Останні статті і огляди
Новини
Разгон памяти
-
VolandInferno
Member
AndP
да тут не знаю з якої сторони взагалі підійти, тут все не так:)...Як мінімум опори взагалі...я таких не бачив.
Я б вам радив полистати https://www.overclock.net/threads/amd-d ... /page-1227 ось цю тему і пошукати найбільш пригідний профіль, там їх дуже багато готових, протестованих, тільки треба дивитись на 64gb DR.
да тут не знаю з якої сторони взагалі підійти, тут все не так:)...Як мінімум опори взагалі...я таких не бачив.
Я б вам радив полистати https://www.overclock.net/threads/amd-d ... /page-1227 ось цю тему і пошукати найбільш пригідний профіль, там їх дуже багато готових, протестованих, тільки треба дивитись на 64gb DR.
Востаннє редагувалось 19.01.2025 01:11 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
-
AndP
Member
это точноVolandInferno: ↑ 19.01.2025 01:09
да тут не знаю з якої сторони взагалі підійти, тут все не так:)...
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
всё свободное время там нахожусь. Ищу, что-то подобное с моим камнем.VolandInferno: ↑ 19.01.2025 01:09
Відправлено через 56 секунд:
Мало, на самом деле, экспериментируют с 2 х 32
Відправлено через 12 хвилин 22 секунди:
VolandInferno
первый попавшийся юзер с 2х32, и сопротивления такие же + -
https://www.overclock.net/threads/amd-d ... t-29414363
-
vltk
Member
AndP
Не хватает VDDP (1.0 - 1.6)v и возможно Vsoc - посмотрите на свою же ссылку с OCN.
Не хватает VDDP (1.0 - 1.6)v и возможно Vsoc - посмотрите на свою же ссылку с OCN.
-
AndP
Member
vltk принял, буду повышать
-
unique-neon
Member
AndP
Нз чи підійде, в мене 8700g + asrock, але дворанги на 6400-6800 їдуть з dram rtt всі по 80 або всі по 60. Решта опорів на auto.
Нз чи підійде, в мене 8700g + asrock, але дворанги на 6400-6800 їдуть з dram rtt всі по 80 або всі по 60. Решта опорів на auto.
-
Nikolayovich
Member
Підскажіть, яким методом шукати вдд2 і тх напруги, бо в авто плата виставляє по 1,4 В?
-
feniks_tm
Member
VDD2 можна десь до 1.45 піднімати (раніше рекомендували -0.05-0.1 від DRAM VDD), вище нема сенсу, нічого не дасть. TX пам'ятаю міг бути зовсім різним, залежно від виробника плати, але загалом не рекомендується виставляти вище 1.35, шукайте стабільність в межах 1.3-1.35. Якоїсь конкретної методології пошуку, на жаль, не підскажу. Довге і нудне перебирання з наступним тестуванням кранчером. Загалом краще поступитись однією сходинкою у частоті пам'яті, ніж мучатись з підбором вольтажів, бо сьогодні вони можуть бути стабільні, а через тиждень уже ні.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 12:49 Підскажіть, яким методом шукати вдд2 і тх напруги, бо в авто плата виставляє по 1,4 В?
-
Nikolayovich
Member
feniks_tm
Дякую, но я вже не знаю, як його ще перебирати, шукав навіть по кращому часу, вроді знайшов щось, но стоїть зробити відстій і перезапуск, і вже картина в кранчер помінялась, з вдд2 трохи простіше, но ось з тх - хп, мова йде про ДДР5 (все в профілі). В авто плата ставить їх на 1,4 В при 7400.
Дякую, но я вже не знаю, як його ще перебирати, шукав навіть по кращому часу, вроді знайшов щось, но стоїть зробити відстій і перезапуск, і вже картина в кранчер помінялась, з вдд2 трохи простіше, но ось з тх - хп, мова йде про ДДР5 (все в профілі). В авто плата ставить їх на 1,4 В при 7400.
Востаннє редагувалось 19.01.2025 13:32 користувачем Nikolayovich, всього редагувалось 1 раз.
-
feniks_tm
Member
Знайома картина, тому і дописав трохи свій комент. Або поступитись сходинкою по частоті, або спробувати ту ж частоту з іншим множником пам'яті (зі 100 на 133), якщо вона звісно доступна для нього. 1.4 точно забагато, хоча частенько бачив, що ставили і 1.425 навіть, правда то були частоти за 8000. У себе на 13 коліні і MSI дошці я крутився в межах 1.325-1.35, накидував більше - втрачав стабільність.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 13:19 feniks_tm
Дякую, но я вже не знаю, як його ще перебирати, шукав навіть по кращому часу, вроді знайшов щось, но стоїть зробити відстій і перезапуск, і вже картина в кранчер помінялась, з вдд2 трохи простіше, но ось з тх - хп, мова йде про ДДР5 (все в профілі). В авто плата ставить їх на 1,4 В.
