Останні статті і огляди
Новини
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
-
Lorichic
Member
Vlaad13
В биос есть поиск, ищи параметр PPT
Отправлено спустя 4 минуты 2 секунды:
Только его я бы не трогал если нет перегрева, тем более что уже задействовал температурный лимит, больше удели внимания настройке курвы и памяти
В биос есть поиск, ищи параметр PPT
Отправлено спустя 4 минуты 2 секунды:
Только его я бы не трогал если нет перегрева, тем более что уже задействовал температурный лимит, больше удели внимания настройке курвы и памяти
-
Vlaad13
Member
В мене ще запитання - на цій мамці можно налаштовувати напругу на проц? Там нібито таке було але я поки що туди не ліз, там взагалі якось багато налаштувань я думав буде як на моїй колишній б760
-
daesz
Member
OC Tweaker > External Voltage Settings > VDDCR_CPU Voltage - процVlaad13: ↑ 20.01.2025 21:48 В мене ще запитання - на цій мамці можно налаштовувати напругу на проц? Там нібито таке було але я поки що туди не ліз, там взагалі якось багато налаштувань я думав буде як на моїй колишній б760
OC Tweaker > External Voltage Settings > VDDCR_SoC Voltage - SoC
OC Tweaker > External Voltage Settings > PCH1.05V Voltage - чіпсет
-
skeletor
Junior
А порадьте що із цього краще взяти (або може взагалі щось інше)
- Asus TUF Gaming B550-Plus
- Gigabyte B550 AORUS Elite V2
Вимоги:
- PCI Express 4.0 x16
- 4 слоти для памʼяті
- М2 слоти з радіаторами
- бажано з виводом USB type C на передню панель
CPU AMD Ryzen 7 5800
- Asus TUF Gaming B550-Plus
- Gigabyte B550 AORUS Elite V2
Вимоги:
- PCI Express 4.0 x16
- 4 слоти для памʼяті
- М2 слоти з радіаторами
- бажано з виводом USB type C на передню панель
CPU AMD Ryzen 7 5800
-
daesz
Member
skeletor
у асуса трохи краще по портам на задній панелі та конекторам пропелерів, другий слот м2 ділить лінії із сата 5 та 6, точніше сата порти 5 та 6 повністю перестають працювати із підключеним м2 у другому слоті
у гіги кращий харчувальник (хоча це базується на першій ревізії плати, що там змінили у другій - не знаю, проте, гіга відома тим, що у всіх наступних ревізщіях здешевлюють комп.базу/врізають к-ть портів/тощо)
у асуса трохи краще по портам на задній панелі та конекторам пропелерів, другий слот м2 ділить лінії із сата 5 та 6, точніше сата порти 5 та 6 повністю перестають працювати із підключеним м2 у другому слоті
у гіги кращий харчувальник (хоча це базується на першій ревізії плати, що там змінили у другій - не знаю, проте, гіга відома тим, що у всіх наступних ревізщіях здешевлюють комп.базу/врізають к-ть портів/тощо)
-
Nutbar
Member
Здається, вдалось замовити щойно на розетці 9800X3D. Поки чекаю підтвердження/доставки, яка найкраща плата по грошам для нього?
Вибираю з B650E або B850. X чіпсет мені точно не потрібен.
Обов'язково з WiFi. Бажано тільки з двома слотами під ОЗП, ну або просто така, на якій пам'ять (яку ще треба обрати) заведеться на хорошій частоті.
Обов'язково з WiFi. Бажано тільки з двома слотами під ОЗП, ну або просто така, на якій пам'ять (яку ще треба обрати) заведеться на хорошій частоті.
-
daesz
Member
Nutbar
b650 steel legend (йде з рсіе5.0 для ВК, тож фактично це в650е чіпсет).
