Assassin’s Creed Odyssey, проблема с разрывами экрана

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Entar
Member

Повідомлення

Здравствуйте, захотелось мне уже на новом железе и мониторе побегать по Древней Греции... Но не совсем понятно как правильно это настроить чтобы добиться плавности и особенно отсутствия разрывов экрана.
Настройки видеодрайвера нвидиа общие для всех игр:
Gsync вкл.
Ограничение фпс 120 (менял и на 90).
Верт. синхронизация выкл.

Настройки в игре:
Верт синхронизация выкл.
180 Гц.
Фпс лимит выкл (включал и ставил на 90 - толку нет).

Проблема - фреймтайм очень не ровный (гораздо хуже чем в валхалле), фпс в статике держится на 90-100+-, но при движениях камеры или быстрых перемещениях проваливается бывает вплоть до 40-50 (чаще до 60-70). И вот при провалах начинают происходить разрывы экрана, как будто на мониторе без гсинх не включена верт. синхронизация. Но гсинх то включен!
Особенно сильно это заметно на "роликах" где фпс игрой похоже на 30 заблокирован.
Dremjke
Member

Повідомлення

Адаптивна синхронізація в налаштуваннях монітора ввімкнена?

Відправлено через 36 секунд:
Entar: 20.01.2025 12:16Ограничение фпс 120 (менял и на 90).
Чим обмежили? І якщо виключити обмеження fps, то є розриви?

Відправлено через 2 хвилини 38 секунд:
Також бажано підключатися по DP, щоб все коректно працювало.
Entar
Member

Повідомлення

Dremjke: 20.01.2025 12:49 Адаптивна синхронізація в налаштуваннях монітора ввімкнена?
Г-сінх увімкнений глобально, так.
Dremjke: 20.01.2025 12:49 Чим обмежили? І якщо виключити обмеження fps, то є розриви?
Обмежував і відеодрайвером, і в грі. Що так що так бувають розриви.
Dremjke: 20.01.2025 12:49 Також бажано підключатися по DP, щоб все коректно працювало.
Само собою, підключено по DP
Dremjke
Member

Повідомлення

А якщо вікдлючити обмеження кадрів?
Entar
Member

Повідомлення

Dremjke: 20.01.2025 13:15 А якщо вікдлючити обмеження кадрів?
Ну максимальна настройка в мене була 120 фпс через драйвер, більшу частину часу фпс був нижче, спробую коли вдома буду.

А взагалі як я зрозумів, там по ряду причин ряд нюансів, які треба тонко настроювати, і зокрема радять:
1) Тіні і хмари знизити до "високо".
2) Поставити в нвідіа режим низької затримки на "ультра" (в мене він відключений)
3) PhysX - виставити вручну відеокарту як я зрозумів.

А взагалі я здивований. Гра 2018 року, на гарній відеокарті і процесорі яких тоді просто не існувало не видає плавний фпс :)
Draqoon
Member

Повідомлення

Це треба гуглити, є людина з нікому Kaldaien's Mod яка все розписала по одісеї, я накатував dxvk, треба гуглити, а я з телефону і не тим займаюсь. :gigi:
https://steamcommunity.com/groups/Speci ... 931768216/
Entar
Member

Повідомлення

Draqoon: 20.01.2025 13:56 я накатував dxvk
А що воно робить? Я не зовсім зрозумів.
P.S. Почитав тему. Треба ставити. Але все ще не зовсім зрозумів.
Dremjke
Member

Повідомлення

Entar
Хмм, цікаво. Виходить, що така проблема конкретно в цій грі...
Взяв собі її по знижці як раз, встановлю, теж вечері сам перевірю, бо цікаво стало.
Entar
Member

Повідомлення

Dremjke: 20.01.2025 14:21 Хмм, цікаво. Виходить, що така проблема конкретно в цій грі...
Взяв собі її по знижці як раз, встановлю, теж вечері сам перевірю, бо цікаво стало.
Я теж брав перед новим роком, я не фанат ассасінів але хотілося побігати по Греції)
Ввечері перевірю dxvk.

