Прототипу відеокарти GeForce RTX 5090 приписується наявність 24576 ядер CUDA та 800-ватний TGP

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.01.2025 20:11
sergiiua: 21.01.2025 14:57 Ну 6090 точно буде 800Вт, а 7090 мабудь і до 1кВт дойде)
не будуть, ніколи не було таких різких змін ТDP не те що за покоління,а за декілька. Ще у часи gtx 590 14! років тому писали про обов'язковий киловатник в ігровому ПК в наступному році, а він і досі є актуальним тільки під хх90... П.с. якщо порівняти TDP з тою самою 590, то за 14 років він виріс в 1,6 рази.
За останнє покоління НВ шагнула з 450 до 575, тож не бачу нічого неможливого
VolandInferno
Member

Повідомлення

dead_rat: 21.01.2025 20:16За останнє покоління НВ шагнула з 450 до 575, тож не бачу нічого неможливого
Я так собі думаю, що, якщо публіка вже буде прогріта на 575 ват, то в наступному поколінні, при переході на більш тонкий техпроцес, вони зможуть всунуть значно більше продуктивності в ці 575 ват.
dead_rat
Member

Повідомлення

VolandInferno: 21.01.2025 20:21
dead_rat: 21.01.2025 20:16За останнє покоління НВ шагнула з 450 до 575, тож не бачу нічого неможливого
Я так собі думаю, що, якщо публіка вже буде прогріта на 575 ват, то в наступному поколінні, при переході на більш тонкий техпроцес, вони зможуть всунуть значно більше продуктивності в ці 575 ват.
Який тонший техпроцесс? ТП зараз більше маркетинговий прикол, бо реальні розміри і споживання транзисторів змінюються несуттєво.
yurius_r
Member

Повідомлення

В Хуанга там нічого не трісне?
VolandInferno
Member

Повідомлення

dead_rat: 21.01.2025 20:34Який тонший техпроцесс? ТП зараз більше маркетинговий прикол
Ну все одно, щось там впресують, уплотнять) При переході з Ампера(7nm) на Аду(5nm) ж нормально напхали, і це при тому, що, розмір самого чіпа навіть трошки менший став.
Igoretc
Member

Повідомлення

Хм, з кожним новим покоління графічних процесорів збільшується кількість людей, які навіть маючи можливість придбати дорожче, "топове", надають перевагу енергоефективності. І це не тільки про масовий перехід людей на лептопи. Сьогодні у багатьох користувачів домашніх ПК, навіть затятих гамерів, найактуальніший показник якості карти і проца є не продуктивність/ціна, а банально їх теплопакет. Тобто при виборі чи апгрейді компа спочатку враховуєш вати тепла, з якими в твоїх умовах більш-менш комфортно/непроблемно жити, а вже тоді звертаєш увагу на все решта :think:
Якщо б мені на шару дістався топовий на 2025 рік ігровий ПК, то я б його відразу перепродав якимсь "закомплексованим лошкам", а собі б взяв щось теж з сучасною картою, але таку щоб грілась до 250 ват максимум!
VolandInferno
Member

Повідомлення

Igoretc: 21.01.2025 21:48Якщо б мені на шару дістався топовий на 2025 рік ігровий ПК, то я б його відразу перепродав якимсь "закомплексованим лошкам", а собі б взяв щось теж з сучасною картою, але таку щоб грілась до 250 ват максимум!
Отета ви дєрзко за всіх розписались, і ще й добру частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків» :eek:
vmsolver
Member

Повідомлення

VolandInferno: 21.01.2025 22:35частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків»
Получается, деньги есть только у закомплексованных, нет денег - нет комплексов :rotate:
Удобно ))
Igoretc
Member

Повідомлення

VolandInferno: 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались
А що хіба не так? :laugh:
"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
Hotspur
Member

Повідомлення

VolandInferno: 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались, і ще й добру частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків»
з ноги зайшов в салун :gigi: :lol:

Відправлено через 46 секунд:
Igoretc: 22.01.2025 06:55"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
тут сильний поділ на червоних і зелених є на форумі :D
Gleb1986
Member

Повідомлення

Hotspur: 22.01.2025 08:15
VolandInferno: 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались, і ще й добру частину юзерів цього форуму записали в «закомплексованих лошків»
з ноги зайшов в салун :gigi: :lol:

Відправлено через 46 секунд:
Igoretc: 22.01.2025 06:55"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
тут сильний поділ на червоних і зелених є на форумі :D
тут просто разделение на уважаемых господ и рабов куртки :gigi:
Геральт
Member

Повідомлення

Hotspur: 22.01.2025 08:15 тут сильний поділ на червоних і зелених є на форумі :D
Нема. Є зелені і є нормальні. :D
Kashtan
Member

Повідомлення

Reinmar: 21.01.2025 20:11
sergiiua: 21.01.2025 14:57 Ну 6090 точно буде 800Вт, а 7090 мабудь і до 1кВт дойде)
не будуть, ніколи не було таких різких змін ТDP не те що за покоління,а за декілька. Ще у часи gtx 590 14! років тому писали про обов'язковий киловатник в ігровому ПК в наступному році, а він і досі є актуальним тільки під хх90... П.с. якщо порівняти TDP з тою самою 590, то за 14 років він виріс в 1,6 рази.
Ще три роки тому Нвідія тестувала 900-ватну побутову відеокарту. Не пішла в виробництво, бо амд нічого суттєвого не випустила, проти кого його потрібно було випускати?
https://www.techpowerup.com/294261/nvid ... -ad102-gpu
lokkiuni
Member

