Выбор телевизора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Ответить
Автор
Member

При учете отзывов людей важна одна деталь, а сравнивали ли они с более дорогими моделями? Как сказал продавец когда-то. Это на витрине они разные и по разному показывают. А дома, когда нет с чем сравнивать все будут отличные :)
Dremjke
Member

Bogdanish4e: 20.01.2025 16:14там же Google TV (Android TV) - тобто можна поставити будь який додаток?
Плей маркет на TV і на телефоні - трохи не одне і те саме. Багатьох додатків можете не знайти, але без проблем можна встановити .apk з флешки.
Bogdanish4e
Member

antonshe: 20.01.2025 17:10 Bogdanish4e
Володію Hisense u8k 55' вже більше ніж пів року. Дуже крутий телевізор за свої гроші! І я дуже задоволений. Підключив ПК до нього і з сином разом граємо в кооперативі ігри на геймпадах. Ще в ньому дуже якісна акустика із сабом.
у Вас же на VIDAA? Як вона працює, не глючить? ПО якесь доступне? Фільми можна дивитись з інету?
antonshe
Member

Bogdanish4e
Працює дуже плавно. Основні додатки для перегляду кіно є. Але я купив собі тв стік на Андроїд ТВ який підключається в hdmi і часто дивлюся з нього ( резка, ютуб без реклами і т.д.).
Tesseract
Member

Bogdanish4e
Якщо буде вибір між офіційним телевізором з IPS та сіряком з OLED, то беріть сіряк. Навіть якщо там смарт буде частково заблокований, за кілька років він усе одно б почав гальмувати, і ви усе одно б взяли приставку. А от OLED у вас буде постійно. Плюс на таких телевізорах зараз найбільше усіляких фіч для ігор.
mrigi
Member

Tesseract: 21.01.2025 22:46А от OLED у вас буде постійно вигарати
/fixed :gigi:

Відправлено через 15 хвилин 42 секунди:
Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05чим за ті ж кошти Samsung/LG
Я якось йшов брати гарну, якісну і зрозумілу соньку собі. Так ось у магазині *нехороші люди* продавани развели мене на сосунг. Бо там смарт-тв більш продвинутий та скидка. Але це була настільки величезна помилка, що я досі плююсь хоча це було давно. Засвіти, мерехтіння і вже два t-con померло в ньому, а це 500грн кожний, одні розачарування. При тому в мене є дві більш старих соньки так до них взагалі питань нема і досі використовуються і картинка огонь, а більш нове корейське чудо стоїть у кладовці як непотреб. Тому сосунг тв це точно не показник якісті.
heidfeld
Member

mrigi: 21.01.2025 23:11 Я якось йшов брати гарну, якісну і зрозумілу соньку собі. Так ось у магазині *нехороші люди* продавани развели мене на сосунг. Бо там смарт-тв більш продвинутий та скидка. Але це була настільки величезна помилка, що я досі плююсь хоча це було давно. Засвіти, мерехтіння і вже два t-con померло в ньому, а це 500грн кожний, одні розачарування. При тому в мене є дві більш старих соньки так до них взагалі питань нема і досі використовуються і картинка огонь, а більш нове корейське чудо стоїть у кладовці як непотреб. Тому сосунг тв це точно не показник якісті.
та тут тоже таких советчиков слабоумных полно, которые впаривают корейский шлак и китайское гуано, после покупки которых человек все время ими пользования будет потом плеваться и проклинать таких советчиков.

Чтоб тв радовал, нужно брать в бюджетном сегменте LCD Sharp, в дорогом Sony.
Ну и топ это microLED и OLED Sony и Panasonic. Все остальное галимый мусор.
Filabatya
Member

з задоволенням би дивився галімий мусор С4 чи навіть С5 від LG і блював від перегляду навіть в 42 розмірі вже не кажучи нічого про 55 чи 65)
heidfeld
Member

Filabatya: 22.01.2025 09:38 з задоволенням би дивився галімий мусор С4 чи навіть С5 від LG і блював від перегляду навіть в 42 розмірі вже не кажучи нічого про 55 чи 65)
да ты латентный мазохист :laugh: :lol: :gigi:
Rucha
Member

heidfeld: 22.01.2025 09:27 Чтоб тв радовал, нужно брать в бюджетном сегменте LCD Sharp, в дорогом Sony.
Під маркою Sharp давно вже випускається таке саме китайське гуано. Початок кінця, Кінець
heidfeld: 22.01.2025 09:27 та тут тоже таких советчиков слабоумных полно, которые впаривают корейский шлак и китайское гуано
То ж вистачить в тебе послідовності назвати себе слабоумним?
heidfeld
Member