-
Yurius
Member
скільки грн 9800х3д там?Nutbar: ↑ 21.01.2025 19:17 Здається, вдалось замовити щойно на розетці 9800X3D. Поки чекаю підтвердження/доставки, яка найкраща плата по грошам для нього?
-
Nutbar
Member
Супер, дякую, подивлюсь.daesz: ↑ 21.01.2025 19:25 Nutbar
У мене в замовленні 26599. Перед цим останній раз був в наявності 2 грудня за 25599. Тепер бачу, що ще підвищили до 26999. Все якось занадто дорого, але вже виглядає так, що найближчим часом краще не стане.Yurius: ↑ 21.01.2025 19:29 скільки грн 9800х3д там?
-
Yurius
Member
625 дол. норм,его и на западе дешевле 600 не купить.Nutbar: ↑ 21.01.2025 19:43Супер, дякую, подивлюсь.daesz: ↑ 21.01.2025 19:25 Nutbar
b650 steel legend (йде з рсіе5.0 для ВК, тож фактично це в650е чіпсет).У мене в замовленні 26599. Перед цим останній раз був в наявності 2 грудня за 25599. Тепер бачу, що ще підвищили до 26999. Все якось занадто дорого, але вже виглядає так, що найближчим часом краще не стане.Yurius: ↑ 21.01.2025 19:29 скільки грн 9800х3д там?
-
Shader1
Member
хочу собрать mini itx комп на ам5, вот за 7500 есть Gigabyte B650I AX, проц будет 7500f, что то можете сказать хорошего или плохого за данную материнку? а то как то обзоров нет....
-
LiquidStorm
Member
Достатньо одного графіку з актуального тесту RTX 5090 в різних режимах рсіе -daesz: ↑ 18.01.2025 16:37 відео по цьому питанню
Верхні 3 строчки, власне, вказують на різницю продуктивності найшвидшої на даний час карти:
- між 3.0 та 5.0 складає 8%
- між 4.0 та 5.0 - менше 1,5%
-
Latelux
Junior
Всім доброго дня! Яку материнську плату взяти для Ryzen 7 7700, розгоном не займатимусь. З того що знайшов то це asus b650m-a wifi II та ASRock B650M PG Riptide, якось більше подобається асус вже звичний біос (15 років плати асус). Чи можливо щось інше порекомендуєте до 7.5к грн. Дякую всім за відповідь!
-
Piter Cantrope
Member
Про що ми й говорили. І так було зрозуміло, що з нормальними картами, у яких всі 16 ліній, різниці між 5.0 i 4.0 не буде фактично ніякої.
Відправлено через 20 хвилин 34 секунди:
Latelux
За 7тис. ATX, за 6.3тис m-atx. Для 7700 обидві плати дуже гарні. Асус не має переваги в плані біосу чи чогось іншого, а начинка в асусів гірша ніж в тих же асроків в кожній ціновій категорії.
Тут такі ж результати, 1% різниці в 4кPiter Cantrope: ↑ 18.01.2025 14:14 Особисто я ніколи в житті не куплю карту з 8-ма лініями, а тим паче з 4-ма. Нащо самому собі стріляти в ногу, коли розумієш, що ті лінії можуть стати проблемою. Всі карти типу 4060ti, 7600, 6500xt і т.д. треба обходити десятою дорогою.
Бо якщо взяти нормальну карту з 16 лініями, якусь 5080 чи радеон 9070xt, то я підозрюю, що різниці між 5.0 i 4.0 не буде ніякої. Я дуже здивуюсь, якщо 5090 буде хоча б на 2% швидша на 5.0 ніж на 4.0.
На багатьох b650 материнках, наприклад, на всіх Асроках, є PCIE 5.0 для верхнього слота NVME. Так що це теж не привід цуратись b650 плат.LiquidStorm: ↑ 24.01.2025 11:47 То ж найближчі роки материнка із PCIEx 4.0 цілком закриє любі потреби накопичувача чи відеокарти
Відправлено через 20 хвилин 34 секунди:
Latelux
За 7тис. ATX, за 6.3тис m-atx. Для 7700 обидві плати дуже гарні. Асус не має переваги в плані біосу чи чогось іншого, а начинка в асусів гірша ніж в тих же асроків в кожній ціновій категорії.
