Останні статті і огляди
Новини
Выбор оперативной памяти
-
Ray2000gt
Advanced Member
Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.
Статистика разгона ведется в отдельной ветке.
Прежде чем задать вопрос, ознакомтесь с FAQ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 11.11.2011 19:33 користувачем Ray2000gt, всього редагувалось 8 разів.
-
a_z_z_y
Member
You don't need high voltages on the 5800X3Dlordep: ↑ 16.01.2025 16:57 Спробуйте підняти напругу Vsoc до 1.05v або 1.1v.
-
Intel_8086
Junior
a_z_z_y: ↑ 16.01.2025 14:35
- спойлер
- На що краще замінити KF436C16RB12AK2/32 ?
Або варто її налаштовувати і вона може нормально працювати ?
Не можу ніяк обрати ОЗУ для цп - 5700x3d м.п. - Asus TUF Gaming B550 - вже каша в голові від усього прочитаного
Проблема в тім, вирішив з "Преамбули" далі не йти і обрав KF436C16RB12AK2/32
І щось воно не дуже якось їде з перших секунд, XMP з помилками, і я усю ніч намагався розібратись з таймінгами але поки занадто складно.Аіда
- спойлер
- начитавшись усього на світі - і не зрозумівши нічого.
Якимось чином стабілізувалась робота (на мою думку, тести без помилок )
Таймінги ZenTimings_Screenshot.png
- спойлер
- Знімок екрана 2025-01-16 112604.jpg
Саме так, нічого не крутив, перед заміною скинув біос, поставив модулі..Kingston на XMP промилки сипе? Ніколи такого не було і от знову.
Вцілому у вас має бути нормальний кіт. 3600мгц 16-20-20, дворанк (судячі з документації).
встановив 3600 хмp 16-20-20-39 з другої спроби завантажив ос, і відчувалось якесь зло, тому що програми почали злітати, перевірив спершу мемтест5 на першій хвилині полетіли помилки на тесті 2, я далі і не чекав.. розуміючи що гірше не буде відкриваю, RyzenCalculator MemBench і почав сваритись… Ну і тоді вже стало сумно, і другу добу збираю не повністю зрозумілу для мене інформацію, намагаючись щось покращити
Свіжий дефолт Біос налаштування :
- спойлер
- спойлер
- спойлер
Ну я максимально готувався, щоб зручніше було мені допомогтиБіос бачу останній прошили. Молодец
А що у вас за налаштування в XMP, можете зберігти те що є, зкинути біос в дефолт, поставити ХМР профіль і залити сюди ZenTimings...
На чому тестили помилки? Обдув якийсь був на плашках?
Тайфун
- спойлер
- спойлер
Самотушки не впораюсь, вже очі пливуть від тих таймінгів тим паче що поки ну дуже тяжко зрозуміти послідовність дій, але дуже цікавоСтосовно Kingston - вони роблять кіт з профілем і можуть в залежності цін на чіпи пхати різне аби підходило. Інколи там підходить впритик і десь може сипати помилками.
Судячі з таймінгів вашого комплекта то у вас мають стояти або Hynix CJR/DJR або Micron rev.E.
Але краще перевірити Typhoon Burner. На крайняк виробник чіпів зазвичай пише CPU-Z.
Можете з DRAM калькулятора подивитися які там таймінги стоять для 3800мгц і їх ввести для себе.
Міняв.... Я там добу наче кольори по коду підбирав Але іноді ставало краще...По вашому скріну ZenTimings - ви там самі що міняли а що в авто в біосі стоїть?
Дякую за пораду зараз спробую...Поради - поставте RAS=38, RC=60.
І сідячі з tRFC у вас точно не Micron rev.E. Йому на 3600мгц треба мінімум 524 ставити.
Якщо ж у вас CJR/DJR то треба ставити ще tRFC=471 і tRC=21.
Доречі комплект ще можу повернути тому можна не жаліти.
Ray2000gt: ↑ 08.09.2007 11:06
- спойлер
- Ветка по выбору и обсуждению оперативной памяти. Тут даем советы, и отписываемся о впечатлениях от использования оперативной памяти.
Щиро вибачаюсь, саме за допомогою даних інструкцій обрав KF436C16RB12AK2/32 яка нажаль не спрацювала.. Тому звернувся по гарячім слідам. Буду уважнішим, але на мою думку допоможе комусь при прийняті рішення покупки.