Rucha: 22.01.2025 10:11 Під маркою Sharp давно вже випускається таке саме китайське гуано. Початок кінця, Кінець
та я и без тебя знаю что Foxconn их купил. это не китай, а тайвань если что. И за свои бабки они всяко лучше всяких помоев от лг, сасунга или китайского мусора.
VovaII
Member

Слалося враження, що розробники ТВ економлять на ЦПУ і ОЗУ. Може відразу не орієнтуватись не на потужність ЦПУ+ОЗУ, а з врахуванням того, що використовуватимеш ТВ приставку?
І ще одне питання, є якісь нюанси(конфлікти) між алгоритмами самого ТВ( вставлення проміжних кадрів, покращення картинки, може ще щось) і ТВ приставкою?

Придивляюсь до 4к60фпс.(чи 50 фпс?)
Avenger80
Member

VovaII: 22.01.2025 12:42І ще одне питання, є якісь нюанси(конфлікти) між алгоритмами самого ТВ( вставлення проміжних кадрів, покращення картинки, може ще щось) і ТВ приставкою?
Приставка для чего именно? Для просмотра видеоконтента или для игр? Если первый вариант, то у приставок и телевизоров есть различие в том, что телевизор имеет уплавнялку (добавление кадров, сглаживание, эффект мыльной оперы, как называют), но степень уплавнялки регулируется, от невыносимого искусственного плавно-желейного движения, до вполне естественного. А приставка, хорошая приставка (необязательно дорогая, совсем нет) имеет обратное действие - называется автофреймрейт - снижение частоты телевизора до частоты контента, т.е. фильм в 24 кадра и телеку даётся сигнал переключиться в 24 кадра (не все телевизоры так умеют делать). Но даже если телек не умеет это делать, то, в принципе, уплавнялка подравняет дёргание картинки. Приставка нужна в основном такому телевизору как Самсунг, LG и другим телевизорам которые имеют свою операционную систему, а не Андроид ТВ или Google TB. Если на борту у телевизора Андроид ТВ, то тут уже надо смотреть, а на сколько действительно мощное железо в телевизоре, т.к. телевизор с Андроид ТВ - это та же приставка встроенная в телевизор. Правда приставка мощнее, но насколько вам нужна эта мощь - тоже непонятно. Ничего плохого в приставке нет, наоборот, это тот модуль который вы можете запросто менять, если вас что-то не устраивает, в отличие от встроенного железа в телевизор. Я думаю, что при выборе телевизора нужно смотреть прежде всего на качество картинки, технологии, а не прям мощность железа. Второе можно подогнать приставкой, а вот первое - сомнительно. Но снова же, это касается телевизора обычного среднестатистического, а не за 50-100000грн и т.д. грн. Там может всё с мощью ОК. :)
Дальше, какой контент будет смотреться на телевизоре - если это Netflix, Megogo, Youtube Premium - то вообще любая система подойдёт и любая мощность железа. Если это что-то своё, типа лёгкой пиратки и вообще гибкость системы важна - то или приставка или телевизор на Андроид ТВ.
Bogdanish4e
Member

mrigi: 21.01.2025 23:11
Tesseract: 21.01.2025 22:46А от OLED у вас буде постійно вигарати
/fixed :gigi:

Відправлено через 15 хвилин 42 секунди:
Bogdanish4e: 19.01.2025 23:05чим за ті ж кошти Samsung/LG
Я якось йшов брати гарну, якісну і зрозумілу соньку собі. Так ось у магазині *нехороші люди* продавани развели мене на сосунг. Бо там смарт-тв більш продвинутий та скидка. Але це була настільки величезна помилка, що я досі плююсь хоча це було давно. Засвіти, мерехтіння і вже два t-con померло в ньому, а це 500грн кожний, одні розачарування. При тому в мене є дві більш старих соньки так до них взагалі питань нема і досі використовуються і картинка огонь, а більш нове корейське чудо стоїть у кладовці як непотреб. Тому сосунг тв це точно не показник якісті.
ну не знаю, може Сунг вже зараз зкотився. але в мене до сих пір працює Самсунг 32" з 2008 року десь. вийшов з ладу один раз якось - щось перегоріло, в майстерні перепаяли і далі працює... єдине що він вже ніякий - 32" малувато і навіть не фулл хд - HD ready

Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
heidfeld: 22.01.2025 09:27
mrigi: 21.01.2025 23:11 Я якось йшов брати гарну, якісну і зрозумілу соньку собі. Так ось у магазині *нехороші люди* продавани развели мене на сосунг. Бо там смарт-тв більш продвинутий та скидка. Але це була настільки величезна помилка, що я досі плююсь хоча це було давно. Засвіти, мерехтіння і вже два t-con померло в ньому, а це 500грн кожний, одні розачарування. При тому в мене є дві більш старих соньки так до них взагалі питань нема і досі використовуються і картинка огонь, а більш нове корейське чудо стоїть у кладовці як непотреб. Тому сосунг тв це точно не показник якісті.
та тут тоже таких советчиков слабоумных полно, которые впаривают корейский шлак и китайское гуано, после покупки которых человек все время ими пользования будет потом плеваться и проклинать таких советчиков.

Чтоб тв радовал, нужно брать в бюджетном сегменте LCD Sharp, в дорогом Sony.
ну я не проти соньку взяти але ціни дуже кусаються і не так розповсюджені по магазинам... Sharp взагалі мало де є, щось ніхто навіть не згадує,не знаю як буде по сервісу потім і надійності... Панас знаю що хороші по картинці, але кажуть що по ПО гуано лагуче і знову ж таки їх у нас не дуже - вони в Європі популярні

Відправлено через 21 хвилину 13 секунд:
наразі, після переглядів купу оглядів, зупинився на наступних моделях:
1. Samsung QE65QN85DBUXUA (в пріоритеті, бо зараз акція йде в подарунок саундбар з сабом - слухав в магазі дуже класно звучить)
2. Sony KD-65X85L (старенька модель, але тут Google TV який всі хвалять, ну і типу найкраща картинка)
3. LG OLED65C36LC (ну типу ОЛЕД B-) хоча наче на оболочку плюються, але там з Tizen напевно паритет)
4. Hisense 65U8NQ (так, все таки ще одним оком дивлюсь, тому що незважаючи на лагучу Vidaa вони реально дешевше, а по картинці кажуть класні. хоча скоріше відмовлюсь, поки так, аби було з чого вибирати і порівнювати :) )

Ще є Samsung 65" Neo QLED 4K (QE65QN90CAUXUA) - трохи старша модель, хоч і 2023 року і типу більш просунута, десь за ті ж гроші що і перший варіант QE65QN85DBUXUA але просто за телик, а там з саундбром, який сам по собі 13к коштує...

...ну і так, все таки дивлюсь на 65" бо вони йдуть всі +- біля 80к (сонька і хайсенс дешевше). хотів 75" але вони всі за 90к і більше - дружина проти :)
strang
Member

Bogdanish4e
офіційні плануєте брати?

хотів написати шо краще брав би 75-й хайсенс + бокс за потреби в тому бюджеті , але там ips...
Bogdanish4e
Member

strang: 22.01.2025 15:58 Bogdanish4e
офіційні плануєте брати?

хотів написати шо краще брав би 75-й хайсенс + бокс за потреби в тому бюджеті , але там ips...
буду брати через Моно розстрочку, тому в офіційному, так... думав з економити і взяти "сіряка" - але всі магази якісь стрьомні по відгукам, тому краще не буду ризикувати... тим більше ТВ береться не на рік-два...
Хайсенс теж думав взяти - 65U8NQ як найкраща модель і 65 дешевше за інші варіанти - але стримує знову таки оболочка - по оглядам типу зависає, глючить ну і як вище написав що береться на роки тому економія сумнівна... щодо 75 діагоналі то вона теж досить дорога (75U8NQ) - а попередні брати немає толку, бо там ще гірше все напевно... це не Сонька за яку кажуть що можна взяти модель тогорічну чи навіть 2 річну і все одно якість буде класною...
heidfeld
Member

Bogdanish4e: 22.01.2025 15:22 наразі, після переглядів купу оглядів, зупинився на наступних моделях:
1. Samsung QE65QN85DBUXUA (в пріоритеті, бо зараз акція йде в подарунок саундбар з сабом - слухав в магазі дуже класно звучить)
2. Sony KD-65X85L (старенька модель, але тут Google TV який всі хвалять, ну і типу найкраща картинка)
3. LG OLED65C36LC (ну типу ОЛЕД B-) хоча наче на оболочку плюються, але там з Tizen напевно паритет)
4. Hisense 65U8NQ (так, все таки ще одним оком дивлюсь, тому що незважаючи на лагучу Vidaa вони реально дешевше, а по картинці кажуть класні. хоча скоріше відмовлюсь, поки так, аби було з чого вибирати і порівнювати :) )

Ще є Samsung 65" Neo QLED 4K (QE65QN90CAUXUA) - трохи старша модель, хоч і 2023 року і типу більш просунута, десь за ті ж гроші що і перший варіант QE65QN85DBUXUA але просто за телик, а там з саундбром, який сам по собі 13к коштує...