-
Nikolayovich
Member
Я так зрозумів - крутили кранчером в вт3, а через який час проявляється анстаб?feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:25У себе на 13 коліні і MSI дошці я крутився в межах 1.325-1.35, накидував більше - втрачав стабільність.
-
feniks_tm
Member
На той час то ще була попередня його версія - VST, повна нестабільність проявлялась уже на перших 1-2-3 прогонах, умовно стабільним можна було назвати, якщо проходило десь годинку. Але добре пам'ятаю ситуацію, коли одного дня крутило хоч 2+ години, а наступного вже падало на перших 2 прогонах, той інтел фіг зрозумієш. VT3 використовує той же алгоритм, але є значно швидшим, тому думаю повинен краще і швидше відловлювати.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 13:29Я так зрозумів, крутили кранчером в вт3, а через який час проявляється анстаб?feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:25У себе на 13 коліні і MSI дошці я крутився в межах 1.325-1.35, накидував більше - втрачав стабільність.
-
Nikolayovich
Member
Ну див, що я скажу, з моїми налаштуваннями, анстаба не знайшов, проходить разом н63 и вт3 - 50 проходів, тм5, осст (цпу+рам):feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:33На той час то ще була попередня його версія - VST, повна нестабільність проявлялась уже на перших 1-2-3 прогонах, умовно стабільним можна було назвати, якщо проходило десь годинку. Але добре пам'ятаю ситуацію, коли одного дня крутило хоч 2+ години, а наступного вже падало на перших 2 прогонах, той інтел фіг зрозумієш.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 13:29
Я так зрозумів, крутили кранчером в вт3, а через який час проявляється анстаб?
вдд2=тх=авто=1,4 В;
вдд=1,44;
вддк=1,35 (можна і нище, но зафіксував по формулі);
са=0,95 (шукав праймом).
Вдд2 і тх шукав по методу кращого часу, тобто - занижаю вдд до пару проходів в вт3, но це єрунда, мене цей метод не влаштовує ніяк.
- спойлер
Востаннє редагувалось 19.01.2025 14:02 користувачем Nikolayovich, всього редагувалось 2 разів.
-
feniks_tm
Member
Ну VDD2 я б залишив на 1.4, а ТХ спробував би знизити, можливо навіть одразу до 1.3. Судячи з 0.95 SA, частоти у вас невисокі, десь в межах 7200, там багато від IMC не треба. Хоча, звісно, дуже різні екземпляри проців бувають.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 13:39Ну див, що я скажу, з моїми налаштуваннями, проходить разом н63 и вт3 - 50 проходів, тм5, осст (цпу+рам):feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:33
На той час то ще була попередня його версія - VST, повна нестабільність проявлялась уже на перших 1-2-3 прогонах, умовно стабільним можна було назвати, якщо проходило десь годинку. Але добре пам'ятаю ситуацію, коли одного дня крутило хоч 2+ години, а наступного вже падало на перших 2 прогонах, той інтел фіг зрозумієш.
вдд2=тх=авто=1,4 В;
вдд=1,44;
вддк=1,35 (можна і нище, но зафіксував по формулі);
са=0,95 (шукав праймом).
P.S. А, небінарки на 7400, бачу.
Заради цікавості можете спробувати 7466 (56*133).
Востаннє редагувалось 19.01.2025 13:46 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
-
Nikolayovich
Member
7400 на 5,4/4,3/4,8 і хочу ще для них знайти ті вдд2 і тх.feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:44Ну VDD2 я б залишив на 1.4, а ТХ спробував би знизити, можливо навіть одразу до 1.3. Судячи з 0.95 SA, частоти у вас невисокі, десь в межах 7200, там багато від IMC не треба. Хоча, звісно, дуже різні екземпляри проців бувають.
Не хочу, я пробував брати 7600, то 2 тижні проседів з ними і нічого не добився, навіть з 36-46 - мусило ловити хоть 1 помилку, а ось 7400 взяв бодрячком і для 4 слотової доски - це результат з 6400 (хмр), а ось для ДДР5, говорять множник 100 - більш ефективний для КП, не знаю.feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:44P.S. А, небінарки на 7400, бачу.
Заради цікавості можете спробувати 7466 (56*133).
Востаннє редагувалось 19.01.2025 14:12 користувачем Nikolayovich, всього редагувалось 8 разів.
-
feniks_tm
Member
Можливо, у мене так руки і не дійшли порівняти.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 13:49 І для ДДР5 говорять множник 100 більш ефективний для КП.
-
Nikolayovich
Member
feniks_tm
Я ніяк не можу дати дупля пошуку цих вдд2 і тх, вже голова .
Я ніяк не можу дати дупля пошуку цих вдд2 і тх, вже голова .
Ну так наш земляк пише.feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:51Можливо, у мене так руки і не дійшли порівняти.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 13:49 І для ДДР5 говорять множник 100 більш ефективний для КП.
