑ 25.01.2025 15:15 Kotya
У мене був прецедент що і нікель пожерло. Може то такий нікель був, але повторно практикувати бажання більше немає.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Давно не читав подібної маячні на технічному форумі.Dream Machines: ↑ 25.01.2025 11:55 Це все звичайно чудово, ось тільки в Nvidia не ідіоти працюють. Через кілька місяців використання термопаста перетворитися на сухар і втратить частину властивостей. Тоді як рідкий метал мінімум 1,5 року нормально працюватиме.
Не розумію цінності подібних експериментів без прив'язки до часу використання.
Будь яка топова домашня і тим більш промислова паста відпрацює весь строк актуальності цих карт без проблем.
Але пасти принаймні хімічно інертні, на відміну від агресивного рідкого металу, який так або інакше вступає в реакцію з кулером.
-
byaka
Member
del
-
Earanak
Member
Тут про ЖМ и медь бухтят. У меня обычная МХ-5 пожевала пятку кулера так что я прифигел. Причем по фото может показаться что проблема локализована в одном пятне но нет... По всей крышки налет. Темный. Он имеет рельеф, т.е чувствуется у него обьем. Который не стирался от Liquid Freezer II 420 )) На соседних рендер-нодах с тем же охладом и тем же потреблением и нагревом но с MХ4 все ок. И это за 4 месяца пожевало так. QR код сканировал, брал в Розетке.
https://imgur.com/a/x2whw9q
Вот эти вот все разводы и веснушки, будто царапины, это повыжирало так. Это будто объемный налет. Это не просто грязюка, ее фиг ототрешь.
Благо был сервис кит от Арктика с новыми медными пятками ))
https://imgur.com/a/x2whw9q
Вот эти вот все разводы и веснушки, будто царапины, это повыжирало так. Это будто объемный налет. Это не просто грязюка, ее фиг ототрешь.
Благо был сервис кит от Арктика с новыми медными пятками ))
-
Scoffer
Member
Earanak
Контрафакт якийсь.
Мені того графіт і подобається шо поставив і до кінця служби цього компа лазити більше не треба, нічо тому кулеру не буде. А хто там кого на півтора градуси крутіше - питання другорядне.
Контрафакт якийсь.
Мені того графіт і подобається шо поставив і до кінця служби цього компа лазити більше не треба, нічо тому кулеру не буде. А хто там кого на півтора градуси крутіше - питання другорядне.
-
Dream Machines
Member
По-перше, це не маячня. У нас є великий досвід обслуговування різних паст на ноутбуках і я знаю про що пишу. То з якою швидкістю якісний РМ тільки почне під'їдати підошву радіатора (що ще далеко не факт), Nvidia випустить RTX 8090.Ray2000gt: ↑ 25.01.2025 19:06 Давно не читав подібної маячні на технічному форумі.
Будь яка топова домашня і тим більш промислова паста відпрацює весь строк актуальності цих карт без проблем.
А по-друге, будь-яка, навіть найдорожча термопаста в умовах сучасних чіпів висушується за 1,5-2 роки.
-
oleg5d75
Member
Фішка рідкого металу в тому що він на відміну від термопасти не висихає, хоча з часом і дефундує в кристал і метал СО
-
Hotspur
Member
не все так просто. грає роль площа контакту теплоємність радіатору і все інше. знаєте рівняння теплового балансу ?IvanCh: ↑ 25.01.2025 11:35Іншими словами термопаста працює погано коли дельта дуже малелька, а метал краще. як тільки дельта росте вони виходять на схожі показники.
Востаннє редагувалось 25.01.2025 22:45 користувачем Hotspur, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
ні. є пасти які спокійно живуть 3 роки і більше. але вони дорогіDream Machines: ↑ 25.01.2025 20:53А по-друге, будь-яка, навіть найдорожча термопаста в умовах сучасних чіпів висушується за 1,5-2 роки.