...ну і так, все таки дивлюсь на 65" бо вони йдуть всі +- біля 80к (сонька і хайсенс дешевше). хотів 75" але вони всі за 90к і більше - дружина проти :)
Та не выбрасывай ты 80к в мусорку покупая всякий шлак вроде сасунга. Телек же не на год берется, возьми качественную вещь от Sony.

У вас же там в киеве полно серовозов, на олх куча объявлений типа https://www.olx.ua/d/obyavlenie/znizhka ... WfqX2.html
правда там написано уценка, что там не так не понятно. это как пример просто, может они и под заказ везут

а то купишь сасунг или китайца, и потом будешь жалеть что выбросил деньги, как делают 99% покупателей их помоев.
strang
Member

heidfeld: 22.01.2025 16:28У вас же там в киеве полно серовозов, на олх куча объявлений типа https://www.olx.ua/d/obyavlenie/znizhka ... WfqX2.html
у прода максимально неадекватні ціни вказані. беріть мішок 55-х оледів SONY :laugh:
Акція! Телевізор 55" Sony XR-55A80J (4K Android TV OLED 120 Hz)
12 550 грн.
Rucha
Member

strang: 22.01.2025 16:53 у прода максимально неадекватні ціни вказані. беріть мішок 55-х оледів SONY :laugh:
Та ще й бреше про те що виготовлено в Бельгії. Насправді, в Бельгії немає заводу (там лише штаб-квартира). Є заводи в Словакії та Малайзії.

Відправлено через 46 секунд:
heidfeld: 22.01.2025 16:28будешь жалеть что выбросил деньги, как делают 99% покупателей их помоев.
Звідки дані про 99%?
Tesseract
Member

VovaII: 22.01.2025 12:42Слалося враження, що розробники ТВ економлять на ЦПУ і ОЗУ. Може відразу не орієнтуватись не на потужність ЦПУ+ОЗУ, а з врахуванням того, що використовуватимеш ТВ приставку?
Зазвичай вони досить непогано балансують залізо, і в комплект до слабкого проца дають дешеву восьмибітну матрицю. Тому особливо не виграєш. Виключення лише телевізори з смартами не на андроїді. Там приставка може сильно додати функціоналу.
VovaII: 22.01.2025 12:42І ще одне питання, є якісь нюанси(конфлікти) між алгоритмами самого ТВ( вставлення проміжних кадрів, покращення картинки, може ще щось) і ТВ приставкою?
Якщо приставка підтримує автофреймрейт, то телевізор зможе правильно застосовувати більшість своїх алгоритмів. Якщо приставка цього не вміє, то з плавністю можуть виникнути проблеми, і сама приставка на своїй стороні також нічого не зробить. Хоча якщо замість приставки ноут, то там уже можуть бути варіанти у вигляді SVP, але на ноуті й з автофреймрейтом проблем не буде, якщо усе налаштувати.
Ще одне велике питання - це підтримка відтворення захищеного контенту на всяких платних сервісах, типу нетфлікса. У приставки має бути відповідна сертифікація, але вона коштує грошей і збільшує вартість приставки.
З кодеками останнім часом на більш-менш нормальних приставках усе добре, але якщо ваш телевізор вміє приймати Dolby Vision, то треба уточнити чи є підтримка цієї фічі й на приставці.
Bogdanish4e: 22.01.2025 15:221. Samsung QE65QN85DBUXUA (в пріоритеті, бо зараз акція йде в подарунок саундбар з сабом - слухав в магазі дуже класно звучить)
Раджу LG OLED65C36LC і останній Chromecast до нього в комплект.
Bogdanish4e: 22.01.2025 16:24буду брати через Моно розстрочку, тому в офіційному, так... думав з економити і взяти "сіряка" - але всі магази якісь стрьомні по відгукам, тому краще не буду ризикувати... тим більше ТВ береться не на рік-два...
Підробити OLED телевізор не реально, треба мати дуже поганий зір, щоб сплутати його з чимось дешевим. Єдиний ризик - це битий екран. Але це легко перевірити, головне домовитись, щоб кур'єр почекав двадцять хвилин. Я свого часу брав сіряк у якоїсь місцевої фірмочки, і він уже відпрацював чотири роки без жодних проблем.
Ответить