І все таки, як ви ловили ті нестабільні напруги, бо я по 1 год. прогнав вт3 зі стабільними вдд/вддк і тх=1,2-1,23 В, і все їде дальше, ні один не впав.feniks_tm: ↑ 19.01.2025 13:33На той час то ще була попередня його версія - VST, повна нестабільність проявлялась уже на перших 1-2-3 прогонах, умовно стабільним можна було назвати, якщо проходило десь годинку. Але добре пам'ятаю ситуацію, коли одного дня крутило хоч 2+ години, а наступного вже падало на перших 2 прогонах, той інтел фіг зрозумієш. VT3 використовує той же алгоритм, але є значно швидшим, тому думаю повинен краще і швидше відловлювати.Nikolayovich: ↑ 19.01.2025 13:29
Я так зрозумів, крутили кранчером в вт3, а через який час проявляється анстаб?
-
mult
Member
Підкажіть барану, є MEM VDD =1.35 то по якійсь там формулі MEM VDDQ потрібно зменшувати на ці значення 75/90/105 мВ.
Яке це число повинно вийти якщо на 75 зменшити?
Я взагалі не можу порахувать і навіть уявлення не маю як це робити
-
Nikolayovich
Member
Я рах. вддк=0,94*вдд, а по вашому - 1350-75=1275 мВ або 1,275 В.mult: ↑ 19.01.2025 20:20 Підкажіть барану, є MEM VDD =1.35 то по якійсь там формулі MEM VDDQ потрібно зменшувати на ці значення 75/90/105 мВ.
-
VolandInferno
Member
mult
Є набагато простіша формула. VDD-0.05v=VDDQ. Ну це типу мінімум, а взагалі чим більше вийде "мінуснути" VDDQ по відношенню до VDD при збереженні стабільності, тим краще. Але VDDQ завжди має бути як мінімум не менше, а краще хоть на 0.01в більше ніж VDDIO(MC). І CLDO VDDP максимально знижувати. 0.95 - оптимум.
Є набагато простіша формула. VDD-0.05v=VDDQ. Ну це типу мінімум, а взагалі чим більше вийде "мінуснути" VDDQ по відношенню до VDD при збереженні стабільності, тим краще. Але VDDQ завжди має бути як мінімум не менше, а краще хоть на 0.01в більше ніж VDDIO(MC). І CLDO VDDP максимально знижувати. 0.95 - оптимум.
-
mult
Member
Nikolayovich
А я вводив на калькуляторі ці числа через крапку, воно ніфіга не виходить
Якщо так просто як ви сказали то зрозуміло
Це анта777 так радить, ось цитата (Главное правило успешного разгона памяти.
Всегда стремимся к минимальному MEM VDDQ.
Помним, что шаг для этого напряжения 15 мВ.
Поэтому, если MEM VDD =1.35, то ставим MEM VDDQ на 75/90/105 мВ меньше.
Можно пробовать снижать и на 195 мВ, максимально возможно по джедек снижать на 300 мВ)
Короче пробую розібратись з напругами моєї памяті в експо.
Вони на автоматі вроді не завищені виставляються, але можуть бути і нижчі.
Рам калькулятора як на попередні райзени немає.
Тому що крутити і як крутити я фіг його зна, по математиці я повний баран, мене ці формули вкидають в ступор
Ще плюс проблеми з головою після фронту і кантузій, атрофічні зміни мозку, а по простому я тупішаю вчора взагалі не міг компа включити було погано в голові, то взагалі щось діло туго йде з налаштуванням пк
Ні, воно налаштувати можна коли є інструменти типу калькулятора для рам.
А для ддр5 якісь одні формули, аж погано стає
А я вводив на калькуляторі ці числа через крапку, воно ніфіга не виходить
Якщо так просто як ви сказали то зрозуміло
Це анта777 так радить, ось цитата (Главное правило успешного разгона памяти.
Всегда стремимся к минимальному MEM VDDQ.
Помним, что шаг для этого напряжения 15 мВ.
Поэтому, если MEM VDD =1.35, то ставим MEM VDDQ на 75/90/105 мВ меньше.
Можно пробовать снижать и на 195 мВ, максимально возможно по джедек снижать на 300 мВ)
Короче пробую розібратись з напругами моєї памяті в експо.
Вони на автоматі вроді не завищені виставляються, але можуть бути і нижчі.
Рам калькулятора як на попередні райзени немає.
Тому що крутити і як крутити я фіг його зна, по математиці я повний баран, мене ці формули вкидають в ступор
Ще плюс проблеми з головою після фронту і кантузій, атрофічні зміни мозку, а по простому я тупішаю вчора взагалі не міг компа включити було погано в голові, то взагалі щось діло туго йде з налаштуванням пк
Ні, воно налаштувати можна коли є інструменти типу калькулятора для рам.
А для ддр5 якісь одні формули, аж погано стає