Выбор процессора (всякого разного под любые/конкретные нужды + вопросы "потянет ли, хватит ли)

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gf_ki11er
Member

Повідомлення

Выбираем процессор

Пишите под какие задачи нужен процессор, бюджет, текущую или будущую платформу

Пользуйтесь поиском по теме ( поле "Поиск" - вводите обозначение, например 3570К): вполне вероятно ваш вопрос уже обсуждался
Vlaad13
Member

Повідомлення

VladimirV: 24.01.2025 19:35 Vlaad13
Прям перемога, какой буст. Аж на уровне перехода с DDR4 на DDR5. Зачем душить 7700, он и так задушен лимитами от АМД, ибо без них он может себе позволить покушать и 100 ватт. Купить можно еще один такой же вентилятор на башню и сделать как в AG400Plus, синхронизировав их где то в диапазоне 400~700 оборотов, врядли это будет слышно.
А так, поздравляю с апгрейдом :laugh:
Та мне говорили что любой вентилятор не особо справиться с толстой крышкой ам5, и чтоб тихо все было нужен Аркиик3 так как у них как раз под ам5 сдвиг пятки
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 18:22но на минимальном ФПС стало как то все плавнее не могу объяснить
Так а что тут объяснять если минимальный вырос то всегда будет плавнее игра т.к. просто нет просадок ниже минимально-плавного 60фпс, и это благодаря восьми нормальным мощным ядрам против шести плюс несколько недоядер, выросла минимальная плавность и это больше плюс чем просто немного выросший средний фпс, но естественно одно исходит из другого - уменьшились просадки и вырос минимальный фпс и соответственно вырос и средний фпс.
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 20:30
VladimirV: 24.01.2025 19:35 Vlaad13
Прям перемога, какой буст. Аж на уровне перехода с DDR4 на DDR5. Зачем душить 7700, он и так задушен лимитами от АМД, ибо без них он может себе позволить покушать и 100 ватт. Купить можно еще один такой же вентилятор на башню и сделать как в AG400Plus, синхронизировав их где то в диапазоне 400~700 оборотов, врядли это будет слышно.
А так, поздравляю с апгрейдом :laugh:
Та мне говорили что любой вентилятор не особо справиться с толстой крышкой ам5, и чтоб тихо все было нужен Аркиик3 так как у них как раз под ам5 сдвиг пятки
Тільки недавно обговорювали в сфф діскорді : https://dingkeydesigns.com/products/axp ... et-bracket
Такі ж є під кулери ноктуа.
Вирішує проблему із нерівномірним нагрівом / передачею тепла кришки у 7000 ряжанок і вище :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 24.01.2025 20:47
Vlaad13: 24.01.2025 20:30
Тільки недавно обговорювали в сфф діскорді : https://dingkeydesigns.com/products/axp ... et-bracket
Вирішує проблему із нерівномірним нагрівом / передачею тепла кришки у 7000 ряжанок і вище :)
я задушив проц і забив болт
якшо куплю щось типу 4070 ти супер то вже і воду поставлю напевно а для 4070 і задушеного вистачає з головою
я ще думаю що потрібно будо зробити тести з 1% лоу але вже усьо
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 20:51
daesz: 24.01.2025 20:47
якшо куплю щось типу 4070 ти супер то вже і воду поставлю напевно а для 4070 і задушеного вистачає з головою
Я поставив оффсет -30мВ вольтажу на проц (та 1.02вт на чіпсет) і кількість папугаєїв в сінебенчі не змінилась, тож вважаю це перемогою. З -50мВ було десь на не цілий 1% менше папугаїв і на 1*С нижча температура :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 24.01.2025 21:00
Vlaad13: 24.01.2025 20:51
Я поставив оффсет -30мВ вольтажу на проц (та 1.02вт на чіпсет) і кількість папугаєїв в сінебенчі не змінилась, тож вважаю це перемогою. З -50мВ було десь на не цілий 1% менше папугаїв і на 1*С нижча температура :)
і шо по температурі в простої і іграх?
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13

При задушенном процессоре сопудово и минимальный фпс падает что тоже влияет на плавность и стабильность, естественно всё зависит от игры но есть игры где и для 4070 было бы не лишним наоборот сделать нормальный PBO чтобы хоть несколько ядер хорошо бустились, а сделав просто андервольт задушив вольтаж и частоты это сделает только хуже для минимального фпс и 0,1/1% чем даже было бы в стоке.
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 21:23
daesz: 24.01.2025 21:00
і шо по температурі в простої і іграх?
В іграх 75-78, в простої 60 (браузер, 30 вкладок, твітч стрім + ютуб відео на другому моніторі). Але в мене міні тавер :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

