Ну і скільки його там? Один персонаж якого можна скіпнути (і то разів 4-5 за свою сюжетку на 10 годин про свою небінарність говорить) і десь у глибинах редактора персонажу один пункт до якого 90% гравців і не доберутся.Сidonix: ↑ 19.01.2025 12:05 Тепер зрозуміло, звідки в грі стільки DEI сміття. Замість цікавої гри вони зробили проект для квір-персон. Зайвий доказ того, що не можна в геймдев пускати всю цю компанію. Нікому не цікаво як вони там страждають з невизначеністю хто вони і якої статі.
Звісно було б краще, якби цього не було, але це не трагедія і не це загубило гру.
В ДАО був Зевран, а у другій частині можна було з Андресом випадково засосатися, граючи за мужика. Ну чи пункт "здивуйте мене" у борделі.
А у Veilguard (не те щоб я спеціально намагався, та й граю останні роки, в РПГ, з редакторами за симпатичних (наскільки редактор і мої криві руки дозволять) дівчаток) немає навіть при великому бажанні замутити міцну чоловічу дружбу.
Так що гірше один трансгендер, який собі нічого не збирається відрізати чи пришивати (та й в Кунарі специфічна культура, що не дивно що щось отаке виросло) чи пряма гомосятина на яку можна абсолютно випадково наткнутися і не раз?
P.S. Veilguard в мене все таки на останньому місці в серії, якщо то.
Відправлено через 46 хвилин 39 секунд:
Є 100 причин любити БГ3 і максимум 10 (і то половина буде суб'єктивними), а Вейлгард є добрий десяток об'єктивних причин її не любити і таку ж кількість (навіть суб'єктивних) за любов до неї не знайдеться ні в кого. Бісексуальність того самого Астаріона не заважає йому бути цікавішим персонажем, ніж усі з ДА разом взяті.Enjthesilence: ↑ 19.01.2025 15:56в БГ3 нетрадиційних елементів більше ніж у вейлгард, це подвійні стандарти, у бг3 кожного можливо заромансити не зважаючи на стать + відкрито лгбтшні персонажі типу Астаріона, Айлін, Ізабель, там можно ще продовжувати, зробити собі жінку з пенісом, короче максимально ікнлюзивна гра, АЛЕ це їй не завадило стати грою року.vsx: ↑ 19.01.2025 14:58 Для разработки хорошей классической рпг требуется лет 6 и полная творческая свобода. Именно столько было у Biowar, чтобы выпустить DAO или у Larian для их BG3. Если на тебя давят со сроками и требуют в обязательном порядке включить нетрадиционные элементы, получается такое.
У попередніх частинах ДА гейства було достатньо, у Вейлгард - немає. Ну максимум дівчинкою іншу дівчинку поцілувати разок можна. На романи взагалі тут забили, видно самі зрозуміли, що нецікавих персонажів наклепали.
Основна адекватна претензія до Вейлгард те, що це сеттинг середньовічного фентезі (в на протязі усієї історії людства були бі і геї), а небінарність це уже хвороба 21 століття. Сильно туди воно ніби не вписується.