-
s1nedus
Member
Подскажите какую память взять к 9800x3d/9950x3d? Мать скорее всего будет Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO. Хотел от g.skill. какую частоту/тайминг смотреть? Какой комплект посоветуете? Объем 64-96Гб
-
AndP
Member
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... gx2-tz5rk/s1nedus: ↑ 17.01.2025 06:32 Подскажите какую память взять к 9800x3d/9950x3d? Мать скорее всего будет Asus ROG CROSSHAIR X870E HERO. Хотел от g.skill. какую частоту/тайминг смотреть? Какой комплект посоветуете? Объем 64-96Гб
-
vltk
Member
Для однорангов (для 2х рангов проще, как разновидность), сам себе делал. Съем боковой пластины радиатора (про винтики или защелки не пишу — общий принцип разбора модулей с ргб или без) производите чисто с феном, легко снимается. Вторая пластина сильно приклеена и там не термопрокладка, размягчаемая и «текущая» под действием температуры.unique-neon: ↑ 16.01.2025 13:40А як можна зняти радіатори? В інтернеті бачив варіанти з феном, або ножем, або купанням у розчинниках.vltk: ↑ 07.01.2025 03:37 Mixx
Возьмите на али люминиевые радиаторы на модули (есть и дешевле, но будут из металла фуфлиния), переобуете, поставите нормальные термокладки на чипы памяти и на чип пмик (я такое себе проделывал, у меня температуры на равных условиях сравнения без обдува и тогда без воды упала 5-6С. По размерам вам подойдет - см.внизу страницы картинки.
Делал так, на плоское дно тарелки, чтоб модуль лег радиатором полностью (помещался) на ее поверхность, кладу модуль с уже снятым одной боковиной с чипов на не снятый радиатор и заливаю изопропиловым спиртом (продается в малых количествах в хозяйственных магазинчиках на рынке и думаю в небольших строительных материалов) до уровня касания к плоскости ближней к дну тарелки, текстолита/гетинакса (я боялся, т.к. он многослойный, чтобы надолго в изоприловом спирте не начало растворять саму плату модуля) и оставляете на 1-2 часа. Перед помещением в тарелку вставьте с небольшим усилием 4 (или 3,2) зубочистки с углов или середин сторон прямоугольника модуля памяти под отдираемый радиатор. Можете через 0,5 — 1 часа подсунуть зубочистки глубже, чтоб спирт легче за счет сил смачивания заходил и добирался до органики клея. Зубочистки засовывайте аккуратно, там где нет чипов, пмик и элементов смд монтажа (чипов памяти с той стороны модуля точно нет). Потом вырезаете полоску лярда накладываете на все чипы и кладете модуль с ней на больший (буквой Г) радиатор с али, затем берете полоску термопрокладки (можно уже не лярд, но чтоб закрыл все элементы там, соответствующей толщины, затягиваете винтики. Толщины прокладок очевидны из конструктива радиаторов и из сети по вашему типу модулей. Если все реализуете, ждем от вас результат 9600 (2400-2400-4800шины).
-
unique-neon
Member
vltk
О, окреме спасибі за розгорнутий гайд
О, окреме спасибі за розгорнутий гайд
-
Himmel
Junior
Доброго вечора! Планую апгрейд ПК до Ryzen 5600 та замінити ОЗУ на 32гб. Що можете порадити? Мат. плата MSI B450 tomahawk, колір та підсвітка не цікавлять, розгоном чого-небудь не займався але з заміною відеокарти можливо буду. Також розгляну варіанти б/у. Буду вдячний за допомогу.
-
a_z_z_y
Member
Himmel
FAQ по DDR4 під АМ4.
FAQ по DDR4 під АМ4.
-
Himmel
Junior
Знайшов б/у Crucial Ballistix 2х16 3200 BL2K16G32C16U4B за 3500 грн, хороша ціна за таку пам'ять?
-
a_z_z_y
Member
Дорого як на мене, але я не особливо слідкую за ринком.Himmel: ↑ 19.01.2025 15:53Знайшов б/у Crucial Ballistix 2х16 3200 BL2K16G32C16U4B за 3500 грн, хороша ціна за таку пам'ять?
-
esseesse
Junior
Що краще взяти з ОЗУ під райзен 7 5700х аурус b550 JUHOR Memoria Ram ddr4 16г 3600 х2, чи kingston beast 16gb ddr4 3200mhz х2?
-
a_z_z_y
Member
esseesse
Пару постів вище кидав FAQ по DDR4.
