Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Свегер
Member
Vlaad13
А що скажете про материнку, як вважаєте, можна таку розглядати, як варіант?
Зрозуміло, дякую вам!Vlaad13: ↑ 14.01.2025 22:31 На рахунок відяхи - краще беріть ту що вам рекомендували а не цю
-
Vlaad13
Member
На рахунок материнки нічого сказати не можуСвегер: ↑ 14.01.2025 22:55 Vlaad13Зрозуміло, дякую вам!Vlaad13: ↑ 14.01.2025 22:31 На рахунок відяхи - краще беріть ту що вам рекомендували а не цю
Блок живлення - норм
-
lordep
Member
Щодо МП, як на мене основний ССД під відеокартою не найкращий варіант. Якщо WiFi не потрібен то погляньте на https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 0m-pro-rs/ або дорожче https://hotline.ua/ua/computer-materins ... g-riptide/ .Свегер: ↑ 14.01.2025 22:21 Добрий вечір!
Вибачаюсь, що ще раз потурбую!
Показав вчора рекомендовану вами збірку. Все сподобалось, навіть краще ніж розраховували! В найближчі тиждень-два буде замовляти. І ось поки є час він там сам ще щось вибирає-перебирає і виникли такі питання:
1) йому сподобалась ось така МП:
https://ek.ua/ua/GIGABYTE-B650M-GAMING-X-AX.htm - через, велику кількість радіаторів. Що можете сказати по якості і живленню процесора? Можна таку взяти?
2) Є можливість купити нову ось таку ВК: https://ek.ua/ua/INNO3D-GEFORCE-RTX-407 ... ILL-X3.htm
десь за ціною RTX 4070 Super. Як вважаєте, варто таку розглядати для купівлі? І якщо так, то можливо, потрібно буде потужніший блок живлення? Ось такий поки розглядали:
https://ek.ua/ua/MSI-A850G-PCIE5.htm - що скажете?
Заздалегідь всім вдячний за будь-які поради і рекомендації!
Добре якби Ви чітко визначились з сумою на ПК яку плануєте витратити
-
Стрелок
Member
Вітаю,
У мене питання стосовно відеокарти:
Чи варто зараз брати RTX 3080 10/12Gb, чи розглядати щось із RTX 4000? ЦПУ AMD Ryzen 9 5900X + 64Gb DDR4 оперативки. RTX 3080 ніби повністю "розкриває" себе з цим процесором у 2К роздільній здатності (судячи з деких матеріалів, таблиць і онлайн калькуляторів). Є можливість встановити б/в екземпляр до 20К (поки що встановив свою стареньку ASUS DUAL GeForce GTX 1070 OC). Прошу порадити щось під Ryzen 9 5900X...
БЖ - Seasonic VERTEX GX-850 на 850W з трьома вільними роз'ємами для PCIe 6+2 pin, або ж 12VHPWR. Мало би вистачити на живлення системи з будь якою відеокартою.
Дякую!
Чи варто зараз брати RTX 3080 10/12Gb, чи розглядати щось із RTX 4000? ЦПУ AMD Ryzen 9 5900X + 64Gb DDR4 оперативки. RTX 3080 ніби повністю "розкриває" себе з цим процесором у 2К роздільній здатності (судячи з деких матеріалів, таблиць і онлайн калькуляторів). Є можливість встановити б/в екземпляр до 20К (поки що встановив свою стареньку ASUS DUAL GeForce GTX 1070 OC). Прошу порадити щось під Ryzen 9 5900X...
БЖ - Seasonic VERTEX GX-850 на 850W з трьома вільними роз'ємами для PCIe 6+2 pin, або ж 12VHPWR. Мало би вистачити на живлення системи з будь якою відеокартою.
Дякую!
-
lordep
Member
Вам сюди viewtopic.php?f=5&t=4663Стрелок: ↑ 15.01.2025 12:13 Вітаю,
Дякую!
Якщо тут і зараз то дивіться на RTX 4070 SUPER або чекайте на тести/ціни GeForce RTX 5070.
-
0kie
Member
Упрётся в видеопамять 10/12 Гб и довольно быстро. Смотрите на варианты от 16 Гб в RTX 40хх или на 3090, раз уж "старьё" интересно.Стрелок: ↑ 15.01.2025 12:13RTX 3080 ніби повністю "розкриває" себе з цим процесором у 2К роздільній здатності
-
heidfeld
Member
за 20 лучше 7800XT ищи.Стрелок: ↑ 15.01.2025 12:13 Вітаю,
-
CTAPNK
Junior
Доброго времени суток!
Помогите подобрать компьютер другу, у него старый ПК на зеоне Е5440 с видеокартой ГТС 450. Собрать нужно до 20т грн, для серфинга по интернету, и поиграть в легкие игры, по типу КС, ВоТ и т.д.
