Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Negatuve
Member

Повідомлення

Годится ли изогнутый монитор для 2д/3д проектирования? Вроде как хочется попробовать монитор на VA матрице, но их поголовная изогнутость ставит под сомнения эту затею, не представляю как это будет :gigi:

Вообще хочу сменить свой старый Делл 22" на какой-нибудь 27" 2к >60Гц
Или взять "прямой" IPS MSI G274QPF E2 / Lenovo R27q-30 что тут неоднократно проскакивали (или что еще можно взять до 10тыс?)
odessitmws
Member

Повідомлення

Negatuve
Ну у меня максимально кривой и ощущений кривых линий нету
Negatuve
Member

Повідомлення

Negatuve: 17.01.2025 20:41 Годится ли изогнутый монитор для 2д/3д проектирования? Вроде как хочется попробовать монитор на VA матрице, но их поголовная изогнутость ставит под сомнения эту затею, не представляю как это будет :gigi:

Вообще хочу сменить свой старый Делл 22" на какой-нибудь 27" 2к >60Гц
Или взять "прямой" IPS MSI G274QPF E2 / Lenovo R27q-30 что тут неоднократно проскакивали (или что еще можно взять до 10тыс?)
Посмотрел вживую на изогнутый, правда на магазинскую заставку, с непривычки впечатления так себе
И размер 27" показался будто бы маленьким, хочу еще сравнить с 32" (а тут теперь песня про плотность пикселей :-/ )
shnok
Member

Повідомлення

берите 32 2к, пикселей не видно, ощущение сразу после 27 лучше. за пару дней привыкните - назад не захочется. Negatuve
Rhizone
Member

Повідомлення

Negatuve: 18.01.2025 18:13а тут теперь песня про плотность пикселей
В мене був 32 2к і на відстані приблизно півтора метра до щільності пікселів взагалі ніяких питань не було.
Lekrs
Member

Повідомлення

На 32 1440p на відстані 90 см. питань вже не має до пікселів
spong
Member

Повідомлення

https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-len ... ac1ua.html
https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-asu ... black.html

Як вважаєте, чи варто переплачувати за Asus ? Як на мене, то в Asus з таких важливих відмінностей це 10 bit (можливо 8bit+frc, точно не знаю), а в lenovo просто 8bit. яскравість трохи вища.
З графікою, фото, ні з чим таким не працюю.
voyt9
Member

Повідомлення

spong: 20.01.2025 12:15 https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-len ... ac1ua.html
https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-asu ... black.html

Як вважаєте, чи варто переплачувати за Asus ? Як на мене, то в Asus з таких важливих відмінностей це 10 bit (можливо 8bit+frc, точно не знаю), а в lenovo просто 8bit. яскравість трохи вища.
З графікою, фото, ні з чим таким не працюю.
На сухі циферки не дивись, краще огляди шукай. Щодо асуса, брав собі такий, варіант доволі хороший, шлейфів майже не помітно, хороші кольори, корпус і збірка чудові, функціонал обширний. Повернув тільки з-за мінусів ва матриці (дивимось серіали з дівчиною, то під кутом насиченість падає)
Negatuve
Member

Повідомлення

А заметна ли разница на градиенте, если сравнивать 8бит и 8бит+ФРС?
Приглянулось пару вариантов, как оказалось 8битных, а потом вспомнил страдания на 6 бит+ФРС :horror:
Бесценно
Member

Повідомлення

Negatuve
вспомнил страдания на 6 бит+ФРС
А що не так з 6 бит+ФРС? бо я щось все життя за такими моніками і нічого))
Свегер
Member