-
daesz
Member
Ви погано шукали, між а620і та в650і у гіги немає ніякої різниці, окрім можливості розгону проца у останньої.Shader1: ↑ 22.01.2025 16:12 хочу собрать mini itx комп на ам5, вот за 7500 есть Gigabyte B650I AX, проц будет 7500f, что то можете сказать хорошего или плохого за данную материнку? а то как то обзоров нет....
- спойлер
32 ГБ відео буфер та 16 ліній. Справді, чого б це проблем не булоLiquidStorm: ↑ 24.01.2025 11:47Достатньо одного графіку з актуального тесту RTX 5090 в різних режимах рсіе -daesz: ↑ 18.01.2025 16:37 відео по цьому питанню
Верхні 3 строчки, власне, вказують на різницю продуктивності найшвидшої на даний час карти:То ж найближчі роки материнка із PCIEx 4.0 цілком закриє любі потреби накопичувача чи відеокарти, ну а 3.0 - так, старіє, але і платформі АМД із 3.0 вже 7+ років...
- між 3.0 та 5.0 складає 8%
- між 4.0 та 5.0 - менше 1,5%
-
heidfeld
Member
если разгона не будет, то бери эту https://hotline.ua/computer-materinskie ... t=priceAscLatelux: ↑ 24.01.2025 13:15 Всім доброго дня! Яку материнську плату взяти для Ryzen 7 7700, розгоном не займатимусь. З того що знайшов то це asus b650m-a wifi II та ASRock B650M PG Riptide, якось більше подобається асус вже звичний біос (15 років плати асус). Чи можливо щось інше порекомендуєте до 7.5к грн. Дякую всім за відповідь!
если бабло ляжку жмет, то выбирай их этих
https://hotline.ua/computer-materinskie ... t=priceAsc
https://hotline.ua/computer-materinskie ... t=priceAsc
-
AWES75
Member
Вітаю. Зібрали товаришу комплект на am5.
І собі загорівся теж щось подібне) Зараз у мене комплект на am4, котрий продати хочу та зібрати на Ryzen 7 7*** - 9****
Тож питання по материнці і пам'яті стоїть. Потрібна материнка microATX формату не за всі гроші світу. Розгонами скоріше за все буду займатися)))) Так як свій 5800x та RAM налаштовував самостійно для максимальної продуктивності.
Порадьте щось толкове
Вибір поки випав на asrock b650m pro rs
І собі загорівся теж щось подібне) Зараз у мене комплект на am4, котрий продати хочу та зібрати на Ryzen 7 7*** - 9****
Тож питання по материнці і пам'яті стоїть. Потрібна материнка microATX формату не за всі гроші світу. Розгонами скоріше за все буду займатися)))) Так як свій 5800x та RAM налаштовував самостійно для максимальної продуктивності.
Порадьте щось толкове
-
heidfeld
Member
бери народную https://hotline.ua/computer-materinskie ... t=priceAscAWES75: ↑ 24.01.2025 19:55 Вітаю. Зібрали товаришу комплект на am5.
Порадьте щось толкове
-
proos
Member
Всем снова привет
Подскажите что лучше взять под 9700х
ASRock B850 Pro RS
чи
Asus TUF GAMING B850M-PLUS
Дякую
Подскажите что лучше взять под 9700х
ASRock B850 Pro RS
чи
Asus TUF GAMING B850M-PLUS
Дякую
-
Mixx
Member
proos
Дивіться по наявності портів, прошивки на обох давно вилизані, живлення на обох з запасом.
Дивіться по наявності портів, прошивки на обох давно вилизані, живлення на обох з запасом.