П.С: Корпус, ссд есть в наличии.
Заранее спасибо.
Помогите подобрать компьютер другу, у него старый ПК на зеоне Е5440 с видеокартой ГТС 450. Собрать нужно до 20т грн, для серфинга по интернету, и поиграть в легкие игры, по типу КС, ВоТ и т.д.
Заранее спасибо.
-
Dremjke
Member
Відеокарта залишається gts450?CTAPNK: ↑ 16.01.2025 22:47Помогите подобрать компьютер другу, у него старый ПК на зеоне Е5440 с видеокартой ГТС 450. Собрать нужно до 20т грн, для серфинга по интернету, и поиграть в легкие игры, по типу КС, ВоТ и т.д.
-
daesz
Member
Це на справді не на стільки погано, в мене під 7800хт (+15%пл/300вт споживання) стояв кс3к (системний) на 1тб і максимальна температура була 62*С.lordep: ↑ 15.01.2025 09:00 Щодо МП, як на мене основний ССД під відеокартою не найкращий варіант.
-
CTAPNK
Junior
Dremjke
Временно, возможно я дам в использование гтх1070, но лучше что-то прикупить
Временно, возможно я дам в использование гтх1070, но лучше что-то прикупить
-
Dremjke
Member
CTAPNK
Як варіант, влітку другу збирав з такими же параметрами та бюджетом:
Процессор 12400f
Охолодження процесора можна залишити боксове.
Материнку можна просту взяти типу MSI PRO H610M-E DDR4. Не найкраща плата, більше як орієнтир підійде, але якщо ваш друг нічого не буду гнати і т.д. то цілком підійде за свої гроші.
Оперативка будь-яка кітом з 2х модулів DDR4, можна 3200Мгц
Блок живлення типу такого Chieftec - невмираюча класика.
На решту відеокарту, але це вже буде БУ з таким бюджетом, тут на форумі можна знайти, для погратись в кс, танки і навіть щось типу Відьмака 3 цілком вистачить.
Чи замість інтела взяти Ryzen 5600, теж норм варіант буде за ту саму ціну.
Як варіант, влітку другу збирав з такими же параметрами та бюджетом:
Процессор 12400f
Охолодження процесора можна залишити боксове.
Материнку можна просту взяти типу MSI PRO H610M-E DDR4. Не найкраща плата, більше як орієнтир підійде, але якщо ваш друг нічого не буду гнати і т.д. то цілком підійде за свої гроші.
Оперативка будь-яка кітом з 2х модулів DDR4, можна 3200Мгц
Блок живлення типу такого Chieftec - невмираюча класика.
На решту відеокарту, але це вже буде БУ з таким бюджетом, тут на форумі можна знайти, для погратись в кс, танки і навіть щось типу Відьмака 3 цілком вистачить.
Чи замість інтела взяти Ryzen 5600, теж норм варіант буде за ту саму ціну.
-
Mixx
Member
Свегер
Ну 4070ті зняли з виробництва, їх одиниці, доплата в порівнянні з версією супер не варта того, тим паче за ту ціну вже можна купити Ti-Super версію з 16гб врам на борту.
Далі, по материнці, 4 здвоєні фази на дискретних транзюках з великим радіатором, працювати буде, але є варіанти краще, та ж b650m pro rs wifi буде цікавіша, живлення на дрмосах.
Бж ок, якщо ціна влаштовує - звичайно варто брати.
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Ціль була - взяти найкраще за 60к, тут вже бюджет улітає за 70
Ну 4070ті зняли з виробництва, їх одиниці, доплата в порівнянні з версією супер не варта того, тим паче за ту ціну вже можна купити Ti-Super версію з 16гб врам на борту.
Далі, по материнці, 4 здвоєні фази на дискретних транзюках з великим радіатором, працювати буде, але є варіанти краще, та ж b650m pro rs wifi буде цікавіша, живлення на дрмосах.
Бж ок, якщо ціна влаштовує - звичайно варто брати.
Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
Ціль була - взяти найкраще за 60к, тут вже бюджет улітає за 70
-
Neuromantic
Member
Або за $151.99 (6483 грн) просто зараз на АліекспресMixx: ↑ 11.01.2025 15:42 Проц - Райзен R7 7700 .. від 11000:
https://hotline.ua/ua/computer-processo ... 000000592/
-
acm_fan
HWBOT OC Team
КС перестала быть лёгкой игрой после того как добавилась цифра 2 (после смены движка).CTAPNK: ↑ 16.01.2025 22:47Собрать нужно до 20т грн, для серфинга по интернету, и поиграть в легкие игры, по типу КС, ВоТ и т.д.
Заранее спасибо.
С таким бюджетом особо не соберёшь ничего для неё, б/у рассматриваете? Монитор 1080p?