Повідомлення

Negatuve
Negatuve: 21.01.2025 11:39 А заметна ли разница на градиенте, если сравнивать 8бит и 8бит+ФРС?
Якщо ви професійно не займаєтесь обробкою фото, то різницю наврядчи помітите.
FRC – це алгоритм. Він налаштовується та налагоджується окремим виробником на кожній конкретній моделі. І тому він працює скрізь по-різному і при тестуванні виявляється, що навіть монітори з однаковою матрицею малюють градієнти - не однаково.
Також, часто задають питання, про універсальні дизайнерські, і ігрові монітори: цікавий і не всім відомий факт: 8-бітна матриця може відображати по 256 відтінків червоного, зеленого та синього кольорів. При цьому вона робить це зі швидкістю, наприклад, 4 мс. Якщо додати їй додаткових кольорів на 2 біти за допомогою мерехтіння FRC, то ці додаткові кольори будуть створюватися вже за 16 мс, тому що пікселю треба встигнути померехтіти ще 4 рази тими сусідніми кольорами, які потім змішає мозок. Таким чином, якщо хочете по-справжньому швидку матрицю – шукайте матрицю без FRC.
Negatuve: 21.01.2025 11:39 вспомнил страдания на 6 бит+ФРС :horror:
А ви впевнені, що дискомфорт у вас викликало якраз миготіння FRC?
6bit+FRC - це 2 в шостій степені = 2×2×2×2×2×2 = 64 = відстань між сусідніми відтінками складає 1/64 кроку яскравості = глибина пульсації FRC всього 1,5%.
У вас більший дискомфорт лампочка на стелі викликатиме, ніж FRC.
FRC також викликає втому, але не так швидко, як ШІМ. Власне FRS, і є миготіння, але з низькою глибиною.
А от миготіння підсвітки монітора, де роблять ШІМ на високій частоті, деякі люди (приблизно 10% людей) сильно відчувають.
Регулювати підсвітку монітора, можна постійним струмом (без мерехтіння) - складніше і дорожче, або дешевше, через ШІМ. Роблячи ШІМ на високій частоті, вище 3000Гц. Висока частота - формально дозволяє повісити шильдик FlickerFree і 90% користувачів нічого не відчують.
У ШІМ, до речі, є не лише частота, а й глибина. На різній яскравості, співвідношення частоти та глибини – відрізняється. Чутливість до них, відповідно, теж змінюватиметься.
Багато людей, також не враховує, мерехтіння ШІМ від кімнатного освітлення. А саме, лампочки, якими всі ми користуємося у вечірній/нічний час, також можуть мати ШІМ. І навіть, якщо ваш монітор, без мерехтіння ШІМ, то, через неякісне освітлення, очі також страждатимуть.
Перевірити наявність ШІМ на моніторі, лампочках, екранах смартфонів (AMOLED), можна і звичайною камерою смартфона (побачите полоси на екрані). В фотокамері увійдіть в режим Profi (професійної зьомки) і змінюючи витримку, побачите чи є у вас ШІМ. В темну пору доби (ввечері чи в ночі) бажано перевіряти. Монітор має бути з білим фоном і на низькій яскравості. Але сучасні монітори навряд чи матимуть низькочастотний ШІМ, а от кімнатне освітлення, гадаю варто перевірити...
Звісно, у всіх очі різні і на все реагують по різному.
Наприклад, в декого, очі реагують на кут поляризатора в матриці: якщо перевернути монітор в портретний режим, то напруження в очах відразу пропаде. На спектр підсвітки, яка встановленна в моніторі. Спектр також буває різний. Комусь не підходить матовість, або навпаки глянцевість монітора. Але це, як на мене, зовсім рідкісні випадки. Нічого з цього майже неможливо усунути. Індивідуальна непереносимість.
Wyastur
Junior

Повідомлення

Добрий день, шановне панство.
Хочу придбати монітор на 27 дюймів, 2К та замінити доволі бюджетний та старенький Full HD 60 Гц монітор.
Бюджет приблизно до 300$.
Чи могли б порадити якісь хороші моделі, на які варто звернути увагу, щоб відчути "вау" ефект?
Дякую!
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

Wyastur: 22.01.2025 15:17 Добрий день, шановне панство.
Хочу придбати монітор на 27 дюймів, 2К та замінити доволі бюджетний та старенький Full HD 60 Гц монітор.
Бюджет приблизно до 300$.
Чи могли б порадити якісь хороші моделі, на які варто звернути увагу, щоб відчути "вау" ефект?
Дякую!
шалом, я пересел с филипса 27д 2к и 75гц на леново r27q-30.тоже 2к 27д и 165гц.Конечно после офисного филипса этот гонка пушка огонь,особенно в играх картинка просто моё почтение.крутится вертится,вверх вниз ставится-очень удобно. в настройках нвидиа стоит 10bpc.разницу между разогнанным до 180гц и дефолтными 165гц не увидел вообще.
крч я доволен.но есть 2 минуса.д
1. это нога-рога,просто кусок неудобного *овна,решилось заменой на квадратную подставку от филипса.
2. вылез 1 еле заметный застрявший(не дохлый) пиксель,виден только на светлом фоне.
погоняю его пару лет и пересяду на 4к и 32д. так шо так.но по возвратам леново я не особо заметил.
Rhizone
Member

Повідомлення

Wyastur
Якщо Вам подобається VA і не бентежить кривизна екрану, то можна взяти 32 дюйми навіть дешевше:
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... sc#gallery

Сам задивлявся не цей монітор, але кривизна екрану мене, все ж таки, зупинила :)
VovaII
Member

Повідомлення

Пропонують Самсунг LC32HG70QQIXCI
https://www.samsung.com/ru/monitors/gam ... g70qqixci/

Варто/не варто?
Shader1
Member

Повідомлення

посоветуйте что то на 24 дюйма фулшд с герцовкой 100+ на ips из адекватного, бюджет 5-6к
heidfeld
Member

Повідомлення

Shader1: 24.01.2025 17:35 посоветуйте что то на 24 дюйма фулшд с герцовкой 100+ на ips из адекватного, бюджет 5-6к
https://hotline.ua/computer-monitory/iiyama-g2470hs-b1/
Shader1
Member

Повідомлення

ну а те кто минусуют монитор выше, вы хоть отпишите ваш вариант или чем плох по ссылке?
Відповісти