міні товер :weep:
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 21:34 міні товер :weep:
В мене температури живуть своїм життям : запустив гру (простенька гача), стрибнуло до 73 і зразу впало до 59, тепер все те саме (30 вкладок+відео+стрім) і запущена гра - температура 58.5*С :D
Зображення
Востаннє редагувалось 24.01.2025 21:46 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Melofon
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 21:23і шо по температурі в простої і іграх?
Так у него же 7600 и охлад другой какой тебе смысл от его температур если у тебя и охлад другой и проц на два ядра больше имеет, фиг знает как тут можно сравнивать, тем более что и удачность кристалла разная и потребление даже у одного и того же процессора может отличаться в зависимости от того как повезло с чипом.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Melofon: 24.01.2025 21:45
Vlaad13: 24.01.2025 21:23і шо по температурі в простої і іграх?
Так у него же 7600 и охлад другой какой тебе смысл от его температур если у тебя и охлад другой и проц на два ядра больше имеет, фиг знает как тут можно сравнивать, тем более что и удачность кристалла разная и потребление даже у одного и того же процессора может отличаться в зависимости от того как повезло с чипом.
я десь занотую :lol:

Відправлено через 4 хвилини 26 секунд:
daesz: 24.01.2025 21:45
Vlaad13: 24.01.2025 21:34 міні товер :weep:
В мене температури живуть своїм життям : запустив гру (простенька гача), стрибнуло до 73 і зразу впало до 59, тепер все те саме (30 вкладок+відео+стрім) і запущена гра - температура 58.5*С :D
Зображення
браузер твіч+купа вкладок 40, гра 65
лі 216 то один з найкращих по продуву корпусів - але бандура та ще
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 22:20
daesz: 24.01.2025 21:45
Зображення
У мене зараз немає ніяких корпусних вентиляторів крім одного 92мм на видув.
Я не заморочувався із тим що ставити, бо в мене новий корпус + все крім нового кулер готове лежить, щоб перебратись, тож не хотів запарюватись лишній раз :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 24.01.2025 22:39
Vlaad13: 24.01.2025 22:20
Я не заморочувався із тим що ставити, бо в мене новий корпус + все крім нового кулер готове лежить, щоб перебратись, тож не хотів запарюватись лишній раз :)
а ну тоді в новому повинно буте краще - як перкините все відпишіть
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 22:43
daesz: 24.01.2025 22:39
а ну тоді в новому повинно буте краще - як перкините все відпишіть
Незнаю коли то буде, але постараюсь не забути :)
Я очікую на новий лоу проуфіль кулер від scythe, але якщо він мені висотою не підійде - то буду брати thermalright x53 і міняти пропелер на ньому на 12025, мб подумаю над тим офсет брекетом який вище видав (+хочу взяти термопасту dow tc-5550 попробувати замість арктика мх5 :) ).
Entar
Member

Повідомлення

Vlaad13: 24.01.2025 18:22 Макс ФПС вырос в пределах 120 было 140 стало, минимальный 55 было 60 стало, но на минимальном ФПС стало как то все плавнее не могу объяснить
В целом наверное норм учитывая новые тесты Писи 5 и наверное разница будет больше с картой помощнее, ну и это все учитывая что проц сильно задушен так как я люблю тишину
А монитор имеет фрисинх или гсинх? Или в каком режиме работает синхронизация?
Может еще плавнее ощущается потому-что глобально 1% и 0.1% подросли существенно

Отправлено спустя 34 секунды:
Melofon: 24.01.2025 21:27 При задушенном процессоре сопудово и минимальный фпс падает что тоже влияет на плавность и стабильность, естественно всё зависит от игры но есть игры где и для 4070 было бы не лишним наоборот сделать нормальный PBO чтобы хоть несколько ядер хорошо бустились, а сделав просто андервольт задушив вольтаж и частоты это сделает только хуже для минимального фпс и 0,1/1% чем даже было бы в стоке.
А подскажите пожалуйста, как тогда настроить вольтаж на 5700x3d правильно?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Entar: 24.01.2025 22:52
Vlaad13: 24.01.2025 18:22 Макс ФПС вырос в пределах 120 было 140 стало, минимальный 55 было 60 стало, но на минимальном ФПС стало как то все плавнее не могу объяснить
В целом наверное норм учитывая новые тесты Писи 5 и наверное разница будет больше с картой помощнее, ну и это все учитывая что проц сильно задушен так как я люблю тишину
А монитор имеет фрисинх или гсинх? Или в каком режиме работает синхронизация?
Может еще плавнее ощущается потому-что глобально 1% и 0.1% подросли существенно
все вимкнено
Untegental
Member