-
lordep
Member
Як варіант...CTAPNK: ↑ 16.01.2025 22:47 Доброго времени суток!
Заранее спасибо.
Процесор AMD Ryzen 5 5600 (100-000000927)
Повітряне охолодження PCCooler R200 (R200-XXNWYX-US)
Материнська плата GIGABYTE A520M K V2 - (якщо потрібен PCI-E 4.0)
Пам'ять для настільних комп'ютерів G.Skill 16 GB (2x8GB) DDR4 3200 MHz Aegis (F4-3200C16D-16GIS)
Відеокарта ASUS DUAL-RX6600-8G
Блок живлення Vinga VPS-500B1
= 19 885 грн (comtrading.ua)
https://hotline.ua/ua/buymatrix/b189ab26e139d0d1d51f/
- спойлер
-
CTAPNK
Junior
Dremjke
Я что-то такое и думал, только доску получше. Спасибо за совет
Отправлено спустя 7 минут 17 секунд:
acm_fan
Из б/у возможна видеокарта, проц думаю с алика, вот люди пишут об 12400ф, я думаю можно и амд серии 7*** с Китая. Что скажете?
Я что-то такое и думал, только доску получше. Спасибо за совет
Отправлено спустя 7 минут 17 секунд:
acm_fan
Из б/у возможна видеокарта, проц думаю с алика, вот люди пишут об 12400ф, я думаю можно и амд серии 7*** с Китая. Что скажете?
-
Dremjke
Member
Ось камрад lordep нормальну дошку запропонував, подивіться.CTAPNK: ↑ 17.01.2025 15:48Я что-то такое и думал, только доску получше. Спасибо за совет
Відправлено через 34 секунди:
Це вірно, але є "кіберспортивні" налаштування графікиacm_fan: ↑ 17.01.2025 10:44КС перестала быть лёгкой игрой после того как добавилась цифра 2 (после смены движка).
-
VladimirV
Member
CTAPNK
12400F с алика интересен только если он там продается в диапазоне 75-80$, не больше. Сейчас там таких предложений нет, может позже будут.
Проц интересный и разноплановый, работает как с ддр4 и ддр5, так же единственный по факту интел, который целесообразно разгонять по шине, если брать доску с запасом на будущий апгрейд за 5500грн B760M riptide. Она сможет любой проц на 1700 сокете принять в будущем. Но это не легкий и дорогой путь через ддр5.
А можно собрать на дешевой H610 с ддр4 ну и ничего там лучше не сделать, конечная.
Если смотреть на интел то уж за 110$ на алике есть 13400F. У него низкое потребление, и он почти догоняет кукурузен 7500F с ддр5. Но его так же можно на ддр4 собрать. Оптимально если нехочется вообще ничего настраивать.
Все что переваливает за 120$+ только за проц это уже ниша 7500F + ддр5
Но в 20к тут неуложишься, так как цена видеокарты это пол компа. Я бы посоветовал другу вашему просто копить деньги и взять одну из этих трех вариантов.
ВК за такой бюджет только б/у 3060/12,3070, 4060, 6700хт отталкиваясь от 10-11к за вк. Уж лучше так чем совсем начального ам4 набрать.
12400F с алика интересен только если он там продается в диапазоне 75-80$, не больше. Сейчас там таких предложений нет, может позже будут.
Проц интересный и разноплановый, работает как с ддр4 и ддр5, так же единственный по факту интел, который целесообразно разгонять по шине, если брать доску с запасом на будущий апгрейд за 5500грн B760M riptide. Она сможет любой проц на 1700 сокете принять в будущем. Но это не легкий и дорогой путь через ддр5.
А можно собрать на дешевой H610 с ддр4 ну и ничего там лучше не сделать, конечная.
Если смотреть на интел то уж за 110$ на алике есть 13400F. У него низкое потребление, и он почти догоняет кукурузен 7500F с ддр5. Но его так же можно на ддр4 собрать. Оптимально если нехочется вообще ничего настраивать.
Все что переваливает за 120$+ только за проц это уже ниша 7500F + ддр5
Но в 20к тут неуложишься, так как цена видеокарты это пол компа. Я бы посоветовал другу вашему просто копить деньги и взять одну из этих трех вариантов.
ВК за такой бюджет только б/у 3060/12,3070, 4060, 6700хт отталкиваясь от 10-11к за вк. Уж лучше так чем совсем начального ам4 набрать.
-
CTAPNK
Junior
VladimirV
Я думаю, лучше тогда на 13400f, человеку нужен пк, который вставил и забыл. По видеокарте сложный вопрос, нет нужды в такого уровня, для кс2 и что-то еще. Как он ответил.
Я думаю, лучше тогда на 13400f, человеку нужен пк, который вставил и забыл. По видеокарте сложный вопрос, нет нужды в такого уровня, для кс2 и что-то еще. Как он ответил.