PS: якщо цікавить "вставив і забув" + ви довіряете китайцям, то 3600мгц краще вибір.
Пару постів вище кидав FAQ по DDR4.
PS: якщо цікавить "вставив і забув" + ви довіряете китайцям, то 3600мгц краще вибір.
-
Himmel
Junior
Згоден, дороговато. Пошукаю ще, дякую.a_z_z_y: ↑ 19.01.2025 22:41Дорого як на мене, але я не особливо слідкую за ринком.Himmel: ↑ 19.01.2025 15:53
Знайшов б/у Crucial Ballistix 2х16 3200 BL2K16G32C16U4B за 3500 грн, хороша ціна за таку пам'ять?
-
a_z_z_y
Member
Якщо гостро стоїть питання економії - пошукайте два однакових (візуально) комплекти 2х8гб Ballistix (3000 cl15, 3200 cl16)
4х8гб теж нормально їдуть в розгоні. Може 3733-3800 взяти важкувато буде на В450 платі, але 3600 має буде гарантовано з таймінгами з DRAM калькулятора.
-
Nutbar
Member
Всім привіт. Допоможіть з вибором пам'яти під 9800X3D і (скоріш за все) ASRock B850 Steel Legend.
Вибираю з комплектів на 64Гб. Поки придивляюсь до таких:
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 2gx2-tz5n/
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 4l3064gdc/
Норм? Чи варто шукати по олх/сіровозам щось краще?
Вичитав, що не має сенсу гнатись за 8000+ частотою, краще зупинитись на 6000-6400 і утискати таймінги. Це так?
Вибираю з комплектів на 64Гб. Поки придивляюсь до таких:
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 2gx2-tz5n/
https://hotline.ua/ua/computer-moduli-p ... 4l3064gdc/
Норм? Чи варто шукати по олх/сіровозам щось краще?
Вичитав, що не має сенсу гнатись за 8000+ частотою, краще зупинитись на 6000-6400 і утискати таймінги. Це так?
-
a_z_z_y
Member
Дворанк ви до 8000мгц не поженете. Розгляньте 48гб, якщо хочете високі частоти.Nutbar: ↑ 22.01.2025 14:06 Допоможіть з вибором пам'яти під 9800X3D і (скоріш за все) ASRock B850 Steel Legend.
Вибираю з комплектів на 64Гб.
На дворанку залишається 6000-6400 і гратися в таймінги. Та й 24/7 така система краще буде.
-
Nutbar
Member
От в тому то й справа, що не впевнений, що хочу. Пишуть що не варто воно для х3д проців. Але чи справді це так?a_z_z_y: ↑ 22.01.2025 15:56 Дворанк ви до 8000мгц не поженете. Розгляньте 48гб, якщо хочете високі частоти.
І як що до тих моделей що я вище згадував? Норм? З гудрамом не буде проблем, чи краще "перевірений" г.скіл?
-
a_z_z_y
Member
Nutbar
Та хоч зелений Хайнікс купуйте - буде однаково працювати.
А стосовно надійності брендів, то вже питання особистої довіри.
Та хоч зелений Хайнікс купуйте - буде однаково працювати.
А стосовно надійності брендів, то вже питання особистої довіри.
-
Hotspur
Member
+ - нормально. Врахуйте там точно Мікрон а не невідомо що як у того ж Кінгстона який ставить що завгодно і зазвичай гірше ніж розсилають для тестів. Але великого супер розгону не буде. 3600-3800 шось таке. я сам змінив 2х8 на 2х16 крушиал і те і теHimmel: ↑ 19.01.2025 15:53Знайшов б/у Crucial Ballistix 2х16 3200 BL2K16G32C16U4B за 3500 грн, хороша ціна за таку пам'ять?
-
a_z_z_y
Member
Що за бредHotspur: ↑ 24.01.2025 14:37+ - Врахуйте там точно Мікрон а не невідомо що як у того ж Кінгстона який ставить що завгодно і зазвичай гірше ніж розсилають для тестів.Himmel: ↑ 19.01.2025 15:53Знайшов б/у Crucial Ballistix 2х16 3200 BL2K16G32C16U4B за 3500 грн, хороша ціна за таку пам'ять?
Crucial це бренд Micron. І ставлять туди тільки чіпи Micron (справедливе для DDR4).
А щоб нормальні Crucial купити достатньо брати декілька перевірених варіантів Ballistix серії (3000с15, 3200с16 або 3600c16).