А взагалі получається не просто так я думаю що через рік буду оновлювати залізо :gigi:
Entar
Member

Повідомлення

Довго довбався, для початку з АС Валхалла, так що до Оддісеї не дійшов.
По якійсь причині в тесті внутрішньоігровому затримка від процесора досягала в самому мінімумі аж 40+ мс, відповідно мінімальний фпс бував навіть 25. Це жесть.
Зроблено:

1) В диспетчері задач - високий пріоритет.
2) Тіні і деталізація дальніх об'єктів переставлені з ультра на пред. самі високі.

Результат - максимальна затримка впала до 25, мінімальний 1% - близько 45.
По факту в грі панель нвідіа показує в місті фпс середній 90 (залочений) а мінімальний 1% - буває до 40-45 падає.

Печально, загалом, все у мене в плані плавності в проц упирається.
Entar
Member

Повідомлення

P.S. Розриви кадрів були із-за того, що фпс падає в рідких/дуже рідких подіях до менше 45, а менше 45 перестає працювати g-sync
VladimirV
Member

Повідомлення

Та ладно, гра норм оптимізована, навіть на Ivy Bridge грати можна з високим пресетом, сам перевіряв.
спойлер
Зображення
Entar
Member

Повідомлення

VladimirV
Моє питання в тому, чи все в мене норм з системою чи може щось не так з налаштуваннями чи ще чимось.
У вас як я розумію вертикальна синхронізація вімкнена?
От ці падіння фпс до 30 мене бентежать. Монітор з g-sync , який перестає працювати коли фпс нижче 45.
VladimirV
Member

Повідомлення

Entar
Так це комп дуже застарілий, проц 2012 року чи 2011.
Вимкнена, там же в бенчмарку написано. І налаштування пресетом.
Я на старому пк дитині ставив... І налаштування змінював щоб було 60-75 фпс (достатньо) але дропи на такому проці все одно були, бо він був під 100% реального навантаження завжди, що нормально.
А так зробіть самі пару прогонів вбудованого бенчмарку, пограйтесь з налаштуваннями, що впливають на цп, знайдіть такі налаштування, де буде мінімум або взагалі не буде дропів на графіку. Там же є два графіки де цп дропає фпс, де карта дропає (стрибки в (мс) на ЦП ну або карті, і дроп фпс вниз на фреймтаймі в той же час).
Бо в кожного система індивідуальна.
Entar
Member

Повідомлення

В мене як виявилося був відключений g-sync. :gigi:
dxvk ситуацію не те щоб сильно покращив. Максимальний і середній фпс виріс на 5-10% але мінімальний став менше а просадки частіше.
Dremjke
Member

Повідомлення

Entar: 22.01.2025 12:12В мене як виявилося був відключений g-sync.
Ну ось, це і треба було перевіряти в першу чергу :beer:
strannik18
Member

Повідомлення

Entar
В мене як виявилося був відключений g-sync
де саме треба було вімкнути g-sync? в дипечері керування нівідія? чи після вімкнення розриви пропали?
Entar
Member

Повідомлення

strannik18: 22.01.2025 12:46 де саме треба було вімкнути g-sync? в дипечері керування нівідія? чи після вімкнення розриви пропали?
В ПО для монітора він чомусь був вимкнутий (там налаштування називається адаптів сінх), а без цього налаштування в відеодрайвері не відображається г-сінх взагалі.
Випадково якось це відбулося, я його свідомо не вимикав.

Розриви пропали, але є певний дискомфорт (сложий на розриви на мінімалках) при сильній просадці фпс нижчий 50 (в характеристиках монітора написано що г-сінх працює вище 48 фпс) тому трохи підрозігнав проц (а взагалі буду його апгрейдити) і понизив пару налаштувань (тіні і хмари на один пункт).

Загалом зрозуміло що по хорошому треба ігри підлаштовувати таким способом щоб просадок нижче 50 не було для комфорту. Надіюсь з 5700x3d ситуація покращиться, бо відеокарту я поки міняти не готовий.
Відповісти