Повідомлення

IC9517: 21.01.2025 19:07 Про 4090Ti тоже было много слухов - в итоге она не вышла.
Как не вышла, 5090 назвали! :gigi:
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

А чому чіп називається GB200?
В неї що, фізично інший чіп?
vmsolver
Member

Повідомлення

Ray2000gt: 22.01.2025 11:44 А чому чіп називається GB200?
На картинке Nvidia GB202-200
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

vmsolver: 22.01.2025 12:43
Ray2000gt: 22.01.2025 11:44 А чому чіп називається GB200?
На картинке Nvidia GB202-200
Так. В табличці помилка.
testerd2modd
Junior

Повідомлення

vmsolver: 21.01.2025 16:23
dead_rat: 21.01.2025 16:16Прикро, що Хуанг знову впарив огризок замість повноцінної карти
Это банальный запас на брак производства, карт надо много, поэтому такие меры нужны для повышения выхода годных, увы. Могли же они добавить железа для компенсации брака, вот и добавили.
з.ы. Огрызок это же Apple? :gigi:
Нові карти виходять то старі дорожчають бо кінчаютсья запаси... а нові і так дорогі... бариги ще всюди... от би я мав суперсилу нити і щоб ниття це якось вирішувало ситуацію=(

Відправлено через 15 хвилин 13 секунд:
Igoretc: 22.01.2025 06:55
VolandInferno: 21.01.2025 22:35Отета ви дєрзко за всіх розписались
А що хіба не так? :laugh:
"добра частину юзерів цього форуму" в коментах тільки те і пишуть як їх забембав "куртка" своїми цінами і тд.
Я якраз в тому числі :D
А якщо по факту то середньостатистичний житель на Землі - отримує мінімалку (локально де живе).
Якщо ще конкретніше то більшість отримують мінімалку.
А якщо дуже детально, то з точки зору глобальної економіки, 50%-70% населення світу володіють менш ніж 2%-5% загального світового багатства.
Люди бідні. Бути багатим - не нормально зі статистичної точки зору. Бути не нормальним не має бути образливо але завжди чомусь так для мене звучить...
І це ми навіть до ще не випущеної 5060 не дібрались, вже взагалі не кажучи про 5090.
Думаю не треба нагадувати в яких умовах працюють люди добуваючи кобальт та літій.
Ми живемо жирно, вся Європа - це один суцільний гарячий ніж в маслі, котрий не те, щоб розмовляє про відеокарти, а навіть подекуди купує їх, інші люди усе, що заробляють - тратять на їжу. І ні, у них немає можливості заробляти більше / працювати більше / щось ще робити.
Розширюй свій кругозір.

Відправлено через 7 хвилин 53 секунди:
Igoretc: 21.01.2025 21:48 то я б його відразу перепродав
Згідно з твого заліза у тебе не такий вже й "нетоповий сетап", чому не продаси його і не купиш щось попростіше?
Igoretc
Member

Повідомлення

testerd2modd: 22.01.2025 16:28Згідно з твого заліза у тебе не такий вже й "нетоповий сетап"
А де ти в мому залізі побачив топ? Навіть по мірках вже минулого 24го року. Я б себе перестав поважати якщо б купував топові/оверпрайснуті речі для іграшок, бо мова вище йшла саме про ігровий ПК.
На мою думку вкладатись в топове обладнання є зміст тільки у випадку якщо воно може себе окупити до того як з’явиться новий топ, тобто в професійній діяльності. Я ж купую собі нове обладнання з розрахунку користуватись ним якомога довше, аж до майже морального старіння і навіть ще трохи, а щоб воно мінімально-безпроблемно прожило такий термін стараюсь брати оптимально ціну/якість. Ціна/якість - це не "топ", а "топ" - це не про ціну/якість, а скоріше про: оверпрайз, амбіції, комплекси, понти або профнеобхідність.
testerd2modd
Junior

Повідомлення

Igoretc: 22.01.2025 22:13
testerd2modd: 22.01.2025 16:28Згідно з твого заліза у тебе не такий вже й "нетоповий сетап"
А де ти в мому залізі побачив топ? Навіть по мірках вже минулого 24го року. Я б себе перестав поважати якщо б купував топові/оверпрайснуті речі для іграшок, бо мова вище йшла саме про ігровий ПК.
На мою думку вкладатись в топове обладнання є зміст тільки у випадку якщо воно може себе окупити до того як з’явиться новий топ, тобто в професійній діяльності. Я ж купую собі нове обладнання з розрахунку користуватись ним якомога довше, аж до майже морального старіння і навіть ще трохи, а щоб воно мінімально-безпроблемно прожило такий термін стараюсь брати оптимально ціну/якість. Ціна/якість - це не "топ", а "топ" - це не про ціну/якість, а скоріше про: оверпрайз, амбіції, комплекси, понти або профнеобхідність.
Не залежачи від того в що ти граєш - все ще домінує принцип сінглкора (не навчились ще задіяти усі ядра, в рідких випадках 8+ ядер). 14700k все ще тащить (якщо не брати до уваги x3d чіпи)
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I ... vsm2275244
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I ... vsm2275244
13 відсотки (проти 14900k) та 21 відсотків (285k) на 8 ядрах і називати твій камінь не топом - просто смішно. Твій камінь (якщо брати ігри і не брати до уваги x3d) - тащить дуже сильно
А якщо говорити про АМД то тут можна вже вішатись :insane:
Відповісти