Повідомлення

Добрий вечір.
Останній рік випав з контексту гонки проців, а зараз для себе треба замінити мак на продуктивну віндову залізяку.
Збирати буду одразу як з'являться на риночку нові відяшки, скоріше всього з 5070ті. Або якась 16гб супер 4ххх покоління.
Основна задача Давінчі ресолв, та фотошоп, в другу чергу іграшки.
Розгоном ніяким займатись не планую.

Дивився на 13700к\14700к але там якась епопея з деградацією, це пофіксили чи не?
Як себе в цих програмах почувають нові покоління проців Ультра від інтел, та 9ххх покоління АМД в порівнянні з минулими поколіннями? Що по 9900 проти 7900?
Як я зрозумів після короткого пошуку, граф проц інтел здатний декодувати HEVC, наскільки велика різниця буде якщо я буду робити це на умовній 5070ті з амд процом?
Взагалі я не фанат інтел, і якщо не брати до уваги декодер граф ядра, яка різниця в продуктивності цього софта загалом між синіми і червоними, порівнюючи наприклад 14700 проти 9900?
Чи багато я втрачу якщо зекономлю і візьму 7700?
AndP
Member

Повідомлення

Untegental: 27.01.2025 23:51 Що по 9900 проти 7900?
В многопотоке прирост 20 - 22 %

Відправлено через 49 секунд:
Untegental: 27.01.2025 23:51
Потеряешь 40 - 50 % производительности
Volodya811
Member

Повідомлення

Untegental: 27.01.2025 23:51 Добрий вечір.
Останній рік випав з контексту гонки проців, а зараз для себе треба замінити мак на продуктивну віндову залізяку.
Збирати буду одразу як з'являться на риночку нові відяшки, скоріше всього з 5070ті. Або якась 16гб супер 4ххх покоління.
Основна задача Давінчі ресолв, та фотошоп, в другу чергу іграшки.
Розгоном ніяким займатись не планую.

Дивився на 13700к\14700к але там якась епопея з деградацією, це пофіксили чи не?
Як себе в цих програмах почувають нові покоління проців Ультра від інтел, та 9ххх покоління АМД в порівнянні з минулими поколіннями? Що по 9900 проти 7900?
Як я зрозумів після короткого пошуку, граф проц інтел здатний декодувати HEVC, наскільки велика різниця буде якщо я буду робити це на умовній 5070ті з амд процом?
Взагалі я не фанат інтел, і якщо не брати до уваги декодер граф ядра, яка різниця в продуктивності цього софта загалом між синіми і червоними, порівнюючи наприклад 14700 проти 9900?
Тестів кодерів 5000-ї серії від Нвідіа ще немає. Але, там має бути покращення на 5% + повна підтримка кодування Н.265 4.2.2. і7 14700 має підтримку апаратного кодування Н.265 4.2.2 (якщо вона потрібна). Нвідіа 4000-ї серії та аналоги від АМД - не мають.
Відеокарта для кодування відео потрібна лише тоді, коли Ви застосовуєте складну кольорокорекцію (різні ефекти шумопоглинання та інше). В такому разі буде значне прискорення кодування. Але, якщо Ви ще не знаєте, що будете робити, то я рекомендую карту поки не купувати. Якщо Вам дійсно будуть потрібні "лути зі складними ефектами", то відеокарту докупите згодом.
Платформа - Інтел, через вбудоване відео, яке має найкращу підтримку кодування відео станом на сьогодні. І для кодування відео у більшості випадків важливим є ІРС і швидкість кодера вбудованої відеокарти. Кількість ядер не так важлива. Можливо, Вам буде достатньо 14600К. Щодо 15-го покоління - треба дивитися тести. Але, попередньо, не думаю, що буде суттєва різниця у швидкості кодування, але точно буде "холодніше" і, звісно, дорожче. Вирішувати Вам.
Відповісти