-
Dream Machines
Member
Я б погодився з вами. Але я особисто знаю двох наших клієнтів, що юзають ноути 24/7 (дуже активно). Вони реально топову Thermal Grizzly Kryonaut Extreme за 8-12 місяців висушують, хоча у інших (звичайних) юзерів вона ходить 2-3 роки. Цих "особиливих" юзерів звісно можна виключити зі статистики, але факт є факт. Зараз вони для нас тестують термопрокладки HoneywellHotspur: ↑ 25.01.2025 22:43 ні. є пасти які спокійно живуть 3 роки і більше. але вони дорогі
-
LordTornado
Member
У меня обычная МХ-2 проработала 6 лет без проблем, после чего температуры начали расти... Заменил на МХ-4 и она проработала ещё 3 года до замены видеокарты...Dream Machines: ↑ 25.01.2025 20:53 будь-яка, навіть найдорожча термопаста в умовах сучасних чіпів висушується за 1,5-2 роки.
-
Hotspur
Member
це не топова. є кращіDream Machines: ↑ 25.01.2025 23:51 Вони реально топову Thermal Grizzly Kryonaut Extreme за 8-12 місяців висушують
-
Hotspur
Member
от бачите. і ви дійшли що є ельфійська магія. а то сохне в них всеDream Machines: ↑ 25.01.2025 23:51Зараз вони для нас тестують термопрокладки Honeywell
-
Denvys5
Member
Кріонафт же тойво, для екзотичного охолодження призначений (і колись продавався тільки персонально в руки), а не для довготривалої роботиDream Machines: ↑ 25.01.2025 23:51Вони реально топову Thermal Grizzly Kryonaut Extreme за 8-12 місяців висушують
-
feniks_tm
Member
Топові TG взагалі не про живучість, а для розгонів під рідким азотом і подібних сценаріїв. У мене звичайний Kryonaut пампаутився вже через півроку. Якщо ви є дійсно представником Dream Machines, то домовились б про контракт з Honeywell і юзали б PTM7950, а не придумували самокат з "топовими дорогими термопастами".Dream Machines: ↑ 25.01.2025 23:51Я б погодився з вами. Але я особисто знаю двох наших клієнтів, що юзають ноути 24/7 (дуже активно). Вони реально топову Thermal Grizzly Kryonaut Extreme за 8-12 місяців висушують, хоча у інших (звичайних) юзерів вона ходить 2-3 роки.Hotspur: ↑ 25.01.2025 22:43 ні. є пасти які спокійно живуть 3 роки і більше. але вони дорогі
-
Dream Machines
Member
Скоріш за все Ви потрапили на підробку TG, у нас таке було, тепер лише напряму замовляємо. У мене особисто TG звичайна намазана і немає проблем (на третьому ноуті). Те саме у клієнтів - ми ж бачимо стан СО, під час обслуговувань наших ноутів. Введемо для себе статистику. Все воно відмінно ходить.feniks_tm: ↑ 26.01.2025 00:30 Топові TG взагалі не про живучість, а для розгонів під рідким азотом і подібних сценаріїв. У мене звичайний Kryonaut пампаутився вже через півроку. Якщо ви є дійсно представником Dream Machines, то домовились б про контракт з Honeywell і юзали б PTM7950, а не придумували самокат з "топовими дорогими термопастами".
PTM7950 уже другий рік юзаємо, та даємо можливість замовити клієнтам - проблем немає.
-
feniks_tm
Member
Десь я таке вже чув) Але проблем поширена і легко шукаються такі ж "пацієнти" на реддіті (Ось, наприклад. Тут взагалі здохла за 6 тижнів...). Мова була про 4090, не ноут, якщо що. На ноутах може і цілий рік проживе І мова йде не про повну непридатність, а про суттєве погіршення дельти хостпоту відносно GPU. Наприклад, температура GPU могла змінитись за півроку лише на умовні 1-2 градуси, а дельта хостпоту до GPU виросла з 8-9 градусів до ~15, що вже ніфіга не окDream Machines: ↑ 26.01.2025 00:42 Скоріш за все Ви потрапили на підробку TG
Востаннє редагувалось 26.01.2025 01:00 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 2 разів.